Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   dacia vs matiz (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/74817-dacia-vs-matiz.html)

ghiszmo 18-04-08 10:27

Re: dacia vs matiz

nush frate dar eu din ca am vazut eu zic ca matizul are demarajul mai tare decat dacia!sincer!dacia iti spun eu nu face matizul!nici pana la 100 si nici peste!am condus matiz si mai conduc si iti spun l-am alergat in toate felurile posibile!

Mustang 18-04-08 10:30

Dar nu ai condus Dacia in toate felurile posibile. ;)
Daca nu ai o rata de comparatie ...

Bobytzul 18-04-08 11:33

Quote:

Originally Posted by Nebun4ever (Post 1490819)
Din cate imi amintesc era vorba de demaraj... Oricum nu as fi sigur daca o sa reusesti. Drumul pe care l.ai mentionat e dezavantajos pt mine k are multe, multe curbe! Si la capitolul stabilitate matizul sta f prost... Asta e, nu ridic masina in slavi...
Revenind la capitolul demaraj, nu ma faci cu dacia... Daca ai doua garnituri de chiulasa, camera d ardere marita, atunci no-comment...
Inca ceva... Pentru ce sa ii rog pe prieteni sa ma la se in fata? Castig vre.un ban din asta?
Numa' bine!

Frate faci o confuzie grava daca pun 2 garnituri de chiulasa ,si maresc camera de ardere recunos ca si in curbe dai clasa unei Dacii .Dacia standard are rc 8,5 adica alezajxcursa/vol camera de ardere majorat cam cu 1 mm garn de chiul .Acum ca sa intelegi eu daca maresc volumul camerei de ardere scade dramatic rc deci o sa am cam ioc performante .Ce zici tu este valabil daca mergeam cu benzina de 75 CO(luata de pomana) atunci da faceam chestia asta sa nu apara detonatii si motorul sa nu mearga singur cu contactul luat .Daca la o Dacie chioara 13xx standard dupa 2 RK implicit planeitate chiul ,daca ii lustruiesti camerele de ardere ,canalele de admisie si evacuare le lustruiesti in limita bunului simt ,obtii lejer un 4-5 Cp dar daca ajung la rc 9 cit are motorul de 1400 (62Cp) .Vezi ca sunt si niste motoare mai nabadaioase pe dacie de 1600 72 Cp cuplu max pe la 2500r/m cu alea nu prea te joci cu matizul doar sa nu aiba ei chef de tine .Motorul de Dacie poate fi foarte usor minarit ,avantajul ei ca poti face tuning cu cost redus .Unde cistiga cel mai mult matizul VS dacia 13xx,la piese de schimb si fiabilitate .Ca eu gasesc piese de schimb facute de SRL care nu stiu cum de au ajuns sa fie agreeate RAR si omologate dar se vind ca piese de origine =bani la greu

Geo_ZGA 18-04-08 12:17

Bobytzule, si daca iti spun ca vecinul meu are o Dacia 1310, motor 1.4 cu carburator dublu corp Webber (nu mai retin masina de pe care l-a luat) si cutie de dacia 1100? probabil ca nu o sa ma crezi... da, masina aia fugea bine si facea multe alte masini... din pacate, ambreiajul s-a dus f repede. tu crezi ca tot ce e modificat e pe forum?
legat de comentariile tale la adresa mea... nu am ce sa comentez, ca vad ca tu sti mai bine ce si cate masini am avut eu :lol: incerc sa-ti raspund frumos: dacia 1310 din '94 pe care am vandut-o de buna ce era dupa 2 luni :lol: ; dacia papuc din '96, dacia papuc din '99 - benzina, carburatie 1600cmc; dacia 1310 din '99, carburatie 1400cmc - cu masina asta am facut Daewoo, BMW, Mercedes si mulet alte masini... si "adversarii" fumau linistiti si nu-si dadeau seama ca "ne tragem" :lol: eram mic si prost si ma credeam "reisar", iar masina suprema era dacia; dacia 1300 din '80... care a ajuns la Remat in programul "Rabla".
"papucii" i-am avut din motive "economice", imi faceam treaba cu ei, si nu mi-e rusine sa recunosc ca am schimbat masinile fiindca nu aveam bani... vindeam si luam ceva mai ieftin, ca sa ramana "de-o ciunga".
tu ai dreptate cand spui ca poate fi usor "manarit" motorul de dacie... dar rezultatele sunt supra-evaluate. dacia are avantajul carburatiei, atat. ******

Bobytzul 18-04-08 14:44

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 1491206)
Bobytzule, si daca iti spun ca vecinul meu are o Dacia 1310, motor 1.4 cu carburator dublu corp Webber (nu mai retin masina de pe care l-a luat) si cutie de dacia 1100? probabil ca nu o sa ma crezi... da, masina aia fugea bine si facea multe alte masini... din pacate, ambreiajul s-a dus f repede. tu crezi ca tot ce e modificat e pe forum?
legat de comentariile tale la adresa mea... nu am ce sa comentez, ca vad ca tu sti mai bine ce si cate masini am avut eu :lol: incerc sa-ti raspund frumos: dacia 1310 din '94 pe care am vandut-o de buna ce era dupa 2 luni :lol: ; dacia papuc din '96, dacia papuc din '99 - benzina, carburatie 1600cmc; dacia 1310 din '99, carburatie 1400cmc - cu masina asta am facut Daewoo, BMW, Mercedes si mulet alte masini... si "adversarii" fumau linistiti si nu-si dadeau seama ca "ne tragem" :lol: eram mic si prost si ma credeam "reisar", iar masina suprema era dacia; dacia 1300 din '80... care a ajuns la Remat in programul "Rabla".
"papucii" i-am avut din motive "economice", imi faceam treaba cu ei, si nu mi-e rusine sa recunosc ca am schimbat masinile fiindca nu aveam bani... vindeam si luam ceva mai ieftin, ca sa ramana "de-o ciunga".
tu ai dreptate cand spui ca poate fi usor "manarit" motorul de dacie... dar rezultatele sunt supra-evaluate. dacia are avantajul carburatiei, atat. ******

sincer sa fiu de voie de nevoie am ajuns la intelepciunea batrinilor "nevoia este cel mai bun invatator" si dupa citeva patanii pe la ciclop am ajuns la concluzia
-1 buc trusa chei de toate neamurile cam 25 Kg
-Prese
-Cartea
Si uite asa cu rabdare din pacate recunosc si cu tutun ,masina suspendata cu dubla asigurare am rezolvat cam tot (mai putin motorul dar il casapesc si pe el) pe la ea si nu am mai fost sclavul ciclopului.
Ce sa zic vine sf de saptamina asa ca si pentru tine si pentru toti posesorii de masini ,bani ,carburant,drum fara gropi ,si sa vina sanatosi ca fiarele se indreapta .

Nebun4ever 19-04-08 16:50

https://www.youtube.com/watch?v=U86zM...eature=related am gasit asta.... eu zic ce e binisor pt o masina cu motor de 800 cmc

Sindrom 19-04-08 19:22

io am avut o dacie in 82masina impecabila mai putin tabla care era intr-o stare avansata de rugina.....am fost prost...am dat-o pe nimic....mi-am luat matiz....ce sa zic...merge ce mergem si cand e sa se taie se taie....acum masina a stat mai mult decat sa mearga si nu prea functioneaza cum trebuie....dar...va spun...un matiz intretinut...cat o fi el de bine...nu are cum sa faca o dacie 1310...nu are e imposibil...la dacie cand schimbam a-3-a smucea la matiz...pauza...recunosc se duce 150-155, dar nu se compara...si inca odata zic....DACIA E no. 1

CristiRS 19-04-08 20:38

eu zic sa testam :lol:

SV25MBN 19-04-08 21:00

De acord. Eu ma ofer sa vin cu o Dacie ( sper sa ramana Dacia mea acasa si ai mei sa plece cu Astra de Paste ). Cineva din Suceava care se ofera sa vina cu Matizu in saptamana de dupa Paste ca sa punem punct acestei dispute ?

Bobytzul 19-04-08 22:39

Quote:

Originally Posted by SV25MBN (Post 1493412)
De acord. Eu ma ofer sa vin cu o Dacie ( sper sa ramana Dacia mea acasa si ai mei sa plece cu Astra de Paste ). Cineva din Suceava care se ofera sa vina cu Matizu in saptamana de dupa Paste ca sa punem punct acestei dispute ?

Bre nici chaiar asa ,sunt convins ca o sa gaseasca omul la el in oras o dacie mai rasarita ,eu nici batut nu as merge dus/int cam 700-800 km sa ma trag la o liniuta .

SV25MBN 19-04-08 22:48

Pai eu intrebam daca e cineva de la mine din oras, pt ca m-am oferit eu. Daca el gaseste pe cineva care cu care sa se dea, sunt de acord. Numai ca la cat de inversunati sunt ei (posesorii de Matizuri) pot sa ne zica si alt rezultat, chiar daca e inventat. Eu as fi fost pur obiectiv, nu am nici un interes :)

Bobytzul 19-04-08 23:38

Quote:

Originally Posted by ghiszmo (Post 1490955)
****** cand mai multi zic ceva iar tu esti singurul care sustine exact opusulatunci eu cred ca ar trebui sa te mai gandesti asupra parerii p care o sustii! sincer dupa cum am mai spus am condus dacia in 4 trepte 89 p carb,dacia 2002 p injectie si nu una, 2!recunosc, nu conduc zi de zi dacia, dar imi pot face si eu o parere! iar matiz conduc aproape in fiecare zi!****** eu raman la opinina mea ca matizul face dacia la demaraj si cu un sofer bun si la drum lung in ce curba vrei tu!

Bre ghiszmo ,(uite atit o coada avea nea Gogule ) pari a fi om serios poate daciile au fost niste rapandule ,obosite de altii .Hai treaca mearga bate matizul ,Dacia 13xx ,bate si 1400 ,la aia de 1600 parca lejer 72 telegari sub capota cuplu max pe la 2500r/m , o bate si pe asta .Poate tu conduci masina de firma si o fi cine stie ce turbaciune ,dar ca sa nu bata la ochi au scris pe ea matiz,o fi ursuletul in blana de matiz ,sunt de acord cu tine ca si in curbe cu chestia aia spulberi de pe fata pamantului Dacia 13xx-16xx .Din cite stiu sunt niste legale la Braila poate vedem acolo ca intra in ac grupa amindoua marcile .
Eu zic ca cel mai practic este sa vedem ce ispravi fac matizurile VS dacia la Braila ca asa ne racim gura de pomana .Faptul ca x cu masina y ,a depasit o tipa,care conducea masina z este irelevant.

SV25MBN 20-04-08 00:07

Pai da, dar oricum depinde si acolo ce soferi vor fi, si in ce situatii vor fi masinile lor :)

Bobytzul 20-04-08 23:28

Quote:

Originally Posted by Nebun4ever (Post 1493078)
https://www.youtube.com/watch?v=U86zM...eature=related am gasit asta.... eu zic ce e binisor pt o masina cu motor de 800 cmc

https://www.youtube.com/watch?v=Mmw6C...eature=related
https://www.youtube.com/watch?v=R25jUzvpYz0&NR=1
https://www.youtube.com/watch?v=TlS_M...eature=related
Ce pot sa mai zic acum dupa ce am vazut atitea filme daca ditamai Ferrari lata cit drumul cu cai sub capota cita frunza cita iarba ,in fata matizului nu sufla .Ma trezesc acum la realitate, eu cu o amarita de Dacia 1310 ,un cotetz de masina,cu 2 carburi orizontale sincrone de imprumut de la prieteni ,pot sa am eu chiul ,oglinda si canale slefuite ,ghiduri de supapa noi supape pe scune etanse lacrima ,nu agreez filtre sport ,pot sa ii bag si benzina de avion (ala cu motor stea ,nu cu reactie) ,cu niste gume SH 185 ,sunt convins ;) ca nu am sanse in fata unui matiz de firma hingherit de curg petecele dupa el .Eu totusi o sa incerc sa ma tin de cuvint o luam de la Buzau ,Vernesti ,Ciolanu,Magura ,de voie de nevoie respect ce am zis ca te las sa pleci inaintea mea .Sper ca nu vrei sa pun si :shock: porcul de 200 Kg in masina pe post de copilot ca drumul il stiu .

Mustang 21-04-08 11:12

Vreau o Dacie ... :cry:
Sa arat ca poate in fata unui Matiz "afurisit". :D

SV25MBN 21-04-08 12:19

Normal ca poate, si suntem destui care stim care e de fapt "adevarul", dar acesti impatimiti isi vor sustine in continuare punctul de vedere si vor avea impresia ca doar eu sunt de parere ca Dacia e peste Matiz, si imi vor spune ca ar trebui sa renunt la parerea asta, pt ca de, "daca 2 iti spun ca esti beat atunci du-te si te culca" ;)

Geo_ZGA 21-04-08 12:38

chiar ca discutia asta devine o prostie: matiz face dacia.. ba nu face!, ba face! ba nu! tatal meu il bate pe tatal tau! a mea e mai mare ca a ta! :lol: :lol: :lol:
uite ca au aparut 2 oameni care pot sa demonstreze: Mustang vs. SV25MBN, matiz vs. dacia. faceti o liniuta, sau cel mai bun din 3... ca sa fie clar rezultatul, sa nu apara discutia dupa aceea ca "m-ai facut ca nu eram atent, nu am plecat bine, am plecat cu scart...".

Bobytzul, ce zici tu acolo numai "stock" nu este ;) banuiesc ca disputa era intre masini stock, ca altfel nu prea isi are rostul...

Mustang 21-04-08 13:03

Chiar daca nu cred in Matiz, voi face tot posibilul sa demonstrez contrariul. :D
Asa ca astept o Dacie 13xx,14xx. :)

Mentionez ca pana acum am spus si inca sunt de parere ca Matizul nu poate invinge o Dacie 13xx/14xx pe 402 metri. :)

Bobytzul 21-04-08 13:10

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 1494915)
chiar ca discutia asta devine o prostie: matiz face dacia.. ba nu face!, ba face! ba nu! tatal meu il bate pe tatal tau! a mea e mai mare ca a ta! :lol: :lol: :lol:
uite ca au aparut 2 oameni care pot sa demonstreze: Mustang vs. SV25MBN, matiz vs. dacia. faceti o liniuta, sau cel mai bun din 3... ca sa fie clar rezultatul, sa nu apara discutia dupa aceea ca "m-ai facut ca nu eram atent, nu am plecat bine, am plecat cu scart...".

Bobytzul, ce zici tu acolo numai "stock" nu este ;) banuiesc ca disputa era intre masini stock, ca altfel nu prea isi are rostul...

Stai bre nu o lua chiar asa ,ca nu eu am pus filme pe YOUTUBE ,cu matizuri transformate in fiare turbate ,care prind aproape 200 Km/h de nici amaritul ala cu ferrari nu sufla in fata lor.Am zis si eu ca tot omul cine stie ce super matiz o avea, cu turbine peste turbine chipuri minarite si ca sa nu ma fac de ris am zis ca o sa iau cu capatatul 2 carburi orizontale sincron si niste amarite de gume SH 185/13 ca sa poata sa se tina si masina mea pe asfalt cind o pleca matizul ca racheta ruseasca de o sa am senzatia ca eu stau pe loc .De ce nu vrei sa apreciezi corectitudinea mea :omul este din Buzau ,eu stiu drumurile prin Buzau si am ales un traseu unde se poate pune in evidenta ;) superioritatea matizului VS Dacia :D. Dar vad ca racesc gura de pomana ca ca cei cu matiz fac un taraboi si se indeamna unul pe altul cu "so pa el" dar nu iese macar unul din ograda .Ceva in genul unei curti cu 5-6 Pekinezi care cind vad un maidanez trecind pe strada,fac un taraboi de nu se vede om cu om ,dar nu are curajul nici un exemplar sa iasa pe gaura sa sara la jugulara maidanezului.Din punctul meu de vedere consider disputa incheiata si merg pe principiul ca "cel mai tare cedeaza" deci matizul e mai bun .

Geo_ZGA 21-04-08 13:56

Nu am zis de tine Bobytzul, ma refeream la discutie in general... disputa este doar din vorbe si, cum ai zis si tu, sa iasa in fata 1 matiz si 1 dacia, sa vedem pe fapte ce se intampla.
la tine ma refeream cand am zis ca nu prea are rost o cursa intre o dacia modificata ca a ta si un matiz stock. stock vs. stock e corect :)
eu nu am matiz, ca asi fi probat cu cea mai mare placere. mi-am dat cu parerea din faptul ca am condus destule dacii, si "cazane" si bune, precum si matiz si tico.

SV25MBN 21-04-08 14:12

Si eu cu vin cu Dacia, stock, dar in Suceava :))

Bobytzul 21-04-08 15:13

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 1495044)
Nu am zis de tine Bobytzul, ma refeream la discutie in general... disputa este doar din vorbe si, cum ai zis si tu, sa iasa in fata 1 matiz si 1 dacia, sa vedem pe fapte ce se intampla.
la tine ma refeream cand am zis ca nu prea are rost o cursa intre o dacia modificata ca a ta si un matiz stock. stock vs. stock e corect :)
eu nu am matiz, ca asi fi probat cu cea mai mare placere. mi-am dat cu parerea din faptul ca am condus destule dacii, si "cazane" si bune, precum si matiz si tico.

Nu prea este cinstita treaba chestia cu stock,am si eu pe Dacie o amarita de aprindere electronica cu senzor Hall ,nu rateaza o scinteie nici la regimuri ridicate de turatie,deci eu trebuie sa ii pun amarita aia de platina care da scinteie cum are chef .Trebuie sa renunt la jantele tip Canada care dau un ecartament mai mare si sa ii pun roti de roaba .Nu e corect ca eu sa vin cu un carucior de butelii si el cu matizul manarit la chip ,poate a fost la tara la ala batrinul si a luat sula cu care punea belciuge la porc in rat si a largit injectoarele ,de baga benzina cu caldarea si pune pe asfalt 5 herghelii de cai putere.Eu am avut numai intentii bune .De Paste este posibil sa fiu in Buzau si lamuream problema in groapa la ei dar vad ca =ioc cu cine .Poate or fi :shock: disparut Daciile din Buzau si nu au cu cine se trage ;) ca eu anul trecut am condus matiz rosu cu nr de BZ si la coada numarul se termina cu BUB <30.000 Km .Nu comentez nimic vis a vis de senzatiile tari traite,ca nu am chef sa ne incaieram cei cu Dacii cu cei cu Matiz.Ca un baiat bun am pus si un traseu unde omul poate pune in evidenta toate calitatile masinii ,dar nici asa nu e bine ca sare cu gura mare ca vrea numai in linie dreapta .Na belea matizul pot sa jur ca are si volan poate omul o avea o drezina sau matiz pe senile de trage de leviere sa cirmeasca cind dr cind stg prin blocarea senilelor ,ceva in genul tancurilor T34 .Sincer sa fiu ma simt depasit de problema si ma las pagubas .

Bobytzul 21-04-08 16:14

Gata fratilor disputa este terminata am gasit un singur filmulet Dacia Vs Matiz ,cu lacrimi in ochi de parere de rau si eterne regrete pentru cei cu Dacia il postez https://www.youtube.com/watch?v=i8xyHDvkMvc
Acum cei cu Matiz pot face sarba de bucurie ,am gasit si exceptia care confirma regula .Dar e ceva in neregula ,am vazut cum Daciile 13xx urcau in ring la liniute se bateau pina la moarte si dincolo de ea cu ursuleti ,rechini si alte fiare,si gasesc doar un amarit de film vs Matiz care condamna dacia irevocabil.O parere personala ,poate cei care au masini facute la Craiova in speta Matiz ar fi cazul sa apeleze la memorie nu cumva fabrica se numea pina acum 13-14 ani OLTCIT ,pai fratilor ia cautati de leac un 12TRS ca au iesit pe ac poarta .

SV25MBN 21-04-08 16:40

Daca intr-un filmulet unu cu Dacia este sub Matiz, nu inseamna ca asta e adevarul generalizat.

In plus, acuma dupa ce am urmarit filmuletul, pot spune ca nu mi se pare relevant, in filmuletul ala nu este ceea ce am vrea noi sa vedem, asa ca e fix inutil.

mistreku 22-04-08 01:41

nu am vazut liniuta intre ele dar as miza parca pe dacie. e totusi 1.4, iar pe treptele superioare treaba asta isi va spune cuv. impotriva unui 0.8.

vacaroz 22-04-08 06:49

hai ca`i dea dreptul penal filmuletul...

Mustang 22-04-08 09:32

Nicio Dacie stock 13xx/14xx ?
Accept pm. ;)

mistreku 22-04-08 10:46

in thread e vb de dacia aia mai noua, zambetul lui iliescu..deci e 14xx clar. uite cam cum se tinea un tico de care zicea baiatu' ca era si modificat dupa un oltcit. vreau sa spun ca dacia statea mult mai bine. https://www.youtube.com/watch?v=GkkzyDKRYOM

Bobytzul 22-04-08 10:52

Quote:

Originally Posted by Mustang Mach One (Post 1496344)
Nicio Dacie stock 13xx/14xx ?
Accept pm. ;)

Astepti de pomana .Poate nu ai mai fost de mult prin Buc sau pe unde circuli tu drumul este ca in palma :shock: Pe unde umblu eu arata ca dupa primul razboi mondial ,banuiesc ca ai vazut imagini de arhiva cu transee si gropi facute de bombe si alte ghiulele .Cartierul meu seamana cu Belgradul bombardat de americani acum 10 ani .As veni eu sa ma trag la o liniuta pe 400 m dar nu mai am bicicleta ,iar cu capatatul nu ma duc ca se rupe sub mine chestia aia moderna cu pedale ,facuta din plastic .Nu vreau sa sune a jignire dar la ce trafic este in Buc ajung inaintea ta cu bicicleta ,cu un scuter as face scor .Pe malul Dambovitei noaptea =ai pe undeva niste imagini cum politia ii prinde pe musterii.Spre IMGB iar nu ai sanse echipaje la post.Pe Emil Racovita ioc sanse ca linga fabrica de paine e circa de politie si zumzaie pe acolo .Traseele pe unde se mai dadeau baietii sunt prevazute cu camere de filmat.Nu cred ca vei gasi prin Buc un prop de Dacie care vrea sa se vada la stiri ca a depasit un matiz la o cursa ilegala .Poate sa incerci un drum de tara ,dar si aici nu te vad bine ,ca o Dacie cu cauciucuri cu talie normala ,face fata la hirtoape ,aici te pot ajuta am cirlig de remorcare am si sufa dar matizul sa ramina pe 4 roti .Eu am musteriul meu in Buzau. Este foarte posibil sa sarbatoresc Pastele acolo ,dar unde sa il gasesc in Buzau pe dreapta,daca vei citi posturile mele vei vedea ca am ales si un traseu .Dar sar iar de fund in sus posesorii de Matiz sa fac Dacia stock sa renunt la aprinderea electronica cu senzor si sa caut la dezmembrari o gioarsa de platina ,sa pun pe masina roti de roaba Poate vor veni unii cu ideea ca matizul are 3 cilindri sa scot si eu o bujie afara ,carburatorul sa fie unul de Dacie 500 lastun .Poate vor fi mai siguri pe ei daca renunt la cei 56 de ponei care ii am sub capota si leg un cal sa o traga ca da mai bine,si ies niste poze super poate si un filmulet cu calu tragind Dacia la liniuta cu Matizul ,dar stai asa daca e un cal zdravan cu narav si iute de picior si ala in 400 m lasa Matizul in urma ,deci ca o masura de prevedere trebuie musai un amarit de magar legat de Dacie .

Bobytzul 22-04-08 11:06

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 1496498)
in thread e vb de dacia aia mai noua, zambetul lui iliescu..deci e 14xx clar. uite cam cum se tinea un tico de care zicea baiatu' ca era si modificat dupa un oltcit. vreau sa spun ca dacia statea mult mai bine. https://www.youtube.com/watch?v=GkkzyDKRYOM

Na belea abia se calmasera spiritele si arunci si tu bomba in tabara turceasca ,vrei acum sa ii vedem pe cei cu Matiz cu jbiltul de git de necaz .

Mustang 22-04-08 11:09

Quote:

Originally Posted by Bobytzul (Post 1496506)
Astepti de pomana .Poate nu ai mai fost de mult prin Buc sau pe unde circuli tu drumul este ca in palma :shock: Pe unde umblu eu arata ca dupa primul razboi mondial ,banuiesc ca ai vazut imagini de arhiva cu transee si gropi facute de bombe si alte ghiulele .Cartierul meu seamana cu Belgradul bombardat de americani acum 10 ani .As veni eu sa ma trag la o liniuta pe 400 m dar nu mai am bicicleta ,iar cu capatatul nu ma duc ca se rupe sub mine chestia aia moderna cu pedale ,facuta din plastic .Nu vreau sa sune a jignire dar la ce trafic este in Buc ajung inaintea ta cu bicicleta ,cu un scuter as face scor .Pe malul Dambovitei noaptea =ai pe undeva niste imagini cum politia ii prinde pe musterii.Spre IMGB iar nu ai sanse echipaje la post.Pe Emil Racovita ioc sanse ca linga fabrica de paine e circa de politie si zumzaie pe acolo .Traseele pe unde se mai dadeau baietii sunt prevazute cu camere de filmat.Nu cred ca vei gasi prin Buc un prop de Dacie care vrea sa se vada la stiri ca a depasit un matiz la o cursa ilegala .Poate sa incerci un drum de tara ,dar si aici nu te vad bine ,ca o Dacie cu cauciucuri cu talie normala ,face fata la hirtoape ,aici te pot ajuta am cirlig de remorcare am si sufa dar matizul sa ramina pe 4 roti .Eu am musteriul meu in Buzau. Este foarte posibil sa sarbatoresc Pastele acolo ,dar unde sa il gasesc in Buzau pe dreapta,daca vei citi posturile mele vei vedea ca am ales si un traseu .Dar sar iar de fund in sus posesorii de Matiz sa fac Dacia stock sa renunt la aprinderea electronica cu senzor si sa caut la dezmembrari o gioarsa de platina ,sa pun pe masina roti de roaba Poate vor veni unii cu ideea ca matizul are 3 cilindri sa scot si eu o bujie afara ,carburatorul sa fie unul de Dacie 500 lastun .Poate vor fi mai siguri pe ei daca renunt la cei 56 de ponei care ii am sub capota si leg un cal sa o traga ca da mai bine,si ies niste poze super poate si un filmulet cu calu tragind Dacia la liniuta cu Matizul ,dar stai asa daca e un cal zdravan cu narav si iute de picior si ala in 400 m lasa Matizul in urma ,deci ca o masura de prevedere trebuie musai un amarit de magar legat de Dacie .

:lol::lol::lol:
Da' cine a zis ca trebuie sa fie ceva oficial ? Stiu 2 zone in care putem incerca fara niciun stres...

Bobytzul 22-04-08 11:34

Quote:

Originally Posted by Mustang Mach One (Post 1496535)
:lol::lol::lol:
Da' cine a zis ca trebuie sa fie ceva oficial ? Stiu 2 zone in care putem incerca fara niciun stres...

Poate ai lucrat de noapte esti obosit si nu ai citit cu atentie ce am scris incerc sa te ajut vezi ca este subliniat cu negru .Ai si tu rabdare poate se va deranja si pentru tine unul cu Dacia .Va fi mai concludenta treaba daca vine din 2 locuri diferite de la masini diferite .Ca asa iar o sa fie scandal ca am masina modificata ,ca sub capota am cine stie ce telegari pur singe englez
Chestia o sa ramina la stadiul de vorbe daca la mijloc erau si 300 Eu garantat nu aveai Matizuri citi musterii cu Dacia se aliniau la start.Eu cu cel din Buzau doream sa o fac non profit ca sunt baiat bun ca tot am drum pe acolo.

Bobytzul 22-04-08 13:17

Mai oameni buni topicul este pornit cu stingul .
-Omul in graba de a deschide un post a uitat sa puna si niste date tehnice despre masini I)Matiz
II)Dacia inclusiv zimbetul lui mosu
a) 1300 cc
b)1400 cc
c)1600 cc
Uite scris negru pe alb ce am gasit despre Matiz
DIMENSIUNI SI MASE M / T
Lungime totala (mm) 3495
Latime totala (mm) 1495
Inaltime totala (mm) 1485
Ampatament (mm) 2340
Encartament fata/spate (mm) 1315 / 1280
Capacitate rezervor (l) 35
Capacitate portbagaj (l) 170
Sarcina utila (kg) 300 / 359
Masa proprie (Kg) 851 / 910

MOTOR SI TRANSMISIE
Model 0,8L SOHC
Capacitate cilindrica (cm) 796
Alezaj x cursa (mm) 68,5 x 72
Raport compresie 9,3:1
Cutie de viteze mecanica 5 trepte

PUTERE SI CONSUM
Putere maxima (cp/rpm) 48 / 5900
Cuplu maxim (Nm/rpm) 68,6 / 3500
Viteza maxima (km/h) 144
Tipul carburantului benzina fara plumb
Consum* combinat (l/100km) 5,3
Consum* extraurban (l/100km) 4,2
Consum* urban (l/100km) 7,2
Emisiile specifice oficiale 124
ALTE CARACTERISTICI
Sistem de franare servoasistat cu dublu circuit in diagonala
- Fata cu disc solid
- Spate cu tambur
Suspensie fata/spate McPherson/rigida cu arcuri elicoidale

Jante 4,5J x 13
Pneuri 155 / 65 R13
Sper ca el este cel adus in cauza ? sper ca au scris corect frina spate cu tamburi ca la Dacie .Deci Oltcitul era muuult mai evoluat la niste capitole esentiale,ca o masina care se vrea moderna .
-Aduc in fata marelui juriu si masina inculpata Dacia ,proiectata prin anii 68 ,cer scuze ca voi da mai putine date .
-Greutate cca 1000 Kg
-Frine
discuri/fata
tamburi pe spate
Motor aici incepe necazul ca au fost... motorizari
a)Motor 810-99
-1289 cc
-rc 8.5:1
-54-56 Cp/5250 r/min
-cuplu 9 m.dN la 3000 r/min d=deca adica imultit cu 10 adica 9x10=90 N.m la 3000r/m
b)Motor 102-13
-1397 cc
-rc 9:1
-62 Cp 5000 r/m (banuiesc ca ii tuseste un 5250 r/m)
-Cuplu 10,2 m.dN la 3500 r/m adica 102 N.m la 3500 r/m
c)Motor 106/00 02
-1557 cc
-rc 9.25:1
-72 Cp 5250 r/m
-Cuplu 12,5 m.dN la 2500 r/m 125 N.m la 2500 r/m cuplu dublu ca matizul si cu 1000 r/m mai jos
-Daca se mai pune la socoteala ca au mai fost si niste Dacii zimbetul lui mosu cu carb dublucorp cu motor de 1600 ghici unde este matizul cind se deschide tr a-II a

Acum mediteaza fiecare posesor de Matiz ce Dacie incearca sa faca .Am pus toate datele tehnice gasite .

Mustang 22-04-08 14:57

Quote:

Originally Posted by Bobytzul (Post 1496569)
Poate ai lucrat de noapte esti obosit si nu ai citit cu atentie ce am scris incerc sa te ajut vezi ca este subliniat cu negru .Ai si tu rabdare poate se va deranja si pentru tine unul cu Dacia .Va fi mai concludenta treaba daca vine din 2 locuri diferite de la masini diferite .Ca asa iar o sa fie scandal ca am masina modificata ,ca sub capota am cine stie ce telegari pur singe englez
Chestia o sa ramina la stadiul de vorbe daca la mijloc erau si 300 Eu garantat nu aveai Matizuri citi musterii cu Dacia se aliniau la start.Eu cu cel din Buzau doream sa o fac non profit ca sunt baiat bun ca tot am drum pe acolo.

Mosule ... eu am spus-o si o repet: sunt de parere ca Dacia face Matizul !
Eu, daca tot am Matiz, accept orice provocare din partea Daciilor respective pentru a demonstra acest lucru. Asta nu inseamna ca voi pierde in mod deliberat pentru a demonstra asta.

Dintre toti care sar ca Matizul face Dacia: luati o Dacie, luati un Matiz, dati-va, filmati si vedeti rezultatele.
2 out of 3. :)

Bobytzul 22-04-08 16:31

Quote:

Originally Posted by Mustang Mach One (Post 1496887)
Mosule ... eu am spus-o si o repet: sunt de parere ca Dacia face Matizul !
Eu, daca tot am Matiz, accept orice provocare din partea Daciilor respective pentru a demonstra acest lucru. Asta nu inseamna ca voi pierde in mod deliberat pentru a demonstra asta.

Dintre toti care sar ca Matizul face Dacia: luati o Dacie, luati un Matiz, dati-va, filmati si vedeti rezultatele.
2 out of 3. :)

Coane ai perfecta dreptate ,am ajuns si eu la concluzia ca nu merita sa deranjez masina pentru o prostie .
-Dar uite si rezolvarea era simpla "nu vedeam noi padurea din cauza pomilor"
-Initiatorul topicului spune "bn frate dar la o liniuta sunt curios un matiz face o berlina zambetul lui iliescu? la munk conduk si matiz dacie mai rar am prins pe mana de vre- 2 3 ori si nu am apukt sa ii dau foarte tare!hai sa vedem! cine face tata dacia sau matizul?"
-Pai cu el gasesti rezolvarea vad ca are pe la munca si Dacia (modificari=0) tu ai disponibil Matizul .Poate sunteti si vecini de bloc
Deci faceti voi doi de bine va dati intilnire si rezolvati problema
1)trageti cite liniute vreti cineva de pe margine sa tina scorul.
2) varianta mai cu scaun la cap ,va duceti la o cola si o rezolvati la masa verde luati si prietenele sa mai stea la taifas.
Concluziile le trageti voi si ne spuneti si noua .

Morala :indiferent de concluziile voastre tot depasesc Matizuri pe drum

mistreku 22-04-08 19:37

asa, asa..mai baga si tu nuiaua printre gard..cu concluzia aia! :))

Crisskro 22-04-08 22:36

Da tico tot nu il iei :P

Bobytzul 22-04-08 23:15

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 1497380)
asa, asa..mai baga si tu nuiaua printre gard..cu concluzia aia! :))

Incepusem sa ma cam indoiesc de cele afirmate ,crezind ca poate cine stie ce fiara turbata a scos uzina din Banie si eu nu stiu .
-Ma luminez la minte "legalele de la Braila" ,zic imposibil la clasa A sau A1 functie de Cp asternuti pe asfalt sa nu intre si Fiara (Matiz) .
-Stau si vad filmele postate si ioc,ma uit inca o data cu poza Matizului in fata si tot nu il vad la liniute .
-Dacii 13xx cum se reped la jugulara Loganului am vazut dar sansa nu a fost de partea lor pina la sfirsit ,pe una din ele scria taxi .
-Banuiesc ca cele meseriase erau la preparat si nu au avut timp sa ajunga .
Ma maninca pielea sa vad probele de indeminare :shock: masina cu nr 13 .
De aici nu mai comentez nimic ca nu am chef sa deranjez comunitatea pasnica ;) a celor cu Matiz .

Recomand posesorilor de Matiz care au probleme de sanatate sa nu se uite la filmele sus mentionate .Sincer sunt si eu uimit de curajul lor

Cit despre Matiz VS Dacia nu ma bag ,si nici nu deranjez masina .Cel care a initiat topicul din cite am inteles are la servici si dacie si matiz sa o rezolve singur,eu o sa incerc sa ii spun cum .
1)Are nevoie de un copilot care se va da jos sa faca marcajele (coleg ,prietena ,prieten)
2) Cauta o strada proaspat asfaltata sa fie dreapta ,fara ciini comunitari si alege un punct de reper usor vizibil de preferat un stilp pe care face un semn cu o caramida,notam cu A
3)Pune jurnalierul de la Km pe 000 si parcurge cca 400 m +/-
4)se da jos si face alt semn pe stilp notam reperul cu B
5)Se intoarce la reperul A copilotul porneste cronometru la telefon soferul da talpa la blana .
6)Ajuns in dreptul reperului B copilotul opreste cronometrul .
7)Pentru acuratetea masuratorii face de 3 ori incercarea si face o mediere aduna cele trei rezultate ,suma rezultata o imparte la 3
8)cind prinde si Dacia face idem (poate sa fie si papuc dar gol ,face fata si cu carlinga pe el)
9)compara rezultatele
10)Concluziile le tine pentru el

Pentru usserul din Buzau ,oferta (Buzau-Vernesti) nu mai este valabila deoarece doresc sa petreci sarbatorile impreuna cu cei dragi asculta un sfat batrinesc nu se merita sa te risti .

mistreku 23-04-08 10:55

:)) hai mah ca s-a ales praful de threadul asta..pana nu avem o liniuta intre masinile astea stock..doar ne dam cu presupusul. poate pana la urma se gasesc 2 baieti sa faca o liniuta, sa vedem exact.

ghiszmo 30-04-08 21:00

mai eu nu am dacie la munk si momentan nu mai lucrez akolo sa pot pune mana p un matiz!

All times are GMT +2. The time now is 17:38.

- Copyright 2026 4Tuning