Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Daewoo (https://forum.4tuning.ro/313-discutii-daewoo.html)
-   -   Filtru Sport (https://forum.4tuning.ro/313-discutii-daewoo/72348-filtru-sport.html)

l@uryo_bo$$ 07-04-08 18:41

Re: Filtru Sport

Daca citeai mai bine vedeai ca am zis ca,cu un filtru bun <<un chit k&n <<de exemplu> si un chit de tobe cap coada <<borla>>de explu >scoti 2-3 secunde.
Acum ca zici u ca este 1000 de euro este patea a 2-a darnu cred,din cate stiu un chit de tobe borla era undeva la 20 mil + montatu cam 25 mil.
Intradevar te ajunge un chit de tobe borla si unu de filtru k&n la 1000 euro dar daca vrei ca masina sa sune frumos si un + de performanta nu te mai uiti la bani ....
O zi buna....

ranek 07-04-08 21:22

Quote:

Originally Posted by l@uryo_bo$$ (Post 1471605)
Daca citeai mai bine vedeai ca am zis ca,cu un filtru bun <<un chit k&n <<de exemplu> si un chit de tobe cap coada <<borla>>de explu >scoti 2-3 secunde.
Acum ca zici u ca este 1000 de euro este patea a 2-a darnu cred,din cate stiu un chit de tobe borla era undeva la 20 mil + montatu cam 25 mil.
Intradevar te ajunge un chit de tobe borla si unu de filtru k&n la 1000 euro dar daca vrei ca masina sa sune frumos si un + de performanta nu te mai uiti la bani ....
O zi buna....

sunt sigur ca doar pentru ca faci motorul sa "respire" mai bine ,nu iti imbunatatesti performantele la timp cu 20-30% ... hai sa fim seriosi :) !

W R S 07-04-08 21:34

Eu crede-ma ca n-o sa scot cu 3 secunde mai bine daca imi pun tobe de 2 mii euro si merg fara filtru de aer .

Pentru 3 secunde imi trebuie vreo 50 cai pe care nu-i poti scoate din toba si filtru de aer la un aspirat de 1.5.

... l@uryo_bo$$ Eu zic sa incerci pe pielea ta un k&n , poate ne dovedesti diferenta cu niste filmulete , aici ma refer la performante nu la sunet , asta ca tu "nu te uiti la bani cand vrei performanta " :)

l@uryo_bo$$ 07-04-08 22:52

Nu scoti 50 de cai din filtru si tobe dar intre 1-5 cai scoti..
Acum eu zic ca nu mai are rost sa mai ne mai certam cat scoate cat face si cum face...
Eu peste 2 saptamani imi vine un kit k&n acum mai vedem cum face
Dar nam tobe...:d
O zi buna..

W R S 08-04-08 01:41

Nu ne certam ci discutam ca oamenii , unde vezi tu ca ne certam !

Am o rugaminte fa-i inainte de a monta filtrul sport de la k&n niste filmulete
#1 filmulet 0-100km/h
#2 al 2`lea filmulet 80-120 km/h in treapta 3 a
dupa care vei pune filtru si alte 2 filmulete :)

Chiar sunt curios sa vedem toti diferenta de performanta.

Geo_ZGA 08-04-08 11:39

s-a mai spus si mai sus... filtrul sport nu iti da cai, martoage, iepe... ce vreti voi :lol: ajuta motorul sa respire mai bine si sa urce mai rapid in ture. daca pui doar un filtru, diferenta cred ca va fi insesizabila... impreuna cu un esapament bun si poate cu alte modificari.... conteaza. ideea principala a filtrului sport e sa traga aer mai mult si mai rece. daca face asta, atunci apar si mici rezultate.
asta e parerea mea, normal ca nu trebuie sa se ia cineva dupa mine...

electric_style 08-04-08 15:25

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 1472849)
s-a mai spus si mai sus... filtrul sport nu iti da cai, martoage, iepe... ce vreti voi :lol: ajuta motorul sa respire mai bine si sa urce mai rapid in ture. daca pui doar un filtru, diferenta cred ca va fi insesizabila... impreuna cu un esapament bun si poate cu alte modificari.... conteaza. ideea principala a filtrului sport e sa traga aer mai mult si mai rece. daca face asta, atunci apar si mici rezultate.
asta e parerea mea, normal ca nu trebuie sa se ia cineva dupa mine...

total deacord cu tine...dupa parerea mea e cel mai explcit "reply" multzam:lol:

B-64-KTL 10-04-08 19:39

4 Attachment(s)
Poze cum am pus eu filtru:

electric_style 10-04-08 22:29

Quote:

Originally Posted by B-64-KTL (Post 1477827)
Poze cum am pus eu filtru:

ce marca de filtru e ? si cum ai facut improvizatia respectiva?

B-64-KTL 11-04-08 13:48

Este un JVS. Improvizatia aia este facuta dintr-un racord flexibil, scoaterea cutiei rezonatoare din aripa, cutia filtrului original si pe urma tragerea racordului pe acolo. Urmeaza o tubulatura cat mai dreapta din aluminiu, fara intortocheli si un breather.

Geo_ZGA 11-04-08 13:49

eu am o alta idee... :D hihihihi o sa postez dupa ce o mai gandesc un pic si poate o si montez...

B-64-KTL 11-04-08 14:13

Eeeee...ne tii in suspans?! Astept ideea ta. La mine trebuie sa fac ceva ca sa nu-mi mai traga aer cald.

Geo_ZGA 11-04-08 16:47

ram-air induction iti spune ceva? ;) pastrez cutia originala a masinii, dispar ambele cutii rezonatoare, dispare tubulatura aia din fata... si e inlocuita de o palnie in partea de jos a spoilerului, in dreapta, in locul proiectorului (sau in zona aia) si un burlan care sa-i aduca aerul la cutie ;)

B-64-KTL 11-04-08 19:51

Asa ma gandeam si eu la inceput dar m-am uitat si nu prea avem pe unde sa pun...eu vroiam sa-l duc intre proiectoare dar nu am avut pe unde sa trec racordul. Daca treci la fapte o sa pui si detaliile si ma inspir si eu de la tine :).

electric_style 13-04-08 23:03

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 1479640)
ram-air induction iti spune ceva? ;) pastrez cutia originala a masinii, dispar ambele cutii rezonatoare, dispare tubulatura aia din fata... si e inlocuita de o palnie in partea de jos a spoilerului, in dreapta, in locul proiectorului (sau in zona aia) si un burlan care sa-i aduca aerul la cutie ;)

poti sa ne arati o schitza ceva ?:D

morpheusmaster 13-04-08 23:43

@B-64-KTL

Man nu vreau sa te supar dar traseul tau pentru filtru de aer mi se pare km prost...pur si simplu tubul tau de plastic aspira tot praful de la nivelul solului...si cand ploua...particule de apa...parerea mea e ca ai sanse mari sa iti intre apa si praf...ceea ce pune filtrul la munca destul de mult...si il km si uzeaza. Numai bine, sper sa nu te superi

electric_style 25-09-08 08:14

1 Attachment(s)
nu mai zice nimeni nimic de filtrele sport ? :D eu am o idee si o voi pune in practica si diferenta poate fi cat de cat sesizabila chiar si cu un filtru sport , dar bun , gen K&N sau Pipercros!

ps am vazut la multe masini si nu numai din gama daewoo masini ca nissan sau toyota care in compartimentul fitrului sport e atasat ca un perete din aluminium sau nush ce material poate fi care cred eu ca fereste filtru de calura motorului iar admisia sa fie cat mai rece!

cam asa ar arata schema

electric_style 29-09-08 12:53

1 Attachment(s)
si o poza reala cu idee anterioara!

All times are GMT +2. The time now is 08:43.

- Copyright 2026 4Tuning