![]() |
Re: Fiat 850
stiati ca masina este de vanzare ? :))))) apropo puntea rezista per total masina este ok , nu recomand insa motor de motocicleta , recomand un motor 1.6 tc cum avea 850-ul abarth si faci praf multe masini... poate stiti cele 2 850-uri faimoase , unul alb iar celalalt galben , masina rezista la multe dar mananca planetarele si bucsile , iar un 850 nu foarte ingrijit mananca pe paine o dacie... prinde 110 600-le meu lol 757 cmc 30 cp , eu daca as vrea sa fac un 850 rapid si as avea bani as folosi un motor de fiat coupe 2.0 16v , nu turbo ca totusi prea mult 190 de cai... cu toate ca suna tentant , dar asta cand ai bani caci intervine instalatia electrica trecand de pe carb pe injectie si multe altele etc.
|
pai 110 si are 30 de cai. Ala de 850 cat are...35 ??
crezi ca aia 5...maxim 10 cai in plus il fac sa prinda 300 km/h ?? |
Motorul de 850 are 42 CP la o greutate de 670 kg.
Oricum....va prezint o sugestie...adica ii prezint proprietarului... Motorul lui trebuie refacut, da? Bun...ii baga pistoane cota 4 preferabil de coupe...adica 65.8mm, sau de 66 mm. Standard e de 65 cota 0 (pt cine nu stie, 850-ul nu are camasa ca la dacie). . Facand-ul la cota 4, ii va iesi alezajul perfect si in plus capacitatea cilindrica creste un pic, la fel ca si calutii cu vreo 2-3. Ii reface si chiuloasa, sunt cativa meseriasi buni in chiuloase. Ii poate lua chiuloasa de coupe sau o modifica pe a ei sa poata puna carburator dublu corp webber preferabil nou...ii pune si un filtru de aer de firma(nu are asa mare efect..dar oricum). II reface galeria punand de coupe...evacuare pe fiecare piston in parte. Cam atata la motor..eventual alternator Fiat, un filtru de motorina in loc de filtru de benzina (asta pt ca motorul de 850 e ff pretentios la benzina). Facand astea scoate cam vreo 60 cp ceea ce e suficient la dimensiunea masinii. Ce ar fi bun ar fi o cutie in 5..dar nu ai cum sa pui in 5. Motorul se invarte in stanga!!! Important e sa modifice sistemul de franare. Discuri pe toate rotile (pe fata de coupe) si pe spate de ceva fiat...se poate adapta. Pompa de frana trebuie pusa alta..a ei e prea mica si nu face fata. Pai..decat sa pui alt motor care si ala e vechi nu mai bine il faci pe al ei numai cu piese noi???????? / Si ai baza pe el..si nu pui motor de nu stiu ce si nu ai baza sa mergi 2 metri..dar de...fuge...nu mai zic de omologare... |
Stai linistit,mein freund,ca deocamdata proprietarul nu mai da niciun semn de viata,posibil sa ne agitam degeaba,si masina sa fie vanduta !!
|
abarth mcm zice bine.. dar eu v-am zis ca masina-i de vanzare , nu inteleg de ce va certati , foarte putini cunosc istoria acestor "masinute" aparent banale , pe vremea cand castigau ele ralliuri majoritatea ne uitam la tom si jerry... fara suparare , cine stie ce inseamna stie si punct se foloseste de ce stie... sunt sarbatori oameni buni intram intr-un an nou , o facem cu cearta ?
|
Da' nu se cearta nimeni !
Eu chiar apreciez multitudinea de cunostinte a lu' colegu' abarth !! La multi ani,craciun fericit (chiar daca a trecut),si cum zice un tovarash de al meu,"fara numar,fara numar :)" |
Da..toti vorbim dar proprietarul nu zice nimic :( pacat Fiecare si-a exprimat parerea...dar nu stim ce va face proprietarul. Eu v-am zis ce i-as face daca as avea bani..originala cu niste imbunatairi.
Parerea mea..oricum ar face-o..macar sa o faca functionala sa apara pe sosea cu ea..si as amai sunt putine. Am vazut ca e de vanzare masina : sincer, daca mi-ar aduce-o acasa(nu am cu ce) as cumpara-o. Da...stiu ca au castigat raliuri..raliul romaniei de pilda e cel mai bun exemplu...cristea cu fiat-ul lui galben :) oare o mai fi existanda acel fiat?A fost si unul rosu de concurs facut. Pacat ca dupa anii 72-73 s-au scos din raliru..ramand doar dacii in raliul romaniei.. |
e foarte adevarat ca aproape am uitat de acest topic.
am inceput sa scot vopseaua de pe masina, nu sunt nici pe departe aproape de final. este adevarat ca am vrut sa vand masina dar incep sa ma razgandesc. referitor la swapul cu motorul de motocicleta..sunt in dubii..investitita este mult prea mare. nu stiu ce sa zic...oricum pana cand da caldura nu mai fac nimic la masina. nu vreau sa o tunez la exterior...vreau sa fac o masina de drag. pacat ca nu am timpul necesar sa ma ocup de aceasta masinuta. si mai pacat este ca vroiam sa o abandonez acolo in curte. masina se afla in eforie nord si eu un constanta...daca o aveam in fata blocului sigur mai faceam cate ceva pe la ea seara dar asa ma apuca lenea sa conduc pana acolo. arbath cu siguranta iti voi cere ajutorul pentru ca se vede ca te pricepi. multumesc |
E f greu sa lucrezi iarna la ea...stiu..lasa ca vine primavara!
E mare investitia motorul de motocicleta....asta iti sugeram si eu...si omologarea cred ca e fff greu de facut...mai ales cu astia la rar... Sper intai s ao faci functionala cat mai bine si apoi s aincerci sa tunezi ceea ce poti la ea!bafta! |
pai nici nu am de gand sa o omologhez daca imi reuseste swapul. oricum pana in primavara plec in turcia si poate gasesc ceva piese mai ieftine pe acolo.sper sa vin si cu un civic asa cum nu are constanta :D
|
bravo ma :) hai sa vad ce reusesti sa faci pana la final :D
|
Mai exact ce reuseste sa faca ?
Acum 2 luni si jumatate a spus ca pleaca in strainatate,si spera sa vina cu un Civic. Ce legatura are asta cu lucrul la "ficat" ?? |
ce se mai intampla cu masinutza ?
|
Imi este si putin rusine sa mai scriu pe topicul asta. am fost plecat din tara cca. 7 luni. acum am venit si fiatul, asteapta cuminte in curte, acoperit cu un celofan ieftin, motorul aruncat pe undeva prin hala...cateva piese pe acasa prin balcon si cam asta e treaba cu fiatul. incet incet mai fac cate ceva pe la ea. nu ma mai apuc sa promit marea cu sarea. sincer sa fie nici bani nu mai am acum pentru aceasta masinuta. dar se face cate una cate una. in clipa in care fac ceva la ea am si sarit cu poze pe voi. multumesc celor care urmaresc acest topic si sper sa nu dezamagesc asa mult. bafta la toata lumea
|
Pacat, m-am intristat cand am citit de la inceput. A trecut atata timp si ai uitat de Fiat, pe care l-ai iubit, altfel nu l-ai fi luat.
Poate totusi reusesti si il termini, eu te sustin sufleteste. |
hai sa zicem ca, timid, am inceput sa lucrez la masina. inca ma straduiesc sa dau vopseaua de pe ea, si sa o pregatesc de vopsit. folosec un flex cu o perie de sarma montata pe el si ii dau bataie. daca aveti vreo sugestie e binevenita. operatia dureaza cam mult. sa vedem ce mai reusesc sa fac pana da frigul. sper sa o grunduiesc macar pana la prima zapada. daca apuca sa o ninga si nu are grund pe ea o sa rugineasca de o sa o ia dracu si asta este.multumesc pentru comentarii/aprecieri si injuraturi :D
|
1 Attachment(s)
si o poza
|
se pare ca peria mea de sarma pusa in flex a fost cea mai proasta alegere...tabla se onduleaza ca dracu
|
da, o alegere foarte proasta, foloseste smirghel, fixat pe o bucata de lemn sau polistiren. Eu mi-am vopsit masina in spate la petromv-ul de la Oxford, 6 milioane manopera si ceva vin, si calitatea a iesit de nota 8. A vopsit portbagaj, compartiment motor, si tot exteriorul. Iti recomand s-o faci acolo daca ai putintei bani de aruncat.
LE: manopera - chituit, smirgheluit, vopsit efectiv (schimbare de culoare) |
merci pentru pont dar eu nu pot deplasa masina pentru ca este dezechipata. am un vopsitor bun in eforie nord car pentru operatiunea care vreau eu sa o fac imi cere mult prea mult si am ales sa o pregatesc eu pentru vopsire. nu ma grabesc sa termin masina asa ca incet-incet o dovedesc eu. acum am inceput cu un aparat electric de slefuit care se pare ca imi va rapi cel putin 3 luni din viata cu slefuit continuu. cum nu am acest timp la dispozitie voi face putin cate putin si asta inseamna ceva mai mult de 3 luni.
|
ma apuca damblalele pe masina asta...o am de atata timp si nu reusesc sa fac nimic cu ea. o vand completa cu 10 milioane daca o vrea cineva sau o dezmembrez
|
e foarte pacat, nu dispera, ai sa reusesti
|
Quote:
|
cand aud vorbele astea de la tine dohc16 chiar nu imi mai vine sa o vand stiind ce bijuterii ai tu si cat ai muncit la "epava" aia. nu stiu ce sa fac...nu e nici o masina valoroasa...incerc sa gasesc un fiat 500 si atunci vand 850-ul. daca nu gasesc 500 nu mai vand nimic. si multumesc pentru incurajari atat tie cat si lui 71cip
|
Re: 850 - ( p3rv3r5ul )
masina a fost tratata cu flexul si vanduta la fiare vechi pentru suma de 200 ron. mai am ceva componente pe acasa daca intereseaza pe cineva le dau gratis. nu vor sta pe aici mult..le arunc si pe alea pana la urma. sunati 0733191143
incepand de duminica se poate inchide subiectul aici. numai bine la toata lumea |
minus un fiat 850...pacat , incet incet o sa dispara.
|
Inchid topicul !
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:14. |
- Copyright 2026 4Tuning