Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   Vreau sa cumpar o masina ! (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/71432-vreau-cumpar-masina.html)

phaeton 02-04-08 14:50

Re: Vreau sa cumpar o masina !

Quote:

Originally Posted by caddylac_slk (Post 1460726)
bah baietzi ioh nu vreau sa va certati ashea aiurea , crek audi si-a spus cuvantul in piata automobilelor si nu crek se compara decat cu cateava marci , mai precis mercedesul si putine altele . Sincer la astia 19 ani ai mei care urmeaza sa ai implinesc mi-ar place mai mult sa mah dau jos dintr-un a6 imbracat la costum , decat intr-un toyota sau stiu ioh alte marci mai exclusiviste imbracat in trening ! ;) Sunt de parere k atunci cand te duci undeva masina , pantofi si felul in care esti imbracat te reprezinta ! Si sincer Giurgiu nu e un oras prea mare , dar nu duce lipsa de masini tari , ashea k ar trebui sa te straduiesti tare k sa iesi in evidenta , deci pt mn nu prea are rost sa fac asta , ma rezum la ceva elegant !

bine punctat...
nu i mai bagati pe gat tot felul de japoneze sportive...cand omul tinde spre altceva, cum ar fi eleganta si stil.
bravo, eu unul am ales foarte bine ce vrei. mergi pe audi.

tzatzichi 02-04-08 17:23

pai nu ma cert...dar el compara vreodata in viata lui audi sau vw cu mazda de exemplu? sau cu suzuki baleno al lui?

Crisskro 02-04-08 20:09

Toti si-au dat cu parerea, sustinand cu argumente mai multe sau mai putin. Acum, daca vrei sa 'iesi in evidenta', ia-ti passat sau audi. Second neaparat. Ca daca ti se strica, nu costa mult, repara tata. Eu ma retrag, bafta la ce iti iei si la mai mare.

ionut_cluj 02-04-08 23:45

Quote:

Originally Posted by tzatzichi (Post 1461426)
pai nu ma cert...dar el compara vreodata in viata lui audi sau vw cu mazda de exemplu? sau cu suzuki baleno al lui?

Ma gandeam ca esti om cu bun simt si te opresti. Nu se poate ma compara Mazda cu vw niciodata! Nu exista termeni de comparatie.
Tu ai condus vreodata o Mazda 6? sau macar 626? Ai condus altceva inafara de passat si logan/1310? Ma amuza faptul ca te bagi intr-o discutie ca magarul in ceata. Si tu esti unul dintre aia multi care nu stiu sau nu vor sa accepte faptul ca exista masini mult mai bune/frumoase/fiabile decat vw si audi.
E ultimul raspuns pe care ti-l dau tie, consider ca nu merita sa discut subiecte auto cu un tamplar (metaforic vorbind).

Spre norocul meu, mi-au trecut prin mana destul de multe masini, iar concluzia principala pe care am tras-o este ca japonezele stau cel mai bine la capitolul fiabilitate. Desigur, unele stau mai putin bine la capitolul design, dar nu putem compara Toyota Auris cu Golf V spre exemplu. Japonezii exceleaza in tot ceea ce fac, iar daca vrei o masina care sa te tina mult cu costuri mici, eu iti recomand cu caldura ceva japonez (Accord, Mazda 6, Carisma etc).
Daca continuam cu capitolul fiabilitate, dintre europene cel mai bine stau, evident, BMW si Mercedes, alaturi de Volvo, Saab si, mai nou, Fiat.
Ceea ce vroiam eu sa spun e sa-ti iei o masina cu "pedigree" international, nu cu faima mioritica, pentru ca eu tind sa cred opinia generala germana in privinta masinilor, in dauna celei mioritice. Nemtii conduc toate felurile de masini, si-am vazut neobisnuit de multe Daihatsu, Suzuki, Citroen, Mitsubishi, Kia... marci care se vand mai putin la noi.
N-am nici un fel de problema cu passat, atata doar ca nu e masina aia care cerd romanii ca e. Da, e fiabila, rezistenta, dar e tare anosta, nu e cea mai bine facuta masina din clasa ei, consumul nu-i cel mai mic, n-are cea mai mare putere. Motoarele diesel, in special cel de 1,9 sunt zgomotoase, vibreaza exagerat in cabina, nu-s foarte performante, dar se achita corect de sarcini.
Parerea mea umila, ca om care lucreaza cu aceste masini de ceva vreme, este ca Honda Accord, Mazda 6, Saab 9-3, Volvo S40, Citroen C5 sunt superioare Passatului.
Cat despre A6, Audi are o imagine de marca foarte buna in ultima vreme, dar totusi... sufera de aceeasi lipsa de expresivitate la nivelul designului si de o mediocritate evidenta la nivelul finisajelor si al fiabilitatii.
Pana la urma sunt banii tai, tu decizi, dar eu iti recomand sa fii deschis si spre alte variante.

tzatzichi 03-04-08 00:06

serifule...atat iti mai zic...am 2 nemtesti,o frantuzoaica,o japoneza,tocmai am mai scapat de o alta frantuzoaica si anul trecut de o americana si cam totate modele dupa 2004 si toate cumparate de noi....asa ca am cam trecut prin toate...si uitandu-ma pe masinile tale...actuale,foste si viitoare...toate adunate nu fac cat japoneza si una dintre nemtoaice...asa ca...nici nu te mai bag in seama...deci sunt mult mai in masura decat tine sa vorbesc si sa imi asum ce spun...si nu ma mai provoca ca nu imi place sa jignesc,cu atat mai mult pe cei slabi

ionut_cluj 03-04-08 01:05

Tii neaparat sa ne laudam cu ce masini avem?:)
Am avut si Cl 55 AMG, si Chevy Tahoe, si Dodge RAM SRT 10 si Escalade si E 55 AMG...si R8. Nu le-am trecut acolo pentru ca nu mi-au fost dragi cum mi-au fost cele din semnatura. Ce nu intelegi tu e ca omul nu cauta ce avem noi in semnaturi sau cu ce ne laudam pe forumuri. Dar...deh...prostul nu e prost destul...stii restul.

tzatzichi 03-04-08 01:39

bozgore sa-ti dam la...stii restul

ionut_cluj 03-04-08 02:00

Quote:

Originally Posted by tzatzichi (Post 1462517)

te-ai suparat?:D hai ca te las in pace:D:D

phaeton 03-04-08 16:55

Quote:

Originally Posted by tzatzichi (Post 1462517)

da de ce incepi sa injuri ? nu mai ai argumente ?
continua`ti pledoaria pt masinile nemtesti...

tzatzichi 03-04-08 16:59

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 1463600)
da de ce incepi sa injuri ? nu mai ai argumente ?
continua`ti pledoaria pt masinile nemtesti...

dar nu l-a injurat nimeni..pai il las pe el sa isi spuna parerea despre nemtesti ca vad ca a avut mai multe nemtesti decat am avut eu...el a avut AMG-uri,a avut R8...dar acum a trecut la ceva mai serios la un oltcit wrc si la un suzuki baleno

ionut_cluj 03-04-08 23:11

tu chiar nu mai termini? care-i problema ta cu ce masini am eu? Oltcitul si Suzuki sunt luate pe sudoarea fruntii mele, bai planto, nu pe milogit la parinti si platit rate la banca. Am avut AMG-uri si R8-uri pentru ca meseria asta imi aduce mancare pe masa, momentan. Dar din banii firmei mele le-am platit, nu m-am rugat de nimeni sa-mi dea.

CSU SIBIU 04-04-08 21:05

Eu zic ca discutia asta in contradictoriu masini nemtesti vs restul lumii nu-si are rostul. A trecut vremea cand masinile germane erau cele mai bune,acum globalizarea isi spune cuvantul:fiecare constructor isi da silinta sa-si atraga cumparatori,fiecare masina are o serie de plusuri si de minusuri.Mi se pare de prost gust sa desconsideri pe cineva in functie de gusturile pe care le are in materie de masini,la fel cum mi se pare mitocanie sa claxonezi aiurea o dacie 1300 pe strada doar pt ca sta in calea bolidului tau sau sa razi cu gura la urechi de unul care si-a cumparat logan pt ca n-ar fi fost suficient de smecher incat sa-si ia golf 4 second.
Pt. cel care a deschis threadul: ia-ti ce masina consideri ca ti se potriveste, sunt banii tai,tu stii ce vrei de la masina,ce stil de condus si ce pretentii ai de la masina. Inspira-te din parerile celorlalti,dar sa stii ca in ultima instanta tu trebuie sa fi multumit de alegerea facuta

22VIN 04-04-08 22:23

Quote:

Originally Posted by tzatzichi (Post 1458915)
uite deontologii unde erau...stiti vorba aia..."vulpea care nu ajunge la struguri zice ca sunt acri"...bai baieti,in special amphetamine si ionut_cluj...daca ma uit ce masini conduceti...cred k sunteti ultimii in masura sa dati sfaturi in alegerea unei masini...si mai ales sa va mai spuneti si pararea in legatura cu audi A6,passat,golf...sunteti penibili

gica fibra... am avut audi a6 2002 1.8T multitronic piele si toate cele in afar' de navigatie. crezi ca nu stiu ce-i aia? crezi ca nu stiu ce inseamna intretinere la audi? taci ca nu stii despre ce e vorba

FIGHET 05-04-08 00:56

opel astra h 1.6 sau 1.8 te aranjeaza cel mai bine

phaeton 05-04-08 12:45

Quote:

Originally Posted by FIGHET (Post 1466697)
opel astra h 1.6 sau 1.8 te aranjeaza cel mai bine

te inseli..
citeste mai sus si ai sa vezi, ce pretentii are de la o masina.

Medox 14-05-08 04:47

Quote:

Originally Posted by criss_cars (Post 1448669)
amphetamine nu stiu daca ai fost la 4tuning days dar crede-ma ca au fost destule golfuri mai mult decat tineresti cel putin golful de la Hifonics a fost mult prea tineresc. Iar in ceea ce priveste dieselul sa nu uitam ca a aparut Audi R8 care e TDI si nu cred k e tractoras.
Sa revin la topic cred ca e mai inteleapta ideea de a lua un Golf e mai usor de manevrat e mai mic mai nou si mai dotat decat pasatul in banii astia.

1 aphetamine ai drepatate cu TDI-urile. De cand e ma R8 diesel ? :)))) , poate s-a scos dupa benzinar si un diesel, asta da e adevarat, dar de la nastere n-a fost diesel r8 ...Multi stiu, putini cunosc :|

Medox 14-05-08 04:48

ala de mai sus era offtopic, scuze.omu a facut threadu ca sa afle pareri nu sa ne certam restu :) Respect pt cine merita :)

caddylac_slk 14-05-08 12:00

ce mai conteaza acum , treaba e sa iau bacu , masini gasesc pe toate drumurile , acum dupa cum v-am zis sper din ce in ce mai mult la un audi , ;)) dar nu e nimnik sigur , asa ca sa ne ajute Dumnezeu sa ne implinim toti fanteziile cu masinile noastre sau pe care le dorim ,

caddylac_slk 14-05-08 12:03

Va multumesc pt sfaturi , si daca mai aveti ceva de adaugat n-am nimic importiva ! O singura intrebare as avea m-am contrazis cu un prieten , era vorba de marirea une puteri la o masina , io am spus k ori ce cal in plus aduce autotmat si consum in plus , asa este ? ma insel ioh ? nush ... astept sa mah lamuriti si pe mn

phaeton 14-05-08 12:35

depinde la ce metoda te referi...in principiu ai dreptate.

dar se poate intampla si contrariul. daca faci o resoftare la o masina, vei avea mai multe putere. daca mergi LA FEL ca inainte cu ea, consumul nu va creste deoarece ai mai multa putere, iar turatia va fi putin mai scazuta.
de exemplu, la 150 de cai, cu a4a la 100km ai 3100 de turatii.
dupa resoftare ai 190 de cai, iar cu a4a la 100 vei avea mai putine turatii, de unde rezulta consum mai mic.

22VIN 14-05-08 19:20

si daca ai 500cai o sa ai 1000ture la 100nu? pai stai asa ca asta nu depinde de putere, depinde de rapoartele cutiei de viteze. la unele a 4a de exemplu e mai lunga, la altele mai scurta. uite, ia o duba de 120cai si mergi cu a4a la 100 sa vezi ce se intampla:))
deci practic tu poti sa ai 1000cai, daca ai raport scurt poti sa ai 6000ture la 100, si poti sa ai 60cai si sa mergi la 3500cu a4a la 100...
chestia asta cu turatia nu e chiar asa, poti sa ai un consum de 11% sa zicem la 3000ture, si de 8%la 3500. depinde de masina. deci nu e valabila afirmatia ta.
iar cat despre ce zice caddylac_slk, nu e tot timpul asa. orice cal in plus iti poate aduce consum mai mare, pentru ca motorul se "chinuie" mai putin => mai putina benzina in amestec => consum mai mic.
ia ca exemplu opel. 1.9cdti de150cp are consum mediu mai mic decat 1.9cdti de 120cp.
deci nu exista un criteriu stabil pentru stabilirea consumului. asta determini cel mai bine din datele tehnice ale masinii

phaeton 14-05-08 21:34

m am referit strict la motorul meu, 1.8 T, si la turatiile in functie de rapoarte si viteza. i am dat omului un exemplu, de crestere a cailor ( respectiv resoftare) prin care nu creste si consumul.

Pugralph 15-05-08 19:52

Eu t sfatuies sa it iei un 407!Atata tot!Ai spatiu, motor Hdi kre e d 1000 d ori mai bun ca TDI si design de lasi lumea lata!

rocky_cosmin89 20-05-08 01:40

eu iti zic sa cauti bine ... ca o sa gasesti a4 1,8T 150 de cai ... benzina :) exact motorul lui amphetamine de pe a6 daca nu ma`nsel eu :) ...
de prin 2001 - 2002 incoa`...si e o masina destul de buna :)

22VIN 20-05-08 13:18

no more a6 de demult. baaad engine:))
1.8T + multitronic + masina mare = e mai palpitant si mai ieftin scuteru:))
vezi asa cum saaaare turometru si nu se duce niciunde... bagi picioru in fund se duce si turometru ca de e smecdher si dup-aia scaaaade treptat. un singur lucru mi-a placut la cutia aia: daca o calcai incet la 2000max ramanea. nu auzeai nimic... da tot consumai mult:))
deci 1.8t pe MAXIM audi a4/vw bora/octavia neaparat manuala

alan26 21-05-08 21:16

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1462341)
Ma gandeam ca esti om cu bun simt si te opresti. Nu se poate ma compara Mazda cu vw niciodata! Nu exista termeni de comparatie.
Tu ai condus vreodata o Mazda 6? sau macar 626? Ai condus altceva inafara de passat si logan/1310? Ma amuza faptul ca te bagi intr-o discutie ca magarul in ceata. Si tu esti unul dintre aia multi care nu stiu sau nu vor sa accepte faptul ca exista masini mult mai bune/frumoase/fiabile decat vw si audi.
E ultimul raspuns pe care ti-l dau tie, consider ca nu merita sa discut subiecte auto cu un tamplar (metaforic vorbind).

Spre norocul meu, mi-au trecut prin mana destul de multe masini, iar concluzia principala pe care am tras-o este ca japonezele stau cel mai bine la capitolul fiabilitate. Desigur, unele stau mai putin bine la capitolul design, dar nu putem compara Toyota Auris cu Golf V spre exemplu. Japonezii exceleaza in tot ceea ce fac, iar daca vrei o masina care sa te tina mult cu costuri mici, eu iti recomand cu caldura ceva japonez (Accord, Mazda 6, Carisma etc).
Daca continuam cu capitolul fiabilitate, dintre europene cel mai bine stau, evident, BMW si Mercedes, alaturi de Volvo, Saab si, mai nou, Fiat.
Ceea ce vroiam eu sa spun e sa-ti iei o masina cu "pedigree" international, nu cu faima mioritica, pentru ca eu tind sa cred opinia generala germana in privinta masinilor, in dauna celei mioritice. Nemtii conduc toate felurile de masini, si-am vazut neobisnuit de multe Daihatsu, Suzuki, Citroen, Mitsubishi, Kia... marci care se vand mai putin la noi.
N-am nici un fel de problema cu passat, atata doar ca nu e masina aia care cerd romanii ca e. Da, e fiabila, rezistenta, dar e tare anosta, nu e cea mai bine facuta masina din clasa ei, consumul nu-i cel mai mic, n-are cea mai mare putere. Motoarele diesel, in special cel de 1,9 sunt zgomotoase, vibreaza exagerat in cabina, nu-s foarte performante, dar se achita corect de sarcini.
Parerea mea umila, ca om care lucreaza cu aceste masini de ceva vreme, este ca Honda Accord, Mazda 6, Saab 9-3, Volvo S40, Citroen C5 sunt superioare Passatului.
Cat despre A6, Audi are o imagine de marca foarte buna in ultima vreme, dar totusi... sufera de aceeasi lipsa de expresivitate la nivelul designului si de o mediocritate evidenta la nivelul finisajelor si al fiabilitatii.
Pana la urma sunt banii tai, tu decizi, dar eu iti recomand sa fii deschis si spre alte variante.

:(( audi sufera la capitolul expresivitate... aici ai dat tare cu bata`n balta .
cat despre achizitie eu daca as fi avut 19 ani si dupa bac 14000 euro, as intra la faculatate sa-i conving pe parinti sa-mi dea bani de-un golf V GTI ;)

rocky_cosmin89 22-05-08 00:55

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1543323)
no more a6 de demult. baaad engine:))
1.8T + multitronic + masina mare = e mai palpitant si mai ieftin scuteru:))
vezi asa cum saaaare turometru si nu se duce niciunde... bagi picioru in fund se duce si turometru ca de e smecdher si dup-aia scaaaade treptat. un singur lucru mi-a placut la cutia aia: daca o calcai incet la 2000max ramanea. nu auzeai nimic... da tot consumai mult:))
deci 1.8t pe MAXIM audi a4/vw bora/octavia neaparat manuala

ehh ... eu am avut o "mica" pauza pe forum ... si nu mai eram la curent ... dar parca iti placea audiu` ... ma rog ...motoru` :)) srry

22VIN 22-05-08 19:49

imi placea, si inca imi place, dar imi plac audi-urile pana in a6 cel nou, inclusiv acesta.
restul, sunt aiurea. adica audi nu imi mai insipira nimic. parca ar vrea cate putin din toate (sportivitate, look sportiv+elegant, eleganta), dar nu exceleaza la nimic. parca ar vrea sa fie o "medie aritmetica" intre bmw si mercedes, dar nereusita. pacat.

rocky_cosmin89 24-05-08 20:33

Quote:

Originally Posted by caddylac_slk (Post 1533211)
ce mai conteaza acum , treaba e sa iau bacu , masini gasesc pe toate drumurile , acum dupa cum v-am zis sper din ce in ce mai mult la un audi , ;)) dar nu e nimnik sigur , asa ca sa ne ajute Dumnezeu sa ne implinim toti fanteziile cu masinile noastre sau pe care le dorim ,

si eu zic ca asta e cel mai important pt tine acum ;) si din cate am citit ... dupa bac si admitere o sa ai si o suma mai maricica disponibila ... si oricum pana atunci zic eu ca te grabesti sa o iei ... asa dupa ai timp destul sa te decizi ... ;) pana la urma ... asa ca idee ... din toate discutiile astea din thread ... te`ai oprit la ceva anume ?

rocky_cosmin89 24-05-08 20:35

doamne amphetamine, si ionutz_cluj ... ce discutii in threadu` asta :))) =)))) deci ... eu dadusem comm mai sus cu motorul lui amphetamine citind asa in graba ... si cand am citit tot ... vai :)) =)) tzatzichi sau cum o avea nicku` ... suparat rau pt orice de alta natzie in afara de cea germana pfff ...

ionut_cluj 24-05-08 20:39

pai de-aia e forum,sa ne putem certa linistiti:)

22VIN 25-05-08 22:36

Quote:

Originally Posted by rocky_cosmin89 (Post 1551890)
tzatzichi sau cum o avea nicku` ... suparat rau pt orice de alta natzie in afara de cea germana pfff ...

orice in afar de natie germana VAG 1.9tdi e naspa aiureacam nasol:)))

rocky_cosmin89 26-05-08 00:04

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 1553298)
orice in afar de natie germana VAG 1.9tdi e naspa aiureacam nasol:)))

clar...."care este" :))) =)))

All times are GMT +2. The time now is 21:25.

- Copyright 2026 4Tuning