![]() |
Re: Filtru aer cielo
da, este f bun :) dar repet... in afara de sunet, mare lucru nu o sa castigi ;)
|
Si cu alt fel de filtru castig altceva decat sunet?
|
nu... ideea modificarilor la admisie este ca aerul sa fie cat mai rece si sa aiba o curgere cat mai buna. normal ca un filtru conic asigura un debit mai mare de aer, dar nu inseamna mare lucru pt motor. ajuta, in cel mai bun caz, sa urce mai usor in ture. nici nu strica un conic, dar nici nu ajuta prea mult... e la alegerea ta. zicea mad max mai sus: "filtru panel bun, conic nu bun". eu asi zice: filtru panel bun, filtru conic la fel, doar ca te costa mai mult (pt motorul de cielo, ca pt alte motoare ajuta). daca ai de gand sa-l modifici mai "substantial"... ia un conic si gata.
dupa paste ma apuc de admisie si o sa pun poze si explicatii. |
Quote:
Iti urez paste fericit.. |
Filtru simplu conic nu ajuta cu nimc..ia kit K&N si vei vedea diferenta si la sunet si la debitul de aer :!: ..si apropo exista kit K&N ptr. motor de 1.5 :!:
|
pt care motor de 1.5? de fiat, de suzuki, de vw? difera dimensiunile, pozitionarea filtrului... difera destule. pt cielo nu exista si nici pt kadett e de 1.6.
conteaza mult pozitionarea si traseul, dar astea se pot face mai ieftin decat daca ai cumpara un kit de admisie si destul de usor. |
Quote:
|
Quote:
|
salut baieti si eu am pus un filtru sport pt teste no name dar nu sunt foarte multumit de el pt ca scoate mult zgomot nu te mai intelegi om cu om la peste 100 km/h aceasta a fost o parere
|
Nu te mai intelegi daca mergi in 3a la peste 100 , normal nu ar trebui sa faca asa mare zgomot.
Are cineva pe aici filtru sport in carcasa originala ?Exista vreo firma care produce? |
normal ca exista :) se numesc "panel" si gasesti si de la Green si de la K&N.... posibil sa gasesti si de la alte firme, eu pe astea doua le stiu. necesita aceeasi intretinere ca si unul conic, este aproape la fel de permisiv, doar ca este restrictionat de carcasa si de traseul imbarligat. avantajul este ca este protejat de cutie contrat caldurii si a prafului.
in curand o sa am eu... |
Un pret stii ? Este special pentru cielo ?Vreau si eu datele firmei care are asa ceva,multumesc.
|
Quote:
|
gasesti la bazar, pe forum aici, destui useri care vand/aduc filtre k&n si kit-uri de curatare. cam asa tin si eu minte, cam maxim 250ron e un filtru panel. si da, e special pt cielo (nexia de fapt), de la alte masini nu s-ar potrivi, fiind fix pe forma si dimensiunile cutiei.
|
pa ma baieti la bani aia mai bine comprimi motorul si tot castigi vro 10cp cu filtru castigi vreo 3 si zgomot pe masura iar cand spun zgomot la 100 ma refeream ca mergeam cu a5a pt ca cu a3a dejea crezi ca sa rupt evacuarea pe din doua
multa bafta la modificat! |
cat dai atata face... oi fi pus filtru de 5lei si eventual nici nu l-ai montat bine... eu nu am mai auzit sa faca filtrul atat de mult zgomot incat sa nu poti sa stai in masina.
cand o sa comprimi tu chiulasa cu 250ron... demontat, comprimat, montat... sa ma anunti si pe mine, ca eu dau mai mult de atat :lol: |
Quote:
alineat-cu zgomotul pe cuvant ca nu mint, dar poate oi avea tu dreptate, filtru de 2lei zgomot pe masura. nu stiu ce sa zic, dar eu am incercat cu unul ieftin pt ca mi-am zis ca dau 2-300 lei si poate nu-mi place zgomotul. acum nu stiu daca difera zgomotul de la un filtru la altul. iar la partea cu comprimatul esti pe dinafara pt ca nu trebuie sa modifici chiulasa, ci sa schimbi pistoanele adica sa pui unele cu cap bombat care se nimeresc la fix, asa ca stiu ce vb, nu vb aiurea! ultima data cand editez... invata sa scrii corect. data viitoare iti sterg tot post-ul. |
aha... si ce pistoane "se nimeresc" la fix? de pe ce masina? si ce comprimare iti da?
|
Costul unor Pistoane sport este mult mai mare decat modificarea chiuloase.
dark_angel exagerezi ... e cumva YED firma ? |
Quote:
|
Intre 1.5 DOHC(16v) si 1.5 OHC (8v) diferenta este de ~10 cai , puterea fiind data de numarul valvelor...
Caii nu se scot asa usor, daca vrei,cand ai drum prin Bucuresti lasi pe aici un mesaj , ne intalnim , si ii masuram la un semafor. |
spre surpinderea ta, NU SE POTRIVESC la orice cielo. Espero 1.5 este dohc, iar cielo au fost majoritatea sohc... ori pui si chiulasa de dohc, ori nu poti sa pui pistoanele. de pe espero dohc pe cielo dohc, da, se potrivesc... dar castigul in mod sigur nu va fi de 10cp, tinand cont ca diferenta intre cele doua motoare (espero si cielo) este de 4cp.
ceea ce ai auzit tu, se refera la faptul ca pistoanele de pe nexia (dohc) au o "umflatura" pe cap, ce da o comprimare si automat mai multa putere. posibil ca si cele de pe espero dohc sa fie la fel, dar nu pot sa spun sigur. si sincer, decat sa inlocuiesc chiulasa si pistoanele, mai bine o planez pe cea existenta si cu ocazia asta lustruiesc si galeriile ;) |
bai tinerilor cine v-a dat voua lectii de mecanica? ca mie mi s-a scarbit de ea si veniti voi cu argumente aiurea.
o intrebare scurta si cine stie raspunsul este cu adevarat priceput: in ce consta diferenta intre o chiulasa ohc si una dohc. astept rapuns. iar pt cunostintele lui Geo_ZGA, diferenta intre cielo si espero , ambele de 1,5, este de vreo 15cp pt ca cielo ohc are 75cp iar espero dohc 1,5 are 90cp grea limba romana... te rog sa scrii corect ca sa nu fiu nevoit sa-ti sterg posturile nota: este offtopic discutia, dar e constructiva... mai mult sau mai putin. |
"Tinere".... renunta la atitudinea asta, ca nu o sa faci nimi cu ea. Daca preferi sa fie toata lumea de acord cu tine si toti sa te linga in c*r, atunci nu ai nimerit unde trebuie.
eu ma refeream la dohc-ul de pe cielo, fiindca pe chiulasa de sohc nu poti pune pistoane de dohc... dohc cielo - 90cp; dohc espero - 94cp. oare diferenta o fi ca ohc are o singura axa cu came, pe cand dohc doua?! :lol: daca esti asa scarbit de ce mai raspunzi? nu te provoaca nimeni la cearta, dar nici sa fiu de acord cu tot ce spui tu, daca eu stiu altfel... e un forum, se discuta... nu unilateral. |
Mha baieti nu mai bine reveniti voi la subiect?! ...... Filtru de aer cielo....nu pistoane, nu chiuloase si mai stiu eu ce. Sper sa nu va suparati dar parca una din reguli era:....fara offtopic....
|
Da sefu'... am inteles :) discutia a degenerat un pic, dar am considerat ca e constructiva.
si ca sa fiu si on-topic: dupa montarea filtrului panel, mare lucru nu s-a simtit. totusi, in ture mari urca mult mai bine, mai liniar si o idee mai rapid :) totusi, am auzit multe pareri avizate (cu care as cam fi de acord), ca fara o evacuare buna, admisia nu isi face treaba cum trebuie. tin sa precizez, unii stiti altii nu, ca ambele cutii rezonatoare au fost anulate, a fost tras un burlan din bara fata pana la cutia filtrului, prins cu colier... acum am doua prize de aer de unde trage admisia: cea originala si cea din bara, de unde vine aer mai rece. furtunul de gaze carter anulat cu un dop, vacuumul lasat la locul lui pe furtunul de admisie, iar pe gazele carter pus un alt furtun lung, pana aproape sub masina, impreuna cu un filtru breather. |
Geo arunca si tu niste poze cu noua priza de aer ca stii ca ma intereseaza sa-i gasesc si eu un alt traseu....mai eficient.
|
Imi cer scuze daca am vorbit mul prost si fara rost!
|
1 Attachment(s)
pe acest topic nu s`a mai scris de mult... dar vreau sa va intreb de uned pot achizitiona acest mini filtru din poza ... si care ar fi avantajul lui? orice parere e binevenita... si daca a montat cineva pe cielo?
|
Acel "mini filtru" este un breather si are rolul de a filtra gazele carter. Eu zic ca este un lucru util sa anulezi furtunul de gaze carter de pe admisie, fiindca sunt gaze arse cu vapori de ulei, fierbinti, care nu fac bine admisiei.
Eu am montat pe masina, in prima instanta a fost montat in aceeasi pozitie ca si in poza pusa de tine, dar nu e bine deloc... toate gazele carter intra in interiorul masinii. Am tras un furtun mai lung pana sub masina, undeva sub caseta de directie, poate putin mai inspre spate... si acolo am pus breather-ul. Filtru breather gasesti la orice magazin de "tuning". Eu am luat din targ unul Yed, recunosc ca nu m-a interesat ceva de foarte buna calitate... dar isi face treaba, in sensul ca nu arunca vapori de ulei pe sub masina. Si mai recunosc ca de mai bine de un an nu l-am curatat :lol: |
ms pt info. geo ... asta e chestia ca la Dacie sa tragi furtun din capacul garniturii sub masina... deci ai tras un furtun iar in partea dinspre spatele masinii ai pus si breather-ul... ok dar care este avantajul breatherului ? se simte vreo diferenta ? la mine functioneaza perfect masina si nu am breather! salut
|
Quote:
Quote:
|
daca fac treaba asta ma ajuta la ceva? defapt ajuta masina la ceva... exista un avantaj si un dezvantaj?
|
Gazele carter sunt gaze arse din motor... in teorie, sunt recirculate in admisie pt consum si pt incalzirea aerului. In practica, eu nu am simtit nici o crestere sau scadere de consum dupa ce l-am anulat. Ca dezavantaje: aerul din admisie trebuie sa fie cat mai rece, iar gazele carter sunt calde... deci nu sunt bune; pe langa asta, gazele carter au vapori de ulei, care se depun in interiorul admisiei in timp. Poti desface furtunul de admisie de la corpul clapetei de acceleratie si ai sa vezi ca, daca masina e mai veche, sunt depuneri pe interior... si normal ca orice depunere de mizerie si ulei nu face bine.
Eu nu vad nici un dezavantaj prin anularea furtunului de gaze carter de la admisie. La Dacie se facea chestia asta cand incepea sa consume ulei, aruncandu-ul in admisie. La Cielo nu prea e cazul, mai ales daca motorul e in stare buna, dar oricum gazele alea contin vapori de ulei fierbinti. |
total de acord cu tine... la dacie mai era si treaba ca infunda jiglere... stateai cu suflatu in ele... bun ... deci o sa ma ocup de treaba asta acum ca m`ai documentat geo... in rest toate bune... daca mai apar nelamuriri sa sti ca nu o sa ezit sa pun intrebari. salutari!
cum fac sa intru si eu in club DAEWOO sau CIELO RUNERS ca vad ca esti moderator! |
Quote:
|
domnilor eu am cumparat masina cu un filtru sport zicese dar vreau sa-l pun inapoi pe cel din fabrica pentru ca ce am eu acolo nu este filtru este cacat asa ca daca vret filtru sport dat bani pe el ca sa faca treaba
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:06. |
- Copyright 2026 4Tuning