Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale moto (https://forum.4tuning.ro/571-discutii-generale-moto.html)
-   -   Consiliere achizitie moto / scuter (https://forum.4tuning.ro/571-discutii-generale-moto/69802-consiliere-achizitie-moto-scuter.html)

Bogdan_ozzy 09-01-09 20:03

Re: Consiliere achizitie moto / scuter

La ce bani cross si ce marca ?

norbi_bidi 09-01-09 23:28

m-am gandit la un Honda cr de 125 pe la 700-800 euro

IRINEL ARAD 05-02-09 21:23

IATI UN PIAGGIO NRG

machupicchu 06-02-09 14:35

ar merita un gilera stalker care face probleme cand e lumea mai dragaX(...si 50e pe un aprilia rx50 ? scuze ca postez si aici dar vreau mai multe pareri:-s

excel 01-03-09 22:42

SALUT!
Ma apuc acum de scoala de soferi si dupa vreau sa imi iau un motor, ceva pe la 600cc. Imi place foarte mult cum arata Suzuky GSX-R 600 K9 model 2009, dar la tehnic din pacate nu ma prea pricep.
Spuneti-mi va rog care ar fi cea mai buna alegere pentru mine? Ce brand moto este cel mai bun?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri!

Bogdan2fsc 02-03-09 12:36

Quote:

Originally Posted by excel (Post 2110915)
SALUT!
Ma apuc acum de scoala de soferi si dupa vreau sa imi iau un motor, ceva pe la 600cc. Imi place foarte mult cum arata Suzuky GSX-R 600 K9 model 2009, dar la tehnic din pacate nu ma prea pricep.
Spuneti-mi va rog care ar fi cea mai buna alegere pentru mine? Ce brand moto este cel mai bun?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri!

e cam nou si cam puternic pt incepator..ar merge mai bn unu din 2003..parerea mea :D

Gabi 02-03-09 14:00

Bogdan, părerea ta este total eronată ! Am prieten în Craiova care a făcut şcoala, a dat examenul, a luat permisul şi s-a urcat pe R1 2006.

excel, dispui de bugetul pentru 600 K9 ? Motocicleta se învârte pe la 10500 euro. Dacă răspunsul tău este afirmativ, eu te sfătuiesc s-o cumperi, dacă eşti conştient, bineînţeles, nu vreun kamikaze care-şi caută moartea şi nu ştie de unde s-o ia.

Referitor la întrebarea ta legată de brandurile moto... eu cred că răspunsul nu poate fi "Marca X este cea mai bună!", ci fiecare are plusurile şi minusurile ei.

Bogdan2fsc 02-03-09 14:37

cand esti pe motor nu mai gandesti lafel..

Gabi 02-03-09 14:40

Depinde de la om la om ! Cum am spus şi mai sus, depinde de conştienţa din capul fiecăruia şi de cât de mult ţine la viaţa lui !

excel 02-03-09 23:36

Quote:

Originally Posted by Gabi (Post 2112140)
Bogdan, părerea ta este total eronată ! Am prieten în Craiova care a făcut şcoala, a dat examenul, a luat permisul şi s-a urcat pe R1 2006.

excel, dispui de bugetul pentru 600 K9 ? Motocicleta se învârte pe la 10500 euro. Dacă răspunsul tău este afirmativ, eu te sfătuiesc s-o cumperi, dacă eşti conştient, bineînţeles, nu vreun kamikaze care-şi caută moartea şi nu ştie de unde s-o ia.

Referitor la întrebarea ta legată de brandurile moto... eu cred că răspunsul nu poate fi "Marca X este cea mai bună!", ci fiecare are plusurile şi minusurile ei.

Multumesc pentru raspuns!
Am banii pentru motor, nu este o problema aceasta.
Si sunt o persoana foarte responsabila asadar nici aici nu cred ca e o problema.
Singura problema este ca am auzit "vorbe" ca ar fi prea puternica pentru un incepator.
Eu zic ca daca voi avea un profesor bun voi putea sa o conduc, dar vroiam si parerea celor care stiu mai bine cum stau lucrurile in acest domeniu.
Multumesc tuturor care raspund!

Gabi 02-03-09 23:41

Hai să punem problema altfel. Să zicem că 600le este prea puternic. În cazul ăsta, ţi-aş recomanda, să zicem, un CBR de 125 cmc, sau YZF de 125 cmc. Te urci pe una dintre ele, o conduci, îţi place. E mică, e manevrabilă, începi să te obişnuieşti şi vrei mai mare. Ce faci un 125, poţi face şi cu 600le. Dacă tu consideri că eşti destul de responsabil şi că poţi stăpâni tendinţa de-a trage de acceleraţie mai mult decât trebuie, sfatul meu rămâne cel de mai sus.

NuKad 30-03-09 14:06

Salut...
Doresc sa-mi achizitionez pentru inceput un motor de 125 cc sau ceva mai micut... sunt incepator asa ca daca se poate ceva pareri, idei, opinii sa ma orientez si yo putin :)

NuKad 06-04-09 09:05

Tnx !

JuST_GiuGiu 10-04-09 21:06

Va salut,am si eu o mare dilema ,adica la un momendat eram hotarat pe Aprilia rs50,dar dupa ce am auzit-o mi-am schimbat parerea:cry:

Nu stiu ce sa aleg dintre Aprilia Rs50 si Sr50(pe injectie).....astept parerile voastre:oops:

Luna14 19-04-09 19:12

Salutare...ma numesc Adi si fac in august 17 ani, de vreo 2 ani incoace ma pasioneaza motocicletele enorm...si cand sunt cu tati cu masina, si trec motociclisti le fac cu mana :)) pur si simplu ma incanta :D si acum as vrea sa cumpar un scuter tip motor de 49 cmc (scuzati daca nu exista asa termenul :P , ex.Aprilia RS 50, Gilera DNA, ...) ..as avea cateva intrebari, dat fiind ca sunt incepator:
1.Pentru Aprilia RS 50 de exemplu, trebuie permis? sau doar atestatul de la scutere?
2.La ce ar trebuii sa ma uit la o frumusete de-asta(vreau sa o achizitionez veche, nu conteaza anul, doar sa functioneze bine, eu vreau sa ma plimb cu ea, viteza muuult mai tarziu :)..., buget redus, parinti ultra grijulii...eha :D)
3.la ce preturi se pot gasii? si nu aveti niste linkuri sau chiar voi de vanzare?

JuST_GiuGiu 20-04-09 22:42

am sa iti raspund eu la urmatoarele intrebari:
1.Pt aprilia ,gilera,yamaha si alte "motoare"de 49 iti treb acea legislatie...
2.Dupa parerea mea intre Aprilia Rs 50,Gilera DNA si Yamaha TZR....cel care are performanta mai mare este Aprilia (la toate categoriile:performanta si fiabilitate ),acum depinde de tine ce vrei8)
3.depinde de ce buget dispui intre 500-1000 poti sa iti iei DNA si RS50(dar vechi intre '95-'02...iar dupa 1000-1800 gasesti Rs50 si TZR cele mai noi modele:twisted:...dar dupa parerea me Aprilia Rs50 e cea mai buna:!:

P.S intra pe bikeshop.ro si gasesti tot ce vrei acolo;)

Luna14 21-04-09 11:52

merci GiuGiu :D acuma ca m-am mai documentat un pic, am gasit si un model Derby Senda 50 xD mi se pare mai controlabila ca RS50, DNA... P.S. aprilia RS 50 sau DNA n-am gasit numai de la 700 in sus xD

Luna14 21-04-09 12:02

datorita multora dintre voi, mi-ati deschis ochii din fericire :D prima data am vrut sa fie ceva puternica, ma uitam mai mult cat p[rinde maxim :D acum m-am calmat si vreau sa actionez ca un om responsabil :D siguranta inainte de toate ^^, deci dintre un Enduro ca Derby Senda si DNA/RS50 care ar fi mai controlabila? P.S. am inteles ca DNA are cutie de viteze automata, ar fi un avantaj pentru un incepator nu-i asa?

razvy_91 21-04-09 17:00

dna ii scuter cu aspect de motocicleta ;)

Luna14 21-04-09 17:18

da razvane , poate nu ai fost atent, am scris mai sus ca vreau sa achizitionez un scuter de tip motor :-P

razvy_91 21-04-09 17:20

mi-a fost lene sa citesc :d , scuze .

bafta in alegerea scuterului ;)

Luna14 21-04-09 17:25

Enduro : Derby Senda 50....mi se pare indrazneata, sport: Aprilia RS 50...un look impunator...Gilera DNA....cam simplista, dar pare de "incredere" daca ma puteti intelege :))

JuST_GiuGiu 21-04-09 18:44

eu ti-am mai zis daca vrei un "motor" calume sa ai performante si frumusete,Aprilia Rs 50 e cea mai potrivita....acum depinde de ce vrei tu:P

FireWolf 19-05-09 23:06

Vreau sa imi spuna cineva cu experienta un motor pentru incepatori , ceva gen ninja 250r 2008 , din pacate nu gasesc 250r 2008 mai ieftin , se gaseste pe la 5000 euro si ma doare inima daca dau 5000 euro pe 250cc , cand pot sa mai pun o mie si sa imi iau de 4 ori mai mare , honda cbr 1000rr de exemplu , un motor sport pentru incepatori :)

Bogdan2fsc 19-05-09 23:28

ia-ti un cbr f4i sau un f3 :) e perfect pt incepatori

FireWolf 20-05-09 01:24

Si eu ma gandeam la honda cbr 600rr f3 , dar e manevrabila ? nu e cam grasuţa ? :lol:

Bogdan2fsc 20-05-09 01:38

e destul de manevrabila..are o ciclistica f buna.. :P e buna pt incepator..btw 600 rr f3 nu exista :P

FireWolf 20-05-09 01:55

Vream sa spun 600 normal , mi-a scapat RR-urile alea :lol:

babush 01-06-09 11:36

Salut!
As vrea si eu sa ma ajutati...Vreau sa imi cumpar un scuter sh...Habar nu am la ce sa ma uit daca este sa cumpar...Nu am mers niciodata pe unul...Am 1,70 si cam 55 de kg si fac 17 ani in vara...ce imi recomandati?as vrea sa dau cam 600-700 de euro...eu m`am gandit la aprilla sr50...ce spuneti?

JuST_GiuGiu 01-06-09 18:49

Quote:

Originally Posted by babush (Post 2370031)
Salut!
As vrea si eu sa ma ajutati...Vreau sa imi cumpar un scuter sh...Habar nu am la ce sa ma uit daca este sa cumpar...Nu am mers niciodata pe unul...Am 1,70 si cam 55 de kg si fac 17 ani in vara...ce imi recomandati?as vrea sa dau cam 600-700 de euro...eu m`am gandit la aprilla sr50...ce spuneti?

asta vroiam sa spun si eu;) daca nu vrei sr incearca un aerox sau f12 sunt cele mai bune scutere :D

babush 01-06-09 19:30

Quote:

Originally Posted by JuST_GiuGiu (Post 2371404)
asta vroiam sa spun si eu;) daca nu vrei sr incearca un aerox sau f12 sunt cele mai bune scutere :D

aerox sau sr:D..acum ramane sa imi spuneti voi care este mai buna..si apropo astept oferte daca aveti de vanzare din cele de mai sus si ma incadrez in banii care ii am:D ,pm me :)

babush 01-06-09 21:25

nimeni?:sad:

Psycho 03-06-09 01:06

incearca pe google .. da un search bike shop .. ca sa nu fac reclama .. la site .. asa si uite-te acolo .. sunt o gramada

babush 03-06-09 18:34

m`am hotarat...as vrea ceva gen gilera dna...bugetul este de 500 maxim 600 de euro..astept oferte daca are cineva...

rinzou 04-06-09 22:02

Parerea mea este ca daca vrei un DNA calumea. Mai strange pana pe la 1000.

babush 08-06-09 13:36

Quote:

Originally Posted by rinzou (Post 2382136)
Parerea mea este ca daca vrei un DNA calumea. Mai strange pana pe la 1000.

Ma rog...macar sa imi spuneti la ce sa ma uit cand cumpar ...

ssatana71 11-06-09 21:29

Quote:

Originally Posted by Bogdan_ozzy (Post 1401844)
Precum zice si numele thread-ului ,cine se gandeste la o viitoare achizitie si are unele lucruri neclare, sau doreste sa afle sfaturiile noastre sa apelez aici pe thread-ul asta

AM SI EU O AMAHA FJ 1100 SI NU STIU CAT ULEI TREB SA PUN IN IA SI DE CARE SI DACA POTI SAU STI CE TREBUIE SA FAC LA IA PENTRU A O INTRETINE/ADICA CE BENZINA CE ULEI SI CE TREB SA MAI BAG IN EA SA NU O STRIC.E DIN 84 AM PRIM CADOU SI NU MA PREA PRICEP/AM INTELES CA ARE RACIREA PE ULEI .ASA E ?ASTEPT RASPUNS SI MULTUMESC ANTICIPAT

aleks 18-06-09 12:49

deja ai postat aici treaba asta, aştepţi raspunsul acolo şi se rezolvă:)

shoby13 19-07-09 15:36

sallutare lume sunt cel mai nou pe forum 4tuning si cel mai micutz. Am 16 ani si o minte de om matur asa ma lauda toti pasiunea mea pt motoare este una foarte puternica si mare.Am decis sa dau pt A1 acum in toamna ca se lasa mai racoare se gasesc si motoare mai ieftine...( nu dispun de un buget prea mare ). Dupa ce dau de A1 urmeaza sa imi iau si calu. Acum intrebarile mele sunt:
1) Imi doresc o motocicleta de 125 cmc ( cu acte sa se incadreze in A1)
2) Nu ma prea deranjeaza paraitul dar nu vreau nici sa paraie ca un scuter ca mai bnine iau scuter
3) Vreau sa imi iau cv sa sune frumos
4) am 1.70 m 75 Kg si sunt un tip "legat" sportiv si am mai mers cu scutere (adev nu prea mult)
5) Imi doresc un motor gen Honda CBR 125R ca aspect mai mult de plimbareala nu vreau sa dau suta cu el dar nici sa merg cu 45.
6) Nu vreau sa stau cu el o luna in garaj la reparatii si o saptamana sa ma plimb il iau ca sa ma duc la scoala.

Ce puteti sa imi recomandati ? va multumesc din suflet celor ce ma v-or ajuta si credeti-ma ca nu sunt un tip care sa se sparga in figuri

norbi_bidi 19-07-09 15:40

Honda cbr 125 suna frumos pentru ca e 4timpi, dar nu merge cum trebuie... adica e mai lenes, prinde 120km/h. Sa fiu in locul tau, sincer un Aprilia Rs mi-as cumpara de 125. Arata super (fata de cbr), merge super (fata de cbr) dar intradevar nu suna la fel... Spui tu acum ca nu vrei sa prinda suta... asa zic toti la inceput, dar va trece o perioada si o sa vrei 150 nu 100 ;)

All times are GMT +2. The time now is 17:13.

- Copyright 2026 4Tuning