Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Trusa machetistului (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/68513-trusa-machetistului.html)

Logan4ever 27-09-08 09:32

Re: Trusa Machetistului

am si eu o intrebare: Vreau sa vopsesc un Ferrari Testarossa [1:18], dar daca nu vreau sa schimb culoarea (tot rosu vreau sa il fac, poate va fi mai inchis), trebuie sa dau jos vopseaua care o are acum, sau doar aplic grundul, vopseaua si lacul?

Adika 19-10-08 20:28

daca vrei sa faci gauri in plastic foloseste pistol de lipit fire

PuFy16 31-10-08 20:59

As avea cateva intrebari:
-nu va suparati dar unde gasesc dremel?Am cautat dar nu prea am gasit!Si aprox cat e?
-Ce vopsea se foloseste la vopsitul masinii?...adica spray sau vospea speciala?

ciuca2 11-11-08 17:02

Salut fratilor.Va spun un trick.Exista un fel de marker cu care poti vopsi,adica dai cu el si urma se intareste si se face exact ca vopseaua.Puteti sa faceti chiar si detaliile de la interior pt ca are doua capete unu gros pt caroserie si unu subtire pt lucruri fine.I zice McKee Paint Pen (MPP).Eu am dat 10 RON.

NSL_ALEX666 29-11-08 19:22

nu am lucrat niciodata cu poxilina!!!decat cu chit auto!!!

coman razvan 29-11-08 19:39

Si ce legatura are cu ce se discuta aici in momentul de fata?
Ai vreo 30 de posturi intr-un timp record! Posteaza cand ai ceva interesant de zis, nu aberatii!

ciuca2 03-12-08 13:13

Imi puteti da un link sau ceva de unde pot comanda kituri de asamblare machete.Vreau machete kit,si ma intreb de unde pot comanda,exista ceva un site ca eu nu am gasit.

sorin 666 10-01-09 19:34

Quote:

Originally Posted by Gabriel_xenon (Post 1581376)
eu folosesc pistolul de lipit la plastice(daca am o bucata rupta o sudez la loc cu pistolul de lipit...sau daca nu mai am bucata respectiva sacrific o carioca si cu pistolul o fac sa fie ca noua :D )
totusi voi cu ce dati jos lipiciul de pe plastic?
am dezlipit niste abtibilde de pe macheta si a ramas lipici pe plastic...nu merge cu dero,axion,sapun
sa ma risc cu acetona sau benzina? nu se ia luciu la plastic?(matuieste) ?? sau mai rau??

alcool, benzina, degresant auto, silicon remover

Martinos 14-01-09 20:30

:D
Quote:

Originally Posted by ciuca2 (Post 1857524)
Salut fratilor.Va spun un trick.Exista un fel de marker cu care poti vopsi,adica dai cu el si urma se intareste si se face exact ca vopseaua.Puteti sa faceti chiar si detaliile de la interior pt ca are doua capete unu gros pt caroserie si unu subtire pt lucruri fine.I zice McKee Paint Pen (MPP).Eu am dat 10 RON.

imi spui te rog de unde pot face rost de acest marker de l;a ce fel de magazin (sunt incepator pls help):Dmersi mult si eu sunt maniac de tuning 8) ma bucur ca sa facut acest site sau ce e !!!!!!

AndyNed 21-01-09 14:13

Acesta este un forum, in primul rand.
Acele markere de care vorbeste colegul nostru se foloseste pentru retusarea vopselei de pe masina de asta se si intareste precum vopseaua. Le gasesti la raionul de piesele auto prin Kaufland, Carrefour, Metro sau la magazinele de piese auto. Intreaba de markere pentru retusarea vopselei.

bmwh548 21-01-09 15:06

In Kaufland si Carrefour Iasi nu sunt de ceva timp. Prin Selgros nu am gasit decat sprayuri de vopsea. Daca are cineva drum pe la Praktiker sau Dedeman si gaseste ma anunta si pe mine? :)

Martinos 21-01-09 20:53

ok mersi mult ;) am sa caut si va anunt daca gasesc ceva!:D:D

MIRCAT 25-01-09 15:44

am primit si eu un model kit scara 1:18 si vreau sa stiu ce solutie se foloseste pt lipirea plasticului(ex: parbrizul de caroserie,etc.?multumesc

AndyNed 25-01-09 16:00

Foloseste Revell Contacta, pentru lipirea plasticului.
Nu lasa vapori pe cel transparent, spre deosebire de CA-uri insa timpul de uscare este mai mare.
Mare grija, ca pateaza geamul si nu-l mai repari in veci !

eddycdk 30-01-09 08:27

eu folosesc prenadez la lipirea componentelor transparente!
se curata in caz ca ai scapat din greseala....:lol:

a!3x 14-07-09 18:35

Re: Trusa machetistului

unde pot gasi un dremel si cam cat costa?

dragosbrunetzelu 07-12-09 20:25

salut!eu sunt incepator si as vrea sa "tunaresc" o masina!as vrea sa incep pe o masina din plastic in totalitate pt a nu distruge unele masini care au potential!masina o am de mai mult timp!ce ziceti ar fi bn???e o masina de cand eram mai mik!astept pareri

sorin 666 07-12-09 20:50

Quote:

Originally Posted by dragosbrunetzelu (Post 2870537)
salut!eu sunt incepator si as vrea sa "tunaresc" o masina!as vrea sa incep pe o masina din plastic in totalitate pt a nu distruge unele masini care au potential!masina o am de mai mult timp!ce ziceti ar fi bn???e o masina de cand eram mai mik!astept pareri

treci la treaba! daca nu vei fi multumit, atunci e bine!

dragosbrunetzelu 07-12-09 20:57

ms de incurajari!e o masina de jucarie(pt copii)foarte mare(nu se compara cu machetele voastre)as vrea sa ma invat pe ea !e greu sa lucrezi pe plastic??pt ca toata este din plastic!

sorin 666 07-12-09 21:02

Quote:

Originally Posted by dragosbrunetzelu (Post 2870648)
ms de incurajari!e o masina de jucarie(pt copii)foarte mare(nu se compara cu machetele voastre)as vrea sa ma invat pe ea !e greu sa lucrezi pe plastic??pt ca toata este din plastic!

totul e greu la inceput...nu am"tunarit" machete, sunt altii pe forum, adevarati artisti; daca dai detalii poate am vreun sfat

dragosbrunetzelu 07-12-09 21:07

este o masina care seamana cu o toyota celica!destul de mare (in genul celor pt copii cu baterie)alba toata facuta din plastic!si as vrea sa imi pun in practica ideile pe ea sa vad cum iese!cum m-ati sfatui sa o vopsesc???cu ce?

coman razvan 07-12-09 21:10

Gasesti raspunsul la intrebare in threadul cu tutoriale! ;)

dragosbrunetzelu 08-12-09 18:25

voi de unde cumparati roti si accesorii de tuning pt masini??(sunt din campina de unde e si eagle,daca ati sti un magazin ar fi mai bn;))

lauTM 01-01-10 12:30

pana acuma am strans c-am asa:
1.minifreza einhell cu cordon flexibil+ freze, polizoare,.....
2. 1 set mini surubelnite
3. 2 tipuri de bisturiuri mici
4. cateva modele de smirghel

in rest ce imi mai trebuie sa incep ar fi timpul si curajul sa imi modific din colectie ceea ce vreau

inchains0 01-01-10 19:40

Eu pt modificarile pe care le fac folosesc urmatoarele:
-cleste, patent
-bormasina cu burghiu sau disc de taiat
-surubelnite - diferite marimi
-cutter
-pile - diferite marimi si asprimi (nu stiu daca e corect termenul, dar.... intelegeti voi)
-smirghel
-poxilina
-diluant
-banda izolatoare din hartie
-plastic
-autocolant - diferite culori
-vopsea - la spray sau cutie
-lipici - pt nr inmatriculare

Decodat 14-01-10 21:56

Cu ce tai si eu o macheta metalica? Am o bormasina mica cu tot felul de spirale dar de taiat nu are nimic.Merci.:arrow:

inchains0 15-01-10 11:23

Quote:

Originally Posted by Decodat (Post 2978190)
Cu ce tai si eu o macheta metalica? Am o bormasina mica cu tot felul de spirale dar de taiat nu are nimic.Merci.:arrow:

eu am un adaptor pt disc de taiat care se fixeaza in bormasina, acolo unde pui burghiul. cauta si tu la magazine de scule.

dragosbrunetzelu 16-01-10 19:12

ce fel de vopsea pot folosi pt plastic?

gabitzUU 09-03-10 17:55

2 Attachment(s)
Bine v-am gasit :) Astazi am pus si eu cam 90% din toate ustensilele .

Si anume :
-Decanol
-acetona
-poxilina
-diluant
-superglue
-2 tipuri de fludor(letcon)
-sacaz
-pensula
-foarfeca tabla(rareori se foloseste)
-foarfeca normala
-sfic
-patent
-patent mai ingust(am uitat cum ii zice)
-cleste "papagal"
-briceag
-freza smirghel adaptabila la bormasina
-biaxuri pt slefuire
-surubelnite normale
-4 cuttere(unul lipseste din poza)
-traforaj
-lama cutter pt taiat si intins poxilina
-set spirale de la 1,2-6
-periuta de dinti pt curatare
-set surubelnita precizie cu multe capete(stea,pt gaurit,pt agatat etc)
-set 10 pile
-bormasina cu acumulator
-letcon de pe vremea lui ceausescu :)
-smirghel de la 120-180-240-360-504-802-1000-1500
-si nelipsitele betioare de urechi si lavete :D

Si mai trebuie sa vina : Surubelnita pe acumulator,mini freza,chit auto,spray grund,spray-uri vopstea etc :)

edyopel 15-03-10 15:11

am si eu trusa de aia de "minisurubelnite ca gabitzuu

livicu 15-10-10 08:39

1 Attachment(s)
am gasit ieri la Mr. Bricolage un set de cuttere la 11 roni , pt care cor asa ceva :D, e exact modelul din poza. sper sa nu fie considerata reclama :)

FED express 15-10-10 15:13

Quote:

Originally Posted by livicu (Post 3728546)
am gasit ieri la Mr. Bricolage un set de cuttere la 11 roni , pt care cor asa ceva :D, e exact modelul din poza. sper sa nu fie considerata reclama :)

la ce pret a fost?

livicu 15-10-10 15:17

11 lei

bmwh548 15-10-10 17:38

Am studiat si eu un set din asta prin Praktiker acum ceva timp (acolo era vreo 17lei parca). Am preferat sa il pun inapoi pe raft pentru ca sunt gandite destul de prost. Piesa in care vin montate lamele e realizata dintr-un plastic relativ fragil si care va ceda dupa un timp. Daca vreti calitate buna mergeti la magazine de tehnica medicala si cumparati bisturie (unii vanzatori mai fac figuri daca nu esti cadru medical, dar vorba dulce mult aduce). Sunt realizate integral din metal, lamele sunt destul de ieftine (sub 50 de bani bucata parca) si sunt mult mai rezistente.

2010 16-10-10 07:17

Quote:

Originally Posted by bmwh548 (Post 3729680)
Am studiat si eu un set din asta prin Praktiker acum ceva timp (acolo era vreo 17lei parca). Am preferat sa il pun inapoi pe raft pentru ca sunt gandite destul de prost. Piesa in care vin montate lamele e realizata dintr-un plastic relativ fragil si care va ceda dupa un timp. Daca vreti calitate buna mergeti la magazine de tehnica medicala si cumparati bisturie (unii vanzatori mai fac figuri daca nu esti cadru medical, dar vorba dulce mult aduce). Sunt realizate integral din metal, lamele sunt destul de ieftine (sub 50 de bani bucata parca) si sunt mult mai rezistente.

Ai dreptate man, toate chestiile alea de plastic se rup, am ramas cu lamele si suportii metalici...proasta investitie..

Sven 19-12-10 00:16

In afara de chestiile obisnuite gen surubelnite, patent si altele, pentru modificari/ajustari machete folosesc urmatoarele:
1. Scalpel medicinal(e un soi de bisturiu, numai ca are o lama extrem de ascutita)
2. Motor de tehnica dentara( pe scurt, e un soi de motor atarnat, care sincer sa fiu, nu stiu cum aduce forta sa la un cap in care poti monta orice: freze, discuri, burghie de dimensiuni mici etc)
3. Discuri, freze, burghie etc tot de tehnica dentara (sunt extrem de rezistente)
4. Sablatorul de la munca(e un sablator mic, nu stiu fix anume ce "praf" foloseste, insa am observat ca e bun pentru sablatul machetelor). Necesita acordul sefului meu :oops:
5. Clesti ciudati, de forme diferite, capabili sa opereze cu finete multe chestii(tot de la tehnica dentara)
Si mai sunt, majoritatea venind din tehnica dentara, insa nu-mi aduc acum aminte de ele...

bmwh548 19-12-10 14:59

Scalpel este denumirea in engleza pentru bisturiu...e unul si acelasi lucru.

VladoWiz 07-07-12 11:07

Eu folosesc asa

1.Poxilina
2.Poxipol
3.super glue
4.cleste mai mic
5.surublite de diferite dimensuini
6.smilgher de apa(din ala subtire)
7. smilgher din ala mare normal
8.cutter
9.plastic pt elemente gen ecrane
Am si bisturie dar nu le-am folosit

PS sunt inceator si abea am facut un fiat punto mk2(trebuie vopsit) si un proiect mai serios un BMW 850I deocamdata doar mochetat si tuning interior.

micul alex 03-09-12 13:46

salut,sunt incepator si nu stiu de unde as putea lua o freza ca la dentist,la vro 30 lei cu tot cu accesorii,ma poate ajuta cineva???

BLooRS 16-11-12 21:29

salut! eu pe langa smirghel ,chit,un cuter si surubelnite pe care banuesc ca le are toata lumea ma folosesc si de un dremel(pana acum nu m-as fi gandit cate pot face cu el si cat de usor):-). si sa nu uitam si de un pistol pentru lipit plastic.

All times are GMT +2. The time now is 21:33.

- Copyright 2026 4Tuning