Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Alfa Romeo Alfa GT 3.2 V6 vs Mazda RX-8 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/66702-alfa-romeo-alfa-gt-3-2-v6-vs-mazda-rx-8-a.html)

HOT 21-02-08 19:18

Re: Alfa Romeo Alfa GT 3.2 V6 vs Mazda RX-8

Sunt subiectiv(am alfa)dar GT a castigat in 2006(sper sa nu gresesc anul)titlul de cea mai frumoasa masina din lume atentie intr-un juriu in care se gaseau si americani(iar ei nu prea stiu nimica de alfa romeo intrucat nu se vinde asa ceva acolo)si asta spune multe.Legat de fiabilitatea alfa este un adevar pentru masinile mai vechi,dupa 2000 au inceput si italienii(de la alfa)sa faca masini fiabile.

kevo 21-02-08 21:43

Quote:

Originally Posted by Tupac (Post 1373995)
Alfa GT ar fi si alegerea mea, nu pot zice ca ma impresioneaza Mazda... :|
Legat de fiabilitate - ma indoiesc ca GT-ul e mai proasta decat RX-8-ul :)
V6-le de pe Alfa e magnific, ca si look GT-ul e tare rau, la interior nu ii gasesc defecte, la fel pentru pozitia la volan si feeling (eu am 147).
Pe de alta parte, da, 3.2-ul va consuma undeva la 18l in oras probabil, nu inteleg ce va faceti sperante cu 15 :) si da, impozitul e mare..
Pentru cine intreba de motorizarea Multijet de 150CP ca oare e ceva de capul ei (?), ii raspund ca acel motor cu soft/evacuare/admisie face 200CP si trage in draci, cu siguranta coboara sub 8 secunde suta ;). Eu am 147 1.9 JTD-ul de 116CP la baza, resoftat (soft..) si fac suta in 8 secunde si un pic..si de asemenea stiu ce poate un Multijet 140CP + soft evacuare si admisie...credeti-ma cand va spun ca este destul de grav.
Bineintesc ca la performante, a treia masina intrata in joc (Leon Cupra) sta foarte bine.

8secunde? :O suuper tare dc e asa...pai 150 cai dusi la 200 cu chip evacuare si admisie ar putea sa scada sub 7,5 macar?...pt miune ar fi acceptabil...macar cat un Leon Top Sport 1.8T 180 CP sa traga...ar fi cea mai buna solutie sa consume putin si sa nu mai bag benzina odata la 2 zile si masina intr-adevar...arata intr-un mare fel. Dupa Leon 1M e una din cele mai frumoase masini din clasa ei...

Pacat ca e cam mica...am inteles de la cineva ca e mai mica decat Leon 1M mai scurta si mai putin loc in spate. Daca ar fi sa dau Cupra pe o alta masina care sa nu consume mult...GT va fi cu siguranta prima varianta. Un Alfa Romeo GT negru cu piele neagra (sau alba, rosie) :D

ms pt raspunsuri

Evil Yuri 25-02-08 13:45

Quote:

Originally Posted by kevo (Post 1374760)
8secunde? :O suuper tare dc e asa...pai 150 cai dusi la 200 cu chip evacuare si admisie ar putea sa scada sub 7,5 macar?...pt miune ar fi acceptabil...macar cat un Leon Top Sport 1.8T 180 CP sa traga...ar fi cea mai buna solutie sa consume putin si sa nu mai bag benzina odata la 2 zile

E posibil sa scoata si 7 secunde, dar acum depinde ce te intereseaza. Sa stii ca duce masina suta in 7 sedunde, sau sa o arzi glorios zi de zi, adica un condus "sportiv" cum zic unii. Pentru ca daca vrei forja, diesel-ul nu este o alegere prea buna. Este foarte tare ca senzatie, cuplul oferit si etc, in schimb nu este atat de rezistent in conditii de folosire la limita. Ca banuiesc ca in forja nu o sa schimbi viteza la 2000rpm.

So, pentru folosire zi de zi in forta, tot benzina e baza. De fapt, fie ca dai mai mult pe benzina, fie ca schimbi turbina si injectoarele in mod regulat la diesel, tot cam pe acolo iesi cu banii.

kevo 25-02-08 23:12

Quote:

Originally Posted by Evil Yuri (Post 1382005)
E posibil sa scoata si 7 secunde, dar acum depinde ce te intereseaza. Sa stii ca duce masina suta in 7 sedunde, sau sa o arzi glorios zi de zi, adica un condus "sportiv" cum zic unii. Pentru ca daca vrei forja, diesel-ul nu este o alegere prea buna. Este foarte tare ca senzatie, cuplul oferit si etc, in schimb nu este atat de rezistent in conditii de folosire la limita. Ca banuiesc ca in forja nu o sa schimbi viteza la 2000rpm.

So, pentru folosire zi de zi in forta, tot benzina e baza. De fapt, fie ca dai mai mult pe benzina, fie ca schimbi turbina si injectoarele in mod regulat la diesel, tot cam pe acolo iesi cu banii.

si eu snt fan benzina...nu suport sunetul dieselului...cand mi-am luat masina am facut un calcul si nu e mare diferenta zaceam eu...dar cam e...eu bag benzina de 1 mil si merg 3 zile...un diesel de 150 cai baga de 1 mil si merge 1 saptamana

nu stiu ce senzatie ai cu dieselul ca mie nu imi place deloc...trebuie sa schimbi vitezele f repede...cred ca as fi dezamagit de un diesel stock ... nu stiu in schimb cum ar fi un diesel tunat ... de ex ati vazut cu totii ce se poate face dintr-un diesel...Cupra 4 NBC galben...senzatia pt mine e cand masina sare de pe asfalt la semafor si o duci pana in 6000 rpm nu cand la 4000 esti obligat sa schimbi viteza...

o sa incerc sa conduc un diesel inainte sa dau leonul si sa vad dc se merita...dc voi trece pe diesel voi alege Alfa GT 150 CP si il duc la 190 CP, daca voi ramane pe benzina voi lua Cupra R 224 CP si il duc la 270 CP

Tupac 27-02-08 15:10

Sunt unii oameni care nu suporta dieselul, intr-adevar. Dar nu mai spuneti ca nu se simpte la consum diferenta intre benzina (mai ales turbo) si diesel, ca e amuzant, asta deoarece este o diferenta foarte mare. Pe cine nu deranjeaza consumul de benzina turbo si isi permite o masina puternica -> go 4 it, este foarte clar ca o benzinara turbo va fi superioada unui diesel.
Dar nici nu comparati motor 1.9 150CP cu 2.0 Turbo de 224CP, e total aiurea. Kevo, tu ar trebui nene sa stii ce motorizarea vrei de la viitoarea masina, nu sa le amesteci si sa le faci terci aici, ca nu mai intelegem nimic: "Alfa 3.2 V6 vs RX-8, dar cum o fi 1.9-le de pe Alfa de 150CP, dar stai asa ca imi iau Cupra R 224CP pe care il fac OZN..." :|

kevo 27-02-08 23:51

Quote:

Originally Posted by Tupac (Post 1386903)
Sunt unii oameni care nu suporta dieselul, intr-adevar. Dar nu mai spuneti ca nu se simpte la consum diferenta intre benzina (mai ales turbo) si diesel, ca e amuzant, asta deoarece este o diferenta foarte mare. Pe cine nu deranjeaza consumul de benzina turbo si isi permite o masina puternica -> go 4 it, este foarte clar ca o benzinara turbo va fi superioada unui diesel.
Dar nici nu comparati motor 1.9 150CP cu 2.0 Turbo de 224CP, e total aiurea. Kevo, tu ar trebui nene sa stii ce motorizarea vrei de la viitoarea masina, nu sa le amesteci si sa le faci terci aici, ca nu mai intelegem nimic: "Alfa 3.2 V6 vs RX-8, dar cum o fi 1.9-le de pe Alfa de 150CP, dar stai asa ca imi iau Cupra R 224CP pe care il fac OZN..." :|

Omule, in primul rand tu faci o mare confuzie...consumul la motoarele pe benzina este mult mai mare la cele fara turbo...ia compara tu motorul 2.4 benzina aspirat de pe audi cu un 2l tfsi si o sa vezi diferenta...

eu nu am comparat motorul 1,9 tdi 150 cai de pe alfa cu motorul de pe cupra R cum spui tu, ci am intrebat daca se merita sa iau un diesel si cum s-ar comporta acesta...as mai avea parte de senzatii cand conduc masina sau nu. Eu cunosc f bine motorul de pe Leon Cupra...am deja un leon 1M 205 CP

Am intrebat deci daca sa aleg economia in detrimentul placerii de a conduce cu costul unui consum mare de benzina...As alege in orice clipa benzina daca as avea pe unde sa folosesc masina pt ceea ce a fost ea facuta: sa fuga...dar prin aglomeratia asta nenorocita din oras eu nu folosesc cei 200 cai...ci consum benzina aiurea in timpul zilei, mergand din ounctul A in punctul B in acelasi mod cum l-as face cu o masina diesel...Capisci?

Tupac 28-02-08 14:40

Comparatia de la consum e total irelevanta. Daca iti zic si eu acum de 2.0 TS de la Alfa de exemplu, sau si mai bine, alte 2.0 aspirate de pe la altii, cu consum chiar decent, ce mai zici? De ce bagi in ecuatie 2.4 aspirat? Bine ca nu bagi 3.2 V6, V8-uri si alte nebuneli vs 2.0T.

Kevo, esti total nauc/zapacit. Si asta in primul rand pentru ca din cate imi dau seama, tu habar nu ai ce vrei de la viitoarea masina: vorbesti de placerea de a conduce si bagi in ecuatie consumul de carburant. In caz ca nu stiai, "obrazul subtire cu cheltuiala se tine" ;), asa ca daca vrei sa te dai jmecher pe Magheru intre semafoare, atunci baga nene mana adanc in buzunar ca nu se poate si cu sufletul in rai si ....cu 8% consum ;)
Si ca sa-ti demostrez ca esti nauc: pai daca esti asa constient ca nu ai unde sa folosesti sutele de cai putere, ce iti trebuie vere sute de cai?? De ce bagi in ecuatie Cupra de 200+ CP benzinara (cu consum mare) (sau GT 3.2 V6 !) si nu te limitezi la ceva diesel care sa iti asigure un consum rezonabil in aglomeratia de Bucuresti si totodata un raport cost/performanta bun ?!
Tu capisci my man??

Nautilus 29-02-08 18:37

Unii abereaza la greu si sunt si off-topic. Consumul de 1.8T sau 2.0TFSI nu depaseste pe cel al unei Dacii cu carburator, care iti ia 13 l/100 km lejer in oras, indiferent ce pretind unii Dacioti pe aici :) in topic era vorba de V6 de la Alfa-Romeo sau Renesis RX-8 dela Mazda... si nici una din ele nu va fi putin consumatoare in traficul nostru de kko, doar ca RX-8 mai are si alte minusuri

~Nautilus

kevo 29-02-08 22:04

Quote:

Originally Posted by Tupac (Post 1389266)
Comparatia de la consum e total irelevanta. Daca iti zic si eu acum de 2.0 TS de la Alfa de exemplu, sau si mai bine, alte 2.0 aspirate de pe la altii, cu consum chiar decent, ce mai zici? De ce bagi in ecuatie 2.4 aspirat? Bine ca nu bagi 3.2 V6, V8-uri si alte nebuneli vs 2.0T.

Kevo, esti total nauc/zapacit. Si asta in primul rand pentru ca din cate imi dau seama, tu habar nu ai ce vrei de la viitoarea masina: vorbesti de placerea de a conduce si bagi in ecuatie consumul de carburant. In caz ca nu stiai, "obrazul subtire cu cheltuiala se tine" ;), asa ca daca vrei sa te dai jmecher pe Magheru intre semafoare, atunci baga nene mana adanc in buzunar ca nu se poate si cu sufletul in rai si ....cu 8% consum ;)
Si ca sa-ti demostrez ca esti nauc: pai daca esti asa constient ca nu ai unde sa folosesti sutele de cai putere, ce iti trebuie vere sute de cai?? De ce bagi in ecuatie Cupra de 200+ CP benzinara (cu consum mare) (sau GT 3.2 V6 !) si nu te limitezi la ceva diesel care sa iti asigure un consum rezonabil in aglomeratia de Bucuresti si totodata un raport cost/performanta bun ?!
Tu capisci my man??

Mosuleee...esti funny rau :))
M-ai amuzat sincer...de vreo 3 posturi exact asta zic...ca am deja masina care fuge si ca as vrea sa imi iau un diesel de 150 de cai pe care sa il fac 190 dar vad ca tu nu ai inteles (sigur nu ai tu habar, dar poate ai vazut si tu Leonul galben NBC diesel 150 cp 4x4 standard cum era tunat si cam ce masini facea)...crede-ma ca stiu sa bag mana in buzunar ca sa ma plimb pe magheru intre semafoare...fac asta de vreo 3 ani :)) ce explicam eu este ca seara cand ies pe Magheru as vrea ca masina pe care o vreau eu sa arate bine si sa traga macar decent (8s 0-100) iar in timpul zilei sa nu consume nejustificat de mult...

Nautilus are mare dreptate...nu inteleg de ce esti asa disperat ca Leon Cupra ar consuma asa mult...pt ca nu consuma cu mult mai mult decat o Dacie...defapt stai...inteleg de ce: pt ca habar nu ai de motorul 1,8 T despre care era vb sau de masina in general. Chiar ma intreb ce masina conduci tu.

Chiar sntem offtopic si nu are rost sa continuam discutia dar ca sa iti demonstrez ca tu esti nauc si nu eu si ca nu citesti cu atentie ce se scrie pe aici, iti spun ca am comparat motorul 2,4 aspirat cu 2l tfsi pt ca snt de capacitate relativ apropiata...(mai exact motorul 2,4 aspirat de pe Audi care consuma in draaaccci si are doar 170 cai pe care nu ii simti, iar Leonul 1M de 180CP 1,8 T Top sport (FR) are 180 de cai si trage de rupe cu un consum de 12-13)

Tu compari 2l tfsi cu 3,2 v6 aspirat...bravo tie...inca un exemplu ca esti total aerian. Compara motoare apropiate...de aia nici nu am vb de 1,8T vs 2.4 aspirat pt ca ar fi diferenta putin cam mare de capacitate si ar fi sarit vreun "destept" ca tine sa ma atentioneze...si mare dreptate ar fi avut

Ca sa incheiem subiectul...o sa imi iau ori tot un Leon Cupra dar acela putin mai nou decat leonul meu adica Cupra R 1M 224 CP sau daca motorul 1,9 TDI de pe Alfa GT cipuit in 190 CP ar trage macar 0-100km/h in 8 secunde atunci pe ala si am rezolvat si cu fuga si cu consumul astronomic din timpul zilei in orasul asta infect si aglomerat...Hasta luego ;)

Tupac 03-03-08 08:43

OK, o sa te las sa te simti bine si fericit, am gresit, 2.0T in traficul infernal (normal de altfel..) de Bucuresti, consuma 12-13%, chiar si mai putin cand esti la vale..:) ;)
Eu conduc Lastun, bineinteles...imi dadeam si eu cu parerea la misto asa...

B71BWP 09-08-08 17:39

Quote:

Originally Posted by kevo (Post 1392345)
Mosuleee...esti funny rau :))
Ca sa incheiem subiectul...o sa imi iau ori tot un Leon Cupra dar acela putin mai nou decat leonul meu adica Cupra R 1M 224 CP sau daca motorul 1,9 TDI de pe Alfa GT cipuit in 190 CP ar trage macar 0-100km/h in 8 secunde atunci pe ala si am rezolvat si cu fuga si cu consumul astronomic din timpul zilei in orasul asta infect si aglomerat...Hasta luego ;)

vezi k italienii nu sunt in vag...deci nu pune TDI pe un alfa ca se supara posesorii de italience care se trag noaptea pe ipatescu cu posesorii de vag...
diesel-ul de la alfa se cheama JTD si e un multijet cu adevarat taree...un motor common rail cu injectie directa superior clasicului tdi...din experienta iti spun k un multijet consuma f putin, trage grav si are si noxe rezonabile...119g/km pt un 1,3 de la la fiat de exemplu...

Sindrom 09-08-08 23:47

alfa e si mai frumoasa si mai europeana si mai performanta, mazda e pentru aia cu ochii mici si pentru americani.

GTR 10-08-08 04:15

Cat timp comentam in Romania citim si ne certam cu o gramada de afoni si in ale soferiei si in ale cunostintelor tehnice legate de masini. Asta e boala ROMANILOR, habar nu au si fac pe expertii.
Le-am condus pe aman2 si nu au nici un fel de legatura.
Alfa Romeo - o marca la pret de BMW cu performante mai mici si fiabilitate groaznica.
- cumparata de noua (pret f mare) cu o gramada de probleme pana la 70 de mii de km cand a fost fericit ca a scapat de ea. Ca sa nu mai vb ca propietarul era un baiat care nu-si batea joc de ea si chiar o ingrijea foarte bine.
Probleme pana la 70 mii enumar doar cateva. Eroare management motor, erori computer, a ramas cu clanta de la usa in mana, pielea de pe scaune arata groaznic decolorata si crapata (si are 80 kg nu 120), troncanea, scartaia usa si bordul in mers la denivelari mici gen mers pe piatra cubica, etc.. La condus, motor ok, trage binisor, control dificil (fara sistem de stabilitate), conducere zilnica obositoare la mers normal prin oras.
Mazda RX-8 - desing peste Alfa exterior si interior (parerea mea), cumparata sh dar in garantie, propietarul sofer mai agresiv. Senzatie mult peste Alfa la condus si clar mai stabila, ceva mai rigida dar mai bine legata ca Alfa, putin mai incomoda la denivelari dar /total mult mai placuta la condus. Probleme in 60 mii km mersi de el (total 80 mii) - o eroare motor, nu scartaie nimic, nu trocane nimic. Motor clar mai pretabil la tuning, dar tuningul e dificil, trebuie facut cu cap si multicei bani (a renuntat de frica). Intradevar se spune ca motoarele nu sunt destul de fiabile si au probleme spre 200 mii km dar nu am citit sau vazut inca nimic concret si nici nu stiu cat costa un RK de motor.
/total nici nu ma pot gandi ca Alfa ar putea ravni sa concureze cu Mazda mai ales tinand cont de fiabilitate, costuri de intretinere, pret de achizitie si design.

Date producatori:

Alfa Romeo GT 3.2 V6 240 CP Distinctive PRET DDP: 39187 €
Putere maxima - 240 CP
Acceleratie (0-100Km/h) - 6.7
Viteza Maxima: 243.0 Km/h
Consum
Urban - 18.6 litri
Extra-urban - 8.7 litri
Mixt - 12.4 litri

Mazda RX8 REVOLUTION C LBS Pret DDP 36.177 euro
Putere maxima (CP) - 231
Acceleratie 0-100 km/h (s) - 6.4
Viteza maxima (km/h) 235
Consum urban (l / 100 km) 15.8
Consum extraurban (l / 100 km) 8.9
Consum mediu (l / 100 km) 11.4

Minotavr 11-08-08 10:45

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 1352403)
cum ramane cu consumul de benzina la rx-8 iar pe langa asta 1-1.5l ulei / 1000km? poate nu realizati ce inseamna intretinerea unui rx-8

150 ml (adica mililitri) la 1000 Km.

Minotavr 11-08-08 11:45

Putere maxima (CP) - 231
Viteza maxima (km/h) 235
Consum mediu (l / 100 km) 11.4[/QUOTE]

Consuma 15 in oras cand o zbura porcu '

alxcat 13-08-08 00:54

Quote:

Originally Posted by Minotavr (Post 1690094)
Putere maxima (CP) - 231
Viteza maxima (km/h) 235
Consum mediu (l / 100 km) 11.4

Consuma 15 in oras cand o zbura porcu '[/QUOTE]

Am avut cateva zile pe mana mazda asta si am fost super impresionat de ea. Arata mortal mai ales inauntru, trage ca un troleibuz nebun si muzica se aude ca in discoteca. Dar consumul... consumul... nu am mai vazut asa ceva... cam cat 4-5 skoda octavia tdi 8)

Minotavr 13-08-08 06:59

Quote:

Originally Posted by alxcat (Post 1693191)
Am avut cateva zile pe mana mazda asta si am fost super impresionat de ea. Arata mortal mai ales inauntru, trage ca un troleibuz nebun si muzica se aude ca in discoteca. Dar consumul... consumul... nu am mai vazut asa ceva... cam cat 4-5 skoda octavia tdi 8)

4-5 Skode ? Pai cam tot atata face si masina :lol:

Alfa 164 20-08-08 18:05

Quote:

Alfa romeo nu prea au fost masini fiabile.stiu ca am avut si eu una.si se cam paradea interioru. motoru e foarte bun. sa nu credeti ca mam luat de el, dar la interior si exterior nu prea te tine, de obicei rugineste pe la rosturi.
"rugineste pe la rosturi" - Asta este cea mai tare minciuna care am auzit-o despre Alfa , daca nici Alfa nu are tabla .... Poate vrei sa ne intalnim sa imi arati si mie pe caroseria galvanizata de la 155-ul meu vechi de 14 ani unde este rugina aia despre care vorbesti !

raduku 21-08-08 16:11

Quote:

Originally Posted by Alfa 164 (Post 1706259)
"rugineste pe la rosturi" - Asta este cea mai tare minciuna care am auzit-o despre Alfa , daca nici Alfa nu are tabla .... Poate vrei sa ne intalnim sa imi arati si mie pe caroseria galvanizata de la 155-ul meu vechi de 14 ani unde este rugina aia despre care vorbesti !

Da-le pace Dl.Alfa 164 astea-s zvonuri izvorate dintr-o necunoastere crasa a masinilor Alfa.Alfa 90,produsa,daca nu ma insel,prin 90-91 avea caroseria galvanizata din fabrica,aia nu rugineste veci.

Alfa 164 21-08-08 16:21

Quote:

Da-le pace Dl.Alfa 164 astea-s zvonuri izvorate dintr-o necunoastere crasa a masinilor Alfa.Alfa 90,produsa,daca nu ma insel,prin 90-91 avea caroseria galvanizata din fabrica,aia nu rugineste veci.
Nu inteleg desconsideratia si falsa catalogare a Alfelor la noi in tara. Atat de mult le vorbeste lumea de rau incat si eu incepusem sa cred ca sunt proaste pana am cumparat 164...

raduku 22-08-08 16:11

Quote:

Originally Posted by Alfa 164 (Post 1707933)
Nu inteleg desconsideratia si falsa catalogare a Alfelor la noi in tara. Atat de mult le vorbeste lumea de rau incat si eu incepusem sa cred ca sunt proaste pana am cumparat 164...

Nu numai Alfa,ci in general toate masinile care nu sunt nemtesti sunt catalogate astfel.Ma uitam acuma la TV la cursa FIA GT si am observat ca,in afara de Porsche,nici o alta firma nemteasca nu e prezenta pe circuit.

Nautilus 23-08-08 15:26

1. Nu era vorba nici de 1.8T nici de 1.9TDI si in general de nici un motor VAG, singurele direct comparabile sunt de altfel 3.2 VR6 si 3.2 V6 FSI
2. Leonul B-xx-NBC a suferit modificari care au costat cat pretul de achizitie al masinii. Faptul ca asta s-a intamplat unui singur Leon 1.9TDI din Romania arata ca nu e la indemana oricui
3. Alfa Romeo rugineau mai urat ca o Dacie, la sfarsitul anilor '70. De atunci a trecut o viata de om si lumea a mai evoluat

~Nautilus

All times are GMT +2. The time now is 19:02.

- Copyright 2026 4Tuning