![]() |
Re: Machetele mele - ampopa
Basculanta exista si in realitate (eu am vazut cateva "pe viu", pe la carierele de calcar din Dobrogea) si pe situl producatorului: http://www.roman.ro/produse.php?menu...VFK%20922.0046
@Coman Razvan, Domnule Coman, unde scrie ca trebuie sa folosesc "uplodul" (am cautat in DEX dar nu am gasit ce inseamna, probabil ca vine din englezescul upload) forumului? Nu ma deranjeaza acest lucru dar, spre informarea Dvs, sa stiti ca incarcarea pozelor prin legaturi ("linkuri") de pe situri de gen economiseste spatiu pe serverul care gazduieste forumul pe care Dvs il moderati cu atata vigilenta, asta insemnand o functionare mai buna a serverului (si, implicit, a forumului) respectiv. Daca doriti Dvs in mod deosebit, voi incarca pozele pe site, dar v-as ruga sa folositi un ton mai politicos pe viitor. Nu imi aduc aminte sa fi facut armata impreuna. Cu stima, Un (inca) forumist liber. P.S. Din partea mea, puteti sterge acest post, il puteti edita, ma puteti "bana", principalul ar fi sa intelegeti ce trebuie inteles si atunci ma declar mutumit. |
8 Attachment(s)
Si ultimele nou venite pe santier:
Pompa de beton, model din 1972, Putzmeister B232S (debit maxim de beton 65mc/h, actionare hidraulica a pistoanelor pompei cu apa, nu cu ulei) , M17/20 (inaltime maxima 20m, raza maxima 17m), pe sasiu MB LP1113, model jubiliar, cu ocazia implinirii a 50 de ani de existenta a firmei Putzmeister, serie limitata (numai 5.000 de bucati au fost facute). Macheta scara 1:50, Conrad (Germania), foarte detaliata, directie si oglinzi (nu i le montasem cand am facut poza), un model cu adevarat de exceptie. Nu va mai spun cat m-a costat:-) si sora ei mai mare si mai noua: Pompa de beton Putzmeister M46-5 (debit maxim de beton 160mc/h - in functie de tipul de grup de pompare, inaltime maxima 45m, raza maxima 41m, echipata cu sistem Ergonic - ce controleaza cu precizie miscarile bratului), pe sasiu MB Actros. Macheta scara 1:50, Conrad (Germania), foarte detaliata, directie si oglinzi (nu i le montasem cand am facut poza), brat metalic (spre deosebire de mai toate celelalte modele facute pentru Putzmeister si care au bratul din plastic - desi asta nu le scade din valoare sau frumusete), stopuri transparente - si el un model de exceptie. |
Foarte frumoase utilajele, si detaliate.:D
Spor la cat mai multe.:) |
Multumesc pentru urari. Cu siguranta ca vor veni mai multe (plus ca acuma, de cand am deschis magazinul, orice vine in magazin, un exemplar intra si in colectia personala).
Cand revin din concediu, o sa revin si cu noi poze (si noi achizitii, desigur). |
5 Attachment(s)
Revin cu cateva noutati din colectie:
O macara P&H R150, scara undeva pe la 1:55 (pe net ea apare ca 1:50, insa nu e corect), producator Gescha (actual Conrad), prin anii '70 si un Demag Ac350 SL, produsa de Conrad, prin anii '80, scara 1:50. |
bun venit! foarte frumoase machetele tale!la cat mai multe machete!;)
|
Multumesc pentru aprecieri si urari.
|
I like what I see ! O colecţie exclusiv utlilaje de construcţii mai rar vezi. Īmi plac că mai sunt oameni "ciudaţi", ca mine :lol:
Keep up the good work ! :peace: |
pacat ca nu se produc si la scara 1:18..
|
Sunt si la scari apropiate de 1:18 (eu am 1:19, 1:20, 1:25, chiar si 1:9), insa modele mici (transpalete, stivuitoare, miniincarcatoare etc).
|
Esti tare, ai niste piese de invidiat! O sa incep si eu sa mai pun din poze...:)
|
8 Attachment(s)
Revin, dupa o oarecare pauza.
O automacara RT (rough terrain), 4x4x4 (adica 4 roti, toate motoare si tate directoare). Un Gottwald AMK 46-21 (sarcina maxima 25t), produs de Conrad, in anii '70-'80. De remarcat cabina dubla, pentru a asigura o buna vizibilitate in timpul condusului (la macaralele RT uzuale, cu o singura cabina, bratul reduce drastic vizibilitatea - cei de la Gottwald au inlaturat acest inconvenient, proiectand o cabina dubla). O alta automacara RT 4x4x4, Grove RT36/40, de fapt un Coles Hydra Husky 36/40, in culorile si logo-ul Grove (Grove a preluat uzinele Coles, din Sunderland, UK, in anii '80 si, pentru ca exista deja in productie macheta de Coles, au schimbat culorile machetei). In realitate, macaraua asta nu a fost produsa niciodata sub culorile Grove, ci numai sub numele (si in culorile) Coles. scara 1:55, produsa de NZG, in anii '80. |
Foarte tare, te admir, ai o pasiune fara limite. Am si luat cateceva de la tine de pe site.
|
Multumesc pentru aprecieri si-ti urez si tie cat mai multe machete (si de la mine, de ce nu;) ). In curand voi posta noi machete.
|
7 Attachment(s)
Revin cu inca doua machete:
Coles Hydra Husky 36/40 (macheta "originala" - dupa cum spuneam mai devreme Grove RT 36/40 este o varianta uterioara, despre care nu am informatii ca s-ar fi fabricat in realitate in acea schema de culori). Produsa de NZG, in anii '70, scara 1:55. O macara identica se poate vedea la Aeeroportul Otopeni. Si P&H Omega/Century II 60T. Macara "de teren", 4x4x4, sarcina utila 60 tone. Macheta fabricata in anii' 80 de Conrad. Scara 1:50. |
10 Attachment(s)
P&H (adica Pawling & Harnischfeger, mai tarziu doar P&H Harnischfeger, iar acum P&H Mining Equipment - nu mai fabrica macarale) T1300, automacara de 130 de tone. Macheta realizata de Gescha (devnit apoi Conrad Modelle), la inceputul anilor '70. Scara 1:50.
Krupp GMT 250. Sarcina utila 250 de tone. Maheta fabricata in anii '70-'80 de Conrad. Scara 1:50. Deocamdata, cea mai "grea" piesa din colectie (ca marime a utilajului real). |
5 Attachment(s)
Liebherr LTM 1160/1 - sarcina utila 170T, inaltime maxima 90m, sasiu 12x8x8. Macara produsa in anii '80, '90, macheta produsa in anii '80. Conrad, 1:50.
|
un MARE WOOOW si FELICITARI pt colectia asta de Utilitare,ai putea sa te faci constructor :) Foarte Foarte Frumos
|
Quote:
Multumesc pentru felicitari. |
aha,nu am stiut,dar m-am gandit ca te ocupi in domeniu ...:)
|
8 Attachment(s)
Astazi o sa va prezint doua machete de la Norscot, ambele scara 1:50.
Un camion de asistenta tehnica Peterbilt 330, cu suprastructura IMT (Iowa Mold Tooling), atelier mobil pentru Caterpillar. Suprastructura are o macara telescopica pentru manipularea diverselor subansamble grele (motor, brate, cilindri hidraulici etc) ale utilajelor pe care le depaneaza, un compresor de aer (se observa pe partea stanga, in spatele cabinei) si numeroase compartimente pentru piese si scule. Site-ul producatorului: http://www.imt.com/DominatorWalkarou...4-dcfa3ee07175 Si un buldozer Liebherr 724 LGP(LGP inseamna Lower Ground Pressure - adica buldozerul are senilele mai lungi si mai late decat versiunea standard). Lama se poate ridica, cobori si inclina stanga-dreapta, cu ajutorul mai multor cilindri hidraulici. Chiar daca sunt din cauciuc, senilele reproduc destul de fidel bolturile si zalele senilelor originale. |
mi-a placut prima macara de la pagina 2...
|
man cu asa utilaje.. esti unic... mai astept sa vad ce utilaje mai ai... poate ai si un utilaj de facut piloti sau barete....
Esti foarte tare |
Quote:
Deocamdata nu am gasit un graifer pentru pereti mulati sau barete. Cautam in continuare.... |
Frumoase astea amandoua, felicitari.
|
5 Attachment(s)
Inca o macheta: Liebherr R924 cu echipament de excavator Leonard K8000: http://www.leonard-gmbh.de/02_produk...8&subsubnav=34
O macheta deosebita, atat prin calitatea executiei cat, mai ales, prin unicitatea utilajului pe care il reporuduce: excavatorul pe senile Liebherr R924 cu bratul telescopic Leonard K8000, un utlaj folosit mai ales in industria siderurgica, pentru curatarea furnalelor. Macheta este prevazuta cu trei accesorii interschimbabile: un ciocan hidraulic (picon), un scarificator (pentru curatarea zgurei si a caramizilor refractare in interiorul furnalelor) si o cupa de taluz (folosita in constructii, la profilarea tereasamentelor). Interiorul cabinei este foarte detaliat, reproducand joystick-urile de comanda, exteriorul este si el foarte detaliat, avand modelate inclusiv furtunele hidraulice. Bratul se poate roti in jurul axului sau (un detaliu bine reprezentat sunt rolele de gidaj pe care segmentul telescopic culiseaza). Singurul lucru care lipseste sunt senilele metalice - senilele machetei sunt din cauciuc - insa, chiar si asa, ramane un model deosebit si impresionant, care merita cu prisosinta sa fie prezent in orice colectie de gen. Macheta este produsa de Conrad, la scara 1:50. |
3 Attachment(s)
O alta macheta 1:50 de la Conrad: lansatorul de conducte Liebherr RL 52 - unul dintre cele mai mari utilaje de acest gen.
Macheta este foarte bine realizata, cu senile metalice, cabina foarte detaliata, cu plasa de protectie la partea din spate. Macheta este prevazuta cu doua trolii: unul ce controleaza sistemul de palane (scripeti) folosit la coborararea conductelor, si altul (optional), la partea din spate, care este folosit la diverse alte activitati pe santier (tragerea conducteolor sau a unor echipamente). Miscarile bratului si a contragreutatii sunt controlate cu ajutorul unor cilindri hidraulici. Ce este interesant este sistemul asimetric de senile: senila de pe partea bratului este mai lata, micsorand presiunea pe sol, in timp ce senila de pe partea contragreutatii este mai ingusta, pentru a asigura un gabarit mai mic. Prospectul utilajului real: http://www.liebherr.com/catXmedia/em...6d7a91e4cd.pdf |
frumoase utilajele. sa le stapansesti sanatos
|
Doua noi machete:
Iveco cu bena de gunoi "Atlas", o macheta facuta de Conrad prin anii '80. O macheta rara (greu de gasit pe sasiu Iveco TurboStar). Scara 1:50. https://i297.photobucket.com/albums/m...e/IMG_0862.jpg https://i297.photobucket.com/albums/m...e/IMG_0865.jpg https://i297.photobucket.com/albums/m...h_IMG_0866.jpg Si o gunoiera Schorling, pe sasiu MAN F8, produsa tot de Conrad, prin anii '70-'80, tot scara 1:50: https://i297.photobucket.com/albums/m...e/IMG_0868.jpg https://i297.photobucket.com/albums/m...e/IMG_0872.jpg https://i297.photobucket.com/albums/m...e/IMG_0871.jpg |
Superbe !!!!!!!! Ma imbolnavesc cand le vad. Incearca la Iveco sa pui altceva in loc de lantisorul ala ca o strica.
|
Quote:
Si in realitate, ele tot lanturi au (si sunt destul de groase). |
Superb Iveco.....Mi-aduce aminte de masinile vechi de gunoi de la noi , alea aveau lanturi :D Si tot groase :D Felicitari pentru ele man :) Ar fi tare daca ai putea sa pui cabina de la MAN in locul celei de la IVECO ;) si ai avea o gunoiera romaneasca autentica :D
|
Nu pot spune decat COLECTIONAR in adevaratul sens al cuvantului!!
|
5 Attachment(s)
O automacara cu brat zabrelit Liebherr (sa-i spunem LG 1110). De fapt, acest model nu exista in realitate (nici denumirea de LG 1110 si nici macaraua reprezentata ca macheta). Macheta este, de fapt, o combinatie de doua machete: un Liebherr LTM 1160 (care este prezentata intr-o postare mai veche), care a donat sasiul, si o macara pe senile Liebherr HS 843, de la care provine suprastructura. Ambele machete donoare sunt Conrad, 1:50.
Chiar daca este un "prototip", nu arata prea rau, zic eu. |
NU arata deloc rau si dupa cate am vazut si eu, esti un mare colectionar de utilaje.Foarte frumos, admirabil, felicitari si o sa mai trec pe aici ca vad ce ne mai aratati.:bunch::flower::wave:
|
M-am uitat cu atentie la prezentarile tale si vreau sa te felicit!:clap:
O colectie foarte frumoasa, te astept cu noi prezentari. |
5 Attachment(s)
Multumesc pentru aprecieri si voi incerca, in masura timpului disponibil sa mai prezint cate ceva.
Iata si un set Corgi, bine realizat: un cap tractor ERF EC (marca englezeasca, ce a fost cumparata in 2000 de MAN - modelul EC este fabricat inainte de preluare), cu un trailer extensibil Noteboom si un excavator JCB JS 220 (facut, de fapt, de Motorart). In primul rand, este de remarcat calitatea ambalajului: machetele sunt in forme de plastic, in tavi de polistiren expandat, care sunt intr-o cutie frumos imprimata care, la randul ei, este bagata intr-o manseta de carton, cu poza machetelor (si sa se mai mrie cineva de ce machetele Corgi sunt atata e scumpe). Macheta este insotita de binecunoscutul certificat de editie limitata nr 310 din 1500, parca). Capul tractor este destul de bine realizat (desi, la pareta inferioara este destul de simplu - fata cardane, cutie de viteze, etc), are directia functionala (lucru foarte rar intalnit la machetele Corgi 1:50), are si furtunele de aer pentru semiremorca si, bine-nteles, volanul pe dreapta. Trailerul este si el bine realzat (cu aceeasi parte "de dedesubt" foarte putin detaliata), este telescopic si "da foarte bine" impreuna cu capul tractor. Excavatorul este produs de Motorart (Suedia) si este bine realizat, cu detalii fine, iar capota motorului se deschide. Singurul minus ar fi faptul ca senilele sunt din plastic, insa sunt bine realizate si nu strica imaginea de ansamblu a machetei. |
WOW..utilaje de nota 10...asta e ceva mai special, bravo
|
Foarte faine, nu am ce sa zic:P, as vrea sa vad cum arata in Santier sa zic asa daca se paote sa pui o poza de grup cu ele daca nu le ai in cutii.Multumesc:rolleyes2
|
un colecţionar serios
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:46. |
- Copyright 2026 4Tuning