Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Documente inmatriculare vehicule provenite din import (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/61852-documente-inmatriculare-vehicule-provenite-import.html)

Santon 08-09-11 15:18

Re: Documente inmatriculare vehicule provenite din import

pai si atunci ce rol mai are deprecierea? La ce ajuta?

Tin sa mentionez ca saptamana trecuta am fost la rar unde era in comisie o Skoda Fabia care astepta sa i se faca constatarea de depreciere pentru ca nu avea A/C si ABS.

gifff91 02-11-11 15:28

Masina este inscrisa in franta, tatal meu are imputernicire ..eu pot sa circul cu ea ?

GAby645 02-11-11 18:28

daca ai itp si asigurare valabile , poti sa circuli

Gabi trabi 18-12-11 15:23

Vreau sa iau o masina care a fost cumparata de un roman , din Ungaria .
Masina nu are numere, itp si asigurare, dar are talon ,carte si contractul de vanzare-cumparare intre omul de la care o cumpar si cel din acte ...de impozit nu stie nimic .
Eu daca iau masina cu cine fac contractul vanzare-cumparare si fisa de inmatriuclare ?Sunt de ajuns toate actele ce le-am enumerat mai sus pentru a putea inmatricula masina in Romania?
In caz ca omul de la care o cumpar nu are fiscalul ...poate baga masina pentru o zi la impozit apoi sa o scoata si sa imi dea certificatul fiscal ?

Multumesc

R1s3 08-01-12 14:04

Salut. Spuneti-mi si mie va rog daca e obligatoriu sa facem contractele de vanzare-cumparare la birou de acte? Daca il fac direct in calculator si il scot la imprimanta are ceva? Am vazut persoane care aveau contracte de vanzare cumparare completate cu pixul..
Daca vreau sa bag masina pe bulgaria, si am al doilea rand de numere rosii, urmeaza sa scot ultimul rand, mai trebuie declarata/radiata la fisc? Sincer cine a scos primele randuri de numere nu cred ca a declarat-o.. Astept un raspuns. Va multumesc.

GAby645 08-01-12 18:07

nu mai trebuie declarata la fisc , poti face si tu contract la pc, foaie de mana , etc ,

R1s3 08-01-12 21:20

Perfect. merci mult gaby. Esti foarte informat. Stima

razvanik_89 21-01-12 19:05

Salutare , am si eu o nelamurire , daca poate sa ma ajute cineva.
As vrea sa cumpar o masina ,inmatriculata pe italia , are inspectie si asigurare valabile . Are targa si certificatul de proprietate ; pe targa are mentiune ceva legat de export ( la sectiunea de ipoteci , sau ceva de genul asta ) , dar proprietarul actual nu are niciun fel de act de vanzare cumparare , sau factura , ca este inmatriculata pe firma masina .

Pot sa o inmatriculez pe romania fara actul acela ? sau pe bulgaria ?

GAby645 21-01-12 21:41

daca e pe firma obligatoriu trebuie factura !!!

danielb 30-01-12 12:57

salut, am luat o masina de la un roman care a adus-o din italia problema e ca nu mai am factura dintre italian(firma) si roman... am un contract compeltat de mana si semnat (fara stampila) si o traducere legalizata a facturii

pot inscrie masina? este adevarata metoda ca pot da o declaratie la notar pe proprie raspundere ca am avut factura dar am pierdut-o ? pana la urma legalizarea faturi exista (deci ar fi dovada ca aceasta a existat)

am rar, autentificare , tot...

ps - daca platesc taxa de mediu si nu imi accepta dosarul o pot retrage ?

Multumesc

GAby645 30-01-12 12:59

daca ti-o ia la calculul taxei e ok, ca la politie nu prea se uita nimeni !!

danielb 30-01-12 13:04

Quote:

Originally Posted by GAby645 (Post 4855124)
daca ti-o ia la calculul taxei e ok, ca la politie nu prea se uita nimeni !!

scuze dar nu inteleg la ce te referi ! mentionez ca functionarii de la mine de la calarasi sunt foarte nesuferiti si ursuzi...

apropo am observat ca imi mai trebuie si acea chitanta vamala , act vamal... daca nu il am nici pe acesta cum il pot obtine ?

m-am chinuit sa strang bani de taxa de mediu care este enorm de mare si acum sa nu pot inscrie masina ar fi chiar nasol... ::rolleyes2

GAby645 30-01-12 13:07

daca ai targa + certificat proprietate + act vanzare cumparare de la irma in cauza , chiar daca nu e factura e ok !!
la calculul taxei ai nevoie de acte traduse inclusiv de vanzare cumparare ca sa poata rezulta daca ai platit sau nu tva-ul pe masina !!
daca iti da calculul taxei si certificat de TVA , tre sa mearga si la inmatriculari fara nici un fel de problema !!
act vamal nu ai nevoie .... masina e importata dintr-un stat membru UE !!

danielb 30-01-12 13:16

Quote:

Originally Posted by GAby645 (Post 4855146)
daca ai targa + certificat proprietate + act vanzare cumparare de la irma in cauza , chiar daca nu e factura e ok !!
la calculul taxei ai nevoie de acte traduse inclusiv de vanzare cumparare ca sa poata rezulta daca ai platit sau nu tva-ul pe masina !!
daca iti da calculul taxei si certificat de TVA , tre sa mearga si la inmatriculari fara nici un fel de problema !!
act vamal nu ai nevoie .... masina e importata dintr-un stat membru UE !!

multumesc mult pt raspuns, sper sa fie ok, cu toate ca si anume Calarasi face parte din Romania, nu pare :) zici ca aici se aplica alte legi ! :x

danielb 30-01-12 21:13

am platit taxa de mediu a fost ok... acum sa vedem la ghiseu la politie... ::shock:

mai repede obtineam viza de america decat sa imi inscriu masina acilea la romanica :rolleyes2

danielb 31-01-12 09:44

am fost la inmatriculari si mi-au cerut o declaratie notariala de la cel de la care am luat masina cum ca a adus-o pe trailer... totodata a retinut dosarul pt verificari ( :| ce ii mai face acum... ?! )

GAby645 31-01-12 09:47

cum adica sa retina dosarul pentru verificari?
fa o declaratie la notar precum ca masina nu are numere de export pt ca subsemnatul xxxx a adus masina din italia, orasul xxxx, in romania orasul xxxx, la data de xxxxx, cu platforma cu nr xxxxxxx, !!

danielb 31-01-12 10:07

Quote:

Originally Posted by GAby645 (Post 4856713)
cum adica sa retina dosarul pentru verificari?
fa o declaratie la notar precum ca masina nu are numere de export pt ca subsemnatul xxxx a adus masina din italia, orasul xxxx, in romania orasul xxxx, la data de xxxxx, cu platforma cu nr xxxxxxx, !!

pai asa a zis ca il retine pt verificari si ca ma suna ei !

i-am zis celui care mi-a vandut masina sa dea declaratie si sa mi-o trimita (la politie mi-a zis ca el trebuie sa faca asta)

ps - pana mi-a trimis factura a scos el numere provizorii pe numele lui cu toate ca eu semnasem deja contract cu el (sper sa nu fie asta vreo problema)

GAby645 31-01-12 10:30

la voi acolo e jalea de pe lume !!
aici la noi nici nu trebuie declaratie la notar ci una simpla scrisa pe o foaie din aia pt numere pierdute !!
nu iti tine nimeni actele, te duci cu ele toate , ti le verifica , iti zice de numere , scrie chitanta pt numere si in 2 ore te duci si le iei - numerele !!

danielb 02-02-12 09:20

Dosarul mi l-a oprit pt verificari deoarece "carta di circulazione" nu avea elemente de siguranta :shock: (totusi avea pe ea semnaturi si stampile) , anulata, gata pt export, etc... nu parea fals, avea timbre de revizii etc... cunoaste cineva alte situatii de genul acesta ?

GAby645 02-02-12 13:34

masina avrea rar-ul facut sau i l-ai facut tu?
carta de circulazione are elemente de siguranta vizibile la lumina naturala , niste cercuri cumva si mai are si la ultraviolete niste ace fosforecente !!
dar astea se verifica cand faci rar-ul nu la inmatriculari !!

danielb 02-02-12 13:41

pai rar-ul , indentificarea si ce a mai trebuit le-am facut eu... mi-au eliberat actele , totul a fost ok, dar la ghiseu la inmatriculari mi l-a retinut pt verificari, am vazut ca a supus cartea aceea la ultraviolete si probabil nu avea astfel de elemente de securitate ! :| dar eu unul nu am vazut asa ceva... ex "Certificato di Proprieta" contine un cerc lucios la lumina ca la cd-urile originale

GAby645 02-02-12 13:44

la iasi, la rar verifica lucrul asta , ca actele sa fie originale + masina sa nu fie furata sau ipotecata
daca a trecut de rar zic ca nu ai de ce sa iti faci griji

danielb 02-02-12 13:52

macar mi-au dat al 4-lea rand de nr rosii :)

pai si la mine aici la fel, rar-ul verifica ! :-??

danielb 06-02-12 14:23

m-a sunat azi sa ma prezint la IPJ pt o declaratie (cica sunt ceva probleme cu dosarul in urma verificarilor)

Pff ce sa mai fie acum ?!

GAby645 06-02-12 16:44

vezi ce probleme sunt, explicami exact, ca sa stiu, asa nu iti pot spune !!
in mare , ai vanzare cumparare cu ala de la acre ai luiat masina? o copie de buletin ceva?

danielb 06-02-12 17:11

da am contract de vanzare-cumparare, am adresa lui dar copie buletin nu am !

cataaom 06-02-12 23:12

salut am si eu o intrebare am cumparat o masina de la unu si a zis ca imi da fiscalu in 2 sapt ... si la am sunat si nu poate sa mil dea ca are datori sau amenzi .. ce pot sa fac ? astept un raspuns multumesc

danielb 06-02-12 23:27

Quote:

Originally Posted by cataaom (Post 4868081)
salut am si eu o intrebare am cumparat o masina de la unu si a zis ca imi da fiscalu in 2 sapt ... si la am sunat si nu poate sa mil dea ca are datori sau amenzi .. ce pot sa fac ? astept un raspuns multumesc

cea mai rapida varianta e sa le platesti tu (daca sunt 100-200 ron) poate crezi ca merita... asa am patit si eu.... prostia m-a costat, nu am stiut procedura exacta si ce imi trebuie pt inmatriculare !

cataaom 06-02-12 23:50

Quote:

Originally Posted by danielb (Post 4868097)
cea mai rapida varianta e sa le platesti tu (daca sunt 100-200 ron) poate crezi ca merita... asa am patit si eu.... prostia m-a costat, nu am stiut procedura exacta si ce imi trebuie pt inmatriculare !

sincer daca era era si 500 ron io plateam dar nu are mult si a zis ca nu are de unde sa faca rost si nush ce sa mai fac sa o inscriu pe numele meu
Daca poate si pe mine sa ma ajute cineva va rog

danielb 07-02-12 09:42

Quote:

Originally Posted by cataaom (Post 4868112)
sincer daca era era si 500 ron io plateam dar nu are mult si a zis ca nu are de unde sa faca rost si nush ce sa mai fac sa o inscriu pe numele meu
Daca poate si pe mine sa ma ajute cineva va rog

pai nu vad alta solutie decat sa il actionezi in instanta... la fisc este inca pe numele lui si cu cat trece mai mult timp cu atat i se acumuleaza datorii

iti mai ramane sa o inscrii la bulgari daca nu gasesti nicio solutie !

poate cineva se pricepe mai bine si iti recomanda sa procedezi altfel...

danielb 07-02-12 09:47

eu am fost la politie azi si am dat o declaratie cu ce s-a intamplat de la momentul cumpararii masinii pana cand am depus dosarul pt inscriere si abea acum o sa trimita dosarul in italia pt verificari sau cum o proceda... au spus ca este suspecta carta di circualtione si ca exista deja un contract v-c cat si o factura printata(acea factura nu are stampila sau semnatura), ca de ce exista ambele si a mai fost o mica problema(trebuia s ma gandesc la asta) numerele rosii au fost scoase pe numele la cel de la care am luat masina cu toate ca exista deja contracut de vanzare-cumparare intre mine si el !

totodata s-a deschis si un dosar de urmarire penala...(sa fie treaba buna) mai sunt si infractor :lol:

GAby645 07-02-12 11:06

deci:
1. targa suspecta - nu le-ai zis , da la rar ce mortii lor au verificat aia cum de ti-a facut C.I.V
2. aici e cam aiurea, nu aveau ce cauta amandoua acolo , numai una din ele - dai si tu vina pe vanzator ca asa ti le-a dat el.
3. numerele rosii au fost scoase dupa data de pe contractul de vanzare cumparare? trebuia sa fiti si voi atenti
ba da al dreq is astia de la inmatriculari din calarasi
acum inteleg de ce fuge lumea din tara de acte de italia ca dracu de tamaie !!

danielb 07-02-12 13:34

Quote:

Originally Posted by GAby645 (Post 4868495)
deci:
1. targa suspecta - nu le-ai zis , da la rar ce mortii lor au verificat aia cum de ti-a facut C.I.V
2. aici e cam aiurea, nu aveau ce cauta amandoua acolo , numai una din ele - dai si tu vina pe vanzator ca asa ti le-a dat el.
3. numerele rosii au fost scoase dupa data de pe contractul de vanzare cumparare? trebuia sa fiti si voi atenti
ba da al dreq is astia de la inmatriculari din calarasi
acum inteleg de ce fuge lumea din tara de acte de italia ca dracu de tamaie !!

de acum inainte o sa fug si eu :)

suteu 28-03-12 13:19

Am o motocicleta adusa din Austria.Motocicleta a fost radiata in 2005 ,iar anul acesta am intrat in proprietatea lui.Am la el cartea de identitate ,si un act de radiere in germana.La inmatriculare mi-au zis ca trebuie sa am teil1 si teil2.De unde pot face rost de aceste acte.Chiar au vrut sa imi confiste actele facute la rar mures si actele de austria sa le trimita la interpol.Motocicleta nu este furata ,de altfel nu as avea certificatul de radiere semnat si stampilat de autoritatile austriece.

bogdan100 19-04-12 23:19

OK, am citit tot pana acum insa sper sa ma lamureasca si pe mine cineva.
Doresc sa cumpar o masina in curand, insa nu din orasul unde am eu domiciliul. Care este procedura? Este prima oara cand sunt in situatia asta si vreau sa ma lamuresc inainte.

Ma intalnesc cu proprietarul, facem un contract de vanzare-cumparare si apoi?

Multumesc anticipat :rolleyes2

Santon 20-04-12 20:40

Quote:

Originally Posted by bogdan100 (Post 4989246)
OK, am citit tot pana acum insa sper sa ma lamureasca si pe mine cineva.
Doresc sa cumpar o masina in curand, insa nu din orasul unde am eu domiciliul. Care este procedura? Este prima oara cand sunt in situatia asta si vreau sa ma lamuresc inainte.

Ma intalnesc cu proprietarul, facem un contract de vanzare-cumparare si apoi?

Multumesc anticipat :rolleyes2

Trebuie sa-ti dea radierea de la financiar , talonu in care e scris intstrainat lui.... (adica tie) si cartea masinii. Toate in original.

Bafta.

bogdan100 20-04-12 23:22

Quote:

Originally Posted by Santon (Post 4990519)
Trebuie sa-ti dea radierea de la financiar , talonu in care e scris intstrainat lui.... (adica tie) si cartea masinii. Toate in original.

Bafta.

Si pe urma trebuie sa merg la rar sa fac ceva autentificare?ca asa am citit pe net ...
Sau dupa ce am toate actele astea ( talon, radierea de la financiar si cartea masinii) merg direct sa platesc taxele pt inmatriculare ( taxa pt numere, impozit, taxa de talon ) ? Asigurarea cand o fac?

stelutal 24-04-12 16:47

Salutare. Anul trecut in august mi-am cumparat un golf 5 nou pe care l-am inmatriculat in Cehia, unde locuiesc acum. Urmeaza sa ma intorc in tara si vreau sa radiez masina de la autoritatile cehe si sa o inmatriculez in Romania. Inteleg ca se considera tot import, desi masina nu isi schimba proprietarul... Poti sa ma ajuti un pic in nebunia asta legislativa? Multumesc!!!

GAby645 24-04-12 17:55

o radiezi din cehia, iei numere de export, vii cu ea in romania, faci rar-ul , platesti taxa si o inmatriculezi !!
piti sa inmatriculezi in romania si fara sa o radiezi din cehia - se radiaza de la noi dar dureaza ceva mai mult

All times are GMT +2. The time now is 07:41.

- Copyright 2026 4Tuning