Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sistemul Audio de pe Masina Mea (https://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio-masina-mea.html)
-   -   Opel Astra G - SQL Project - Powered by Brax-Helix-DigitalDesigns (https://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio-masina-mea/59160-opel-astra-sql-project-powered-by-brax-helix-digitaldesigns.html)

speedbump 25-01-08 23:33

Re: Opel Astra G B-05-WRB sq project

a si am uitat ca tot primesti sfaturi ca tweeterele alea sau alea nu sunt bune
incearca sa-ti faci masina sa-ti placa tie cum suna nu sa cante bine intr-o competitie prentru ca este mai importanta urechea ta decat urechea si aparatele arbitrilor din concursuri. iar daca dupa ce ai terminat masina si iti place cum suna si te mai duci la un concurs si mai si castigi vreun premiu cu ea atunci considera premiul ala ca pe un bonus si nu ca pe un scop cum fac altii

_vrx_ 26-01-08 01:23

speedbump gresesti :!:un arbitru nu inventeaza instrumentele ci le identifica daca suna corect, natural, intr-un sistem :D iar daca tu vei sai-ti sune tambalul ca o chitara e treba ta , asta nu inseamna ca e bine.
mai asculta si tu ceva "scule" si o sa imi dai dreptate ;)

Baban_San 26-01-08 01:44

mestere sincer de ce nu ai stat tu vreo 3, 4 luni poate si mai mult sa asculti ceva masini, sa vezi ce iti place cum iti place in ce masina iti place si dupa aceea sa te hotarasti ce sa iti cumperi, te-ai aruncat la ceva care din ce am vazut eu nu iti place, deoarece a doua zii de cnad le-ai prezentat ai vrut sa le vinzi, de ce le-ai mai cumparat daca vrei sa le vinzi, nu am stat sa iti citesc posturile, dar ca sfat inainte de a lua si a intreba o mie de intrebari intrebatoare (astfel o sa fii si mai indecis ce sa iti cumperi)
1. incepe sistemul de la 0 printr-o izolare fonica ca la carte a masinii. (nu stiu daca ai facut asa ceva)

2. strange vreo 2 mii de E, si dupa aceea te poti decide ce si cum vrei sa faci cu masina ta, in timp si spatiu.... te va costa o groaza de bani sa tot iei scule sa vinzi iar sa iei iar sa vinzi asa ca macar pt inceput strange o suma de bani si si hotarasetete ce vrei sa faci sa faca galagie sa fie sq, sau o auditie normala, asculta acele difuri pe care vrei sa le achizitionezi pe o masina aproximativ ca a ta.

3. ce ai tu acum este ok pt o auditie normala, daca veneai vineri la polivalenta puteai sa faci o auditie mai anormala, de asta am si venit sperand sa te intalnesc...

4. muta reclama la bazar aici se prezinta doar sistemele:!:

Bogdan YBR 26-01-08 12:03

mersi de raspunsuri in primul rand.
treaba sta in felul urmator. acum 2 luni mi-am propus sa-mi fac un sistem audio decent pt care aveam 20mil 25. dupa ce am ascultat diferite sfaturi am ajuns la concluzia ca e pacat sa-mi iau dieci si un sub focal bomba :) pt ca apoi sa fiu nemultumit de sunet si am hotarat sa mai strang bani. au venit repede inca 10mil si uite cum aveam 1000 euro pt muzica. am fost la mai mullti instalatori si am stabilit configuratia pe care o am acum pe masina, dar unde am facut nu unul ci mai multe compromisuri.
yo nu voiam neam statie JBL pe 5canale dar im banii aia nu imi permiteam 2statii decente.
acum daca m-as intoarce in timp as fi renuntat la statia JBL si la sub pt o statie 4canale buna si as fi facut o parte din insonorizare.
apropo de insonorizare: intr-o saptamana termin sesiunea si vreau sa ma apuc de insonorizare si as vrea sa mi-o fac singur.
credeti ca imi va fi dificil avand in vedere ca nu am mai facut asta pana acum dar am vazut cum se face??
2. ce materiale recomandati??
yo m-am gandit la STP vibroplast m1 ca celelalte sunt fff grele si am de gand sa fac insonorizare pe 3 staturi fata exterioara , interioara si fata de usa + pasta Brax.

urmatorul pas ar fi niste kickpaneluri in usi pt woofere unde de asemenea as dori sa le fac singur ca am si loc si materialele si sculele necesare.

bogdan2670 26-01-08 12:16

Ce inseamna sa te dai cu capul de tavan.............
Frate lasa pe altii care sa pricep sa faca tb.Si nu mai asculta ce spune unu si altu pe versus.

Bogdan YBR 26-01-08 12:23

deci tu ma sfatuiesti sa ma las pagubas??
beleaua e allta nu as vrea sa fac alt compromis.
pt insonoriz sa zicem ca am 5-6mil.
in banii astia imi ajung numai materialele si daca ma duc undeva dau 1-2 mil pe manopera si va trebui sa cumpar mai putine materiale.

speedbump 26-01-08 12:37

vrx poate nu m-am exprimat eu bine sau poate nu ai inteles tu exact ce voiam sa zic....ajungem iar la discutia aia ca nu toti oamenii aud la fel si ca daca mie imi place cum suna o masina nu inseamna ca aceasta suna corect...poate eu nu aud prea bine o anumita frecventa, sau poate nu aud prea bine cu o ureche...cred ca e mai important ca dupa ce bagi 2000-3000-nu stiu cte mii de euro/ron intr-o masina sa iti placa tie cum suna decat sa ii placa unui arbitru sau unui aparat de masura. da se poate foarte bine ca ce iti place tie sa nu sune corect (prea mult bas sau medie sau inalta sau mai stiu eu ce) dar nu cred ca trebuie sa ne facem un scop din a face masinile sa sune corect cand acel sunet noua de fapt nu ne place.
B-10-YBR daca vrei dupa ce termin si eu sesiunea si tu la fel ne intalnim si ne ajut cat pot si eu la montaj dar asta vorbim pe privat

Bogdan YBR 26-01-08 12:51

ok ramane sa ne auzim.
oricum am si numarul tau de cand voiam statia focal.
bafta.
dar cu suportii din stalpi ce ma sfatuiti??
deci suporti pt tw si medii de 70mm in stalpii A de langa parbriz

aDytZa_1989 17-02-08 12:00

bravo vecine :wink: spor la munca :wink: :D frumos opel-u :D sa il stapanesti sanatos numai bine

Bogdan YBR 17-02-08 22:17

mersi mersi. sa ma opresti intr-o zi cand ma vezi prin cartier sa ma vb.
sper sa faci si tu ceva cu matizul :) sa bubuie ceva in el :)

aDytZa_1989 18-02-08 15:46

Quote:

Originally Posted by B-10-YBR (Post 1364992)
mersi mersi. sa ma opresti intr-o zi cand ma vezi prin cartier sa ma vb.
sper sa faci si tu ceva cu matizul :) sa bubuie ceva in el :)

stau la 1 bloc de tine cand te vad la masina te pun sa dai drumu la muzik sau mai bine da-mi un add pe mess sa vorbim :D bafta multa cu noul proiect

Bogdan2fsc 09-03-08 13:25

bai bif sa-mi arati si mie odata cum se aude :D

Bogdan YBR 09-03-08 14:20

Quote:

Originally Posted by Bogdan2fsc (Post 1411483)
bai bif sa-mi arati si mie odata cum se aude :D

daca imi zici si cu cine "am onoarea" cu cea mai mare placere ascultam ceva

Bogdan YBR 20-03-08 12:36

16 Attachment(s)
insonorizare :

Bogdan YBR 20-03-08 12:40

3 Attachment(s)
cu un reglaj bun am reusit un loc 2 la beginner la SQ LEAGUE, zic eu decent desi sunt inca nemultumit de cum suna acum:

Bogdan YBR 18-04-08 00:08

21 Attachment(s)
upgrade :

dupa atente "ascultari" si auditii am ajuns la concluzia ca am nevoie de profunzime in scena asa ca nu-mi ramanea nimic de facut decat sa gasesc alt loc tweeterelor.
initial am vrut 4 cai dar in lipsa unui aparat ce nu stia 4 cai(p90 p9 hxd2 sau d7r....) trebuia sa apelez la crossovere ceea ce nu ma incanta.
asa ca am ramas tot la 3 cai dar una din ele s-a mutat in fata la picioare in dreapta :)
dar DOAR pe perioada competitiilor se va afla acolo un sub identic cu cel din poze. este vorba se un helix p8 model vechi

stalpii: realizati 100% de mine :) realizati dintr-un plastic care la incalzire devine maleabil si-l modelezi dupa forma dorita fff usor.
peste el s-a aplicat un strat de chit cu fibra de sticla iar finisajul s-a realizat cu chit auto normal.
la final au fost imbracati intr-o mocheta autoadeziva fff practica cu ajutorul careia am mascat si unele defecte de slefuire, deh lenea asta...
PS : multumesc alex mg zr si vludutz pt mocheta care au pus mana de la mana si mi-au oferit 2 petice cu care mi-am imbracat stalpii :)
asta este un stadiu intermediar cred intre 4 cai cu medii si tweetere orientate total altfel si bord, stalpi si plafon "tratate" cu piele alcantara. dar pana atunci alt amplificator.

poze :

Bogdan YBR 18-04-08 00:10

PS: la final a ramas doar o pereche de tweetere nu 2 cum se vede in poze.

acum sunt in dubiu care sa ramana pe masina ca am 2 generatii de UP1
cele vechi de la un UP63 parca se numea setul si unele de la ms6a cumparate recent respectiv UP1c

pilula20 18-04-08 11:05

opa vad ca incepi sa te ocupi singur de masina....bv bogdane...vad ca ai luat boala asta rau de tot...apropo ti-ai schimbat si amplificatorul?sa nu il mai lasi pe ala mare in masina ca nu are voie sa se joace cu jucariile altora...sa se joace si cu ale lui :))

Bogdan YBR 18-04-08 13:11

impreuna cu "ala mare" babanu si alex mg zr 160 <rover> am comparat la mine in masina niste subwoofere avand de unde sa aleg unul.
yo am adus la test :
- pioneer ts-w307d4
- mac audio maximus 3000 500w rms model vechi deci din ala bun :)

si un prieten vladutz mi-a pus la dispozitie :

- helix P8 precision
- DLS mw nu stiu care :)

cel mai bine au cantat P8-ul in fata la picioare dreapta si Mac ' ul in spate dar problema ramane amplificatorul care nu-mi da destula dinamica in subwoofer.

aDytZa_1989 21-04-08 16:43

super bogdane!!! felicitari :wink: cand vad si yo cum se aude :) ? bafta in continuare

Bogdan YBR 21-04-08 20:11

mersi.
cand vrei. cand ma vezi ma opresti o data.

aDytZa_1989 22-04-08 17:41

Quote:

Originally Posted by Bogdan YBR (Post 1495667)
mersi.
cand vrei. cand ma vezi ma opresti o data.

ok :wink: incep sa te "vanez" prin cartier :lol: multa bafta

Bogdan YBR 04-07-08 14:15

Re: Opel Astra G - SQ Project - (B-05-WRB)

20 Attachment(s)
Up-grade:

1. Inca un traseu 2awg a fost tras pt a nu avea probleme cu consumul de curent.

2. La midbass problema a fost ceva mai complicata pt ca nu sunt multumit de efectul unui singur woofer de 6,5" si am inceput sa-mi caut altceva pt a inlocui vechile DLS ms6a.
am pus prima oara ms6 si rezultatul era tot pe acolo poate poate ceva mai bine.
in final am optat pt un set de midbassi helix rs806 competition iar acum urmeaza partea ceva mai dificila pt mine deoarece sunt in dubiu daca sa tai scheletul usii cel ce sustine macaraua geamului pt ca as vrea sa pun 2 pe fiecare usa amplificati de ....helix a2 sau dls ultimate a3 pretul va decide castigatorul ca sincer nu cred ca sunt diferente intre ele ba chiar inclin in favoarea DLS-ului.

3. pt subwoofer am cumparat un amplificator audison LRx 1.400 pe care-l folosesc in 2 ohmi unde scoate 650w mai mult decat suficient pt un mac maximus 3000.

4. capace pt bornele bateriei + si - // custom frateeeee made by me :)

sharkky 04-07-08 15:35

Auzi, dar difuzoarele Helix/Brax se aud mai bine daca sunt cu scrisul invers?
De unde v-a venit ideea asta, de la stickerul Brax Team?

pilula20 04-07-08 16:04

se aud la fel oricum le-ai pune dar de multe ori la difuzoare din cauza la prizele de prindere al cablurilor nu poti sa le pui cu scrisu normal...noi asa am patit cu niste Rockford t162s ...trebuia sa scobim din inel ca sa intre si sa se vada scrisu normal...bv bogdane din ce in ce mai bine vad ca merge sistemul tau...

Bogdan YBR 04-07-08 16:07

1 Attachment(s)
man fii atent:
usa de astra e idioata si altfel nu intra deoarece in scheletul usii nu e decupat un cerc si de aia nu intra cu scrisul in jos din cauza conectorilor la bobina.
vezi in poza ce zic.
din cauza asta a trebuit sa mut inelul mai sus ca sa intre. dupa ce am mutat inelul mai sus nu-mi mai statea fata de usa si a trebuie s-o modific putin timp in care am ajuns la vorba lui bogdan 2670 : "flexul e tatal sculelor"

PS: de ce ai folosit pluralul? ai mai vazut si la vladimir ? acolo nu stiu de ce sunt puse asa

Bogdan YBR 04-07-08 16:09

@pilula: mersi
acum ca sunt pieton o luna am timp sa hacuiesc masina :)
zilele astea incep lucrul la incinta subului din spate...ceva frumos de 15"
pe care vreau sa-l bag in oala de la rezerva si sa-mi iasa grila la nivelul podelei din portbagaj si un rack pt 2 amplifuri identice in stanga si dreapta subului.

sharkky 04-07-08 16:14

Nu mai sta pe forum sa faci posturi, pune mana pe flex si treci la treaba :)

AlexBanu 06-07-08 19:02

Felicitari pt mid-bass...astept sa vad cum "suna"
Bafta si spor la tb.

Bogdan YBR 06-07-08 21:20

mersi alex.
pai ne intalnim intr-o seara.
sa vedem cum stam cu timpul ca as vrea sa-mi desfac masina sa-mi refac toata conectica dar mai astept cablurile de difuzoare awg12 si cele RCA care probabil vor fii dls ultimate sau dietz berlin.oricum imi bat degeaba capul cu ele ca alegerea tot bugetul o face in locul meu :)
daca ramane timp as vrea sa pozitionez si viitoarele tweetere ca sa le fac stalpii de acum daca tot desfac interiorul.
poate antifonez si plafonul si dau si usile cu pasta. :)
dupa cum vezi planuri am...... mai tre finantele si timpul :)

J.D 06-07-08 21:42

Brovo Bogdane!!! :) Se intrevad modificari majore din ce descrii tu acolo.
Si eu, ca si Alex, sunt tare curios cum se aud la tine Helix-urile...:D

Bogdan YBR 06-07-08 21:51

tare :)
coboara destul de bine
dar pregatirea usii lasa de dorit.
nevoia de pasta e evidenta dar vine si aia...
nu stiu daca ai citit mai sus dar am in cap 2midbassi pe usa caz in care usa tre refacuta cu simt de raspundere si fara mila pt balamale :)

animalutz 06-07-08 23:31

moa ... s-a apucat ybr-u de helix-uri ... :) concurenta maaaareee la 5 ch experienced ...
spor la treaba taticuleeee!
ps , la majoritatea masinilor cu usile ne-refacute total , mid-bassii stau cu scrisu aiurea din cauza pinilor de conectare ... :) ... si la mine sunt la fel ...

sharkky 07-07-08 00:03

Si ... de ce nu se pot intoarce? Sunt firele prea scurte? Sau un flex e prea sump?

ro_jamess 07-07-08 01:53

Quote:

Originally Posted by sharkky (Post 1629146)
Auzi, dar difuzoarele Helix/Brax se aud mai bine daca sunt cu scrisul invers?

Ybr scuze pt off topic insa chiar nu ma pot abtine.mai Sharkki eu credeam ca ai mai multa experienta decat cei ce ti-au raspuns mai sus.Este ca si cum eu te-as intreba de ce nick-ul tau este cu doi de k, cand cu unul singur era mai simplu:lol:

AlexBanu 07-07-08 02:01

Quote:

Originally Posted by Bogdan YBR (Post 1631946)
mersi alex.
pai ne intalnim intr-o seara.
sa vedem cum stam cu timpul ca as vrea sa-mi desfac masina sa-mi refac toata conectica dar mai astept cablurile de difuzoare awg12 si cele RCA care probabil vor fii dls ultimate sau dietz berlin.oricum imi bat degeaba capul cu ele ca alegerea tot bugetul o face in locul meu :)
daca ramane timp as vrea sa pozitionez si viitoarele tweetere ca sa le fac stalpii de acum daca tot desfac interiorul.
poate antifonez si plafonul si dau si usile cu pasta. :)
dupa cum vezi planuri am...... mai tre finantele si timpul :)

Cand vrei ma anunti si ne vedem.
PS: ce tweetere ai in cap?

sharkky 07-07-08 02:31

Quote:

Originally Posted by ro_jamess (Post 1632356)
Ybr scuze pt off topic insa chiar nu ma pot abtine.mai Sharkki eu credeam ca ai mai multa experienta decat cei ce ti-au raspuns mai sus.Este ca si cum eu te-as intreba de ce nick-ul tau este cu doi de k, cand cu unul singur era mai simplu:lol:

Era doar o gluma si trebuia gustata ca atare ...
Sper ca totusi sa fie gustata ca atare in continuare ...

Mie imi place ce a facut YBR si ii urmaresc topicul cu placere.

Bogdan YBR 07-07-08 02:36

lu YBR-u nu-i place ce a facut YBR-u si tocmai de asta il incurajeaza sa puna mai multa putere pe usi :) incercand ceva poate si fara sub sau cu unul foarte mic pt partea de quality <8'' sau 10''>
pt partea care ma fericeste din cand in cand :) bum-bum :) vreau ceva de 15" dar nimeni nu-mi recomanda nimic .... :( :( :(. poate voi asculta sfatul unui batran intelept sa pun 2 x 12".
vor urma o serie de modificari pe care le voi posta si aici.

J.D 07-07-08 14:30

Poti asculata la mine un Phase Thriller Pro 15" in incinta sealed...insa, chiar daca e sub de SQ, datorita marimii e un picut mai lent ca un 12"...eu unul cred ca o sa trec pe 2 de 12". ;)

sharkky 07-07-08 15:04

Eu va recomand 2 de 25, ca de 12 sau de 15 e posibil sa se considere un pic de pedofilie ... (end of the joke) ...
Una peste alta, va ganditi sa puneti 2 suburi in sealed si sa dati SQ pe ele?

All times are GMT +2. The time now is 00:51.

- Copyright 2026 4Tuning