Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tot ceea ce nu poate fi incadrat (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat.html)
-   -   Brad UNIRII...Bucuresti Paralizat (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat/58907-brad-unirii-bucuresti-paralizat.html)

valib 10-12-07 13:41

Re: Brad UNIRII...Bucuresti Paralizat

http://www.editiaspeciala.com/defaul...ieid=6&scurt=1

Bradul lui Videanu umple Bucurestiul de dioxid de carbon

Cel mai mare brad de Craciun din Europa, amplasat in centrul Capitalei, va produce in perioada functionari peste 111 tone de dioxid de carbon. Desi este un punct de atractie pentru bucuresteni, din motive ecologice, administratorii sting noaptea luminile. Pe bradul din Piata Unirii stralucesc aproape 2.5 milioane de beculete, iar intr-o singura zi de functionare consuma la fel de mult cat 20 de apartamente cu doua camere intr-o luna. Pana pe 6 ianuarie, cand va fi dezasamblat, va consuma peste 151 de megawati. Din cauza consumului foarte mare de energie, reprezentantii firmei care l-au instalat au hotarit sa stinga luminile noaptea, dar nu pentru economie, ci din motive ecologice. Conform datelor furnizate de Electrica pentru producerea acestei cantitati de energie sunt eliminate peste 111 tone de dioxid de carbon. De cealalta parte, finantatorii acestui proiect, au promis ca vor demara in primavara un proiect ecologic, adica vor planta atatia brazi cat sa acopere consumul de energie al Bradului de Craciun.
Bradul Millennium este format din 2,4 milioane de beculete si 144 de panouri de lumini. Consumul de energie este 500-560 de kWh, conform datelor furnizate de reprezentantii bancii si de cei ai Primariei Capitalei.
Intr-o singura zi, pe durata functionarii, bradul consuma 3,92 MWh (560 kWh x 7 ore = 3,92 MWh). In cele 37 de zile de functionare, bradul va consuma 145,04 MWh, la care, adaugand o ora de functionare in plus in fiecare zi de weekend (sambata si duminica programul este intre 18.00 si 2.00), se obtine un consum de 151,76 de MWh.
Bradul are o inaltime de 76 de metri, opt etaje, un diametru de 26 de metri, cantareste 290 de tone si e impodobit cu peste 2 milioane de beculete. Este pentru prima oara cand bucurestenii beneficiaza de o astfel de atractie, proiecte similare fiind dezvoltate cu succes in orase precum Lisabona si Varsovia. Bradul gigant poate fi admirat pana pe 6 ianuarie 2008.

mihai88 10-12-07 14:00

in ziar scrie ca ar trebui plantati 20 de hectare de molid...........o masina produce cantitatea asta pe parcursu a 676.000(parca)km

avem brad domne:)

RoadRunner 10-12-07 14:02

Suntem o tara de molii... in toate sensurile cuvintului.
Daca cineva are alta parere il rog sa incerce traversarea zonei Unirii cu masina, la orice ora, de la lasarea serii, pina la 1 noaptea.

bmwm5 10-12-07 14:18

intr-o tara a opulentei,trebuia sa avem si asa ceva.avem cele mai tari vile,cele mai tari masini,cele mai tari accesorii,de ce sa nu avem si cel mai tare brad?eh,dracie?

Maskatu 10-12-07 19:29

Extras din editia din 10 dec 2007,ziarul Compact Bucuresti:
Jucarii sub bradul de la Unirii,

UMANITAR - Daca aveti o jucarie uitata intr-un colt, cu care copilul sau nepotul nu s-a mai jucat de mult timp, puteti sa o donati copiilor care nu au cu ce sa se joace. Dupa ce a ridicat cel mai mare brad din Europa, Mille-nnium Bank a anuntat o campanie umanitara care se va tine sub beculetele bradului.

"Doneaza o jucarie pentru copiii fara Mos Craciun" este un proiect care consta in colectarea de jucarii in beneficiul copiilor fara posibilitati materiale din Bucuresti si din tara. Donatiile pot fi facute zilnic, pana pe 21 decembrie, intre orele 10.00 si 20.00, la cortul special amenajat in Piata Unirii, langa Bradul de Craciun.

SUPAPA_Jr 12-12-07 16:36

=)) si platim taxa de prima inmatriculare tinanduse cont de norma ecologica...Romania...

Maskatu 12-12-07 21:03

io i-as impusca pe toti... de la cel mai mare la cel mai mic, incepand cu domnul "adrien" videanu si terminand cu toti idiotii care ne fac zilele fripte... da stiu nu se poate ca traim intr-o tara "democrata"... halal democratie, daca ar vedea impuscatu' ce a ramas in urma lui si cum e condusa tara... ne-ar impusca pe toti :)))))

Mustang 13-12-07 08:24

Esti PSD-ist ? :lol:
Iti place de Vanghelie ? :lol:

Oricum ne abatem. Iar Videanu nu este de vina pentru taxa de inmatriculare, ci Tariceanu. Ala trebuie luat la tinta. Videanu s-a ocupat destul de mult de sectorul 3 al capitalei si s-a ocupat ca lumea.

Maskatu 13-12-07 08:36

Nu imi place de vanghelie dar avand in vedere ce a facut pt sectoru 5.. la fel cum zici tu de videanu de 3... scoala unde am invatat eu 8 ani de zile a facut-o vanghelie palat... marmura,termopane...stiti voi ca in reclama aia... cu lavabila :))) ma rog scz e off topic.. si inca ceva jos tariceanu si taxa de prima inmatriculare pt care tinanduse cont de norma ecologica si bradu polueaza la greu :|
PS ati donat jucarele ? :D

Mustang 13-12-07 08:46

Nu mai am ...
Am donat anul trecut ce am avut. ;)

sil4tuning 23-12-07 16:45

1 Attachment(s)
ma trezesc si eu sa urc un film din nebunia aia care a fost acolo :???: :shock:

expres 28-12-07 13:10

in viata mea nu mai ma duc :-ss ... eram 13 persoane si am vrut sa ne urcam pe unirii ...dar noi k destepti ne am urcat 13 in lift ..si pac ..s`a rupt liftu ...noroc cu franele alea ...noi strigam ajutor si aia faceau caterinca de noi ..:| un rocker vai de capu lui ...cik " stai k deschid usa ..si a rupt o:| si tot n`am iesit ...am sta vreo o ora jumate asa ....dar tot am vazut bradu :d

All times are GMT +2. The time now is 04:30.

- Copyright 2026 4Tuning