![]() |
Re: Tutoriale tuning manual machete!
1. Usile de la C2 sunt mai mult Butterfly :)
2. Suicide doors-urile alea nu s-ar deschide decat f putin pt ca se lovesc de stalpul masinii :) |
Quote:
sal e mai bine cu kit auto yo asa fac si iese bine;) |
Am vazut in threadul "Tuning Pe Machete" cineva intreba cum faci evacuare se pote face din antena telescopica care se gaseste la diferite radiouri sau castofone si de acolo poti alege diametru care il doresti sper sa va fi fost de ajutor !
|
Quote:
|
decanol este solutia, sau alt decapant :) dar va recomand mai repede ca matuiti vopseaua veche decat sa va complicati de la inceput asa
|
sal....am o masinuta din plastic si vreau sa o tunez oleak..spoilere ceva...lumini dak fac niste poze cu ea imi puteti da niste sfaturi din ce si cum sa fac.?
|
|
|
Tutorialul pentru marirea buzei unei jante --> aici
|
Salut! O intrebare am si eu .... inafara de spray pt vopsire, ce se mai poate folosi?
|
Pai vopsire la o vopsitorie:D (altceva nu stiu)Si cu spray-ul iese chiar foarte bine:-P
|
cum scot rotile depe metalul unde tine roata???
|
Pune si tu o poza cu macheta sau spune Modelul, Scara, Producatorul,si te ajutam:D
|
Dodge Magnum scara 1/43 BBurago
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
sau mercedesul acesta aceeasi scara!!!!acum,cum scot axa care tine roata?!:evil:
|
3 Attachment(s)
Pai in primul rand trebuia o poza sa se vada axul rotilor dar in fine la astea 1/43 majoritatea se desfac asa:
1.iei o surubelnita stea si desfaci partea de jos a masinii(podeaua) 2rotile din fata or sa pice iar cele din spate au un mecanism (dai in spate merge in fata) sau sunt tot simple ca si cele din fata. 3. ca sa scoti fiecare roata trebuie sa tragi de ea rotind-o in sens opus fata de cealalta Mai sunt si alte sisteme dar la majoritatea tragi de roata. Daca nu reusesti da-mi add pe mess si iti explic cu un filmulet:D Am atasat si ceva poze;) Sper sa reusesti Bafta! |
26 Martie 2008:nu nu merge si poze cu axu nu am... oricum masina e dela WELLY si are motoras si la dodge magnum nu are motoras si vreau jentile de pe magnum pe mercedes ca arata foarte misto!!!!
_______________________________________________ Later Edit:yeeeeeeeee!!!!! am reusit~!! _______ tutorial ploape: iei doua bucati mici de poxilina si le pui pe jumatatea farului! made by haybuna_vlad(eu) Moderator Edit: Te rog, data viitoare sa dezvolti tutorialul, sa scrii corect si daca nu cer prea mult sa faci discursuri coerente! |
Quote:
|
3 Attachment(s)
Nu mai luati brichete sa le desfaceti sa luati LED-ul,deoarece acesta are un piciorus mai scurt,fapt care va dezavantajeaza;). Mai bine va duceti la un magazin de electronice si cereti LED-uri cat mai mici (pt machete la scara 1/24 sau mai mici)Acesta este 50 bani.Sau cereti normale pentru restul machetelor. Cautati si o baterie din seria CR20.. Este mai scumpa dar......este cat o moneda,deci puteti sa o amplasati oriunde doriti;) Rezistentele nu sunt necesare:-P . Pentru a aprinde si stinge cum vrei tu LED-urile tot la magazinul de electronice ceri cel mai mic intrerupator care exista si ai sa ramai uimit.Este minuscul.(nu il mai gasesc sa ii fac poza:-P) |
ms mult.... am o noua pasiune... de aseara...:D
|
Quote:
Daca tot vorbim de electronica, va luati un pistol de lipit, niste sacaz si un pic de cositor si lipiti firele de conectare, sa puteti pune bateria unde vreti in masina:D Daca faceti asta, nu incalziti prea mult bateria, adica nu stati prea mult cu varful pistolului daca nu face BOOM!!!:lol::-) Bafta si bravo manu:-) |
2 Attachment(s)
Pentru facut evacuari!
Se ia una bucata pix, cu mina din aceea din metal! Sunt mai rare dar se gasesc! Asta pentru machetele 1/24 in special (ma refer la grosimea minei)! Pentru modelele 1/18 se ia una bucata pix subtire (depinde cat vrea omul) si se fac din carcasa pixului evacuarile! E bine ca un capat al "evacuarii" obtinute sa il inveliti in banda izoler pentru a se lipi mai bine! Pun 2 poze pentru exemplu! Beetelul este 1/24 si Range-ul 1/18! Succes! |
Pentru vopsit plasticaraie!(cu spray)
Se apica vopseaua pe 4-5 straturi! Stratul 1 = foarte putin cat piesa din plastic mai mult sa se gazele (se aplica de la distanta putin mai mare si pe piesa trebuie sa cada doar pulbere de vapori de vopsea) Stratul 2 = se aplica la fel...tot pulbere de vopsea dar mai de aproape (dupa stratul 2 sa fie toata piesa "vopsita") Stratul 3 = acum incepe propria vopsire (se aplica direct pe piesa vopseaua si incepe sa se prinda si culoarea) Stratul 4,5...etc = se aplica sprayul pana cand piesa este in totalitate acoperita si nu se mai vede culoarea de dedesubt! Intre etape se lasa la uscat aproximativ 30 de minute (depinde de temperatura!) Piesa nu trebuie matuita (de aceea se gazeaza in primele doua straturi) SPOR LA VOPSIT! |
ai putea sa faci acelasi lucru si pentru machetele din fier...dar sa precizezi etapele pregatirii si distanta (aprox.) de la care se "pulverizeaza" vopseaua...?:rolleyes2
|
Quote:
|
Quote:
Etapele vopsirii ar fi: (daca gresesc va rog sa ma corectati , asa invat si eu sa vopsesc mai bine:D) 1.Se curata metalul de vopseaua actuala 2.Se curata de impuritati si grasimi, cu alcool sanitar/solutie speciala, zona ce urmeaza a fii acoperita . 3.Se delimiteaza portiunea "cu banda de hartie"+ziar/hartie etc (ca sfat: utlizati degetele unei manusi chirurgicale pentru zone greu de izolat ) 4.Se aplica vopseaua in mai multe straturi. Asigurati-va ca s-a uscat stratul anterior pentru a putea da urmatorul strat;):!: Sper sa va fie de folos.:) ------------------------------------------------------------ EDIT: Daca nu iese bine din prima mai incercati;), nu abandonati macheta:-P Nu toti avem inclinatii spre un anumit lucru , dar munca ne perfectioneaza:) |
Quote:
Pasul 1 = Piesa din metal trebuie neaparat matuita cu smirghel de duritate mare, pana se ajunge la un smirghel de duritate mica! Nu trebuie data neaparat toata vopseaua initiala jos de pe piesa! (vopseaua veche este un fel de "gazat" pentru piesa ce va fi vopsita!) Pasul 2 = Piesa din metal se degreseaza foarte bine pentru ca vopseaua finala sa aiba putere mare de acoperire! Pasul 3 = vopsirea propriu-zisa! Stratul 1 = Se aplica vopseaua in strat subire si uniform! De la aprox 30 de cm! Stratul 2 = Se aplica vopseaua din ce in ce mai aproape de piesa si tot uniform! Stratul 3,4..etc. = Se aplica vopsea pana cand piesa este in totalitate acoperita si nu se mai vede nici o urma din vopseaua care a fost inainte! Intre etape se lasa la uscat aproximativ 40 de minute (depinde de temperatura!) Se lasa mai mult metalul deoarece acesta nu absoarbe vopseaua cum face plasticul! Foarte mare grija ca vopseaua sa nu curga in timpul vopsirii! Mai bine dati 5-6 straturi subtiri decat 3 groase si sa se increteasca vopseaua cand se usuca! Succes la vopsit fiarele :lol: ! |
1 Attachment(s)
Cum sa dai jos vopseaua:1.Se pune la o bormasina o perie de sarma si se da pe macheta pana dispare culoarea.P.S:bormasina nu trebuie sa fie profesionala...scumpa,etc...poti sa folosesti o bormasina mai putin performanta...eu am luat o bormasina cu 40 de RON de la Bricostore+peria de sarma care a costat 20 RON;)
|
Quote:
mai indicat e sa dai 20 ron pe o cutie de decapant care iti ajunge pentru 20 de machete :) si mai dai 5 ron pe diluant ca sa o cureti porma, ramane metalul curat, oxidat ce-i drept dar porma nu mai ai decat sa-l iei putin la frecat cu hartie abraziva de 500 si apa :) |
eu pana acum asa am facut iar dupa ce am terminat cu bormasina am dat cu smirghel foarte fin si a iesit super bine:|
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
ma poate ajuta cineva cu idei cum sa fac ''folie'' pe geamuri? inafara de banda adeziva ...
pun si o poza cu masina ... |
pe nu stiu ce forum scria ca ar merge cu tempera neagra, dar cred ca merge si cu spayul cu vopsea neagra .Insa asteapt acceptul cuiva , care se pricepe , ca nu vreau sa strici masina:)
PS:Daca gresesc corectati-ma |
sau cumperi spray de stopuri de la Duplicolor
|
thx pt idei, am sa incerc mai intai cu tempera si daca nu acopera bine ... vine spray-u :D
|
eu cu tempera le fac si daca ai rabdare ies bine:)
|
tempera e putin ciudata....se vede urat la lumina...iar daca este data in straturi groase exista riscul de a crapa. Mai exista vopsele Acryl care au o putere de acoperire mult mai mare (aceasta vopsea face si ceva priza cu suprafata suport) si se mai poate lucra cu Tus.....sau o alta varianta ar fi exact folia de geamuri care se gaseste la targ. Spor la treaba
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:02. |
- Copyright 2026 4Tuning