![]() |
Re: Masina ta s-a nascut o copie... fa-o sa moara originala !
Quote:
Pe vremea cand ma intretineau parintii, aveam o Dacie stock pe care doar o stricam din cand in cand (deh, ce stiam eu de munca, bani si alea-alea...). Acum, as putea spune ca-MI permit (EU) o pasiune, pe langa mancare. Deocamdata...pana cand incep sa apara omuletii aia mai mici, cu mamica lor care sa ma traga de maneca :lol: ...ca bine le zici, "batrane" (iti spun in felul asta deoarece sunt convins ca ai cel putin 30 de ani, dupa cum gandesti). Recomand citirea cu atentie si pastrarea intre urechi! Nu cuiva anume, ci persoanelor care se simt cu musca pe caciula! |
si ca sa nu zica Mascat ca vin doar sa critic:
Parerea mea: Daca esti cu adevarat pasionat si doresti sa modifici o masina.. imparte cunostintele tale altora. Nu trai cu frica-n tine ca te fura altul. Daca ai cap pentru niste idei.. in realitate, lumea se poate insipra din idelile tale oricat, dar capul tot pe umeri iti ramane si ideile inautrul lui. poate ca lucrezi tu bine de unul singur, sau intr-un circuit inchis, dar e bine sa inveti cat mai mult de la fiecare persoana pe care o intalnesti. Nu stii care cu ce idei vine. Salutare. |
serios acuma, mai tot ce zice incet si sigur e foarte bine zis... eu rad mereu la faptul ca in romania copiii stau acasa pana cand termina facultatea sau si dupa, si multi asteapta sa le ia parintii apartament si masina... o gramada, si prieteni de ai mei din romania, au deja masini pe mana de deamoaca, si unii si apartamente sau garsoniere... asa ce ava aproape nici nu exista in canada si america... intre 18-20 de ani, majoritatea copiilor s-au mutat ori la camin la universitate, ori cu chirie... multi lucreaza de la 16 ani, si la 18-19 majoritatea au slujbe ca sa-si plateasca scoala, sa se intretina, sau sa risipeasca pe masini... aici toata lumea munceste, si aia bogati si aia saraci! Aia saraci ca sa aiba bani, aia bogati ca sa invete ce inseamna munca si sa valoreze banii!
|
Quote:
Un profesor respectabil spunea.. o afacere adevarata e aia care iti aduce bani fara sa te implici direct.. si asta e valabil pe toate continentele.. tu descri US ca si cum ar fi un loc ideal... insa nu exista asa ceva..nu exista nici un model dupa care ar trebui sa se desfasoare lucrurile.. la nivel global suntem diferiti si o globalizare sanatoasa se face prin descentralizare.. |
Quote:
|
asa e, e greu in romania, cand sistemul deabia se pune pe picioare... si asa e, si adultii sunt de vina ca nu creaza un sistem in care o persoana tanara sa aiba un numar de optiuni de munci necalificate si relativ usoare in care sa se poata angaja ca sa inceapa sa-si creeze un viitor si sa obtina experienta, fara sa aiba griji ca patronul il fura, sau nu-l plateste, sau altceva... dar nici copiii nu sunt sfinti... cat am lucrat aici la diferite slujbe, am lucrat cu multi romani deabia veniti de varsta mea, si pentru majoritatea era mereu un soc total faptul ca chiar trebuie sa puna osu la munca si sa faca ceva, si ca nu merge doar sa tai frunza si vin banii.. in fine, e prea complicata problema... eu insa vad de fiecare data cand vin in romania ca lucrurile sunt din ce in ce mai bine, deci sunt sigur ca in cativa ani, tendinta si in romania va progresa spre un sistem american... Cu cat sunt mai multe malluri, magazine mari, fastfooduri, si alte locuri care angajeaza majoritatea tineret, cred ca cu atat va creste numarul de tineri care lucreaza, si va deveni din ce in ce mai "normal" ca copiii sa munceasca si ei... Si cu asta o sa vina si legile si protectia angajatului, care acum par sa lipseasca.
|
mai baieti, vad ca deja se vorbeste numai despre nivelul de trai din romania. nivelul de trai si-l face fiecare om. Am prieten care din incarcator-descarcator a ajuns supervisor (primul dupa director), iar altul a terminat dreptu' si este agent de vanzari. Daca muncesti se vad si rezultate. La ultimul loc de munca, eu castigam in jur de 1000 de euro pe luna, deci se poate trai decent si in romania, iar daca ma platesti sa sap o groapa o sap, ca nu mi-e rusina de munca. IN romania unii se feresc de munca, ca daca au facut o facultate tre' sa fie numai directori, iar altii se complac in ceea ce fac si nu cauta sa ajunga mai bine, sa traga pentru ei, sa avanseze
|
am incercat sa curat topicul de aberatii si de atacuri la persoana, si sa las numai parerile pertinente, pentru ca sunt aici oameni care chiar stiu ce vorbesc, si merita sa ramana scrise parerile lor.
v-as fi foarte recunoscator insa daca ati ramane la stadiul de disputa de idei, si ati renunta complet la atacuri personale... |
As mai vrea sa adaug ceva.
Vreti sa vedeti cat mai multe masini personalizate nu? Atunci de ce nu-i lasati pe cei pasionati sa vorbeasca fara sa va bagati voi in seama? De ce nu va limitati la pasiunile varstei? Virtual tuning, machete? Cunosc un colectionar de machete in varsta de 40 ani. Are 500 modele intr-un apartament de 3 camere. E foarte frumos sa ziceti ca aveti o pasiune, dar de ce nu intelegeti ca uneori pasiunea vine odata cu varsta? Poti fi colectionar de machete si la 40 ani, dar nu poti fi nebun de viteza si impatimit al motoarelor (in adevaratul sens al cuvantului) de la varsta de 14-16 ani. Daca v-ati respecta nu numai aparent idolii astia din lumea tuningului, nu v-ati baga aiurea in discutiile lor si ati incerca sa INVATATI din ce spun ei. DIN CAUZA VOASTRA PE ACEST FORUM EXISTA O BARIERA IMENSA IN COMUNICARE. ****** |
chill, tocmai am cerut putina auto-cenzura...
|
sunt de acord cu ce spune incet si sigur..pt pasiune trebuie timp..bani..dedicatie si sa nu te confrunti cu diferite probleme (de genul ca nu ajung banii pt un trai decent)..dar tre sa adaug ca ceea ce fac unii (isi tuneaza masina doar pt a iesi in evidenta in cercul de prieteni..de a fi invidiat de lumea din jur...de a agata fete slabe de duh) asta nu se cheama pasiune..pacat ca multi procedeaza asa si ceilalti sunt invidiosi fara sa tina cont ca poate ei sunt superiori la alte criterii.
pasiune e ceea ce faci pt tine...pt ca indragesti acea indeletnicire..nu ceea ce faci pt a te da mare in fata tuturor |
4 pagini de offtopic sau un titlu complet gresit. In orice caz, discutiile nu sunt la obiect (subiect), oricata dreptate ar avea oricine.
Si ca sa nu schimb brusc discutia, as dori sa precizez ca pentru mine viata in US nu reprezinta nici pe departe un model de viata, ba dimpotriva.... nu mi-as dori niciodata sa traiesc, sa muncesc si sa gandesc ca un american. Prefer sa raman roman. Din pacate, cei care vad romanii ca pe o ultima categorie sociala a lumii, ei bine... ei nu vad decat romanii pe care nici noi nu vrem sa-i vedem, pentru ca exista multi oameni buni si aici. Oamenii astia nu ies in evidenta nici la stirile de la ora cinci, nici pe strada prin lanturile de 2 degete de la gat, nici prin poze afisate la toate sectiile de politie, nici prin freza mov cu cercei in urechi si nas, nici prin alte chestii de natura sa atraga atentia intr-un mod grosolan sau excentric-negativ. Ei raman neobservati, de-asta nu-i vedeti voi, cei ce credeti ca numai munca bine platita e munca veritabila. Si "noi" avem copii care muncesc de la 16 ani, care chiar muncesc, nu numai voi stiti cum se muncesc banii cu adevarat. Ca voi munciti la fel pe bani mai multi, e treaba voastra, noi poate preferam painea romaneasca, asa nasoala si ieftina cum e ea. ...de parca aia mai buni au fost destepti si au plecat la capsuni sau alte alea, iar "scursurile" au ramas in tara ca sa serveasca drept exemplu negativ pentru formidabilii italieni sau americani... Hai, scutiti-ma de asemenea ipocrizii! Daca te duce capu', daca foamea ta invinge lenea, poti sa muncesti mult si sa traiesti bine chiar si in Somalia! Nu ai nevoie de cetatenie americana ca sa fii un om muncitor, cinstit si/sau cult! |
la vechea masina (solenza) aveam un eleron si geamuri fumurii in plus fata de stock la exterior si arata mai altfel, plus sistemu audio din interior era mai diferita, dar la o adica, nu era singura facuta asa :| am mai vazut si super nove la fel efectiv, deja nu prea mai poti face ceva unic in putini bani ca sa zic asa.
la ora actuala tre sa faci rost de faruri si stopuri la comanda pt a fi original, body kit de asemenea la comanda, daca vrei airbrush sau vinyl pe masina tre sa te gandesti bine la model original, iar un sistem audio cu multi basi se gaseste cam pe orice masina in care s-au bagat ceva sau multi bani. o sa se ajunga sa fie masinile stock mai originale si mai preferate daca au oglinzile colorate altfel.. :| |
| All times are GMT +2. The time now is 21:53. |
- Copyright 2026 4Tuning