![]() |
reprezinta latimea cauciucului si distanta/marimea de la janta in sus (nu stiu cum sa explic :oops: )
|
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
si un mic calcul folosind formulele din articol pt. 155/70/r12: 155 - latimea cauciucului in mm 70 - inaltimea cauciucului, procent exprimat in functie latimea cauciucului (adica in cazul nostru, inaltimea cauciucului - de la marginea jantei la marginea rotii - e 70% din latimea sa) 12 - diametrul jantei pe care se poate monta respectivul cauciuc in inch (tzoli) asadar diametrul exterior al rotii este: 155x0,70=108,5 mm - inaltimea cauciucului 108,5x2=207 mm - inaltimea cauciucului x2, se iau in considerare ambele portiuni strabatute de axa imaginara a diametrului 12\"=304,8 mm 207+304,8=511,8 mm - diametrul rotii daca vrei sa pui janta de 13\" sa zicem, dar vrei sa pastrezi diametrul rotii aproximativ neschimbat (exista mici diferente, de ordinul mm) faci asa: 13\"=330,2 mm 511,8-330,2=181,6 mm 181,6/2=90,8 mm - inaltimea noului cauciuc 90,8/155=0,585 - adica inaltimea noului cauciuc va fi 58,5% din latimea sa daca aceasta ramane tot 155. cum procentul asta nu e standard vei rotunji la 60%. 155x0,6=93 mm (93-91,8)x2=2,4 mm - deci diametrul rotii cu 155/60/r13 va fi cu 2,4 mm mai mare decat vechea roata daca vrei totusi un cauciuc mai lat: 90,8/175=0,518, deci inaltimea va trebui sa fie 50%. asadar vei cauta un cauciuc 175/50/r13. oricum, trebuie sa te orientezi in fct. de ce gasesti, pt. ca e destul de greu sa gasesti fix dimensiunile pe care ti le doresti. se poate calcula si diferenta de viteza in cazu in care diametrul rotii nu coincide cu cea veche (formulele data aviatoare daca-i musai, ca am obosit). sa zicem ca pui roti de matiz, care din cate stiu eu au 165/65/r13 (544,7 mm diam.) diferenta de viteza va fi de +3,2 km/h la 50 km/h pe bord si +6,4 km/h la 100 km/h pe bord. sper sa nu fi gresit la calcule. |
sau poti sa folosesti asa ceva http://www.net-comber.com/tirecalc.html :roll:
|
multam fain. chiar nu mai regaseam saitu. :D
|
3 Attachment(s)
Noi poze :D
|
fain tare!
nu-mi plac totusi dungile alea lucioase, la bare si pe usi. |
6 Attachment(s)
Am gasit pe net ceva interesant..redau exact textul:\"accidentul a avut loc in timisoara la o cursa ilegala de masini.
passatul a intrat in tico (care era parcat), tico a for proiectat in fata intr-un mercedes (tot parcat) ... ce au patit masinile ....\" P.S vreau doar sa va arat ce face viteza,mai ales ca tico nu era participant(si siguranta in tico binenteles.. :mrgreen: ) |
topser, ce-i cu eleronul ala? e cumparat sau e facut de cineva? arata bine de tot (de fapt e cam singurul eleron care merge pe tico, ala din fabrica mi se pare o tampenie); da-mi si mie detalii pls, sunt tot din constanta si ma intereseaza si pe mine (de unde l-ai luat / cine ti l-a facut, cat te-a costat) 10x
|
si mersi mult (tre) pentru efort, nu m-am lamurit complet dar macar acum stiu despre ce sa intreb cand imi caut cauciucuri.
|
Eleronul e cumparat ....
E facut special ptr tico,are si lampa cu 50 de leduri stop pe frana .E adus din Korea de o firma www.autodaewoo.ro Deocamdata nu mai au pe stoc ....dar cred ca mai aduc , dar fara stop pe frana deoarece acuma ajung f scumpe . daca vrei poti intra sa vb cu domnul de la care am procurat eleronul ... Detalii pe pm |
Audio misto ai pus in tico?
|
ma tot innebuneste ideea unui 120 de cai pe tico... desi trebuie schimbat motorul... sunt curios cam la cate grupe deasupra ei bate tot... :twisted:
|
Re:
Quote:
cred ca moare jucaria daca o modifici asa tare :lol: |
offtopic un pic:
cel mai tare tuning la clasa mini : pe un lupo a fost pus un VR6 modificat ;a 300 cp , frane de porsche fata + spate si jante pe 17 parca. 5.8 sprintul pana la suta |
si ce vrei sa zici lowrider cu pozele alea? sunt o groaza de alte masini in care posa mori. ce sa mai vbim de moto. asta e, tico nu-i o masina sigura, dar e foarte placut s-o conduci.
legat de schimbat motoru, ati putea incerca cu motoru suplex de pe smart roadster. :D are 0,7 litri cu turbo, puteri intre 61 si 101 cp. ma intreb cat o costa, dar daca ar face cineva schimbarea asta ar fi tare de tot. daciamustang daca mai ai intrebari nu ezita. :D |
mai repede gasesti un motor de daihatsu :)
|
cat are un motor de daihatsu (cp/cmc) ?
|
1.3 103 cp :)
|
Re:
Quote:
|
3 Attachment(s)
am facut si eu niste poze cu masinutza mea, nu e modificat nimic la ea, doar tobele le-am lasat fara site si astfel am demaraj un pic mai bun (cel putin asa mi se pare mie) si un zgomot destul de aparte, nesuparator, atunci cand o turez (nu suna ca o toba sparta, ci mai mult ca una sport); oricum eu nu prea aud toba din cauza muzicii care nu vrea sa cante decat tare sau foarte tare :D
era in stare jalnica atunci cand am cumparat-o, am remediat aproape tot la partea tehnica si in maxim 2 luni ii \"trag\" si un body kit si niste jante (si bineinteles o vopsea speciala, dar discreta :P |
nush ce sa zic...
nu prea vad modificarile care sa-l indreptateasca sa aiba parte de un topic al lui tico asta... poate unii au uitat, site-ul pe care suntem se numeste 4tuning, remember ???? |
bai astia ... mai ales cei care aveti tico ! numai prostii scrieti aicea fratilor ! ... chip la tico .... ce va mirati asa ca tico are carburator ?!? ... trage mult mai bine ca un matiz ! ... 41/42/48 de cai , 33/35/31 de kw ... hotarati-va !
Am avut tico si l-am vandut! E o masina care nu \"tine\" la forja! Incepuse sa haleasca ulei! I-am facut vant cu mai mult decat dadusem pe ea! ...motor super fiabil, daca e condus de o femeie de 55 de ani! la mine n-a tinut f mult! ... slabut ... :cry: bafta! |
Re:
Quote:
|
da.. trebuie sa va calmati amandoi, era vorba despre un tico al cuiva pe-aici remember? :lol: :lol:
|
DaciaMustang ....
De unde ai consola aia centrala ??? de pe ce masina ? ca as vrea si eu vad ca ai decupat-o .... si boxele alea in spate ....fa-le ceva . 8) |
aleks, cand am pus cele 3 poze, am specificat ca nu am nimic modificat la ea, doar sistem audio (teoretic n-am ce cauta aici, la fel ca aproximativ jumatate dintre useri - cel putin eu nu mi-am pus un abtzibild cu \"nike\" sa vin sa ma laud ca mi-am modificat masina :lol: si nici nu am 12-13 ani)
topser, boxele alea nu am cum sa le maschez altfel (cel putin pana acum nu am nici o alta idee) pentru ca sub placa aia este subwooferul care e cam cat tot portbagajul, iar placa se sprijina direct pe el. am mai cerut sfaturi si pe alt topic, dar vad ca nimeni nu mi-a dat vreo sugestie....inca mai astept. iar consola aia centrala este confectionata de mine din pal imbracat in folie (e ajustat cat sa functioneze scrumiera si mi-am facut si un loc pt. mapa cu cd-uri); daca vrei iti fac si tie consola (gratis) |
B12ZMD, intr-adevar tico trage mult mai bine ca matizu'...
|
2 Attachment(s)
am gasit niste poze prin calculator, cred ca ar putea da niste idei unora...
mai am cateva poze cu daewoo stilizate, cred ca sunt luate de pe un site ceh, daca intereseaza pe careva un cielo/espero/leganza/lanos/nubira modificat, mai pun poze... |
3 Attachment(s)
priza de aer
|
doar atat am de zis despre priza aia.......FINISAJE TATA FINISAJE.....
|
foarte frumoase husele de unde le-ai luat :?: :roll: :wink:
|
arata bine, poate putin insistat la detalii intr-adevar :lol:
dar hai sa fiu putin carcotas... pt ce o priza de aer pe tico? |
husele sunt luate din Metro . au diferite culori .
o sa fac poza calumea cu digitalu` sa vedeti sa nu mai trebuie finisat nimic . priza este super finisata. Priza am pus-o ptr. ca am filtru de aer sport :evil: |
9 Attachment(s)
iote-l si pe al meu :P
|
3 Attachment(s)
inca puitn :P
si niste filmulete[/url] |
misto misto .brv tie :wink:
ce filtru de aer ai pus ? si cat te-a costat ? |
k&n
primit cadou |
@peste: unde ai facut evacuarea ca am auzit ca este un service in bucale unde se fac evacuari din inox dar nu am idee unde este am inteles ca te-a costat 10 bulioane!! poti sa-mi spui detaliat ce si cat a costat merci anticipat!! :)
|
pai
toba finala cu manopera vreo 5 mil si intermediara inca pe atat |
| All times are GMT +2. The time now is 17:36. |
- Copyright 2026 4Tuning