Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   Cum sa... VOPSIM JANTELE (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/56273-vopsim-jantele.html)

larry 10-10-08 18:26

Re: Cum sa... VOPSIM JANTELE

1 Attachment(s)
Salutare. La modelul de janta din imagine ce-mi recomandati? Vreau sa vopsesc spitele in negru pana la buza...care este cromata sau polisata..habar n-am:rolleyes2 ...si sa ramana si acele suruburi de culoare argintie. Inteleg si stiu ca cel mai bine pentru ele este sa le duc undeva unde se lucreaza in camp electrostatic. Dar acea buza polishata..... nu o sa am probleme cu ea daca baga janta la o asa temperatura ridicata?
Ma gandesc ca poate o sa se "arda"
sau sa crape...zic si eu...ca de-aia am scris aici ca nu stiu. Nu ma ocup cu asa ceva :oops: E de ajuns sa se lucreze bine doar cu smirgheluire si toate cele? Dati-va cu parerea ;)

bv69tzk 27-02-12 22:11

Quote:

Originally Posted by turbojack (Post 1182971)
6000....2000.... de unde sunt cifrele astea ?
Granulatie de 2000 se foloseste pentru finisaje inainte de polish,cit despre 6000...no way.
In primul rand cu ce se vopseste?
Vopsele la spray? Doar daca nu ai alta varianta de vopsire si nu ai pretentii.
1.se demonteaza cauciucul de pe janta (doar pentru o vopsire pretentioasa)
2.se spala janta cu apa si detergent
3.se slefuieste suprafata de vopsit cu smirghel de 220-240 sistematic,pana toata suprafata devine opaca (se observa buna slefuire daca se lasa la uscat)
4.se chituiesc zonele cu sgarieturi,ciupituri etc.;chit poliesteric bicomponent (adica cu intaritor)
5. se slefuieste chitul la nivel (sau mai exact cu o idee inainte de final)cu smirghel de 150,apoi o usoara slefuire finala cu acelasi 220-240.
6.se degreseaza cu solventi (diluant de exemplu)
7.se acopera cu sprit chit in straturi succesive (nu se incarca gros),prima data suprafetele lucrate cu chit,apoi complet.Se asteapta uscarea intre straturile succesive.Si aici recomand sprit chit bicomponent pentru pistol.
8.slefuire cu smirghel de 320-600 in functie de vopseaua utilizata (metalizatele deschise de compozitie fina necesita granulatie mai fina a smirghelului)
9.spalare abundenta cu apa si in final degresare cu detergent special destinat suprafetelor inainte de vopsire sau in cel mai rau caz cu benzina.
10.vopsire in straturi succesive,minim 2 straturi.Vopseaua mata este buna pentru show,nu o recomand nimanui pentru uz stradal.
11.aplicare 2-3 straturi de lac,de asemenea bicomponent transparent.
Pentru cei ce vor efect perla,se poate adauga in lac pigment cu granulatie mare din culoarea dorita.
OBSERVATII
-se foloseste doar slefuirea umeda,utilizand smirghel hidro (o sticla PET cu dopul gaurit si apa calda isi fac bine treaba)
-nu se remonteaza cauciucurile decit la minim 3 zile de la vopsire.
-sprit chit = shpritz chit (sprit de suflat)

intrebare.ce chit se foloseste la reconditionarea micilor zgarieturi de pe puza jantei ? este un chit special , sau chit de finisare normal ? sau fibra? ...care tine mai bine ? ...

cristi776 11-03-12 13:13

salut. am si eu niste jante care au fost vopsite negre(prost, nu de mine) si as vrea o solutie sa pot indeparta vopseaua neagra si sa ramana vopseaua originala. Se poate asa ceva?

AdrianSB 11-03-12 13:49

Pentru a curata vopseaua poti folosii Decanol SuperCromofag , se gaseste in sticla de 1l la preturi cuprinse intre 20 si 30 ron , in functie de unde il cumperi .

cristi776 11-03-12 15:10

Quote:

Originally Posted by AdrianSB (Post 4925692)
Pentru a curata vopseaua poti folosii Decanol SuperCromofag , se gaseste in sticla de 1l la preturi cuprinse intre 20 si 30 ron , in functie de unde il cumperi .

Multumesc pentru raspuns! dar vopseaua originala de sub cea neagra nu va fi atacata nu?

AdrianSB 11-03-12 15:20

va ataca si acea vopsea , dar esti sigur ca vopseaua de sub cea neagra este in stare buna ?

cristi776 11-03-12 16:52

da sunt sigur 100%, de aceea caut o solutie care sa imi indeparteze vopseaua neagra data extrem de prost, si sa ramana vopseaua originala (gri) fara sa o stric in vreun fel.... asa ca daca stii vreo solutie iti raman dator

Issues 23-01-14 21:51

le sablezi frate si le vopsesti electrostatic costa 4 mil toata lucrarea si ies ca noi

All times are GMT +2. The time now is 16:43.

- Copyright 2026 4Tuning