![]() |
Re: Benzina, motorina sau GPL?
benzina am si daca va fi benzina imi voi lua dar peste ceva timp ;)
|
ferrari 2.0 tdi :) ce-avetzi ma cu motorina, e mai ieftina nu mai buna !!! benzina frate si dc mai e si de-aia cu aditivi la greu mai bine
|
Daca comparam 2 motoare unul pe benzina unul pe motorina, aceeasi capacitate cilindrica , acelasi mod de functionare (turbo sau aspirat), motorina NU ARE nici un avantaj in afara de consumul mai mic , deci terminati cu prostiile de genu motorina e la putere, diesel powah sau mai stiu eu ce.Nu mai zic de faptul ca un motor diesel e ceva mai scump de intretinut. Referitor la ce a zis un user mai sus, am condus , si conduc destul de des, masina cu motor de 3.0tdi(din familie) si tot a tractor aduce la sunet..
|
Ati facut careva un calcul paralel intre un benzinar si un diesel?
Luati de exemplu Loganul de 1.4 benzina si 1.5 diesel, in aceeasi varianta de echipare. Informati-va la reprezentanta cat costa reviziile standard (fara incidente si reparatii neprevazute), vedeti care e diferenta de pret/km si hai sa calculam in cat timp imi recuperez banii dati in plus pe o masina noua diesel. In principiu, la Loganele de mai sus am inteles ca dupa 160.000 km. Poate n-o fi atata si cine a facut calculul e fan benzina, insa la orice marca/model recuperarea banilor se face dupa cel putil 100.000 km. La o medie de 30.000 km/an si la un leasing de 3 ani, daca am o masina cu garantie de 3 ani si o vand la terminarea leasingului sau a ratelor, s-ar putea s-o vand cu 500 Euro mai ieftin decat as vinde o masina diesel. Asta inseamna ca am platit 166 de euro/an, adica 1.6 Ron/zi pentru confortul si siguranta mea: sunet de motor inperceptibil la relanti si fascinant de muzical la turatii, incalzire mai rapida a habitaclului iarna, lipsa unei bai de ulei joase, pe care s-o sparg in fiecare groapa etc. In concluzie, ca am batut campii destul, hai sa ne gandim atat la avantaje cat si la dezavantajele benzinei sau motorinei atunci cand postam pe topicul asta. Personal, sunt fan benzina, cum probabil v-ati dat seama dein randurile de mai sus. Cand nu voi mai avea bani de benzina si de ingrijit masina asa cum vreau, ma mut calator cu troleul. Daca mi-as lua o masina de teren, nici nu m-as gandi la altceva decat la un diesel. Sunt fericit ca am cele 2 alternative principale: benzina si motorina. |
am votat diesel pt ca un astfel de motor am
|
Quote:
|
Am votat benzina , pe benzina am masinile.....si viitoarea masina tot pe benzina...va fi si una cu motor de peste 2000 ..:D
am vazut diferenta intre motoare , intre cele pe benzina si cele pe motorina.., si printre altele..sunetul de diesel e :shrug_no: in schimb la benzina :tenisclap |
benzina ramane baza....insa dieselul ma uimeste prin cuplu....votez insa benzina
|
cand o sa se inventeze motoare de avion disel atunci imi iau pe motorina
|
Quote:
eu sunt adeptul si gpl-ului....mult mai economic decat diesel-ul |
inca odata zic BENZINA RULLEZ, cele mai bune masini BENIZINARELE SA TRAYASCA !!!!!!!!!!!!!!!!!! IBM O BERE CU BENZINARELE LA COLTZ!!!!!!!!!!
|
nu mai e chiar "ca pe timpuri" ba chiar, motorina se va scumpi devenind mai scumpa decat benzina.. in viitorul relativ apropiat.
acum, faza cu "Sunetu de tractor".. nu mai e nici asta valabila, decat perceptia unora..(ma refer la modele noi). cuplu mare.. economie.. mda, poate si asta.. un benzinar mers mai sportiv, trafic de bucuresti, iti poate consuma si 15 (motor 1.6), masina pe motorina, in aceleasi conditii.. ia 7-8-9. ca masina e buna sa te duca de la A la B.. masinile care le`am intalnit in ultima vreme laguna, megane, golf, chiar si logan fiind prea silentioase.. nu tuturor le place sa auda motoru urland sub capota, ci sa mearga linistit, economic, purtand o conversatie.. pt ei e dieselu mai potrivit (mwhaha va ustura sufletu la schimbarea unui injector..:lol:). personal sunt pentru benzina. nu e foarte mare.. paguba, daca vrei sa mergi linistit.. dar si cand ai chef/nevoie sa o calci putin.. se intrerup conversatiile, toata lumea cu sufletul la gura. :) ambele variante.. au avantajele si dezavantajele lor, e bine sa le incerci pe toate. cat despre cei "eu am diesel, am cuplu mare, demaraj mai bun.." pai.. ia turbati un benzinar, de aceeasi capacitate.. aceeasi masina.. si reincercati "testul". despre GPL nu prea am ce sa zic.. nu am avut tangente decat in antichitate, cand era bucurestiu` plin de dacii 1310 taxi :rolleyes2:-). |
frate pareri si pareri suntem liberi sa vrem fiecare ce ne place insa!!!!!!!!!!!!!!!!! UN DIESEL VA RAMANE UN DIESEL FIE EL ASPIRAT SAU CU TURBINA, DAR BENZINA FIE EA TURBINA SAU ASPIRATA RAMANE CU UN SUNET FRUMOS LA ORICE ORA SORRY CA O ZIC !!!!!!!!! suna bine orice BENZINARA CU motor de la 1.6 in sus!!!!!!!!!! yar la consum iti zic o gluma tare VW BORA 1.6 nu ya in bucuresti mers bara la bara mai mult de 10-11, testat si garantat !!!!!!!!!! yar bora 1.9 TDI de 90 de cai manca 9-10 in orash bara la bara, deci no comment ca e benzina ca e diesel mi se cam rupe cand e trafic !!!!!!!!!!!!! dar dupa cum ziceam SUNETUL INCOMPARABIl mai ales la ASPIRAT SI CAND MAI E SI EVACUAREA CUM MAI E !!!!!!!!!! de exemplu asculta din fabrica GOLF R 32 KM 4 si o sa iti dai seama ca nici o masina DIESEL CAM DE ACEEEASI CALITATE NU VA SCOATE ACEL SUNET !!!!!!!!!!!!
|
normal ca benzina
|
benzina pt sportivi .. diesel pt pensionarii retrasi :))
|
Bine Zis Frate!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
benzina toata ziua .. ;)
|
DiESEL POWER momentan...:twisted:
|
Momentan am masina pe benzina, dar urm va fi Diesel
|
benzina clar.....am si motorina,dar ca senzatie benzina always
|
benzina normal...
|
consider ca benzina la masina este sfanta , motorina mi se pare prea scumpa , iar gazul nici nu ma gandesc nu ca "rupe"motorul ci pur si simplu il omoara si sa nu mi se spuna ca nu e adevarat pentru ca cunosc 2 cazuri . Astept motorizarea pe apa:D
|
eu pe diesel....GPL imi distruge masina:)
|
io sunt cu benzinarul:D:D:D
|
Benzina, motorina sau GPL?
Fratilor lasati
motoarele pe motorina..Motorina este pt camioane nu pt masinutze.... A ajuns si timpul sa fie mai scumpa..si nu cred ca e mare diferenta de consum..poate 2 litrii mai putzin..dar ce este aia?...nimik toata Banii pe mototrina ii recuperezi in 10 ani daca faci lunar 15000 de km.....asa ca spor la treaba |
cam asa e :) tot ce imi place la diesel e ca trage mai bine in panta ca benzinarele in rest chiar cu nimic :) tot pe benzina raman :x
|
Am inceput cu diesel , am trecut pe benzina si cu asta raman!
|
Deocamdata in dilema, spun asta deoarece conduc frecvent un Astra H 1.4 90 cai si un Mondeo TDCI de 131 cai.E frumoasa senzatia de cuplu dar joaca se termina foarte repede de la 4000rmp in sus pe cand la Astra de acolo incepe.
Cred ca ideal ar fi o benzinara turbo ;) |
benzinaru e cel mai eficient shi cea mai buna alegere, dar depinde de buget.dak ai mult d umblat shi vrei sa economisesti clar diselu, benzinaru de senzatie :))
|
mi-as lua diesel numai pentru autonomia mare fata de benzinar. un prieten a venit cu un rezervor din viena pana in brasov :lol:
|
Motorina clar,mai ales daca se conduce mai sportiv,singurul minus ca sa zic asa ar fi ca nu suna ca o benzinara in rest e super si reprize si demaraj,etc.
|
Quote:
|
Sunt benzinar convins.
|
Inima imi spune benzina, bunul simt motorina iar portmoneul GPL.
|
Quote:
Am mers cu toate benzina, diesel, gpl => benzina toata ziua, si in somn...si poate peste cativa ani apa sau dupa cum zic si la semnatura... |
Quote:
1.8 T... dor 150 de cai? prefer 1-4 T-jet (150-180 cp) |
Aleg diesel pentru consum si pentru cuplu, senzatia cuplului e ceva divin pt mine.
nu ma omor dupa 7000 rpm |
am votat si eu benzina... sunt pe benzin... ce e drept papa putin mai mult dar asta e... decat sa bag banii in injectoare si turbine si alte sonde si supape ( am patit`o cu un audi) mai bine bag bani in benzin si oricum nu`i asa mare diferenta... tot atata fac de 500.000 lei 13L benzin si 12L diesel... tot 150 km fac prin oras...deci benzina ca e mai ushor de intretinut si nu pica prea multe;))
|
acum depinde de fiecare persoana in parte ...
spun asta pentru ca am si DIESEL si BENZINA , dar si GPL ... Diesel - Consum Benzina - Putere GPL - Economie |
eu aleg benzina desi motoarele tdi sunt si ele f ok...dar sunt mai scumpe...iar carburantii au cam acelasi pret.plus ca am ramas pe ideea ca masinile pe benzina au un demaraj mai bun...
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:10. |
- Copyright 2026 4Tuning