![]() |
Re: Suspensii sport pt dacia 1310 si bare intre amortizoare
salut am si eu o intrebare - daca tai din arcuri si nu intaresc amortizoarele dispare efectul de barca? - multumesc
https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/68590-05-npa.html |
daca tai arcurile si nu intaresti amortizoarele faci o mare prostie...nu dispare ''efectul de barca'' ..i
|
scuze de dublu post..poate vede cineva si imi lipeste si mie ce am mai scris cu ce e mai sus
nu dispare ''efectul de barca'' se accentueaza si in plus exista riscul ca arcul sa sare din locasul lui...si mai strici cate ceva pe la masina offtopic vad ca ''las-o mai jos'' a devenit primul sfat dat de ''cunoscatori'' celor care isi pun masinile pe forum..de ce? asta e cel mai important? nu siguranta?..eu zic sa va ganditi de 3 ori inainte sa va apucati de modificari in fata blocului bafta |
Quote:
|
ce am auzit acum nu mult timp: se incalesc cu lampa de sudura ultimele 2 spire de la arcuri, pana se "inmoaie" un pic si se lasa singura sub pripria greutate. ideea e ca nu stiu exact cum se face, si o sa se ocupe cineva care a mai facut si altor masini modificarea asta. dupa ce o fac pe a mea va zic ce a iesit. trebuie sa fie cineva care se pricepe, pt ca am inteles ca exista riscul sa se decaleasca metalul, si atunci sunt bune de aruncat la gunoi. a, si treaba asta nu iti intareste amortizoarele, doar "o lasa jos". eu vreau doar sa ajunga linia de la aripa deasupra cauciucului, atat. nu caut "senzatii sport" :)
|
eu vreau sa scap de efectul de barca si sa o aproprii de strazi...partea cu arcurile am rezolvat-o ca pun de nova dar vreau sa intaresc amortizoarele..ca s anu se mai balanseze..sa fie mai rigida
|
eu am taiat juma de spira pe fata si una pe spate + intarit amortizoarele .. nu foarte tari ca sa nu stai cu fes legat sub barbie ...
dar dispare .. cand pui frana mai brusc sa puna botu pe pamant .. la demaraje nu se mai da pe spate .. sta mai bine pe curbe .. si in depasiri ... nu m-am aruncat sa tai mai mult pentru ca traim in romania ... |
Quote:
|
Quote:
|
Daca pun arcuri nova spate pe fata si arcuri fata taiate pe spate, amortizoarele vor trebui sa fie doar intarite sau si scurtate din taler?
|
Quote:
|
Unii au taiat din taler, altii nu. Cand vin banii voi face niste teste.
|
2 Attachment(s)
Suspensie sport custom made pentru dacie LowRider Edition :lol:
|
Eu am telescoape originale de DACIA Bilstein sport comanda speciala la fabrica in sibiu
|
Quote:
taler ?? talerul nu este bucata aia de metal rotunda sa voi vorbiti de tija amortizorului ?? |
am suspensii originale sport de dacia facute la comanda de bilstein sibiu
|
si cat ai dat pe ele?
da si tu mai multe detalii ce si cum sa mai ia si altii |
VALABIL PT BUCURESTI care ma cinsteste ii las nr meu de tel ne intalnim si mergeti sa va intariti amortizoarele cat vreti de tari omu e super smecher si e in jur de 30 ron amortizor pana la 45 ron depinde ce vrei sa faci la amortizor si de arcuri se taie 3 spire pe fata si 2,5 pe spate
|
nu cred ca se poate,dar gasesti si in magazine.am eu telescoape originale de bilstein compa sibiu facute la comanda
|
si ce te lauzi ma atat ca ai facut 3 posturi numa cu amortizoarele tale ca sa spui pana la urrma ca numai tu ai si ca nu isi mai poate lua nimeni.du-te ma si impusca-te!!!!!!!!!!!!!!!
|
3 Attachment(s)
E cumva suspensie sport?:suspiciou
|
salut. eu stiu ca amortizoarele se intaresc astfel: se da o gaura in amortizor si se schimba uleiul din ele si dupa se sudeaza un surub acolo la gaura data. nu am facut asa ceva niciodata , am citit pe forum la oltcit!
|
Sal.Nu stiu cat de bn sau de sigur e dar eu am vazut la cineva urmatoarele:tipul a taiat o spira jumate din arc pe fata si a lungit filetul de la tija telescopului astfel masina a fost coborata cu cativa cm si strangand telescopul mai mult parea si destul de rigida.
|
e manevra nu are cum pt ca daca a prelungit filetul a facut treaba pt a lucra la fel amortizorul ca si innainte doar daca tai din arcuri gen 3 spire atunci se face mai rigida pt ca amortizorul lucreaza foarte jos e comprimat si ai si surpriza sa se sparga mult mai repede toata chestia e din amortizoare ca din arcuri nu prea ai cum sa o faci rigida din arcuri ii poti schimba garda adica mai ridicata mai lasata sa ma corecteze cineva daca gresesc:D
|
O intrebare: Dacia Sport are cumva suspensiile mai tari din fabrica??? pt ca eu am cumparat o dacia sport mai acum cateva luni si are niste suspensii ca daca mergi pe drum denivelat cu viteza un pic mai mare ai toate sansele sa faci hernie de disc si sa indoi plafonul cu capul. Sunt asa din fabrica??? pt ca ma indoiesc de posibilitatea sa le fi intarit fostul proprietar (era profesor universitar si folosea masina doar pt a merge la servici).
|
off topic:se baga ulei de masline in ele...hmmm sti cat de rigida se face...waw...si tija amortizorului.....se inlocuieste cu fag batran....ca este mai atzos si tine mai bine .....si acum on topic.......vb fara sa cunoasteti ...mai bine ati pune intrebari si i-ati lasa pe altii mai in masura sa va raspunda nu mai dati voi cu presupusu ca suntetzi praf.....auzi u se sudeaza surub in amortizor ...cat de cretin sa fi .....sa sudezi pe amortizor mai ales ca mai sunt unele "chestii" prin amortizor care nu le-ar face bine temperatura....da voi sudatzi .....si facetzi ce vreti.....vretzi amortizoare va fac eu .......bani avetzi???
|
da,suspensia de dacia sport este mai rigida :)
|
Quote:
|
Quote:
|
n`ai fi singuru` care a facut asa ceva ... dar vreau sa te intreb daca sti care`i diferenta intre arcuri taiate si arcuri comprimate ...
P.S.: si eu tot arcuri taiate am pe masina .. asta ca sa nu cumva sa crezi ca te iau la misto sau cine stie ce ... |
1 Attachment(s)
Nu stiu dc vreti sa va intariti voi amortizoarele .Eu am taiat 3 spire din arc pe fata si doua jumate pe spate. Este suficient de rigida . Daca ai amortizoare varza mai bine le cumperi noi decat sa le intaresti dar parerea mea este k mai mult de un an jumate doi nu rezista caroseria .Poti sa pui 10 bari intre amortizoare, degeaba este tot dacie . In poza este masina mea am amortizoarele normale doar arcuri taiate si in fiecare saptamana se aude o bataie noua pe la articulatie
|
am si eu o intrebare...ca sa intaresc amortizoarele ce cantiate de ulei sa pun si ce ulei sa pun...??
|
stie careva daca amortizoarele de dacie nova se potrivesc la dacia 1310? si arcurile de nova se potrivesc la dacie?
|
Quote:
|
ii sta bine
|
Quote:
un rasp pt ceea ce ai intrebat este... NU!:D |
Quote:
|
iulica mai mult ca sigur a zis de amortizoare ca nu se potrivesc...arcurile in mod sigur stie ca se potrivesc deoarece am stat de vorba cu el si stia deci cred ca a omis sa zica ca amortizoarele nu se potrivesc...
|
intradevar nu m-am uitat niciodata sub o nova pt ca nu m-a interesat dar la dacie stai linistit ca m-am uitat destul.eu am pus o intrebare pe acest forum deoarece nu stiam daca se potrivesc sau nu amortizoarele si arcurile de nova pe berlina.
|
deci arcurile de nova se potrivesc pe dacie berlina...
daman tu vrei sa lasi mai jos dacioara??? |
| All times are GMT +2. The time now is 14:44. |
- Copyright 2026 4Tuning