![]() |
Iar trebuie sa ii inchid gura lui rolex asta... Bey cu ce masina poti concura de la alfa romeo...vestita masina de fuga.. in fata la mertz? Cu ce motoare se lauda alfa? Ce vanzari are alfa fata de mercedes... De ce Alfa nu este in America asa raspandita ca Mercedesul? ... De ce lumea alege mercedes? ... Care e de durata mai mare ? Si acu sa incepem la mercedes... Are cu ce se lauda in fatza la carutza de ALfa Romeo.. ca c-am asta e comparatia... Si motoare destul de mari si puternice.. pe cand alfa are motoare mici... Industria ta de alfa romeo dc nu face motoare mai mari?
Si nu mai ne bate atat la cap cu Sele Speed ca sincer nu are sanse la ce bolide are mercedesul la motoare mari...poate sa o tragi cu un mclaren F1.... Un SL 55 AMG are 500cp ..pe cand alfa 157 care apare are 420cp si va scoate si mertz-ul ceva mai bun.. asa ca alfa e in urma cu mult in fatza mercedesului... Deci nu suporta comparatie masinile ... Mercedesul Net superior fata de alfa romeo... Si nu mai face comparatie la motoare care sunt puse pe masini (nu de fuga ci pentru lux mai mult) pey ma raule gaseste tu ceva d ela alfa sa faca fata la SL 55AMG si asa e ca tine... Oare de ce alfa nu reuseste ce mpoate mercedesul.. In primu rand pretul isi spune cuvantul..intre ele... |
Quote:
ai idee ce inseamna frane pe aer la camion? ai idee de ce sunt asa la camion? PT CA SUNT MAI EFICIENTE. plus ca iar comparatia asta ar fi de kakao. un roman are 7 tone capul de tractor si 12 tone semiremorca. o dacie are 900 de kile. cum poti sa compari masini de gabarite TOTAL diferite si cu sisteme de franare total diferite. sa nu mai vorbim de numarul de roti :lol: |
Re:
-----
on topic:aleg Mercedes deoarece sunt recunoscute pentru fiabilitate+ca-mi plac toate modelele. |
TERMINATI CU DISCUTIILE FARA LEGATURA CU TOPICUL!!!!!
|
eu la acelasi tip de motor adica 2000 de cmc aleg alfa fara nici o indoiala.mi se par aiurea comparatile intre alte modele pt ca mercedes este net superior mai ales la imagine si calitate dar ca sportivitate nici o sansa pt steluta nemteasca.Alfa este in galaxia Fiat dar nu o duce bine,de fapt asta e situatia in toata familia fiat mai ales acum ca ferrari e pe nicaieri,macar aia ii mai salvau.Grupul Fiat are noroc cu vehiculele industriale ca daca ar fi dupa castigurile din vanzarea de autoturisme dadeau de mult faliment.Si nu uitati ca exista partea sportiva a familiei Fiat creata de curand din care pe langa alfa romeo mai face parte si maserati.Din aceasta cauza alfa va scoate doar masini mici si fara prea multe pretentii pt a nu face concurenta surioarei maserati deci in viitorul apropiat nu prea o sa vedem alfa sa concureze cu cls sau sl sau alte minunatii nemtesti.Se pare ca am iesit in afara subiectului dar repet la 2000 de centimetri cubi mercedesul nu are sansa
|
bre rolexe,da specifica nene exact despre ce masini vorbim,ce naiba,alfa si mercedes nu fac decat un singur model? si c 200 Kompressor nu e stock??? da ce mama ma-si e? e tunat? adica ce nu vine din fabrica asa? cred ca vroiai sa zici motoare normal aspirate,nu? in cazul asta o comparatie buna mi se pare c200 si alfa 156 2.0 jts. si castiga alfa iti zic eu. si din cate stiu eu daca era vorba de c 200 kompressor ala are 163 de cai fata de 165 de la alfa,plus ca e mai greu si stim si noi ca alfa e \"cuore sportivo\" asa ca putem pune si kompressoru' la bataie ca tot degeaba.zic eu
|
alfa romeo pleaca prima dar mercedesul castiga pana la urma :?
|
Re:
Quote:
|
exista grad de comparatzie intre aceste doua branduri?
mai ales la lux nu cred ca exista nici cea mai mica comparatzie... la mashini sport mercedesu cashtiga cu avans... cate mashini are alfa cu motoare mari? ca sa nu mai zic de mercedesuri AMG... si TND nu cred ca alfa o ia inainte mai ales la motoarele de peste 3000 cmc... |
1 Attachment(s)
interesant topic .. eu cu fratimiu ma mai cert pe subiectu asta.. dar in gluma... eu sunt posesor de alfa romeo 166 si el mercedes clk.... intre ele e diferenta mare ... normal ca mercedesu e superior alfei cam din toate punctele de vedere ...
|
Re:
Quote:
ce avioane aveti 8) |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
|
Referitor la posturile sterse:
Incetati cu dicutiile nelegate de comparatie!!! Nu va obliga nimeni sa va dati pareri daca nu aveti nimic de spus. Posturile care nu se vor referi la comparatie, cu argumente, vor disparea !!! |
ca sportivitateeeeeeeeeeeee alfaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.nu are rost sa luam in comparatie amg sau brabus sau alte feluri de modificari.sa luam doua masini din aceasi grupa.mercedes clasa b(exista si clasa b probabili multi experti de pe aici nici nu au auzit de asa ceva) si alfa 147.deci care castiga ca sportivitate? la orice motorizare vreti voi.
|
Re:
Quote:
uite cum suna primul post al topicului: Quote:
|
pai si ce? nu sunt motoare de 2000 pe benzina si in clasa aia?.nu sunt alfa romeo si mercedes?.si domnul avocatul poporului nu am jignit pe nimeni in particular.imi pare rau daca te-ai simtit chemat in cauza
|
Re:
Quote:
|
De-abia am citit aprox toate posturile de p-aici si cateva mi-au dat dureri de cap! In primul rand recunosc ca ALFA (cel putin a mea) nu are cuplu motor mare (mai putin de 200NM) insa urca in turatie bestial!! De la aprox 2600RPM pana la 6500 si chiar 7000 (acolo incepe RED LIGHT) iti ia rasuflarea.
Multi ati pus posturi nefiind in cunostinta de cauza dar eu va pot garanta ca o ALFA stock cu motor de 2000 bate Mercedes (din aceeasi clasa) tot motor 2000. O chestie elementara: in timp ce Mercedes se chinuie din rasputeri sa \"sara\" peste 150cp cu tot felul de kompressoare, intercoolere, chestia asta o face ALFA cu un motor aspirat. Si inca o problema: consumul este mai mic in cazul ALFEI (o pot dovedi la orice ora) Daca urmarim evolutia motoarelor ALFA in comparatie cu Merc, din nou victorie ALFA. Din '97 Alfa scoate motor de 2000 cu 155cp (aspirat) - Merc are motor de 2000 cu 136cp In 2005 Alfa motor de 2000 aspirat de 165cp - Merc motor Turbo cu 163cp ...si totusi sunt 2cp in plus Eu spun ca asta e performanta La motoare mari nu ne bagam pt ca nu avem ce compara...eventual ALFA 156GTAcu motor 3200 250cp si C320 cu 218cp si tot victorie ALFA Sa nu aveti impresia ca sunt fan inrait ALFA, tocmai m-ar bate un gand s-o vand, insa rugamintea mea e sa nu postati \"balarii\" in necunostinta de cauza, sau, si mai rau, in cazul unora, neavand nici un km la volan.(Nu e valabil pt toti, stiu ei cine au fost vizati) Opinii, comentarii? Poate am gresit cu ceva, va rog corectati-ma. |
cu acestea fiind spuse, sper ca s-au mai linistit orgoliile bazate pe vise ude :lol:
|
yo tot Alfa as vrea. Estetic C-klasse-ul arata jalnic fatza de alfa. am o 156 argintie in fatza scarii si belesc ochii la ea in fiecare dimineata,amiaza si seara :D . Motorul e italian....sport. Ah ce vremuri...acu 8-9 ani o Alfetta de 2 usi :( :( ....ma rog...deci alfa e mai buna la testul asta
PS k sa nu carcotiti, yo am tinut covrigul la un C180 stock. Vai d mama lui. Nu as da Sierra mea pe el :D :D :D |
Re:
Quote:
|
Re: ALFAROMEO contra mercedes
exista 2 tipuri de masini:MERCEDES si alte masini.
Respekt MERCEDES |
Comparatia este putin deplasata in opinia mea,deoarece nu se pot compara aceste 2 marci,una este axata pe modele cu sange sportiv si pasiune iar cealalata pe eleganata lux si clasa.
|
Re:
Code:
Quote:( IQ lui - nr de la pantofi ) inmultit cu numarul de sticle de bere la bord ... exact da calculul ... poate virgula 2 :twisted: :twisted: |
Quote:
|
alfa e mai mica si mai usor de manevrat , e mai sportiva etc
(spune si tu la ce modele te referi)(sau numai in general ca marca??) |
nici nu aveti cum sa comparati cai cu magari ...eu am avut de ales intre multe masini coupe printre care am probat si o alfa gtv coupe jts de 165 de cai din 2005 ..si pana la urma tot mercedes mi-am luat (c-classe coupe 200 kompressor 166cp din 2002) ...diferenta e ca mercedesul "fuge" destul de bine dar nu se simte asta..la 180-200km/h mi se parea ca merg normal pe autostrada iar in celelate masini aveam senzatia de nesiguranta deja de la 160km/h ..eu cred ca aici e diferenta de "sportivitate" : in mercedes "zbori" si nu se simte iara in alte coupeuri (nu neaparat ma refer la alfa ..ma refer in alte masini frantuzesti sau italiene de serie) mergi si ai doar impresia ca zbori ....
|
Mercedesul il cumperi pentru modul in care se inchid usile, Alfa o cumperi pentru ca o iubesti (chiar daca ai mai putin spatiu in ea, consuma mult, te scutura cand trece peste gropi etc)............
Comparam rosii cu usturoi! |
Quote:
Nu stiu care face pe care , dar cred ca nu as da niciodata un Mercedes pe o Alfa,vorbind de aceeasi clasa....Alfa pe Mertz as da sigur...poate pt ca sunt fan mertz...dar cred ca multi asta ar face... |
ar merge un Versus Alfa 159 Vs Mercedes C sa vedem atunci design si performanta;)
|
N--ar merge ca ar castiga 159.
|
N-ar merge,dar nu pentru ca ar castiga 159.
Mercedes e o firma premium in cea mai pura forma. Alfa e o firma cu preturi si pretentii premium,cu calitate execrabila. Mercedes produce masinile care au toate sansele sa castige titlul de cele mai rapide in lumea reala. Alfa produce masini FWD cu multe Dieseluri si motoare in 4 cilindri si un V6 care e singurul lucru bun din toata firma,dar nu compenseaza pentru restul. Referitor strict la 159,singurul avantaj fata de Mercedes e pretul.Dar daca e asa,o Laguna V6 e mai rapida si mai ieftina decat un C180...deci nu e asta criteriul.Varful de gama pentru 159 e un Diesel...si inca unul prost dupa parerea unor publicatii (de parca faptul ca e Diesel nu era suficient).In urma unui test cu Brera 2.4 JTD,cei de la Evo au tras concluzia:"the Brera will undoubtedly sell on looks alone".Cititi articolul sa vedeti ce parere au avut despre motor si despre comportamentul masinii...si e vorba de coupe-ul lor cica sportiv,nu de un amarat de sedan de clasa medie. Pe de alta parte,eu personal nu as cumpara in veci un Mercedes in 4 cilindri,iar singurul cu 6 cilindri la care m-as gandi ar fi C350.Alfa nici macar nu are concurent mai departe de nivelul asta. |
Quote:
|
Quote:
|
comparatie inutila ... clienti de mercedes nu ii vad sa se intersecteze in pareri cu clienti de alfa...
|
Alfa-sport
Mercedes-lux Aleg mertzanu' fara nici o explicatie.n-am condus o alfa pana acum deci habar n=am cat de sportiva e,asa din auzite cik fuge dar sincer eu n-am dat peste vreuna care sa ma impresioneze.ce-i drept era sa ma ia unu cu o 156 acu vreo 3 luni dar nu a fost sa fie.ce-i drept avea doar 115 CP diesel. |
115 CP dar o sa vezi ce poate numai dupa ce o sa te iei cu ea. Alfa e surprinzatoare. Si rectific un mercedes (stok) de 2 l si-o fura de la o alfa de 1.8 16 V (stok).
|
... spuneti-mi si mie client (ma refer la unul care doreste masina noua) sa isi poata cumpara mercedes si renunta in favoarea alfei... cum am mai zis , topic fara rost...
|
cu siguranta majoritatea pana in 25 de ani, eu unu oricand mi-as lua un 159 sau 166 (lux+sportivitate italiana) in fata unei limuzine de la mercedes (superlux si grea ca tancu)
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:50. |
- Copyright 2026 4Tuning