![]() |
m-am referit la exterior la caroserie.. nu a fost schimbat modelul timp de 10 ani... si se tine bine totusi masina :wink: cu cielo ai sansa sa prinzi 195Kmh dar cu loganu? la 170 zici ca e 747 :lol: :wink: .. apropo .. un vecin de al meu si-a cumparat LOGAN de 8000 EU .. si s-a dus la tara la el .. ca nah..de pasti.. in vizita la rude... si ce a spus . \"hai sa vad ce poate masina asta de 8000 De eu \" a forjat-o cat de cat.. cand a iesit pe strada .. i-a cedat directia deodata ... de ce? doar a dat 8000 De eu pe ea :wink: si nu a forjat-o de a luat toate gropile... Dacia Power ! Go Logan :workout: :workout: :workout:
|
pro cielo dar imi este sila de suspensia la cielo vrea sa fie de '' confort '' dar la calitati sportive ma refer in curbe nu tine delok , logan = aceiasi caruta de la ceausescu incoace :)
|
cu ocazia lansarii pe piata germana a lui logan, nemtii au facut un drivetest comparativ cu loganul si cu un golf 4. Au ales golf 4 dupa pretul de achizitionare, adica cel mai ieftin logan la noi ete cam 7 mii de euro la ei si la banii astia iti poti lua un G4 SH... Au fost teste pe strada, pe circuit, teste de manevrabilitate, elchtest cu jaloane, teste de franare de la diferite viteze si nu in ultimul rand si creshtest.
Concluzia a fost ca din cauza anvelopelor si lipsei abs-ului, loganul sta foarte prost la capitolul franare, iar din cauza centurilor de siguranta, pasageri sunt in pericol destul de mare in cazul unui accident frontal. drept urmare loganul este o masina buna si va fi lansata pe piata germana dupa remedierea problemelor de mai sus. concluzia mea este ca dintre logan si cielo, nici nu stau pe ganduri si mi-asi lua si cea mai slab dotata versiune a loganului |
am uitat sa spun ca s-a discutat si despre pozitia pasagerilor pe scaune, despre calitatea materialelor despre spatiu pentru bagaje oferit si alte chesti si maruntisuri de genu asta, la care loganul a iesit foarte bine... la calitatea materialelor a iesit ceva mai in urma golfului
|
.....hmmm....cu foarte mare convingere merg pe cielo...nici nu las compara cu dulapul ala.....am cielo 70000 km executive DOHC16V(doua axe cu came mai multa putere ..ptr cine nu cunoaste)SOHC(1 singur ax)slabut...vreau sa zic c nam schimbat nimic la el major decat bujii,ulei,filtrele,la frane un pic si mananc asfaltul cu el+ca orice dupa opel se potriveste perfect........si vreau sa zic cai fac cu mana pe geam la logan la o liniuta :twisted:
|
revin......tot ce e pe logan piese turcesti...fff proaste
|
Re:
Quote:
|
Votez pentru logan ... masina model 2005
motor de 90 de cai cielo a avut perioada sa de glorie acuma s-a fumat ... |
La cate povesti horror mai mult sau mai putin adevarate am auzit despre calitatea Renault-urilor si a service-urilor execrabile, sincer mi-ar fi frica sa iau Logan, daca un Renault poate sta atat de rau. Mai bine as da cu 2L de benzina mai mult la suta la Cielo dar stiu ca am o masina despre care nu am auzit aproape deloc lucruri negative. Plus ca nu stiu daca un sasiu de Logan ar rezista la un motor de 200 de cai, asa cum are Sebi pe Cielo lui.
Deci Cielo zic ca e mai bun. Shadow, imi place tuningul ala, sper sa faci poze cand e gata, vreau sa vad daca chiar iese ca-n poza, calitatea finisarii, etc. De unde comanzi bara fatza? Am auzit ca la Zeno Tuning fac aia bari fatza spate la comanda dupa o simpla poza. |
nu stiu unde ai auzit tu de renault ca fiind o marca proastra...
vad din ce in ce mai multe pe strada si asta ma face sa cred ca nu este chiar asa cum spui tu. referitor la cielo sau logan cred ca as opta pt. cielo nou. |
Quote:
Quote:
|
Re:
Quote:
intr-adevar astea noi sunt mai slab facute, plasticele mai dure, mult mai prost antifonate(zgomot la viteza), cutie de viteze cam nesincronizata, volanul kre se invarte cam aiurea, parca-l tine un arc... loganul in afara de spatiul interior..nu gasesc nimic bun in el..decat senzatie la 130la ora cu fuzeta rupta... si sa-mi arate mie cineva un logan kre o sa tina 10 ani si 235mii km cum are batrana mea...si la piese DOAR consumabile... si cineva a zis k-s 2 motorizari, cel de pe espero nu este la fel cu cel de pe executiv...e f putin diferit..., |
Nu se compara nici pe departe.Loganul este masina \"ieftina\" a romanilor,iar Cielo este masina de \"lux\" a romanilor.
La aparente Cielo este mult superior,si poate chiar si la tehnic... |
Da adevarul e ca in Cielo ai un lux ce nu se poate.Nici nu se compara cu Loganul ca spatiu si dotari.E minunat ! Ce conteaza ca e model conceput acum 20 de ani,ca are siguranta pasiva si activa a unui sicriu pe roti...e de lux dom'le !
Mie mi se pare ca o masina ar trebui sa tina chiar mai mult de 235.000 km.Adica ce,ala din reclama ii lasa fiului lui masina care deja are multi kilometri la bord si eu nu ?! O masina trebe sa tina cel putin 20.000 km/an x 40 ani = 800.000 km.Doar n-o sa-mi iau mai mult de o masina intr-o viata de om :shock: asta ar fi aberatie ! |
Eu aleg cu mana pe inima un cielo executive..decat un logan....
|
Re:
Quote:
iar dk-ai vrut sa ma ataci pe mine, ai reusit ,vad ca inca se continua sa se posteze pe forum la stilu hai sa-i dau in cap ca io-s ala mare si jmecher si-mi permit sa fac mijto de afirmatiile altora. intai ar trebui sa treci prin filtru mintii ce citesti...si la fel, sa scrii dupa ce gandesti...ma rog...unii gandesc mai stramb, da-i treaba lor... |
Re:
Quote:
|
Quote:
|
Re:
Quote:
|
E un trabant modificat :lol:
|
comparati putin marimea botului in lungime a Loganului ... cu botu altei masini... pana si Tico il are mai mare.... ma intreb intr-un accident frontal violent.. loganu ce ar pati :wink: :?:
|
Preturi:
Logan Ambition 8.450 EURO Cielo Executive 8.900 EURO Deci avantaj Logan. Performante: Logan Ambition 90 CP 11,5 sec / 0-100 km/h Cielo Executive 80 CP 12,8 sec / 0-100 km/h Deci avantaj Logan. Consum: Logan Ambition 10 urban 5,7 extraurban 7,2 mixt Cielo Executive 10,4 urban 5,8 extraurban 7,4 mixt Deci avantaj minor Logan,putem sa zicem egalitate la valorile astea.Sunt teoretice oricum,ambele modele le depasesc in realitate,ca toate masinile de altfel. Egalitate. Dotari confort: Aici e cam la fel. Loganul are insa avantajul spatiului in spate sensibil mai mare,deci castiga si la acest capitol. Avantaj Logan. Siguranta: Cielo nu are ABS si air-bag-uri.Pentru o masina varf de gama din clasa compacta vanduta in anul 2005,e inacceptabil asa ceva ! Avantaj ENORM Logan. Aspect: Daca aspectul conteaza iti iei Calibra sau Hyundai Coupe mai vechi.Sunt masini de familie,ieftine,aspectul acesta il discuta doar cei care vorbesc doar ca sa se afle in treaba,cum facem noi pe forum.Un potential cumparator nu ar lua in calcul asta. Deci care ar fi dezavantajul Logan,in afara ca are insigna de Dacia ? Hai sa vedem: Quote:
Fiabilitatea Loganului nu poate fi evaluata acum.Voi presupuneti ca nu e fiabil,insa doar timpul poate decide asta.Si ca idee,Daciile 1300 de prin '70 facute tot cu Renault inca mai merg si azi.Tot ca idee,Cielo produse in ultimii ani au tot felul de probleme. OFF-TOPIC: Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
Loganul e prea inalt..pt latimea lui...sunt curios cum se comporta in curbe... |
Quote:
:wink: |
ca idee, uita-te si vei descoperi ca e adevarat daca vei compara evolutia modelului daewoo racer (99% kadett) care in urma unor mici modificari si imbunatatiri s-a transformat in daewoo nexia aka cielo :wink:
la racer pana si unele coduri de componente sunt identice cu codurile GM de kadett :wink: |
trabantul era buuuun in iernile cand daciile stateau la picioru podului grant si trabantul urca....,hai k deja s-a deviat de la subiect....
asteptam opinii referitoare la cele 2 masini.. apropo k mi-am amintit ceva...pe Dacia abia acum au fost introduse arbagu si absu cand pe cielo este de la inceputul incputului din cate stiu eu..si defapt este pus airbag si abs pe Nexia.. |
Eu sunt de acord ca unii oameni se simt singuri,nu au prieteni cu care sa mearga la o bere cand se plictisesc,vor si ei ceva atentie...dar asta e prea de tot !
Forumurile acestea au rolul de a schimba informatii,a mai invata ceva de la ceilalti,totul cu argumente logice nu cu idei de genul \"e pentru ca asa spun eu\".Pentru cei care vorbesc doar ca sa se afle in treaba exista MIRC-ul. Quote:
Quote:
Cat priveste Cielo ia citeste mataluta aici: http://www.daewooauto.ro/modele/cielo/tehnic.php La SIGURANTA uite ce e trecut: Bara de protectie la impact lateral, in usi Centuri de siguranta fata cu ratractor, prindere in 3 puncte Centuri de siguranta spate cu ratractor, prindere in 3 puncte Centuri de siguranta centrala pentru bancheta din spate Sistem de reglare in inaltime a farurilor Lampa stop centrala Chiar nu inteleg de ce unii oameni vorbesc fara sa aiba habar ce spun... Quote:
|
Quote:
|
Am mers destul cu Cielo ca pasager si putin ca sofer,iar cu Logan am facut drive-test.Loganul merge suficient de bine pentru banii lui,mai bine ca Cielo.Iar spatiul in spate e mult mai mare.Urca-te in amandoua si o sa vezi.
Imagine la banii astia ? Sa fim seriosi ! UTILITATE,asta e tot ce poti avea la 8-9.000 EURO la o masina noua. Imagine in general ? Bani aruncati.La o masina conteaza confort,siguranta,rapiditate,nu neaparat in aceasta ordine. OFF-TOPIC: Quote:
|
Re:
Quote:
tu zici ca loganu a avut de la inceput abs si airbag da? dar loganul esti si o masina de \"tehnologie si conceptie\" noua,si-am tinut sa precizez ca pe cielo existau de acum 10 ani....chiar dk la noi nu se vinde cu dotarile astea.....hai sa-ti dau si aici dreptate k nu comparam dacia vs daewoo dar cum a zis si VLad, niciodata n-o sa fim de comun acord aici..si sa-ti mai zic de ce? PT ca TU, din cate observ esti FAN RENAULT observ, sau ma insel? |
si ca sa completez Loganul a fost proiectat-executat intr-un timp relativ scurt, tocmai de aceea are destule probleme care nu ar fi avut voie sa existe...
probleme au avut si cei de la mercedes cu ML-ul...dar au retras toate exemplarele..probleme au avut si cei de la Ford cu Mustangul..si la fel s-au retras...N-au mintit lumea..k nu domne..cricu, calculatoru si ulei de motor :evil: |
Quote:
Quote:
Quote:
Daca tot spui tu ca este asa buna Ghena aia te rog frumos sa-ti dai cu parerea cum va rezista Dulapu' in timp. :lol: |
o avea loganu spatiu mai mare in spate... dar cielo e MULT mai confortabil... adica chiar te simti super in spate in cielo... in schimb in logan simti ca stai ca pe o scandura...
si apropo la cum arata loganu.. cred ca francezii erau in concediu.. si l-a facut femeia de servici... ce nu imi place la cielo e bordul... dar pt anii ei e acceptabil.. si intradevar... cele vechi sunt mai bune... adica cele facute in korea ... ati stat in trafic in spatele unui logan ?? nu vedeti nimic in fata.. zici ca ai o duba in fata... si chiar daca loganu e de generatie noua... nu tot ce e nou e si bun... |
Sa clarificam niste lucruri:
1.NU sunt posesor de Logan,nici nu am de gand sa-mi cumpar vreodata,nu am nici o ruda/prieten care are sau are de gand sa-si ia.Parerea mea e pur obiectiva,bazata pe ce am vazut cu ochii mei si citit in reviste de specialitate. 2.NU sunt fan Renault,si nici nu cred ca e cineva in afara de faptul ca se refera la echipa de Formula 1.Poti fi fan BMW,Ferrari,Aston Martin...cu Renault,Opel,Ford etc. te multumesti ca n-ai bani de altele (ma rog Ford are o exceptie,ei produc Ford GT,dar e pt SUA). Trecand peste Logan vs Cielo,vedeti si voi preturi la Clio Symbol,Hyundai Accent,Fiat Albea,inclusiv Kalos si Lacetti.Nu cu mult mai scumpe,insa toate ofera mult mai mult decat Cielo.La un Logan vs oricare dintre ele ar avea sens polemica,insa Cielo e pur si simplu depasit de situatie ! E inadmisibil sa vinzi azi o masina asa de proasta la un asemenea pret. |
kalos si lacetti n-au ce cauta aici..mai ales lacetti...
asta e..o fi inadmisibil..dar si loganul este inadmisibil de scump...parerea mea..cu toata tehnologia lui noua.. |
1 Attachment(s)
Eu unul tot pe un Logan as merge .....
Am un Logan de 1.4 si am facut un Cielo GLE pe care bineinteles k l-am facut la o lungime de masina lejer. Inca nu am reusit sa vad ce poate si un Executive dar totusi ala cred k s-ar putea sa ma arda .... Oricum cel de 1.6 il face sigur dupa cum s-a miscat GLE ala.... |
Re:
Quote:
|
SupeRNova face Cielo la demaraj.Probat pe viu,vazut la altii,vazut filmulete.Loganul de 1.4 nu cred ca merge mai prost,are cam aceeasi masa.Iar cel de 1.6 sigur face un Executive.
Nu asta era sensul acestor masini oricum.Iarasi daca vrei performanta de banii astia iei Golf VR6 Syncro si rupi tot cu el.Sunt masini de familie,la care conteaza si performanta,in sensul sa nu-ti blestemi zilele cand vezi ca o calci si nu creste viteza...dar o lungime de masina de la semafor e nerelevanta in cazul lor ! |
| All times are GMT +2. The time now is 15:26. |
- Copyright 2026 4Tuning