![]() |
Re: Sedan vs Hatch
Intr-un final tot la gusturi se rezuma tot,e cam irelevanta discutia despre mai mult sau mai putin spatiu...sau strecuratul prin trafic.
|
Quote:
|
desi i-mi plac sedan`urile am votat cu Hatch deoarece majoritatea au cam acelasi spatiu si comfort mai ales in fata
|
Quote:
|
Calibra e coupe 100%
|
|
Hatch-ul e mai sprinten datorită greutăţii reduse... aprox 150 kg
al doilea avantaj este hayonul ce te ajută să īncarci anumite obiecte voluminoase, şi īncă un avantaj, este acela al mărimii mai reduse, este mai uşor de parcat.
dezavantaje: īn curbe este mai instabil decāt varianta sedan, spaţiul total de depozitare este clar mai mare la sedan, cam astea ar fi avantaje/dezavantaje. Dacă aveţi şi altele, postaţi, dacă nu... atunci ce rost mai are să discutăm:?: |
Skoda Superb.
Sedan + Hatchback. Foarte practic. Foarte spatios. Quote:
De cand o masina de 2 tone vireaza mai bine decat una de 1 tona ? (stabilitate) |
Quote:
sau sedanul s-a modificat cumva de cānd am terminat eu şcoala? |
Quote:
Quote:
Adica o masina mai usoara este mai instabila in curbe decat una grea ? Asta unde ? La rusi, unde daca nu era mai mare si mai de otel ca restul nu intra in productie ? |
Sedan..m-am saturat de hatchback... cu haion cu etc:sad:
|
h ah a...
Scuze, acum m-am prins la ce te refereai...
Diferenţa nu o face tona īn plus (sau acei 150 kg), ci faptul că se contrabalansează, un hatch e mult mai uşor pe puntea spate de unde şi controlul mai dificil īn curbe, eu spun că este mult mai avantajos ca maşina să aibe centrul de greutate cāt mai aproape de axul maşinii nicidecum īn vre-una dintre extreme! Īntr-adevăr la o maşină greoaie inerţia are un factor decisiv īn negocierea unei curbe, dar aici vorbeam de o diferenţă mică de greutate, aţi citit vreunul atent postul? (aprox 150kg?). Şi sincer să fiu aş prefera să fiu īntr-un autovehicul de 1.8 tone, īn curbe cu 150 km/h decāt īntr-o bombă de 900 kg! Suspensiile au şi ele un rol aici. Apoi discuţia devine irelevantă, cine draq merge aşa tare zi de zi (la limită)? Eu unul nu! Voi să spuneţi dacă am dreptate. Am o īntrebare... de ce Subaru a renunţat la varianta hatch? |
Re: h ah a...
La un producator ce tine de orgoliul sau, un hatchback nu ar trebui sa fie un sedan ciuntit (sau invers, vezi Peugeot 206 sedan) si atat.
Mai mult, mare parte a hatchurilor au suspensia pe spate rigida (bara torsiune), nicidecum independenta. Un alt lucru defavorabil. Exista si exceptii, dar alea nu le mai putem numi masini de zi cu zi. Eu as prefera sa fiu intr-un autovehicul bine gandit in termeni de siguranta. Au fost experimente de tipul mentionat de tine. Un dric de Volvo 7xx si un Renault Espace. Afli dumneata cine a castigat. |
Re: h ah a...
De ce un Hatchback?Pentru ca mi-am luat unul si e superb:)acum depinde de gusturi si de anii detinatorului a uneia dintre masini. Hatchback e pentru tineret si sedan pentru cei mai in varsta cu familie,parerea mea.
|
https://www.youtube.com/watch?v=qBDye...?v=qBDyeWofcLY nu tocmai relevant, dar asa ca si idee
si nu prea sunt de acord cu partea cu instabil in partea din spate, un break da, ala chiar se simte, la hatch nu prea se simte cum pleaca spatele pe curbe, sau nu mi s-a intamplat mie pana acum |
Quote:
Un break are in aproape 95% din cazuri aceeasi lungime cu varianta sedan. Acelasi sasiu, doar ca inaltat in partea din spate. Diferenta de greutate este minima. Doar din considerente aerodinamice poate fi o diferenta. |
de curiozitate sa fortezi o masina break pe curbe sa vezi ce iese, sau sa iei de volan stanga dreapta asa din scurt.
|
Am break. Am avut si modelul sedan. Nicio diferenta la condus. Chiar mai frumos ca forma breakul.
Din moment 100% din masina e la fel pe parte mecanica, si doar 90% pe parte estetica, nu are cum un break sa fuga de fund si un sedan nu. |
in perspectiva mea
aleg hatch-urile mai mici (gen maxim golf 5 ca marime) pentru ca sunt mai tineresti pentru mine si sunt mai practice in trafic are si aventaje gen usurinta de a parca o astfel de masina, greutatea mai mica deci consum si putin mai mic dar are si dezavantaje gen spatiul portbagajului, dar tot odata hatch-ul are inca un avantaj pentru ca are deschiderea "guri" (a portbagajului) mai mare si pot sa bagi si lucruri mai mari pe cand la sedanurile care nu au portbagaj fara deschidere hayon deci aleg hatch pentru ca se potriveste la dorintele mele |
| All times are GMT +2. The time now is 22:36. |
- Copyright 2026 4Tuning