Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Nissan GT-R (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/52710-nissan-gt.html)

FIGHET 17-10-07 00:12

Re: Nissan GT-R

Quote:

Originally Posted by GTRs (Post 1153010)
astept cu nerabdare sa o vad si live pe la noi pe strazi...:sad:

CAM DIFICILA DORINTA,,
AVAND IN VEDERE CA MULTI STIU PUTINI CUNOSC

Bogdan_mb 17-10-07 00:23

Quote:

Originally Posted by FIGHET (Post 1153197)
CAM DIFICILA DORINTA,,
AVAND IN VEDERE CA MULTI STIU PUTINI CUNOSC

si momentan volan pe dreapta :(

Hexer 17-10-07 01:29

Deocamdate ce stiu e ca motorul e din noul 350Z cu turbo, datele nu stiu sa fie corecte, cam forte putin 3.5s 0-100km/h pa un pret asa de mic...
Dar un lictu e clar, cel putin dupa interior, este 100% drivet oriented, ceeace la putine masini noi vedem....
Dat un lucru e sigur, nissan a iarasi facut un nintendo pe patru roti :D
Sper sa nu fie orientat prea tare masina spre siguranta...pentru pertoleheads trebueo masina adevarata, care te pedepseste daca gresesti !!!

3SGE 17-10-07 03:17

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1153306)
Deocamdate ce stiu e ca motorul e din noul 350Z cu turbo, datele nu stiu sa fie corecte, cam forte putin 3.5s 0-100km/h pa un pret asa de mic...

Au la baza motorul de 350z dar este alt motor, alta cilindree iar pretul aprox va depasi 90.000 euro deci nu e putin.

boy_wonder 17-10-07 07:10

11 Attachment(s)
primele poze oficiale care au aparut pe net mai repede decat trebuia :-).. e posibil ca unele sa le fi pus si mai sus..

boy_wonder 17-10-07 10:25

Most of the specifications aren't expected to be announced until Nissan's Tokyo show press conference on October 24, but today we know that the all-wheel-drive 2009 GT-R will get a 3.8-liter twin-turbo V6 that produces 473 horse-power and 434 pound-feet of torque. It'll drive all four wheels through a rear-mounted transaxle. The only transmission will be a GR6 dual-clutch six-speed automatic. And of course there will be paddle shifters for your enjoyment — the same leather-wrapped aluminum paddle shifters as Nissan uses in the G35 sedan.

Nissan says the GT-R will accelerate from zero to 60 mph in 3.5 seconds, finish the quarter-mile in 11.7 seconds and reach a top speed of 192 mph. Base price is expected to be less than $80,000.

BogdanNZ 17-10-07 13:48

Quote:

The only transmission will be a GR6 dual-clutch six-speed automatic.
Imi pare rau s-o spun dar afirmatia de mai sus face masina = zero in lumea pasionatilor de curse si tuning. Street-credibility = zero barat.
Oricat de perfromanta ar fi e departe de adevaratul spirit GTR al incarnarilor precedente...pacat.

yulasinio 17-10-07 14:08

Quote:

Originally Posted by BogdanNZ (Post 1153805)
Imi pare rau s-o spun dar afirmatia de mai sus face masina = zero in lumea pasionatilor de curse si tuning. Street-credibility = zero barat.
Oricat de perfromanta ar fi e departe de adevaratul spirit GTR al incarnarilor precedente...pacat.

Shame :cry: ca multi dintre producatori au uitat de normala si mai buna cutie manuala si ne omoara acum cu paddle shifterele lor de kk :x

Bogdan_mb 17-10-07 17:53

Quote:

iti dau dreptate, dar avand in vedere cata tehnologie e inglobata in masina asta , nu stiu daca pasionati de curse si tuning o pot sustine financiar (costuri de productie) . Ma gandesc ca vor prin cutia auto cu paddle "shit"ere :evil: sa intre si pe alte piete dar evident vor pierde in unele locuri.... who knows :oops:

3SGE 17-10-07 18:31

Nu cred ca nu o sa fie disponibila si cutia manuala. Ar fi o imbecilitate!

draculas 18-10-07 00:20

cutia automata sucks big time dar imposibil sa nu vina si cu, cutie manuala in 6

Hexer 18-10-07 01:30

Quote:

Originally Posted by 3SGE (Post 1153334)
Au la baza motorul de 350z dar este alt motor, alta cilindree iar pretul aprox va depasi 90.000 euro deci nu e putin.

Evident ca multe piese sunt schimbate, dar ce am zis ca dupa cum stiu eu baza e motorul pus in 350Z si Skyline.

Quote:

Nu judeca numai dupa cutie o intreaga masina, inainte de DSG nimeni nu a vrut masina sport cu automat, de atunci toti recomanda de a fi o solutie foarte buna. Evident ca si dupa parerea mea numai la accelerari so pista e mai bun automatul, in rest pentru fun prefer si eu manualul.

Quote:

Originally Posted by draculas (Post 1154785)
cutia automata sucks big time dar imposibil sa nu vina si cu, cutie manuala in 6

Deocamdata nimeni nu a vazut cutie manuala, nici in prospectul din japonia nu este. Dar pentru o masina 4x4, unde driftul inca nu stim cum merge, dupa parerea mea, si trebue sa racunosc, cutiile noi automate sunt mai buni...:???:

RoSonic 24-10-07 13:51

Nissan GT-R @ Tokyo Motor Show

8 Attachment(s)
Nissan GT-R @ Tokyo Motor Show

Aveti atasate cateva fotografii cu Nissan GT-R de la Tokyo Motor Show, unde acesta a fost prezentat oficial.

RoSonic 24-10-07 13:58

Specs:
:arrow:
Quote:

Engine
• VR-series twin-turbocharged 3.8-litre V6.
• 353kw @ 6,800 rpm. 588 Nm torque @ 3,200–5,200 rpm.
• Dual overhead camshafts with variable intake-valve timing.
• Cast aluminum cylinder block with high-endurance/low-friction plasma-sprayed bores.
• IHI twin turbochargers, one per cylinder bank.
• Pressurized lubrication system with thermostatically controlled cooling.

Drivetrain
• ATTESA ET-S All-Wheel Drive (AWD) with independent rear-mounted transaxle integrating transmission, differential and AWD transfer case.
• Rigid, lightweight carbon-composite driveshaft between engine and transaxle.
• Electronic traction control plus 1.5-way mechanically locking rear differential.
• Vehicle Dynamics Control (VDC-R) with three driver-selectable settings: Normal (for daily driving, controls brakes and engine output), R-Mode (for ultimate performance, utilizes AWD torque distribution for additional vehicle stability) and Off (driver does not want the help of the system).
• Hill Start Assist prevents rollback when starting on an incline.
DisclaimerVDC-R cannot prevent accidents due to abrupt steering, carelessness, or dangerous driving techniques. Always drive safely.

Transmission
• 6-speed Dual Clutch Transmission with three driver-selectable modes: Normal (for maximum smoothness and efficiency), Snow (for gentler starting and shifting on slippery surfaces), and R mode (for maximum performance with fastest shifts).
• Fully automatic shifting or full sequential manual control via gearshift or steering wheel-mounted paddle shifters.
• Dual clutch design changes gears in less than 0.5 second (0.2 second in R mode).
• Downshift Rev Matching (DRM).
• Predictive pre-shift control (in R mode) based on throttle position, vehicle speed, braking and other information.
Wheels and Tires
• 20 x 9.5" (front) and 20 x 10.5" (rear) super-lightweight forged-aluminum wheels with Gunmetal Gray finish.
• Exclusively developed nitrogen-filled Bridgestone® RE070A high-capacity run-flat summer tires, 255/40R20 front and 285/35R20 rear.
• Tire Pressure Monitoring System (TPMS).
• Optional exclusively developed nitrogen-filled Dunlop® run-flat all-season tires, 255/40R20 front and 285/35R20 rear (includes Bright Silver wheels).

Brakes
• Brembo® 4-wheel disc brakes with 4-wheel Antilock Braking System (ABS), Brake Assist, Electronic Brakeforce Distribution and Preview Braking.
• Two-piece floating-rotor 15-inch front and rear discs with diamond-pattern internal ventilation.
• 6-piston front/4-piston rear monoblock calipers.

Steering
• Rack-and-pinion steering with vehicle-speed-sensitive power assist.
• 2.6 steering-wheel turns lock-to-lock.

Suspension
• 4-wheel independent suspension with Bilstein® DampTronic system with three driver-selectable modes: Normal/Sport (for automatic electronic control of damping), Comfort (for maximum ride comfort), and R mode (engages maximum damping rate for high-performance cornering).
• Electronically controlled variable-rate shock absorbers. High-accuracy progressive-rate coil springs.
• Front double-wishbone/rear multi-link configuration with aluminum members and rigid aluminum subframes.
• Hollow front and rear stabilizer bars.

Body/Chassis
• Exclusive Premium Midship platform with jig-welded hybrid unibody.
• Aluminum hood, trunk and door skins. Die-cast aluminum door structures.
• Carbon-reinforced front crossmember/radiator support.

boy_wonder 24-10-07 14:02

10 Attachment(s)
mai multe poze de la Tokyo..

Morro 24-10-07 14:26

e foarte tare ... m-a spart

200SX 24-10-07 14:39

prima mare dezamagire lipsa a 2 pistoane
a doau mare dezamagire lipsa cutiei manuale

RoSonic 24-10-07 14:51

Quote:

a doau mare dezamagire lipsa cutiei manuale
-> "Fully automatic shifting or full sequential manual control via gearshift or steering wheel-mounted paddle shifters."

Takashy_Vtec18 24-10-07 15:36

BESTIE frate..........

Radu.A 24-10-07 20:40

super performante, design reusit , vreau si eu una :lol:

Hexer 24-10-07 20:48

Astep teste cu masina, e una din cele mai asteptate modele in anult asta.
Despre motor, cred ca e cea mai buna alegere, nu e asa de greu cat un V8 dar are cuplul acesteia, si nu este in linie, deci totasa are greutate mai mica inaintea puntei fata.
Despre cutie...astep pareri de la teste, in ultimele ani nu mai merita sa cumperi masina cu uctie manuala...tipul asta cu doua ambreaje este o alegere poarte buna. E corect ca poti sa joci mult mai mult cu una manuala, dar nu este la fel de rapida, treue sa recunoastem...

boy_wonder 24-10-07 20:55

timpul scos pe nurburgring este de 7:39..

bakal 24-10-07 21:46

356 de kw, adica aprox 480 de cai? din fabrica.....

arata ca un infiniti, si e mult prea masiva, dar la ce specificatii are.... m-a dat gata

Hexer 24-10-07 22:05

Blesteeem...nu ma gasit cup holder...
Ce fac la Macdrive...

M_Flow 24-10-07 22:34

imi place cum gandesc japonezii astia.................TECHNOLOGY says its word..:twisted: .......si imi place ca au pastrat multe elemente de design de la vechiul model:-) ...............supercar:!:

RoSonic 25-10-07 01:10

15 Attachment(s)
Un nou set de fotografii:

BogdanNZ 25-10-07 03:23

Rosonic ai cumva greutatea totala a masinii?
Interesant v-a fi sa vedem teste comparative cu alte masini din aceeasi clasa...atat pe circuit cat si pe drag strip...
In legatura cu secventiala...e o veste buna posibilitatea de a schimba secvential de la schimbator, si nu doar de la paddle shift.
Din pacate raman la ideea ca masina aceasta va fi un GT foarte rapid pt cei cu bani destui in buzunare si nu va avea nici pe aproape de succesul incarnarilor precedente in materie de tuning. Cutia in primul rand nu prea permite modificari...blocul motor din aluminiu la fel...e mult mai costisitor sa-l modifici decat sa modifici un bloc din cast-iron, plus toata electronica sofisticata...Nu zic ca nu se va putea modifica...doar ca modificari se vor face mai rar ca la generatiile anterioare si vor fi mult mai scumpe.
In rest ca performante stock masina e tare, nimik de zis...

draculas 25-10-07 05:13

o bagat electronica in masina asta de parca e un computer cu 4 roate si un volan jur ... totusi pacat de cutia aia automata strica ideea de gt-r mai bine i ziceau altceva decat skyline gt-r un fel de nissan 350z third gen or something

the_fury 25-10-07 14:52

frumos designul si performantele stock, dar se modifica greu si poate nici modelul acesta nu va avea volan pe stanga...

boy_wonder 25-10-07 15:13

doar 109 poze cu masina :lol:

3SGE 25-10-07 18:37

Quote:

Originally Posted by the_fury (Post 1167202)
frumos designul si performantele stock, dar se modifica greu si poate nici modelul acesta nu va avea volan pe stanga...

Va fi sigur! Pt ca de data asta trebuie sa atace si piata americana!

draculas 25-10-07 18:43

apai cu, cutia automata ca si GT-R o sa atace iei nebraska si alaska, aici in sua Skyline GT-R este considerat de multi o masina foarte maleabila si modificabila dar in cazul astuia cred ca pretul va cobora foarte tare daca va venii doar in varianta cu , cutie automata din cauza ca posibilitatile de modificare sunt limitate ! o cutie automata nu poate resista la stress mare se indoaie placile din ea care sunt ambreiajele e dupa parerea mea PIECE OF SHIT

Chucky bmw 25-10-07 22:29

tare masinutza...:D da dintr-o parte as aparca nu prea imi place...

Alexc2vtr 26-10-07 03:38

http://www.16valve.ro/wp/?p=118

Filmul Cu GT-R pe circuitul de la Nurburgring... cu 2 secunde mai rapid ca un 911 turbo, impresionant.

Morro 26-10-07 09:32

sau mai simplu https://www.youtube.com/watch?v=uGe_fyhQazg

TZG@ 26-10-07 13:29

crek bate skylineul la toate capitolele... e prea tare...

calin_pirotehnistul 26-10-07 14:54

SUPER TARE FRATE NISSANU' rupe vestu'...:)) foarte foarte reusit, performant, dar si elegant in acelasi timp :P:D

Hexer 26-10-07 15:33

Cateva timpi interesante:

http://www.fastestlaps.com/track2.html

GT-R-ul este pe locul 10, dar in jurul lui sunt numai masini de competitie, supercar-uri si masini modificate in primul rand pentru circuir, si cam toate costa cel putin dublu...
Cred ca nu ma mai interesaza cutia (care ii ajuta minim 10 secunde)...si blestematul bloc din aluminium (care inca 4-5) ... trezitiva ... ori cat ar costa o masina, o sa fie modificat, mai ales un model asa de cunoscut in lumea masinilor rapide...
Cine are bani nu mai cumpara masina cu cutie manuala, nu mai merita, numai noi blunzi care nu putem pune 2 lei una langa alta (si plnagem ca nu avem bani) acuzam cutia automata ca nu e buna, dar din simpla cauza ca nu putem permite, si daca credem ca nu e buna, ne simtim mai bine, mai usurat...este ridicol.
Cine are bani permite sa cumpere cutie secventiala la 40.000euro (taxe incluse) care este facut pentru circuit si suporta pana la 700cai sau mai mult...
Apropo, cate Nissan Skyline sunt undeva zonei de 1000 cai? Eu zic ca mai putin decat 2-300, si cati bani sunt bagate in masinile alea? In jur de 100.000 euro...hai sa revenim la realitate, masina asta oricum va fi modificat, tot ansamblul sigur ca suporta pana la 650-700cai (evident inafara de racire, ce tot timpul este subdimensionat), asta din faptul ca asa au calculat inginerii.
Si cui nu e destul 700 de cai pe drumuri publice...aia cred ca are probleme si ar fi bine sa faca drum pana la phsiholog, si in ROMANIA sunt numai drumuri publice si putine soferi care ar putea conduce o masina pe circuit.

3SGE 26-10-07 15:57

Cu Gt-r nissan intra in categoria supercar. Din timpul scos pe nurgburgring reiese ca performantele stock sunt uluitoare si masina are un echilibru dinamic extraordinar. La urma urmei nu totul se rezuma la 402m. :D

calin_pirotehnistul 27-10-07 02:27

Quote:

Originally Posted by Chucky bmw (Post 1168158)
tare masinutza...:D da dintr-o parte asa parca nu prea imi place...

Intr-un fel sunt de acord cu Chucky, mie imi place mai mult modelul din 1999- 2000 (cred, dar nu stiu sigur ca ala e anu', era in 2Fast 2Furious) imi place la nebunie cum arata si am vazut foarte multe cu modificari care mai de care mai turbate si care aveau acceleratii si atingeau viteze de top de peste 320km/h in cateva secunde. Am vazut pe discovery ca motoarele din aceste modele sunt extrem de rezistente si fiabile si se pot scoate din ele, cu modificarile aferente, 1000 de cai fara prea mari batai de cap. Tuningul fin la motor si setarile delicate erau facute cu ajutorul laptopului...:P. Nu pot sa spun ca modelul 2007 nu e reusit pt ca ar fi cea mai mare prostie, dar eu raman loial modelului mai vechi(ala din 2fast 2 furious) care nu mai stiu exact din ce an e si de aceea v-as ruga sa ma informati si pe mine...:D:P

All times are GMT +2. The time now is 16:28.

- Copyright 2026 4Tuning