![]() |
Re: Sv 02 Nce
1 Attachment(s)
jante de aro 10 imi pare rau dar nu am gasit la rezolutie buna ca sa o pot prelucra :cry: asa ca am pus altceva ...sorry dar nu am avut mult timp la dispozitie pt vt ..oricum sper sa iti placa :-)
|
Quote:
thx a lot a iesit super. referitor la masina, am rezolvat ieri problema cu motorul, am fost la rar sa imi pun serie pe motor de moment ce era schimbat. inainte era de 1300 acum de 1400 parca din cate ziceau ei :-) |
am renuntat si la foliile laterale ca sa nu am probleme cu pinguinii de la vama, am avut destul de frecat sa fac geamurile sa luceasca :D
momentan asa o sa ramana :sad: pana cand am ocazia sa ii pun folie autorizata. app are cineva idee cat costa un geam pentru portiera fata si unul pentru portiera spate? noi din magazin. |
am fost azi am rezolvat usor cu ITP`ul, insa mi`au descoperit o problema la motor. merge numai in 3 bujii, a doua daca ii scoate fisa nu are nicio reactie motorul. ei mi`au zis ca de mers se poate merge si asa, cel putin asa am mers pana acum de cand e pus motorul asta pe ea, la relanti tremura usor, insa problema consta in puterea mai slaba a motorului si consumul mai ridicat.
mai exact, treaba sta in felul urmator... este o problema de la supapa si trebuie data jos chiuloasa si remediata problema din cate mi s`a zis. de rezolvat se rezolva nu`i asta problema, insa cu ocazia asta daca tot trebuie umblat la chiuloasa vreau sa intreb daca are rost sa ii spun sa ia putin din ea pentru a mari puterea motorului. cat trebuie mai exact luat din ea? care sunt avantajele si dezavantajele? cati cai castig, ce probleme pot sa apara la motor etc. am citit prin diverse topicuri despre chestia asta insa intr`o parte gasesti ceva, in alta parte altceva si asa mai departe. p.s. pe tema asta as dori raspunsuri exacte si serioase de la cunoscatori, nu presupuneri si alte aberatii numai de dragul de a face posturi si a enerva lumea. thx |
chiar nu stie nimeni nimic legat de chestia asta? nici cea mai mica idee? :???:
|
pai poti sa iei din chiulasa 2mm.nu o sa castigi cine stie cati cp dar masina o sa iti urce mai frumos in ture si mai repede.dezavantaje nu sunt.mi se pare maxim cat poti lua din chiulasa este 2.7mm.
|
Quote:
recomandarea care ar fi, 2mm sau 2,7? alte modificari sau inlocuiri pentru o putere mai mare ce poti sa mai zici? reamintesc, blocul motor este de 1.4. |
sincer ia 2 mm eo unu zic ca e deajuns.
Cumperi set motor de 1.6, vibrochen de 1.6, garnitura de chiulasa de 1.6,baie de ulei de 1.6(altfel lovesc bielele in baie) Chiulasa o lasi pe aia de 1.4 sa fie motorul mai comprimat.(asta e pentru cel de 1.4 sal transformi in 1.6) plus ai mai putea si un weber ceva daca gasesti si aai sa vezi ca o sa ai o masina mai sprintena |
Quote:
cat despre weber posibil sa apelez la cei de pe forum ca pe`ici prin zona nu stiu daca gasesc :D |
daps daca faci chestia asta o sa scoti din motor in jur de 90 de cp.pentru weber poti apela la cei de pe forum.daca e vezi ca nastase bogdan are unu dai un pm si va intelegeti voi daca vrei neaparat.;););):evil:
|
Quote:
desigur daca se ajunge la 90 de cai cum zici si tu trebuie sa ma gandesc si la frane ca sistemul de dacie abia daca face fata la un motor de 1300 :lol: ceva idei si acolo? thx de sfaturile date pana acum. |
pai ptr frane ai putea incerca pe spate o punte de renault 18 si pe fata fuzetele de r18.sau daca nu vrei sa o bagi in 4 prezoane o pompa de frana de la un papuc diesel si esti aranjat este foarte buna.
|
cred ca am sa apelez mai bine la pompa de frana ca sa scap usor si rapid si sa nu fie nici probleme cu pinguinii :-)
thx de sfaturi, urmeaza sa ma duc la magazinul de piese auto sa`mi fac o idee la cat ma ajunge cheltuiala cu piesele si de luna viitoare usor usor o rezolv :-) |
ok atunci eu iti urez spor la treaba.a da si inca ceva ai mai putea sa usurezi si volanta o axa cu came sport si ar mai fi lucruri.bafta
|
Quote:
banuiesc ca ce zici tu acolo se ridica la performante si mai inalte. p.s. tocmai acum am dat de ceva pe net unde sunt precizate efectele la usurarea volantei... din cate vad iti asumi si niste riscuri si ai nevoie si de strungar bun. |
da se ridica nu foarte mari performante dar da,chestia e ca pierzi din fiabilitatea motorului.
|
avantajul este urcarea mai rapida in turatii din ce vad.
dezavantajele sunt pe masura. e foarte greu de echilibrat, suprasolicita vibrochenul, pierzi din demaraj si creste frana de motor. practic nu ai nicio idee cat te va tine motorul daca umbli la volanta, mai ales ca strungarii sunt de 2 lei la tot coltul. |
Re: pt cipoNCE
3 Attachment(s)
mai cateva poze proaspete de azi printre munti :-)
|
frate scz de ce am zs,...dar prima oara cnd am citit mi sa parut k e vb de mn.......inca o data scz........si in pozele alea de la munte vad si masina lu cupidon.;)....scz dak mam purtat najpa in ce am zs pana akum......si imi pare fb k a fost sters masina mea din topicul cu dacii speciale.....
|
au fost sterse posturi si poze pt ca nu are nimic special ... e doar o dacie .. si aici se pune punct cu masina ta pe alte topicuri ... ai topic facut, postezi acolo.. sper sa nu fiu nevoit sa iau masuri de care sa nu fiu mandru .. ms de intelegere
|
cipy_2peu nu`i nicio problema, ma bucur ca ai inteles ;)
da, am fost amandoi cu masinile incolo, mai am vreo 2 poze in care sunt ambele in prim plan insa am preferat sa nu le bag fara stirea lui :-) ja_rule thx for the cleaning. |
5 Attachment(s)
am revenit cu cateva modificari la masina dupa ceva pauza :)
am prelungit capota peste faruri si am schimbat grila de cn1 cu una de cn2 si am modificat`o. am facut asta dupa ce mi`a iesit un idiot in fatza si mi`o farmat botul, iar cei de la service mi`au reparat`o aiurea numai sa scape de mine si am mers la un tinichigiu de al meu sa o modific putin. capota este prelungita cu tabla dintr`un capat in celalalt, se vede dupa model si in pozele anterioare ca este capota de cn1, apoi am vopsit botul negru mat. astazi am stat sa vopsesc jantele alb dupa cum am putut, am terminat numai bine inainte sa inceapa ploaia :D am mai schimbat stergatoarele cu altele mai calumea si bune, becuri xenon de 100 W + relee, iar sambata urmeaza sa cumpar o finala sport si sa o montez. defectul despre care stiu si nu trebuie sa imi ziceti este farul drept care se vede ca este cam aiurea, l`am schimbat pe cel vechi cu asta care l`am gasit pe la tinichigiu ca ala nu avea colt taiat si era si mai praf :lol:. in rest, poate unii vor zice ca trebuiau vopsite si aripile la linie cu capota, m`am gandit si la ideea asta insa e bun si asa. astept pareri de orice fel ;) |
Interesanta capota.De ce nu pui jantele canada pe o parte si cele super balon pe cealalta parte?cred ca ar da mai bine...
|
frumoasa schimbarea...ce ar mai trebui...masina lasa putin ca sa dea ma bine..si scoase pragurile alea aiurea...sunt prea batranesti parerea mea...in rest e super..janele la fel..culoare e mijto..Bafta in continuare
|
cauta sa-i pui aceleasi tipuri de janta...
farul din dreapta nu prea se aseaza bine,dar park si aripa din dreapta e diferita fata de aia din stanga... in rest...frumoasa bafta! |
a iesit bine capota.sa faci din CN1 in CN2 e ceva!arata bine,dar jantele dau ca dreaq...........
|
ms de sfaturi, idei, cat si pt partile proaste :-)
pragurile sunt din metal si intr`adevar sunt de ani buni pe masina, eu zic ca dau mult mai bine decat renumitele GTI :lol: sau fara praguri. aripa din dreapta e intr`adevar diferita de cea din stanga, insa pe viitor cred ca o sa le schimb pe amandoua cu unele noi, iar cu jantele sunt in dilema. sa pun inca 2 sa fie toate 4 de acelasi tip se poate rezolva repede, m`am gandit insa ca merita mai bine sa iau un set de jante aro 10 sau cel putin sa le las pe alea de pe fata sau sa le pun pe cele canada si sa iau inca 2 la fel pe spate, insa dublate sau intoarse. astept si ideile voastre :-) pana una alta astept sa imi iau finala si la inceputul lunii viitoare poate apuc sa rectific chiuloasa ca e dusa o supapa + alte modificari prin motor daca se poate si aflu cam ce ii pot face, inca ma mai gandesc la chestia asta. |
7 Attachment(s)
si cateva poze cu finala achizitionata, scuze de claritate, pozele sunt facute cu telefonul. a fost ceva de lucru la ea pana sa o potriveasca pe masina insa totul e bine acum :D
am scos si acel suport din ea sa fie gura mai mare si urla tot orasul :lol: cred ca o sa`l pun inapoi, depinde de reactiile vecinilor :lol: |
Decupeaza spatiu ala si pune-o mai sus ca asa arata urat
|
am vazut ca nu arata prea bine asa.
a sudat un suport si a prins`o in inele de masina ca si toba veche, este prinsa cam la limita sub masina, insa sta asa ca e rotunda si mai groasa ca cealalta si nu mai avea loc sa o ridice mai tare. o sa pun o bucata de plasa neagra ca sa ascund locul liber, cred ca da destul de bine nu? :) important e ca si toba e din inox :D |
se poate ridica mai sus linistit, modifica suporti, decupeaza si fusta de tabla, fai ceva ca sa stea toba la locul ei
e misto toba spor la munca :) |
ms de sfaturi, de stat sta tzapan :lol: o sa ma ocup de pozitia ei knd o sa am timp si bani de acum, momentan i`am pus plasa sa acopar zona si peste 2 saptamani la urmatorii bani incep reparatia motorului, poate iau si un carb dublucorp si 2mm din chiuloasa.
ai idei ce as mai putea sa modific sau sa schimb in el? :D |
se pot face una alta :)
canny, te-ai gandit mult la raspunsul asta? abtine-te daca nu ai nimic de spus-aleks |
una alta cum ar fi? :???:
|
interesanta masina , dar tot nu ai renuntat la pragurile alea si la prizele de aer false, fai ceva la vopseaua aia ca se vade aiurea rau de tot,tu vrei cai putere dar interiorul si exteriorul lasa de dorit.Spor la munca.
|
Quote:
la care vopsea te referi? la bot sau caroserie in general? poate o sa bag un polish in ea cand o sa am timp, chef si o sa`mi permita vremea. interiorul inca nu e o prioritate pentru mine, daca e curat e ok. la exterior mai sunt defecte, nu zic ca e perfecta, insa in general sunt multumit de cum arata, iar pentru cp nu cred ca conteaza aspectul, daca o fac sa arate ca un ferrari nu imi da 200cp in plus, nu? acum vreau sa ma ocup de motor pt ca peste o luna incep zilele sucevei si m`ar tenta legalele daca se organizeaza ca si anii trecuti. |
mie unu imi place la masina sa fie si frumoasa pe exterior daca are si un motor care sa manance asfaltu.Ma refeream la vopsea in general , botu mat e frumusel , dar zici ca e facut cu autocolant.
|
multi m`au intrebat ce am lipit pe bot si nu le venea a crede ca e vopsit pana nu il atingeau. :lol:
in rest toate la timpul lor, nu ma grabesc sa le fac pe toate deodata. dupa ce rezolv motorul o sa ma ocup si de restul, la relanti tremura tablaraia pe dansa din cauza supapei defecte. |
frumoasa masinuta ta....ma bucur ca inca mai sunt oameni care mai tin la vechiile dacii si nu renunta la ele...vad ca ai tot numar de suceava ca si mine!!!
|
Ma bucur sa vad un sucevean cu o dacie frumoasa
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:54. |
- Copyright 2026 4Tuning