Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   LOGAN ... Ce poti sa faci cu el (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/5237-logan-poti-faci.html)

sebi{ 07-07-05 19:17

hy

nu vreau sa ma bag in prostiile voastre dar am si io o intrebare,omu asta va cerut date tehnice sau opini despre fapul ca isi ia logan?
eu am un reno cu motoru de 16 de pe logan si intimplator lucrez si la reno deci:chip~10%din puterea existenta
filtru aer~0 cp
evacuare(din galeri pina in spate)~8 cp
rampa de benzina(injectoare si presiune)+fise si buji~10 cp
facetzi si voi un calcul si vedetzi cam unde potzi ajunge
p.s.eventual faci ce faci sa o usurezi putzin
si inca un sfat pe care il dau din experientza schimba rotzi si suspensie sa n-ai surprize pe curbe

Ford_V6 12-07-05 11:19

bujii si fise . . . .10 cai ????? tare . . .

dogarel 12-07-05 11:36

Si nu uita de antena cu miez de ou kinder - 5 cai cel putin.
:roll:

200SX 12-07-05 17:02

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Ford_V6\"
bujii si fise . . . .10 cai ????? tare . . .

esti carcotas

:arrow: rampa de benzina(injectoare si presiune)+fise si buji~10 cp

Ford_V6 12-07-05 18:36

rampa + inj + presiune da . . .poa sa dea ceva in plus . . .ma indoiesc ca dau 10 cai . . .dar fisele si bujiile ce sa dea in plus frate . . . .

Sa stii ca in ultimul timp am facut foarte multe teste pe dyno cu cateva masini cu diverse modificari . . .rezultatele au fost tragice . . .

fitre, evacuari sport 0 cai . . .
ciptuning cu cel mai agresiv soft la un 2000 16v de peugeot 7 cai . . .
presiune mai mare si inj mai mari . . . .2 cai . . .

asa ca hai sa nu mai dam cu caii astia in sus si in jos ca nu e asa . . .

sebi{ 13-07-05 13:30

Re:

Quote:

rampa + inj + presiune da . . .poa sa dea ceva in plus . . .ma indoiesc ca dau 10 cai . . .dar fisele si bujiile ce sa dea in plus frate . . . .

Sa stii ca in ultimul timp am facut foarte multe teste pe dyno cu cateva masini cu diverse modificari . . .rezultatele au fost tragice . . .

pai daca e asa cum zici tu ......noi totzi suntem prosti ca dam bani pe asa ceva?!?!?!?!?

200SX 13-07-05 20:06

io tot ce-am avut de zis era ca omul se referise la tot ansamblu nu doar la bujii si fise, cat despre cati cai da asta e o chestie care depinde de motor si de setarile care sunt facute apoi

SpeedFreak 14-07-05 10:01

Re:

Quote:

Originally Posted by \"sebi{\"
pai daca e asa cum zici tu ......noi totzi suntem prosti ca dam bani pe asa ceva?!?!?!?!?

BINGO!!! ai castigat premiul cel mare! :lol: :lol: :lol: :lol:

HolySoul 20-07-05 01:16

si softu ala nu trebe rescris ? sau de unde stie nebunu de calculator sa traga mai mult aer si mai multa benzina ? numai din pedala ?
oricum pentro logan is sigur ca se pot scoate mai multi cai (nu cred ca are 90 din fabrica si-l poti duce la 90 prin rescrierea softului sau inlocuirea cu unu k-lumea nu de dacie)
da la nush ce masina de dupa anu 95 facuta in germania , japonia sau eu stiu unde s-au chinuit aia de la fabrica sa faca un soft k-lumea pentru kalku masinii .. cum poate un chip facut din nush ce componente de vapor sa-ti dea
10% din puterea motorului (MOTOR 8 VALVE capacitate 1.6 ) si mai schimbi si injectoare si mai scoti si de acolo 10 cai .. si schimbi si evacuarea si daca pui toba nush de care da 10 cai daka pui de ailalta 7 cai .. daka scoti toata evacuarea si o lasi pe direct castigi 1 cal .. da asa cu tobele astea ... creca or fi supralimentand motoru :) si pe langa toate afirmatiile astea daka te duci la firma la ei o sa-ti spuna ca nici nu dauneaza motorului si scade si consumu ?!
Adica motoru ala merge cu aer in loc de benzina de la toba ?
Aberatii
am fost si eu la diverse magazine si mi-au zis ca-mi scot din 1.600 cmc 100 cai ----- 10 cai chipu + 10 cai toba +15 cai serpisori + 8 cai filtru sport .... faceti un calcul ! :)
Iesea o masina de rupeam orice subaru la legale ...
Ba chiar am auzit ca si de la spoilere castigi cai !:) ca e mai aerodinamica masina decat in fabrica si-ti da si spoileru spate vreo 2 cai ?!?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

George_P. 27-07-05 23:56

1 Attachment(s)
tare soul tare RAU.....i-a sa te interesezi si pt mine plzz sa-mi spui dak am auzit bine ca cik si din praguri cik se castiga niste cai bine de tot :lol: :lol: :lol: :lol:

xxdadixx 28-07-05 00:16

Re:

Quote:

Originally Posted by \"george_smiley05\"
tare soul tare RAU.....i-a sa te interesezi si pt mine plzz sa-mi spui dak am auzit bine ca cik si din praguri cik se castiga niste cai bine de tot :lol: :lol: :lol: :lol:

Eu stiu cel mai bine Loganul asta pt ca e facut de mine 8) E adevarat are prea multi cai sub capota si s-a cerut neaparat prize de aer de pe 206 RC :lol:

George_P. 28-07-05 13:20

LOOOOOL :)))))

apropo ca tot este topicul ce poti sa faci cu loganu,iti spun yo ce poti sa faci cu loganu......poti sa te rastorni cu el la 65 la ora,aia poti sa faci cu el
cand am citit mi-am schimbat 100% parerea despre logan
cititi presa de ieri(Libertatea) :wink:

Edd 28-07-05 20:43

ma eu nu inteleg ceva acum vine omu' si intreaba ceva... vine altcineva si spune si el ce shtie apoi apare piesa de rezistenta care f bine informat il face de *** pe cel care incearca si el sa il ajute .... si mai sar cativa sa il ajute pe cel \"bine informat\" ( nu dau nume ptr ca nu am chef sa rasfoiesc acum paginile) vreau si eu sa shtiu cine l-a ajutat pana l urma pe acest om?
Santos tu ptr ce plm sari ? daca nu shtie ,nu shtie frate nu toti se nasc invatati si mai zicea cineva pe aici ca a stat si a ainvatat(adick mai multi) si de unde plm ati invatat? nu ati pus intrebari? acum ca jtiti sariti si va dati mari fara nici o suparare .... se poate discuta cu calm si sa ii arati unde a greshit fara sa spui: \" ba da tu shtii ce spui? de unde sa scoti tu 15 cai din chip?\" (ashea e) asta e fraza celebra de pe forum (nu ma refer la toti) cand intreaba cineva ceva ce nu shtie... suntem oameni civilizati ce draqu' ....

HolySoul 03-08-05 00:35

LOGAN nu se rastoarna la 65 la ora ... stiu eu .. am vazut unu care mergea pe doua roti intr-o curba si avea 80 deci duce 65 fara probleme :D

Rolex_Logan 03-08-05 03:13

ai sa razi dar chiar nu se rastoarna ... a fost un test la pro motor in care a ramas pe roti si la 100 de km/h
sti ca pare greu de crezut pentru indoctrinatii (bmw sau mai stiu eu ce SH cu 300.000 de km la bord) dar uite ca au facut si romanii nostrii o masina cat de cat buna

George_P. 04-08-05 19:45

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Rolex_Logan\"
dar uite ca au facut si romanii nostrii o masina cat de cat buna

aja e........ :!: :!: :!:

sebi{ 04-08-05 20:41

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SpeedFreak\"
Quote:

Originally Posted by \"sebi{\"

BINGO!!! ai castigat premiul cel mare! :lol: :lol: :lol: :lol:

nu stiu ce invirtzi dar daca ar durea prostia ai fi primul care ar urla,daca faci o afirmatzie sustzine-o cu argumente daca nu mai bine taci

sebi{ 04-08-05 20:55

vad ca sa cam luat razna,ultima mea interventzie si va las sa aberatzi in continuare(nu totzi)
afirmatzia mea a fost ca bagi aprox 1000 euroi si cistigi ~25 de calutzi(~=aproximativ)iar cine itzi monteaza cipul si nu itzi rescrie softul......ma abtzin
iar pt cei ce cunosc timisoara,era sa ma dau peste cap cu loganu la 60 pe ora cu 5 persoane in masina in sensul de la selgros.

vectra_gts 17-08-05 15:47

iei 1 ( un ) litru de benzina, un chibrit, te apropii de masina, torni pe ea benzina da nu toata sa mai ramana indeajuns sa spargi un geam si dupa aia dai foc la benzina de pe masina si arunci sticla intr-un geam ( de preferat lateral ) D.A.C.I.A. Daca Ai Cap Ia-ti Alta

George_P. 20-08-05 00:49

Re:

Quote:

Originally Posted by \"vectra_gts\"
iei 1 ( un ) litru de benzina, un chibrit, te apropii de masina, torni pe ea benzina da nu toata sa mai ramana indeajuns sa spargi un geam si dupa aia dai foc la benzina de pe masina si arunci sticla intr-un geam ( de preferat lateral ) D.A.C.I.A. Daca Ai Cap Ia-ti Alta

asta sa faci u la vectra ta......sau mah rog ce machina ai :wink:

ozzy 20-08-05 03:34

cata violenta....pacat....de la discutii educative :wink: se sjunge la amenintari si alte-alea...calcati-o pe coada nu va mai certati

oache81 21-08-05 07:39

Re:

Quote:

Io am facut un test dyno mai demult,cand aveam evacuare fara serpi,filtru si cip si ajunsesem la 87.1 CP din 75.Poate saracul motor de peugeot e mai prost si nu prea poate mai mult de 7 CP in plus,am auzit ca si la cel de hyundai coupe ar fi cam la fel dar la un TDI poti scoate mult mai mult dintr-un cip.Si atunci cand am dat jos catalizatorul iti zic eu ca s-a simtit enorm,masina se tureaza mult mai repede.Faceti voi evacuare filtru si cip si pe urma nu e nevoie de dyno sa mai dati banii si pe asta,dar dati-va la o liniuta cu o masina ca a voastra dar stock si o sa vedeti ce se intampla.

aicad 21-08-05 11:55

Nu umblati la catalizatoare.... e adevarat ca alea sunt ca un dop infipt in c*r dar au si ele rolul lor :) mai ales astia cu diselare ar trebui sa le lase la locul lor... iar cu filtru sport masina clar VA FI mai naravasa pun pariu si cu sgm si cu toti tuneriii de pe forum ca da ca iti spui filtru si evacuare masina va fi mai naravasa :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Vedeti ce nu ati luat voi in calcul este factorul uman aka fiction tuning aka brain tuning :) Ca sa auzit sunetul superb al masinii va trebui s-o turati mai mult, deci veti conduce mai turat iar in timp va veti transforma in piloti de raliuri prin oras.... va veti lua p**i in g**a de la ceilalti participanti din trafic si se va gasi unul cu o dacie mai putin zgomotoasa sa-ti dea flashuri sa te dai la o parte :) deci asta inseamna evacuare+ filtru :) asta in cazul in care nu ai o masina de > 200 cp care urca ffff repde in ture si atunci un filtru prost iar taia din elan :P dar nu i-ar creste puterea :)

aicad 21-08-05 11:58

cat despre cip tuning pe motoare TD am sa va lamuresc eu ce si cum dupa ce o sa fac un dyno... cred ca si acolo lucrurile sunt trase de par rau de tot :)
o sa vedem ce si cum > 1 luna :P

_M_ 23-08-05 02:41

Ce rol ar avea un catalizator la o masina in afara de a \"cataliza\" gazele motorului? Zic eu ca gazele ar trebui evacuate cat mai repede.E adevarat ca am auzit ca motorul are nevoie de o mica presiune si in evacuare,dar sincer nu vreau sa aberez.De exemplu la motoarele in 2 timpi daca scoti evacuarea pierde din putere.Cam atat stiu eu in domeniul asta :) Rog cunoscatorii sa intervina :)

HolySoul 23-08-05 03:57

Re:

Quote:

Originally Posted by \"george_smiley05\"
Quote:

Originally Posted by \"vectra_gts\"

asta sa faci u la vectra ta......sau mah rog ce machina ai :wink:

bine ca ai tu masina mai buna ca a lui :lol:

HolySoul 23-08-05 04:08

ma eu unu am vrut sa scot 20 de cai din motor de 1.6 16 valve benzina cu vreo 1000 euro si n-am gasit pe nimeni care sa-mi garanteze ca pun pe dyno inainte si dupa modificari sa iasa de 120 de cai !
se e 16 VALVE nu 8!

cand aud de 30 de cai pe logan cu 1000 euro mi se face rau.
Turbina ? sau ce ? de unde ? cum ?
parerea mea ca mai mult de 10 cai nu poti scoate din el si asta cu modificari serioase la admisie + evacuare + chipuit k-lumea
... aa si dupa aia normal trebe sa schimbi si franele sa faca fatza puterii ;)

de unde e mentalitatea asta ca daca aveti 50 cai in plus trebe alte frane ?
NU cunoasteti fizica deloc ?
Daca ai 100 cai pe masina si o ridici la (150 sa spunem) ... si inainte mergeai cu 180 la ora acum mergi cu 300 la ora ?
Creste viteza medie de trebe schimbate franele ? Ce treaba au caii putere cu distanta de franare ? eu asta nu prea o inteleg nicicum (mai ales la ce modificari se fac in general in romania) .. nu spun nu .. cand ai motor de 120 cai si-l duci in 300 DA! trebe frane neaparat!
Dar sa o luam logic .. . orice masina are greutate maxima autorizata si franele alea au fost proiectate pentru a face fatza unui plus de greutate de aproximativ 600 KG daca nu mai mult .
Daca faci transplant de motor sau ai nush cati cai in plus creste greutatea cu 600 kg ? chiar daca creste .. ai franele ca atunci cand ai avea masina full de oameni .
Eu astea le vad ca mofturi ... ca si cum \"MA AM DE-A cai de trebe neaparat sa-i tzin in frau cu niste BREMBO de la mama lor ca altfel se duce cu 500 la ora cu franele normale\" .. Daca tot va plangeti ca n-aveti frane care sa faca fata \"puterii\" puneti-va ABS_uri pe masina si gata :))
eu unu cred ca la un plus de peste 50 cai trebe schimbate si discurile .
.. sau na .. daka ai mania vitezei si franele de pe masina sunt vai de ele .

Oricum Loganul tzipa dupa frane k-lumea :) creca asta ar fi mai important ca un filtru sport + niste jante frumoase si niste gume late , eventual coborata garda la sol si iese super masina . Restu pe urma cum sunt bani (transplant de motor sau pus turbo pe el??? eu zic ca bubuie! :) )

aicad 23-08-05 08:01

parerea me este sa-l lasati in pace de domnul logan.... eu cu 1000 eu mi-as lua o axa cu came sport, niste injectoare sport si as modifica cipul.... dar nu cred ca imi ajung... e si poate cu astea o sa fi un castig mai mare de 2-3 ori decat obtii din evacuare + filtru + cip.... faza cu turbo la motoarele aspirate este extrem de costisitoare. un turbo implica, schimbarea pistoanelor, decomprimarea motorului, modificarea evacuarii, instalarea unui intercooler, etc...

Killpacient 29-08-05 06:58

Re:

Quote:

Originally Posted by \"_M_\"
Quote:

Originally Posted by \"darcu\"
din contra :) chiar ma batea gandul sa imi iau unu ... acuma cred ca imi iau o Dacie sport ... si clar ca un oltcit imbunatatint oleaca (mai ales TRS-ul ;) ) face orice Dacie,Cielo si alte ***uri pana in 100 cp .Eu ziceam de orice masina in general nu neaparat de Logan ...

Aberezi cam mult nu crezi?Oltcitul ramane OLTCIT.Doar daca ii pui alt motor ai sanse sa scoti ceva din el dar la motorul care il are nu prea poti sa-i faci mare lucru.Adu-mi un OLTCIT care sa bata 90 de cai ai mei si iti cedez masina.

imi cedezi mie masina :lol: am oltic cu mici modificari....am stat oglinda la oglinda cu un a4..da pana intra 3 a... cand a dat ala a 3 a ......sa dusssssssssss.............

eXs 30-08-05 10:54

Noh lasa ca am ars si eu un TDI (A6 cred) recent?

Ploua torential, era noapte deja, in oras.
Aici deja era chestie de sofat :)

scorpio GL 30-08-05 13:44

Re:

Quote:

Originally Posted by \"eXs\"
Noh lasa ca am ars si eu un TDI (A6 cred) recent?

Ploua torential, era noapte deja, in oras.
Aici deja era chestie de sofat :)

Dar ala din A6 stia ca tu te intreci cu el???? :evil_laug

scorpio GL 30-08-05 13:45

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Killpacient\"
Quote:

Originally Posted by \"_M_\"
Quote:

Originally Posted by \"darcu\"
din contra :) chiar ma batea gandul sa imi iau unu ... acuma cred ca imi iau o Dacie sport ... si clar ca un oltcit imbunatatint oleaca (mai ales TRS-ul ;) ) face orice Dacie,Cielo si alte ***uri pana in 100 cp .Eu ziceam de orice masina in general nu neaparat de Logan ...

Aberezi cam mult nu crezi?Oltcitul ramane OLTCIT.Doar daca ii pui alt motor ai sanse sa scoti ceva din el dar la motorul care il are nu prea poti sa-i faci mare lucru.Adu-mi un OLTCIT care sa bata 90 de cai ai mei si iti cedez masina.

imi cedezi mie masina :lol: am oltic cu mici modificari....am stat oglinda la oglinda cu un a4..da pana intra 3 a... cand a dat ala a 3 a ......sa dusssssssssss.............

Ce Oltcit conduci tu ma, ca nu ai nici carnet.??

aicad 30-08-05 21:44

eu nu cred ca i-a dat a-IIIa :) cred ca a calcat acceleratia atunci :)
PS: si eu am stat oglinda la oglinda pe a IV-a cu un TT cu nr de DJ si omul super curios ma intreaba: Frate da sti cum ajung si eu la sala palatului... Deci sa nu va prind pe sosea ca eu am o masina un pic modificata :)).... gata nu mai postez

scorpio GL 30-08-05 22:09

Ma eu nu stiam, dar urmele alea de cauciuc erau de la astia cu oltcit???Eu zic sa aveti grija, astia care va dati la liniute ca vine un minor cu oltcitu lu'' maica-sa si va da rusinea :o .

Killpacient 31-08-05 00:56

da mai Scorpio GL.....conduc...si ? care e problema? shi din pakate mai stiu si sa schimb vitezele :lol:....shi a dat a 3 a ca am vazut cand a schimbat

scorpio GL 31-08-05 12:07

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Killpacient\"
da mai Scorpio GL.....conduc...si ? care e problema? shi din pakate mai stiu si sa schimb vitezele :lol:....shi a dat a 3 a ca am vazut cand a schimbat

Nu cumva masina aia pe care o conduci are niste pedale?Si cu cat dai tu mai repede din pedale merge si ea mai repede??

P.S.
Ala de care spui tu nu stia ma ca tu te intreci cu el, nu intelegi :lol: ??Omu mergea la piata ca-l trimisese nevasta sa ia cartofi si tu hop, sa-l intreci. :roll: .Numai raceri scot astia de la gradinite.

B-14-BYE 31-08-05 14:35

sal

gluma gluma.. dar trs-ul.. daka ii dai in blana pe la vreo 6500 de ture.. vezi ca se duce si face multe masini :) s-a dat un prieten cu un clio.. cu un golf 3.. si le-a dat rusine :) ma jur ca e adevarat.dar dupa 80 la ora moare.

scorpio GL 31-08-05 14:54

Stiu dar imi place sa-l necajesc :twisted: .

Dani_E21 31-08-05 16:00

Re:

trs-ul e un mic bolid :D

Killpacient 01-09-05 01:31

bai yo am alte pistonase + un fel de turbina home made care imi baga aer klumea la turatii mari.....shi a meu inka nu a murit la 80.....ci la 145

All times are GMT +2. The time now is 11:25.

- Copyright 2026 4Tuning