![]() |
Re: ‘High Dynamic Range’ images
Quote:
|
pt CataNos:
Da, normal ca poti. Ca banuiesc ca poti seta expunerea la el. Pui camera pe trepied, sau pe ceva fix si faci 2,3,4,5 poze cu expunere diferita. Ai probabil la camera AutoBraket, care face singur asta. Daca nu fie te duci in modul Shutter Priority si faci poze cu expunerea setata manual de tine la mai multe valori, fie din modul Auto al camerei si faci o poza, apoi umblii la "exposure compensation" si pui intai -2ev, apoi +2ev si faci cu fiecare cate-o poza... Pozele obtinute le bagi in programul PhotoMatix, dai generate HDR si apoi Tone Maping si ai rezultatul. Si incearca la cadre cu contraste mari, care au zone cu lumina f puternica si altele f intunecate. |
yo nu am cum sa setez manual timpul de expunere.... .. si tot merge sa fac
|
Pai ai exposure compensation,nu? ca tot un fel de setare manuala e si aia... adica ii dai mai mare sau mica expunerea decat cea automata pe care o seteaza aparatu.
|
yap......,,,,,
|
2 Attachment(s)
Quote:
are RAW. zic eu ca e mai simplu :-) pentru Oxide, ai cam exagerat cu cerul ala. e prea dark ;) si pentru ca tot a dat boala in HDR`uri :lol:... 2 si de la mine :D |
ce beton e asta ultima.....am facut si eu niste poze....acum downloadez photomatix sa le fac hdr. sper sa ma pricep
|
cum pot sa le transform din .hdr in .jpg ????????
|
Quote:
|
Ca sa puteti salva direct Jpeg, trebuie sa alegeti 8biti la tonemapping. La 16biti puteti salva ca Tiff.
|
2 Attachment(s)
am facut ceva....nush zic ca pentru primele sunt bune....o sa mai incerc poate iese ceva
|
RoSonic multumesc frumos pentru sfaturi, o sa ma apuc sa fac si eu cateva hdr-uri sa vedem ce va iesi. mihai134 la ce te refereai cand ai zis "are RAW. zic eu ca e mai simplu " Stiu ca are RAW, dar nu prea stiu ce inseamna sau cum sa-l folosesc...
|
Quote:
Mihai 134 : "se poate face cu orice camera care iti permite controlul expunerii. faci 3 sau 5 poze la -2, -1, 0, +1, +2 E.V. (asta pentru 5 poze) si apoi folosesti Photomatrix pentru a crea HDR`ul daca ai RAW la camera atunci chestia cu expunerea o faci din soft, e mai rapid" |
4 Attachment(s)
Ce mi-a iesit mie cu sample`ul lor .. :D
|
Rezumati-va la POZE FACUTE DE VOI!!!! Asta e ideea!!!
@cataNos, pe scurt si simplist explicat RAW e un format BRUT pentru poze. Salveaza tot ce vede obiectivul. are o dimensiune mult mai mare. si se prelucreaza cu softuri speciale in care setezi luminozitatea, coloristica si alte lucruri pentru a obtine fotografia finala. La jpeg, imaginea e compresata, si luminozitatea, coloristica etc. au fost setate din meniul aparatui cand ai facut poza. Se poate si cum a zis Mihai134, dar nu cred ca e mai simplu, editarea raw-ului fiind o etapa in plus, si poate nu la indemana (un raw ocupa mult mai mult spatiu, trebuie soft special pentru vizualizare/prelucrare, oarece cunostinte etc.), ca o introducere directa a jpegurilor direct in photomatix. |
2 Attachment(s)
Inca 2 poze de azi. :D Astept pareri.
PS:Macar astazi a tinut ceru' cu mine. :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
din nou p balcon . . .
mi-e lene sa ies din casa , sa mai car si trepiedu' nici vorba :lol: |
Quote:
intr`adevar pentru cine e mai comod:) editarea raw`ului poate fi un inconvenient. dar consider ca nu totdeauna ai trepied sa faci 3/5 cadre nemiscate. totusi ce n`as da sa am raw la camera :D @Oxide, mijto mijto :D |
Quote:
|
1 Attachment(s)
pot sa incerc shi eu?
|
e jos .. pe la faleza nord ?
|
1 Attachment(s)
now my try
|
Re: TEHNICA : ‘High Dynamic Range’ images
tare.... :D
|
1 Attachment(s)
@golf - da in faleza nord e facuta poza
.... inca una |
Quote:
misto si asta... da se vede aiurea la numar.. inprimu bloc acolo am stat eu :P |
6 Attachment(s)
mai pun cateva
asta ca sa se vada ce fac la munca:P cadrele sunt facute cu un D400, fara urma de trepied sau stativ. e un singur cadru care este modificat, dpdv al expunerii, cu photoshopul (la munca am licentza:P). apoi cele trei tiff-uri indesate in Photomatix Pro (trial). intrebare - in Photomatix Pro e undeva 48 biti compresion (utilities\48 biti compresion) - ce face asta? la ce e bun??? ms super topicul |
Quote:
|
Cat ocupa photomatix-ul? Il poate pune cineva?
|
@mihai - super aparat nu am ce sa zic, nu are omul obiective calumea doar un 14-55 cu 1,9 parca. oricum e meseriash fotograful, astea's trase de mine, dupa s'a uitat lung si mi'a aratat cum se fac pozele, poa o sa pun daca imi da voie:P
@shogun - pe linkul dat de mke gaseshti trimitere catre photomatrix |
2 Attachment(s)
Prima mea incercare
|
3 Attachment(s)
Cateva imagini HDR facute anul acesta la mare! (COSTINESTI)
Mai multe fotografii (si HDR), facute de mine, aici: http://john77.deviantart.com/ ..alta data urcale direct aici pe forum...sau punele max 1024x....;) MKE |
1 Attachment(s)
un hdr nocturn... proaspat tras acum 5 minute:D
|
2 Attachment(s)
hai ca mai pun si eu 2 facut acum vreo 2 zile parca..:-):-P
|
1 Attachment(s)
:shock: :shock: super photo's... nu prea intzeleg programu... cum fac sa nu imi mai apara photomatix pe poza care am facuto? am incercat si yo ceva:rolleyes2 :rolleyes2 P.S. nu sariti pe mn :???:
|
tre sa il cumperi :lol::lol::lol::lol:
|
1 Attachment(s)
another one
|
1 Attachment(s)
..................
|