![]() |
Re: Opel Astra OPC Nürburgring
daca nici golfu nu e in clasa cu astra :) ... :rolleyes2 :rolleyes2
|
Quote:
P.S.-Cat despre mazda 3 poate sa aibe si 300 de cai,ca tot nereusita este!! Dc. tu faci deosebirea intre o mazda 1.4s-vt de 84 cp si o mazda mps de 265 cp eu ma fac preot:D ,nu iese cu nimic in evidenta ca design!!..arata a masina de tocilar cu ochelari:lol: :lol: |
Quote:
vezi ca si MPSu e concurent direct :) chestia cu e urata,e frumoase depinde de gusturile fiecaruia ... :) mie imi place :) |
Quote:
E mai buna. Am gresit cand am facut afirmatiile. |
Nice...frunoasa culoarea si vinylul:D
|
Quote:
|
vreau si io una ...
|
wow faina masina:D
|
Parerea mea e la fel cu celelalte OPC-uri, probleme in curbe, devine subviratorare masina, asta din pacate pentru siguranta (masina GM, "pentru ameica" unde daca te intorci in curba dai in judecata compania...).
Probpema asta se poate rezolva foarte usor, un stabilizator fata din varianta cu cel mai mic motor, ori montat una mai tare pe spate. In rest este la nivel cu restul din clasa. |
din ce stiu eu, ultimele creatii OPC (cel putin Astra si Corsa) detin recordurile la Nurburgring, fiecare pentru clasa ei.. asa ca acum ma intreb de unde ati auzit/stiti voi de probleme de directie sau probleme in curbe, ca doar nurburgring parca era circuit si nu autostrada :lol:
|
Hm...
De exeplu corsa era comparat cu clio sport, peste tot corsa era mai rapica, mai bunam, dac la testele unde masina trebuia sa ia curbe...era cu mult in urma, in ciuda faptului ca pe linie dreapta este mult mai rapida...deci asta inseamna ca suspensia nu este reglata cum trebue. La fel is cu vectra, si astra anterioara, si cotetul aia mare de 7 persoane, toate au un motor foarte bun, frane bune dar sunt subviratorii, toate!!! Stiu de ce este asa, dar oameni buni, o masina de "sport", cel putin cu tendinte de sport trebuie sa ia curbele cu clanta inainte, nu cu grila inainte in rapa...ma rog, asta e parerea mea. |
Quote:
opc-ul este cea mai rapida pe circuit din clasa sa ! DECI STIE SA IA SI CURBELE ! |
Daca tot vreti date, si nu cautati pe net...
Pentru corsa: Track Corsa OPC Clio III Sport Hockenheim Shorttrack 1:21.5 1:20.5 |
Quote:
Mda, pare ca stie. Interesant ar fi un lucru....http://www.fastestlaps.com/index.php...=458d5fc827e78 pe Nurburgringul care a facut celebru OPC-ul, ST-ul totusi e pe acelasi timp cu el (chiar cu 93 de sutimi mai jos), desi nu apare mentionat, ce-i drept, mai sunt circuite incluse in test in care OPC castiga (inclusiv circuitul Top Gear).Ce vroiam sa spun ca e interesant: o data ca ST-ul nu era mentionat cu timpul sau, apoi, daca timpii ST-ului pe circuite mai scurte au fost mai slabi, cum de nu s-a pastrat o proportie, in sensul ca timpul Focusului sa fie mai slab si aici si inca la o diferenta mai mare (fiind mult mai lung decat celelalte). |
Parca OPC-ul asta are un pic mai multi cai decat ST-ul...si ST-ul este un Hatchback cu tendinte sport si nu un track day car.
Astept RS-ul care e un adversar real, cum ar fi Megane Sport R26. Da aia am comparat clio cu corsa ca sunt 99% identice ca performanta si e de la aceasi firma (corsa de opc) si tendintele masini nu neaparat tipul de suspensie determina, ci cum e setata ea si ce electronice are. Asta inseamna secunde multe si clienti mult mai putini...99%din oameni nu doreste o masina de zi cu zi cu suspensie extrem de rigida...dar totodata asta va fi rapid prin curbe... Numai cele bune... |
http://www.fastestlaps.com/index.php...=45c462fdc7c6f
Pai asta ar fi comparatia.Luand totul proportional, adica faptul ca pe toate circuitele pe care s-au comparat, RS e mai rapid ca ST, inseamna ca si pe Nurburgring in mod normal ar fi mai rapid.In teste e trecut OPC cu 8.35.93, ST cu 8.35.00, normal RS s-ar putea situa sub 8.35.Dar are doar 212cp.Versiunea viitoare se anunta la 2.5l (chiar 3 dupa unele surse).O prima varianta (care nu prea mi-e pe plac la auz :) ) ar fi de 280cp, dar cu tractiune fata.A doua e de-a dreptul lovely, 300cp, pe transmisie integrala.In conditiile alea ar putea fi un rival serios chiar ptr Subaru Sti sau pentru Evo. |
cea mai "grava" problema al celor de la opel este ca fac parte din G.M. !
daca erau pe cont propriu era mult mai inaintati ! ma bucura existenta opc-ului si sper in reaparitia calibrei(2 poate) si al omegei ! |
Quote:
eu le-am condus pe amandoua si este cu mult mai bn opc-ul, iti ofera senzatii mult mai puternice ! |
Nimeni nu asteapta mai putin de la un fan OPEL...(opc)
Dar senzatiile si performanta sunt dou lucruri total diferite (cu 1300 ce senzatii ai la 120 si vine curba...) ps. parca @carutasu a zis ca nu e mai rapida ST-ul decat OPC, dar RS o sa fie cu siguranta... |
Quote:
|
Quote:
+ proprietarul de st era tov cu unul cu opc-ul si a spus ca merge mult mai bn opel-ul, ca are tinuta de drum mai sigura! + tu esti tastaturist...nu ai condus nici una dintre masini ca sa iti versi aici parerile tale ! |
e frumoasa tare,pe negru e mai criminala .nice opel
|
Quote:
Quote:
|
http://www.fastestlaps.com/index.php...=458d5fc827e78
Asta ar fi fost comparatia, strict asupra testului 2 de circuit.Iar timpul OPC-ului a fost scos de Manuel Reuter.Restul testelor sunt in favoarea Opelului. |
oricum... vorba lu varamio de ex. el are meriva opc. meriva opc e o masina inalta, clar mai instabila decat un vectra sau astra. si e sofer experimentat. nu are 18 sau 19 ani. "nu am avut curaj sa intru cu ea atat de tare in curba incat sa subvireze". nimeni din reprezentanta nu a avut curaj sa forteze vectra opc-ul atat de tare. si totusi i-au dat 260km/h. deci sa nu mai aud anumite persoane cu opc-ul care subvireaza ar trebui sa le dam una sa conduca sa-i punem pe un drum slalom si sa-i punem s-o faca sa subvireze. au curaj?
iar ce mai zic astia la tv gen top gear: astia au pista. daca se intampla ceva nu pateste nimeni nimic masina iese pe gazon. de-aia isi permit s-o forteze! |
Quote:
|
Quote:
Respectiv, daca cateva dintre voi nu apasa masina cum era facut ea...de ce ii dai mai multi bani pentru el. Pentur sigla sau cei cateva cai in plusi nu merita banii. Dar intre toate mi e mila de voi...cati ati fost pe un circuit, cati ati incervat masini la limita si peste in conditii de siguranta, multi dintre voi nici nu stit ce poate masina si apasati in linie dreapta cu 260..sau cat poate saraca. Nestiind cum franeaza ea la viteza respectiva sau cum reactioneaza la virare, nici nu ma mir ca zilnic dupa club revedem unul pe copac. |
Quote:
|
De la tine nici nu asteptam la mai mult.
Am vrut sa subliniez faptul ca degeaba iti da o supensie mai rgida, cai in plus si jenti mai mari daca nu o folosesti, sau o folosestu pe drumuri publice in general fara a stie unde sunt limitele masinii...atuncea ce rost au... dai bani pentru sigla si image. |
Quote:
|
Quote:
Asi da mamei una, nu face acident din cauza vitezei mari in curbe (se sperie dupa prima si nu mai da tare), e confortabil, nu prea ai probleme cu ea...ce sa zic, o masina oare care...In ultimele modele chear arata bine (astra GTC-numai din afara si corsa in totalitate, vectra bara totala) asta consider eu, despre design. Dar ca masina cu tendinte sportive mai are de evoluat. Astra OPC merge ca un Golf GTI cu chip si suspensie mai rigida. Parca OPC ar fi o forma de tuning fara mari posibilitati, parca ar da comanda din catalog, are acolo cateva ingineri care au habar si incearca sa scoata ce pot. Mai scurt, OPC (ca tuner) nu mi se pare asa refinat ca restul din categorie, este mult mai turbat si cu toate aste nu e considerabil mai rapid. Asta inseamna ca incerc sa face ceva bun, dar cumva nu iese (sau costurile nu le permit). Deci, eu nu consider opelul de a fi masina proasta, numai modelele "sport" nu mi se par asa de rafinate ca la restul constructorilor. |
Quote:
si eu sunt anti vag, dar tu...esti sub orice critica! e mai buna 1100 aia pe care o ai tu...:)) |
Quote:
o sa imi vand alfa si o sa imi achizitionez un opel? tare fiabile, si bune sunt opelurile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sunt curios ce masina ai? dupa cum vb...ai vw! au am avut vw si e de tot kct-ul marca asta si nu am avut numai un model ci 3 pe care le-am schimbat ca pe ciorapi, din care un passat nou nout de 131 cp care m-a dezamagit totalmente+costuri de intretinere f mari ! daca ai bani iti iei bmw, mercedes! daca esti pe la misloc iti iei un opel ! |
Am si seat si dacul asta controversat...
Deocamdata la ambele am schimbat numai consumabile, numai! La dac bucse, rotule, telescoape, bujii, filtre, rulmenti si ulei dupa 20 de ani. La seat (a mers 70.000 la mine) schimbat filtre, ulei placuta de frana (o data) rulemnti la dreapta fata si in rest nimic, masina acuma are ~160.000km la bord, plus cateva furate...cred inca 5-60.000. Deci nu pot sa sic ca am problema cu VW...dar nici nu consider un constructor foarte bun, asta in prizma masinilor japoneze. Cu mercedesul am alte probleme, dar asta nu apartine aici, cu toate ca vreau sa cumpar una. |
mai tastaturistule... daca tot crezi tot ce se zice la top gear sau alte emisiuni iti dau un link de la un episod top gear cand jeremy clarkson zice despre vectra opc (vxr in cazul celui pe care-l conducea): "...quicker than a bmw m5, than any amg-s... in fact, the only 4-door salloons quicker than this one are: bentleys, maybach and maserati".
atentie: a zis QUICKER nu FASTER |
Quote:
Va rog pe toti, sa va uita pana la capat, si dupa asta sa cautati un video cu un TypeR (modelul anterior), se vadeti cum trebue sa mearga o masina de acest capibru in curbe. Cu astra opc: https://youtube.com/watch?v=7QhS6FKeP1s Cu vectra opc: https://www.youtube.com/watch?v=0k5py...eature=related |
degeaba se vorbeste cu tine... ai condus ma una?!?! ai tu tupeu sa intri cu ea atat de tare in curba sa subvireze? care parte din OAMENII AIA O TESTEAZA PE PISTA DACA SE INTAMPLA CEVA NU LOVESC PE NIMENI SI NU INTRA IN NCII UN COPAC/PARAPET nu intelegi? vectra opc nu e o masina de curse. e doar un hot saloon... o masina adevarata de curse nu prea e street legal
|
Deci tot zici ca nu am dreptate si ca au o suspensie buna, nu?
Tie iti trebue o masina puternica care are probleme serioase in curbe? Deci pana la urma vrei sa zici ca viata si masina buna incepe cu liniute si cu viteze mari. Si nu are de a face cu stabilitate in curbe, suspensie bine reglata sau cu orice ce se intampla dupa miscarea volanului. Mai bine ma las ca ma si nervez cu aberatii de gen... Cred ca am adus destule argumente, majoritatea nu de la mine, si tu, si multi sustineti ca e masina perfecta, puternica, stabilitate buna si pot continua...asta e ori nivelul vostru de intelegere, ori asta doriti de la o masina... |
aoleu nu intelegi n-are sens. nu am spus ca are suspensie buna am zis ca oricat de proasta e nu o conduci tu dupa limita pentru ca nu ai unde si fac pariu ca nici curaj
|
Quote:
oricat de fiabila este masina, daca esti forjator schimbi mult mai mult la ea decat consumabilile! asta denota ca nu prea stii ce sunt masinile sport...>deci nu poti vb de supravirare....subvirare si alte "fleacuri" ! iar daca crezi tot ce se spune la tv...intrii in categoria celor pacatiti de tv, numita "Mintim poporul cu televizorul" ! |
| All times are GMT +2. The time now is 08:43. |
- Copyright 2026 4Tuning