![]() |
Re: Dacia masina mea
daca vrei sa-i schimbi bordul....nu-i pune unul mai nou de Dacie....pune-i de Opel Astra F `92 se potriveste aproape perfect....adica trebuie dor taiat putin din adancimea lui....restul modificarilor le gasesti aici: https://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=49443
iar in legatura cu toba de foc....adica cea de mijloc....o poti scoate linistit.....uite-o pe a mea cum facea fara nici o toba....doar tzeava din fatza pana in spate https://www.youtube.com/watch?v=fG_dFwIEkB4 |
mie unu imi place dar ultima toba o ai
|
ti ai facut actipildurile alea cu "pilot" si "momo"??
|
3 Attachment(s)
abtipildurile cu red line wrc pilot sunt cumparate iar cel cu momo e facut de mine pt ca e mai usor de facut si nu se gaseste prin mogazine.oricum cel cu extrem de pe parbriz cred ca il dau jos si o sa ii pun folie.
cypy iti place toba e de inox sudata de cineva acasa si are si site si atunci cand fortez motorul mai tare si imi da rateuri pe toba se aude ceva de genul masinilor din campionatul de wrc. mai choco cred ca in curand o sa ii pun teava in loc de toba de foc si sper sa o ajute si pe ea la motor ca eu nu pun teava doar asa ca sa se auda ca un tractor.acum trebuie doar sa mai gasesc o teava ca nu am gasit nimic pe acasa si treb sa ma duc la un depozit de tevi. va rog sa imi spune-ti cum se aude un motor de dacie de 1300 daca ii pun un filtru sport de la sparco.ca am gasit unul la un prieten si e dispus sa mi-l dea mie ca sa il pun pe a mea. baieti vand volanul care il am pe masina.cine e interesat sa ma caute pe net si e la bani bunicei. cine il vrea e 5 sute mii. |
ozn_yakuza.....yo am anulat tobele numa pt concursul ala de tobe
|
Quote:
|
eu zic sa dai stickarele jos ca da in kitch ...... :rolleyes2
|
6 Attachment(s)
Quote:
hai sa va pun poze cu toba de la dacia lui fratemiu e toba originala REMUS ce ie modificat la ea: -toba de foc inlocuita cu o teava -ultima toba e una de golf |
si cum se aude fara toba de foc?
nu te sup frate daca il vrei dai 5 sute daca nu nu si gata eu vreau sa il dau. ma eu zic ca ii sta bine pt ca mie o sa imi aduca cinevain cateva zile un volan original momo deci isi are rostu abtipildul cu momo,o sa ii mai pun un filtru de aer de la sparco original si o sa ii aplic si un abtipild cu sparco si ala cu red line e pt ca masina in momentele ei de fuga si demaraj intra pe rosu la turometru(o sa ii montez si turometru) si abtimildul cu wrc e pus pt ca masina o sa fie facuta in stilul masinilor din campionatul de wrc. |
sper ca sti k la un filtru de aer trebe schimbat sata sau curatata tot la 5000 de km si mai trebe un sprei anume ca sa nu inre praful in motor
sau mai este filtre de aer cu sata care se cumpara gata facuta cu clei dala si se pot cumpara si schimba |
1 Attachment(s)
Quote:
aia e o varianta home made la filtrul sport nu te costa decat 7 lei sa il inlocuiesti (depinde de adaosul magazinului) , ii astupi "dosu" cu un capac de la cutia de 10 cd-uri il infigi pe teava si ala e. |
cu filtru si cu volanul o las mai moale pt ca treb sa ii schimb niste garnituri dracii cauciucuri ca a inceput sa imi faca uratel directia.
|
asa imformativ cat ceri pe chiuloasa poate iti gasesc pe cineva sa o dai.
|
2 Attachment(s)
hai baieti ca am facut unele modificari la bord.dar nu e gata inca bordul adica ceasurile de bord o sa fie gata in curand.
oricum nu puteti voi sa observati bine ce se intampla acolo dar o sa ii pun alt bord adica ceasurile cu turometru incorporat.si o sa il fac gen TAU.sper sa iasa asemanator, o sa pun poze cand va fi gata. hai ca am facut un model de ceasuri cu iluminare pe leduri si lumina vine din spate.sper sa pun si poze in cateva zile.arata destul de frum pentru un singur om care a muncit la ele adica eu si pentru o amarata de dacie. |
asteptam pozele
o sa fie tot cu culoare albastra bordul |
da o sa aiba lumina albastra si ele negre,gen boedu lu TAU.
sper ca maine sa pot baga poze cu bordu ca azi nu prea a mers netu ca lumea. |
1 Attachment(s)
o poza cu indicatorul de ulei si apa de pe masina mea dar o sa le schimb in curand.
|
12 Attachment(s)
niste poze cu niste boxe ce le-am montat pe ea.
aici sunt pozele. cum arata din spate. poze cu suportul de ceasuri facut de mine,ceasurile o sa fie montate pe stalpul stanga fata.treb sa il termin dar nu prea am timp. niste poze mai vechi cu bordul meu ca acum nu mai arata asa o sa vedeti voi cand o sa pun pozele. |
Quote:
|
12 Attachment(s)
'' frate'' nu stiu dar cred ca nu ai lucrat niciodata cu chit fibra sa u nici macar nu ai auzit de asa ceva.
suportul e acum acoperit de chit fibra si nu e slefuit si o sa fie dat cu chit galben si apoi finisat si vopsit in negru. '' frate'' mai lucreaza mai fa si tu cate ceva si apoi vb de tuning si de alte chestii care sunt legate de tuning. o sa vezi tu cum o sa arate si o sa zici ca nu mai e de piatra. poze cu noul bord poze pe zi si pe noapte alte poze cu bordu scuzati calitaTEA pozelor sunt facute cu telefonul o sa ii fac unele modificari si o sa vin cu noi poze. poate sapt care vine o sa termin cu suportul de ceasuri si o sa vin cu noi poze. o sa iasa destul de bine si o sa vedeti ca nu arata asa cum a zis omul ala ca arata ca cioplit in piatra. poate va place ideea mea de loc unde sa pun extingtorul la dacia mea. pozele nu sunt prea clare ca sunt facute cu un tel si ultima poza cu extingtorul ca o uitasem. si in curand o sa ii fac abtipild special cu nos asa ca o sa am butelie de nos intre scaune la dacie eu zic ca se vede frumos am terminat suportul de ceasuri urmeaza sa dau si poze. astept un prieten sa vina sa imi puna un bandou parasolar ca pe acela cu extrem l-am dat jos si apoi o sa pun ceasurile pe stalp |
pt ca daca pun suportul nu mai pot sa pun folia pe parbriz sus pt ca nu imi mai da voie suportul in partea stanga langa stalp
oricum a iesit beton suportul pt un '' incepator'' si o sa vin si cu poze noi o sa vedeti si anumite etape si acum e gata vopsit in negru mat si arata foarte bine. |
Am uitat sa pun ghilimelele de rigoare la instingtor :)..
|
4 Attachment(s)
sa va dau niste poze cu suportul de ceasuri aproape terminat.
dar pozele sunt doar pt cei interessati nu pt toti bagatorii de seama. |
4 Attachment(s)
sa dati si voi niste sfaturi despre cum am pus extingtorul la dacie si nu comentarii de genul '' ce ma ai nos pe dacie''
eu doar va dau o varianta de a pune extingtorul. |
4 Attachment(s)
ieri am dat cu chit la aripile fata acolo unde se unesc ele cu stalpul parbrizului si sper ca a iesit destul de bine.
|
5 Attachment(s)
poze recente cu suportul de ceasuri finisat si vopsit.
|
3 Attachment(s)
si poze cu suportul de ceasuri cu tot cu ceasurile montate.
|
4 Attachment(s)
si aici am pus folia pe parbriz cu un prieten care pune folie fff bine.
e maiestru omul la pus folie. |
7 Attachment(s)
si ultimele poze cu ceasurile montate pe stalp si cu ele pe timp de noapte
sper sa va placa si scuzati calitatea pozelor pt ca sunt facute cu telefonul. |
hai ca e tare extinctorul cu nos in el :P
arata bine ce ai facut cu ceasurile. |
1 Attachment(s)
ceasurile de pe stalp sunt puse fara ca ele sa fie legate la ceva cu care dacia a fost inzestrata.
ele sunt puse doar asa ca se poate si suportul e facut de mine si montot si vopsit si instalatia e legata tot de mine. ceasu de sus e pt N2O adica nos pt cine nu stie formula chimica cu toate ca nu am nos dar mie imi place si ceasul de jos e pt fluxul de aer care intra prin filtrul de aer dar e pus tot fara nici un rol. eu zic ca acele ceasuri se vad frumos si stiu ca o sa primesc comentarii de genul ce ba ai nos pe dacie si tot felul de comentarii dar sa intelegeti ca nu sunt puse decat pt ca mie imi plac si pot sa le pun ca e masina mea. |
si ceasul cu nos l-am pus pt ca tot am facut extingtorul cu nos pe el asa ca m-am gandit sa ii facsi ceas ca sa fie treaba treaba.
|
1 Attachment(s)
o ultima poza cu kilometrajul meu si treb sa le mai fac si acele de culoare rosie dar cu lumina de led dar nu prea stiu cum sa le fac dar gasesc eu ceva.
|
mi-am luat 4 jante model 86 si le-am curatat si apoi le-am vopsit albe au iesit super
|
in curand o sa pun si poze cu jantele.
|
saptamana trecuta mi-am anulat geamurile spate adica le-am blocat si i-am scos macaralele geamurilor si am taiat anumite ramificatii ale usilor din spate
|
si am usurat-o mai mult.
|
eu urmaresc sa scot de pe ea aprox 150 kg pentru ca :
-daca e mai usoara ai mai bune frane adica distanta de franare e mult mai mica -daca e mai usoara accelereaza mult mai tare si trage motorul mai usor -daca e mai usoara prinde viteza ei maxima intr-un timp mult mai scurt -consumul de benzina scade simtitor -daca e mai usoara e mult mai sprintena in accelerari bruste si depasiri sunt destule motive care pe mine m-au facut sa scot din ea anumite parti inutile si alte parti mai putin utile. |
si cam ce ai scaote din ea? dar totusi sa ramana functionala in viata de zi cu zi
|
1 am scos scut motor
2 scut rezervor 3 bara metalica fata care tine bara de blastic 4 bara metalica spate care sustine bara de plastic 5 macaralele geamurilor pe spate 6 manerele de la geamuri 7 anumite portiuni de tabla de la usile pe spate care nu sustin nici un surub sau alceva 8 parasolarele 9 manerele de la usi alea de pe plafon 10 partea fata aceea bucata de tabla care e la radiator si se uneste cu aripile 11 ramificatiile de la capota portbagaj dar nu toate 12 ramificatiile de la capota fata dar nu toate 13 acel x de metal din spatele banchetei spate care delimiteaza portbagajul de interior o sa mai urmeze si alte modificari dar treb sa le gandesc pt ca sa nu afectez structura masinii |
| All times are GMT +2. The time now is 07:51. |
- Copyright 2026 4Tuning