Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Oltcit tuning (https://forum.4tuning.ro/135-oltcit-tuning.html)
-   -   Modificări ale sistemului de prindere al jantelor! (https://forum.4tuning.ro/135-oltcit-tuning/46982-modificari-sistemului-prindere-jantelor.html)

tha_nox 30-08-06 12:44

Re: jante oltcit

Quote:

Originally Posted by D3mon (Post 536382)
super tare faza cu jantele de smart....mi-as lua shi eu da sunt o caruta de bani... la opel am dat 9 mil pe 4 jentzi de aliaj cu cauciucuri cu tot michelin....oltcit club '86 trebuie adus la viatza

tot la un club 86 lucrez si io...dar nu visa la jante de smart..mai bine te limitezi la unele mai simple din aliaj pe 4 prezoane si cu flanse...pe oltcit dau foarte bine jantele care pe alte masini arata de c***t.. ;) cat despre bord...am vazut ca ai intrebat pe alt thread.. cu aprox 4-5 mil poti sa iti imbraci tot interioru in vinilin,si eventual sa mai vopsesti si partile de plastic...

aXelstorm 30-08-06 20:28

Pe oltcit, limita tuningului se afla in propriul buzunar. Se pot aduce multe modificari.

D3mon 31-08-06 01:14

da am vazut shi eu...chiar arata super bineshi alte jenti..am vazut alea de peugeot care nu arata rau shi alea in 5 spitze nush ce marca da erau faine...cat despre alea de smart nu arata rau chiar azi m-am uitat la unu sa vad cum sunt...nu e mult 4 -5 mil dak stau bine sa ma gandesc...shi nu arata rau...pe jjs shi pe xxs arata bine...mai mishto pe jjs k era bej shi e fain sa fie deschis! da cu priza are ceva dak pui? in afara de faptu k ies in afara nush de ce nu ar merge...ms de mesaj

chili 02-09-06 20:31

Quote:

Originally Posted by tha_nox (Post 460620)
io doar ce mi-am tras niste jante de peugeot in 3 prezoane care se potrivesc perfect..doar ca sunt cam vechi si mici (13") da am cauciucuri de 185 pe fatza si 195 pe spate...deci arata destul de bine si m-a scutit si de problema flanselor...

salut baieti.
am un prieten in cluj care are un set de jante de citroen visa gti, asemanatoare cu cele de pe oltcitul rosu, daca va intereseaza, Sandu, tel 0723 292004, il sunati si vedeti .

sorinel 08-10-06 00:22

Jantele de smart le-am cumparat din Germania cu 40E/buc (mi se pare super pret), dar intradevar nu se potrivest la fix pe butucul de Oltcit 12TRS; si anume: intra usor pe prezoanele de la Oltcit insa centrele tuturor gaurilor de la jeanta nu se potrivesc cu centrele tuturor prezoanelor. Este vorba de cativa milimetri...in consecinta, trebuie pe spate facut alt butuc (sau poate unii prefera o flansa in plus...eu nu prefer asa ceva) si pe fata mege sa dai in butucul existent alte 3 gauri pentru jantele de smart (butucul din fata are diametrul suficient de mare incat sa intre cele 3 gauri de la smart). Merge orice latime de cauciuc chiar si 205 insa in spate tre sa decupezi aripa sau sa o bombezi suficient de mult ca sa intre roata, iar in fata tre sa iti pui servo directie daca ai de gand sa pui 205 pe fata. Eu mi-am luat de 175 si pe fata si pe spate. Avantajele jantelor de smart sunt : 1. Sunt in 3 prezoane si nu tre sa mergi la rar pentru omologare; 2. sunt foarte concave si iti scoate roata mai in afara si mai castigi vreo 10 cm in encartament adica distanta intre roti e mai mare si implicit stabilitate mai mare si nici nu ai probleme sa iti atinga caroseria si sa nu poti lua curbele. 3. Sunt pe 15" si au estetica foarte buna! Astea sunt doar parerile mele. Sper sa fi reusit sa lamuresc lumea ce e cu jantele de smart. Dupa ce le pun pe masina am sa fac poze ca sa vedeti cum arata...eu am pus provizoriu (pentru teste pentru 1 minut) una pe fata si una pe spate si parerea mea e ca nu se compara cu nici o jeanta pe care am vazut-o pe oltcit pana acum. Sa auzim numai de bine!

tha_nox 08-10-06 04:32

asteptam poze cu nerabdare! eu unu chiar sunt curios! ai facut poze cand ai facut testu?

Spark 08-10-06 16:24

sorinel ... chiar ca asteptam pozele ...
ca pana acuma erau doar mai mult in stadiu discutzie ... cu jante de smart pe oltcit ... si dak vezi ... iti formezi o parere mai buna :)

sorinel 08-10-06 16:54

OK...o sa mai dureze vreo luna pana le pun pe masina fiindca mai am si altceva de facut la masina si mai am si serviciu si nu stau bine cu timpul...cand am sa le pun pe masina am sa dau o fuga si pana la Craiova ca sa le vedeti pe viu...

Spark 08-10-06 17:11

si dak ai niste poze cu ele pe masina ... doar de proba ... is bune :)

tha_nox 08-10-06 23:15

Quote:

Originally Posted by Spark (Post 579250)
si dak ai niste poze cu ele pe masina ... doar de proba ... is bune :)

asa...sa ne facem si noi o idee...ca oltenii este curiosi din fire :lol:

e_Max 14-10-06 17:06

ma lasatzi jentzile de smart zicetzimi si mie care deaici dintre toti care ati intrat pe threndu asta care avetzi flanse :-)

e_Max 14-10-06 17:13

si am si eu o intrebare (DA FARA CATERINCA) am vrut sami fac comanda la un set de jentzi pe net de ex.pe 15"
vreau s apun pneuri de 195/50/R15
problema e ca numi dadeau dimensiuni la cauciucurile alea si ceva de genu 5.5"x15"
care va stitzi zicetzimi si mie pls la pneuri de 195 ce dimensiuni sa iau

tha_nox 17-10-06 12:05

eu am flasnse da nu le-am pus inca..astept sa fac raru intai :D

e_Max 17-10-06 21:24

Quote:

Originally Posted by tha_nox (Post 588594)

ok nox cat tea costat sa le faci?
:?:

e_Max 17-10-06 21:25

Quote:

Originally Posted by tha_nox (Post 588594)

si sti cumva ceva de dimensiunile jentilor

bodyspeed 17-10-06 22:42

Quote:

Originally Posted by e_Max (Post 589119)
si sti cumva ceva de dimensiunile jentilor

pe mine m-au ajuns flanse + distantori 2.5 mil maonopera plus dupa aia trasul prezoanelor si centrat.. sa nu bata aproape 1 mil + prezoanele si piulitele si butuci initiali ..o gramada ;)

e_Max 17-10-06 22:48

ok ms bodyspeed sa vad daca reusesc sai fac aici sa se priceapa cineva daca nu o sa vad cum o sa iau legatura cu careva dintre voi sami faca si mie
apropo jentile tu le ai pe 4 prezoane?

bodyspeed 17-10-06 22:56

Quote:

Originally Posted by e_Max (Post 589203)
ok ms bodyspeed sa vad daca reusesc sai fac aici sa se priceapa cineva daca nu o sa vad cum o sa iau legatura cu careva dintre voi sami faca si mie
apropo jentile tu le ai pe 4 prezoane?

e mai greu sa priceapa .. daca au mai facut stiu..
am pe 5 prezoane ;) m-am dus cu dany_pmd la atelierul unde au facut majoritatea au stiut despre ce e vorba.. le-am lasta acolo si intr-o saptamana au fost gata

e_Max 18-10-06 22:58

Quote:

Originally Posted by bodyspeed (Post 589214)
e mai greu sa priceapa .. daca au mai facut stiu..
am pe 5 prezoane ;) m-am dus cu dany_pmd la atelierul unde au facut majoritatea au stiut despre ce e vorba.. le-am lasta acolo si intr-o saptamana au fost gata

ok ms mult bodyspeed la mine o sa mi dureze pana ma apuc de masina
dar poate o saiau legatura cu voi si trag o fuga pana la craiova cu ocazia aia o sa ajung si la fibrocom
sa ies din iarna si daca o sa doritzi sa ma ajutazi binentzeles:D

Dumitru Cristian 25-02-07 12:54

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by tha_nox (Post 460620)
io doar ce mi-am tras niste jante de peugeot in 3 prezoane care se potrivesc perfect..doar ca sunt cam vechi si mici (13") da am cauciucuri de 185 pe fatza si 195 pe spate...deci arata destul de bine si m-a scutit si de problema flanselor...

Ce model de Peugeot? 106? Am vazut ca si Citroen Saxo are 3 (am vazut si cu 3 si cu 4 prezoane). Uitati ce model de Peugeot 106 am gasit (in Anglia:D).

bodyspeed 25-02-07 13:03

Quote:

Originally Posted by Dumitru Cristian (Post 770084)
Ce model de Peugeot? 106? Am vazut ca si Citroen Saxo are 3 (am vazut si cu 3 si cu 4 prezoane). Uitati ce model de Peugeot 106 am gasit (in Anglia:D).

ma gandisem si eu la varianta asta.. in 3 prezoane chiar gasisem unele de peugeot care mergeau pe prezoanele oltcitului...dar cam naspa
... dar costa cam mult ... si nu sunt modele... super....
si in afara de asta la cat ajung.. mai bine.. iti iei unele... +modificari..
ajungi bine.. acum depinde.. si ce vrei..
pe mine m-a ajuns mult.. dar a meritat....

si e_Max . te ajutam.... ne dai de stire.. si vedem despre ce e vorba..

Dumitru Cristian 25-02-07 13:10

Dar Oltciturile de raliuri, de pe vremurile bune, de unde aveau jante? Ca erau tot in 3 prezoane care se potriveau fara nici o problema, se mai gaseste asa ceva si daca da, unde????

e_Max 28-02-07 10:33

Quote:

Originally Posted by bodyspeed (Post 770099)
ma gandisem si eu la varianta asta.. in 3 prezoane chiar gasisem unele de peugeot care mergeau pe prezoanele oltcitului...dar cam naspa

si e_Max . te ajutam.... ne dai de stire.. si vedem despre ce e vorba..

stai linistit ca te anunt eu cand va veni vremea ms oricum de interes imi trebuie timp vreau sa aduc modificari majore masini bine nu stiu cat de majore or sa fie

Ja_Rule 28-02-07 12:51

Quote:

Originally Posted by bodyspeed (Post 770099)

iti dai seama ca astea de peugeot 106 costa cel putin 150 de euro bucata?
daca ar fi 400 euro toate ... eu zic ca ar merita .. ce parere ai?

bodyspeed 28-02-07 20:02

Quote:

Originally Posted by Ja_Rule (Post 775253)
iti dai seama ca astea de peugeot 106 costa cel putin 150 de euro bucata?
daca ar fi 400 euro toate ... eu zic ca ar merita .. ce parere ai?

da si nu... adica.. 400 de euro.. e bine.. acum depinde si daca apar complicati la montare adica daca daca ET e mare si loveste.. din cauza ca pui cauciuc lat.. si iti trebuie distantori.. + partea cu raru si politia e acelasi lucru
cum ai avea.. alte jante pe alte prezoane.. ca ei se uita la cauciuc..
pe mine m-au ajuns.. cu totu... jante + gume +flanse+prezoane modificat in spate..o gramada.. cam 1000 de euro.. asa ca recomand.. daca sti ca nu exista riscul de a freca si ulterior sa pui distantori.. flanse.. ca tot acolo ajungi..
bafta...

Dumitru Cristian 28-03-07 20:05

Jantele alea din poza nu se potrivesc, au cativa mm diferenta, la fel ca si jantele de Smart care nu se potrivesc.

Wicked 18-05-07 16:21

2 Attachment(s)
de astea ce ziceti? sunt de smart...nush de cat sunt...mie imi plac:D...scuze de calitate..telefon de 2 bani(Motorola)....

e_Max 18-05-07 21:25

1 Attachment(s)
[QUOTE=Wicked;907680]de astea ce ziceti? sunt de smart...nush de cat sunt...mie imi plac:D...scuze de calitate..telefon de 2 bani(Motorola)....[/QUOT

intradevar sunt frumoase dar cat costa ? si in legatura cu jentzile de peugeot 105 la 100de euro bucata mai bine iei alte jentzi si faci modoficari
iata jentzile care o sa le am eu pe oltean cel putzin asa sper

Wicked 18-05-07 21:59

nu stiu cat costa..mam uitat p net da nam gasit...poate n-am cautat bn, oricum eu am vzt masina p strada si miau placut..si sunt si in 3 prezoane...nush dak se potrivesc

si alea sunt marfa....eu am vazut da cu spitele mai groase da si astea sun marfa...pret:?: :?: :?:

e_Max 18-05-07 22:42

Quote:

Originally Posted by Wicked (Post 908253)
nu stiu cat costa..mam uitat p net da nam gasit...poate n-am cautat bn, oricum eu am vzt masina p strada si miau placut..si sunt si in 3 prezoane...nush dak se potrivesc

si alea sunt marfa....eu am vazut da cu spitele mai groase da si astea sun marfa...pret:?: :?: :?:

3610000 cu tva inclus

Wicked 18-05-07 22:45

4 sau numa una:)) k dak sunt toate 4 e super bn da dak e numa una:rolleyes2 :cry:

e_Max 18-05-07 22:49

pretzul e per bucata binentzeles daca erau 4 la bani aia avea toata lume pe masini :D

Wicked 18-05-07 22:51

ma gandeam eu...:-P

Ja_Rule 18-05-07 23:02

daca era pretu` asta pt toate 4 imi cumparam 4 seturi de rezerva :) :) :)

Pastylat 19-05-07 17:51

1 Attachment(s)
AM SHI EU O MARE RUGAMINTE! as vrea shi eu sa va intreb daca s potriveste modelul asta d jante p oltcit adica daca s potrivesc p prezoane(ma refer la distanta dintre prezoane) va multumesc mult

e_Max 19-05-07 18:23

din cate vad eu acolo sunt jentzi de aro 10
fuzetele de dacie normala iar daca tu esti posesorul unu oltcit RM sau RT da mereg acuma asteapta si parerile altora poate eu gresesc

Pastylat 19-05-07 22:58

dar la celelalte d c nu s potrivesc? e prea mica distanta dintre prezoane sau ma insel? deshi eu as fi vrut sa o fac in 4 prezoane dar ma tenteaza jantele alea d aro

Pastylat 19-05-07 23:00

a...imi cer scuze ca pun atat d multe msg dar mai am o intrebare pt toata lumea: ar fi legal sa pun o cusca d protectie interioara?? ca din auzit s pare ca nu. ma rog...nu neaparat d protectie...mai mult d aspect...

Wicked 19-05-07 23:02

habar nam...

e_Max 20-05-07 12:47

[QUOTE=Pastylat;909856]dar la celelalte d c nu s potrivesc? e prea mica distanta dintre prezoane sau ma insel? deshi eu as fi vrut sa o fac in 4 prezoane dar ma tenteaza jantele alea d aro[/QUOTE

tu unde ai discurile de frana langa cutie sau la roata?

All times are GMT +2. The time now is 06:52.

- Copyright 2026 4Tuning