Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Volkswagen (https://forum.4tuning.ro/120-masina-mea-volkswagen.html)
-   -   Polo - 86c BV 06 HOX (https://forum.4tuning.ro/120-masina-mea-volkswagen/45657-polo-86c-bv-06-hox.html)

Shuba88 19-12-08 18:05

Re: Polo 86c 1986 (new project)

Carnat, intreaba inainte sa zici ceva. :D Am cautat prin tot brasovu pereche la asta sport, am gasit intrun singur loc la comanda doua sport pe fata, dar ma ustura pretu, era prea prea de tot, si nu vroiau sami aduca doar una. Si aceasta dupa ce ca l-am luat nou nout si iar a costat ceva banuti, nu-l mai schimb, il tin, oricum daca iau arcuri, nu se va observa diferenta nici la inaltime nici la socuri, cel putin teoretic.
Iar carburatorul de golf, de la cine il am l-a dat jos de pe masina fiindca ii consuma peste 10 in oras si 8 in afara orasului, deci ..... :?:

_Bj_ 01-01-09 23:04

5 Attachment(s)
eleronu ala ar trebui dat jos pentru ca i sta urat...poti sa-i faci multe chesti simple si cu gust..acu depinde ce vrei ...bafta

Uite niste idei ...

Shuba88 07-01-09 13:22

Cu eleronul acela, deci atat mi-ati zi ca nu arata bine de imi vine deja sa nu o dau jos de-al dracu :lol:

Orice am facut la masinuta asta am facuto EU,cateodata cu ajutorul unui prieten si/sau al lui taicamiu. De cand e masinuta asta in posesia mea, nu a fost in service, pentru mine nici nu exista cuvantul acesta in minte cand e vorba de masina aceasta. Nu conteaza ca mi-am facut cel putin 10 p.zde pe maini cat iam schimbat suspensia, am rupt si un clichet bun cand schimbam placutele de exemplu, dar stiu ca am facuto cu mana mea, si ptr mine asta e important

@_Bj_ ..mersi de poze, le stiam, am gramada gramada de poze de polo doar pentru a vedea ce se poate monta pe un polo, dar nu ma uit la poze pentru idei in general. Eu am pus balustrada respectiva pentru ca nu am mai vazut polo cu eleron, si am vrut sa incerc, nu mi-a iesit, asta e, incercam altceva. Eu oricum vreau ceva unic..... cum ziceau unii, masina mea este urata. ok,in privinta lor este urata, dar prin "uratenie" este si unica. NU vreau multe chestii pe ea, dar nu vreau sa o fac nici cea mai simpla...nu pentru ca nu mi-ar placea, dar toata lumea deja asa o face. Parca toti ce-i care tuneaza VW-uri mai vechi au un sablon, si cine sare un pic peste limite deja e kitch, sau e urat.

_Bj_ 07-01-09 21:09

Inteleg ce vrei sa zici...si eu as vrea ceva ce n-au toti pe masina dar trebe sa vezi prima oara cum ii sta intelegi ?:) si in legatura cu piesele eu zic ca-i mai usor sa iti aduci un polo de pe mobile..si te-ai rezolvat ;) bafta
PS : eu n-am zis niciodata ca masina e urata ;)

Shuba88 08-01-09 03:46

Aici la ce piese te referi ??? Si asta a sa zicem asa a fost adusa de pe mobile :lol:.. Adica l-am luat de la cineva care la adus de pe mobile pentru piese dar nu ia mai trebuit, si am cumparat-o si am vazut ca nu doar pentru piese e buna.
Inainte sa pun eleronul m-am gandit de vreo 10 ori, am mai intrebat cativa, si noh...toti nepriceputi si amatori de kitch tuning, pana la urma am pus-o. Taicamiu mia tot zis ca gauresc tablaria masinii pentru o prostie...... Acum sunt la 50-50, dintr-un unghi imi place la nebunie cum sta, ii da o latura sportiva masinii, iar din alt unghi imi vine sa-l apuc si sa-l smulg jos. :lol: ..

Shuba88 10-02-09 13:28

Am eu o intrebare, si sper sa fie vreun dornic cat de cat priceput sa-mi raspunda. Este nenorocire daca tai din arcuri? Si daca pot sa tai cam cat este indicat? Unii mi-au zis maxim 2 spite, unii ca in general 1 spita jumate, cineca mi-a zis sa tai cat vreau. Este cineva cine a facut chestia asta, si inca nu a ramas fara roti in curbe?

sharky-vw 11-02-09 14:46

sa tai din spire?..pai...cand masina o sa balaseze....iar amortizorul o sa se destinda mai mult decat arcul...ce se va intampla?

TheEnZo 12-02-09 16:21

Quote:

Originally Posted by sharky-vw (Post 2057450)
sa tai din spire?..pai...cand masina o sa balaseze....iar amortizorul o sa se destinda mai mult decat arcul...ce se va intampla?

Si daca isi cumpara arcuri sport de 40/40 mm care sunt mai scurte decat cele originale cu 4 cm , cand masina se va balansa si amortizorul o sa se destinda cum spui tu , ce se va intampla ?

sharky-vw 13-02-09 05:53

arcurile -40...sau cat vrei tu.....sunt la fel...sau chiar mai lungi decat cele originale...nu inseamna ca daca au specificatie -40 inseamna ca sunt cu 4 cm mai scurte...ci ca lasa masina cu 4 cm mai jos....mai documenteaza-te...sau chiar probeaza, eu am probat, de fapt ...am pe masina...-60....una este sa tai, una este sa pui arcuri care sunt gandite sa lase garda....

Gti_Turbo 14-02-09 10:51

da sharky are dreptate ... in momentul in care pui un arc gandit de fabricant pentru -40mm ,masina nu se va sprijini pe acel arc ca pe o bucata de lemn ... acel arc fabricat pentru a lasa masina mai jos cu 40mm nu este neaparat cu 40mm mai scurt decat un arc normal de fabrica , deoarece acel arc se mai si comprima si astfel fabricantul a gandit ca masina sa coboare cu 40mm cu tot cu comprimarea arcului ... iar taierea spirelor arcului mi se pare cea mai mare prostie posibila ... arcurile sport aftermarket nu sunt scurtate prin eliminarea spirelor ci prin felul in care sunt ele construite si anume unele spire sunt aproape lipite unele de celelalte ... un arc normal caruia i se elimina spirele pentru a fi mai scurt nu va mai lucra niciodata si nu va mai ajuta amortizorul in mod corect ...

charlieptm 14-02-09 11:07

daca vrei sa tai din spire la arcuri trebuie sa iti iei amortizoare cu telescopu mai scurt altfel o sa se comprime la maxim si o sa iti sparga amortizoarele

D R A 18-02-09 23:34

Gandeste de 20 de ori inainte sa tai arcu .
Mai bine reflecteaza posturile de mai sus : CT-12-VVV , sharky-vw !!!
Acum gasesti peste tot arcuri si amortizoare .Mai bine dai un ban si ai un lucru facut bun , decat sa-ti aduni aripile si rotile de pe Poiana.Daca chiar nu iti convin se pot face cum vrei tu si cum vrea rinichiul tau. Dar secretul amortizoarelor si arcurilor este de a le "potrivi"(adica nu unele tari si alte moi si invers)
Parerea mea este sa dai jos eleronu ala .. sincer nu da bine.

Shuba88 20-02-09 03:35

Cand vine caludura dau jos eleronu, nu-l dau jos acum pentru ca trebuie sa astup gaurile date din propria mea prostie, si daca le astup tre sa le vopsesc. Noh, si nu pot sa o revopsesc pe vremea aceasta, plus ca nici nu cred ca mai am vopsea :( . Doar am intrebat de taierea arcurilor, sincer si eu am crezut ca si acelea pe care le cumperi sunt mai scurte, nu mam gandit ca poate sunt si mai lungi doar ca au alta flexibilitate. Sunt o gramada de chestii pe care omul poate sa sil faca cu mana lui fara sa dea bani aiurea, si am intrebat sa nu fie si asta una dintre ele. Am gasit la FK de 40-60-80 mm, (asa in mare), inca nu m-am decis de care miash lua. Masina sta mult prea ridicata si eu vreu sa o cobor cat mai mult, cele de 80 cred k sunt prea de tot ca o sa am probele cu rotile, dar cele de 60 eu zic ca sunt ok. Preturile sunt pe la 60 de euro...e tot setul? sau bucata? :D
PS: CItiti mai inainte cei care nu stiti, am amortizoare, doar arcuri imi mai trebuiesc.

vdub 20-02-09 08:38

fk-urile sunt vre-o 100 de euro toate 4 arcurile.

Shuba88 20-02-09 12:24

acum ma uit la FK si scrie 60 de euro :?::?::?: daca e 100 de euro tot setul cum zici tu si aici e 60 de euro bucata atunci e bine :D

TheEnZo 20-02-09 22:37

Sfatu meu, orienteazate spre KW sau Weitec.

Shuba88 21-02-09 13:44

Quote:

Originally Posted by TheEnZo (Post 2086378)
Sfatu meu, orienteazate spre KW sau Weitec.

Stii distribuitori in romania? sau cam cat ar fi pretul? un link, ceva?
Am mai auzit de la unii ca nu recomanda produsele FK.
Am gasit pe ebay arcuri la preturi foarte foarte mici, dar eventual daca mai gasesc ceva sa iau deacolo, ca altfel nu-mi aduce nimeni numai 4 arcuri, ca si transportul e mai scump decat pretul lor.

monk 22-02-09 03:26

iti pot aduce si KW si Weitec

iti pot aduce eu Utra GT (presetate) la 430 sau 445 E (in functie de cat de mult vrei sa o cobori)

40/40 430 E
80/60 445 E
arcuri Weitec : intre 135-145 E in functie de coborare

coilovere KW presetate : 1050 E, KW reglabile: 1320 E

KW suspensie presetata: 445 E - 460 E (in functie de coborare)
arcuri KW : 150-160 E in functie de coborare

arcuri apsportswerke - 120 E

daca te intereseaza ceva, da-mi un PM

Shuba88 14-03-09 16:41

3 Attachment(s)
Intre timp iam innegrit stopurile, iam schimbat uleiul, filtrul de ulei, iam luat o pompa de benzina noua si am montat la loc carburatorul de VW :D Niste poze:
PS: ar trebui sa o mai spal din cand in cand :lol:

charlieptm 14-03-09 17:17

merge bine cu carbu ei ?

Shuba88 15-03-09 03:57

A fost intre timp la curatat si de aceea am montat-o
Avantaj: -trage mult mai bine
-merge mai lin
Dezavantaj: -pana se incalzeste vai si amar ...habar n-am de ce
-consuma mai mult, cam pe la 8% in oras, cu cea de dacie era sub 7% consumu......dar.....sa fim originali ;):lol:

Cred k am mizerie in rezervor, habar nu am cum sa ma uit, ca prin gaura aia de sub bancheta nu prea vad nimic.:rolleyes2
Ar trebui sa-mi schimb si discul de ambreiaj dar momentan nu ma bag in operatii asa complexe :-P

VladM 17-04-09 14:29

Re: VW polo 86c BV 06 HOX

Criminala masina !

Heaven^ 27-05-09 11:47

Noutati ceva? Ce ai mai facut la masina?

Shuba88 28-05-09 13:37

I-am luat niste jante si am schimbat suspensiile pe spate cu alea sport. Astept sa o spal si revin cu poze. Urmeaza o toba neaparat, folie, si balustrada data jos. Momentan stau prost cu timpul. :D

tzutzu.2009 28-05-09 13:42

Quote:

Originally Posted by Shuba88 (Post 2359144)
I-am luat niste jante si am schimbat suspensiile pe spate cu alea sport. Astept sa o spal si revin cu poze. Urmeaza o toba neaparat, folie, si balustrada data jos. Momentan stau prost cu timpul. :D

Hai sa-ti vand o toba din carbon, adusa din america. Am luat-o pt golful meu dar m-am razgandit. Daca vrei vi pana la mine sa o vezi, stau tot in sacele. Cred ca ma sti, am golf 4 DRE.;)

Carnacior 28-05-09 15:06

@Shuba hai odata cu pozele alea !!!
Si numa timp nai ? :P
@Tzutzu Te stie te stie :)) A fost cu noi la bucuresti :)

charlieptm 28-05-09 15:16

sari cu pozele scoate artileria:):pistoles:

Shuba88 28-05-09 17:47

16 Attachment(s)
Poze spaland masina la Roba ,cadeobicei :twisted: si cateva dupa.:D
Am sa fac rost de cauciucuri pe spate cum sunt pe fata, sper sambata, ca asa imi atinge la orice hop. Sunt si cateva poze cu suspensia in special 8)
PS: Tzutzu trimite-mi un pm cu pretul tobei, asa ca idee :D

coman razvan 28-05-09 20:18

Frumoasa masina, ingrijita! :) Sa ai grija de ea si sa o incalti cu ce trebuie! :-P

Heaven^ 29-05-09 09:38

Super dragute jantele si chiar vin bine pe masina! Sa le stapanesti sanatos! ;)

Shuba88 30-05-09 13:59

Am reusit sa schimb cauciucurile pe spate cu unele mai potrivite, acum nu mai atinge la gropi :D , plus ca dau mult mai bine pe masina :-)

lughy2008 01-06-09 01:06

Quote:

Originally Posted by Shuba88 (Post 2365247)
Am reusit sa schimb cauciucurile pe spate cu unele mai potrivite, acum nu mai atinge la gropi :D , plus ca dau mult mai bine pe masina :-)

salut.am si eu un model la fel ca al tau din 87...cum ai inegrit stopurile pe spate?cu ce mai precis?

Shuba88 01-06-09 01:28

Quote:

Originally Posted by lughy2008 (Post 2369279)
salut.am si eu un model la fel ca al tau din 87...cum ai inegrit stopurile pe spate?cu ce mai precis?

Stiu polo-ul tau, am si postat pe threadul tau si lam si vazut odata in bucuresti :-) Stopurile le-am innegrit cu spray special pentru stopuri marca Duplicolor. A costat 20 de lei. Eu am cautat destul timp, dar in Buc. cred ca vei gasi mult mai rapid :-)

lughy2008 01-06-09 09:32

Quote:

Originally Posted by Shuba88 (Post 2369298)
Stiu polo-ul tau, am si postat pe threadul tau si lam si vazut odata in bucuresti :-) Stopurile le-am innegrit cu spray special pentru stopuri marca Duplicolor. A costat 20 de lei. Eu am cautat destul timp, dar in Buc. cred ca vei gasi mult mai rapid :-)

ok.ms sper sa gasesc

Shuba88 20-06-09 16:15

4 Attachment(s)
Intre timp am montat si cea dea 4-a suspensie :d.. Acum am toate sport, pe gaz. Altfel sta masina pe sosea :twisted: Azi am dat jos eleronul 8)8)8). Astept pareri, opinii, sugestii, critici :D :D :D Poze:

coman razvan 20-06-09 16:44

Arata mult mai bine fara eleron!
idee: nu ii faci plafonul negru? (infoliat)

Shuba88 20-06-09 17:18

Sa stii ca m-am gandit sa fac vreo schema simpla la culoare, care mai dea un plus masinii. Masina cat de curand vca fii revopsita si daca e, vopsesc plafonul negru,nu o infoliez. Sunt inca nedecis in cea ce vreau sa-i fac mai exact :)

alex racer 20-06-09 20:59

salut am si eu un golf 2 tot fabricatie 86 si adus de dincolo poate ne intalnim odata sa mai schimbam niste ideei si io am inceput restilizarea lui si cu un buget destul de mic daca vrei baga id asta ilegalracer

Carnacior 20-06-09 21:58

Alta viata :X

charlieptm 21-06-09 06:28

mult mai bine fara eleron si cum se simte suspensia aia sport.....:shock::peace:

All times are GMT +2. The time now is 06:01.

- Copyright 2026 4Tuning