Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Jante de plastic!!! (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/44288-jante-plastic.html)

Sindrom 22-06-07 23:22

Re: Jante de plastic!!!

mai bine zici nu stii cati romani se vor lasa convinsi....pentru ca europenii din ce am observat si cunoscut io sunt foarte deschisi la ceva nou! mai ales daca au argumente.....si apropo de supercars daca dai 500 de mii de euro pe o masina doar n-o sa aiba jenti din plastic:)))) poate ooptional

B-87-CTE 22-06-07 23:29

chiar dc europeni sunt deschisi la nou ,gandeste-te ca chestile astea sunt la stadiu de proiect!!!!!
un procent foarte mic de proiecte ajung la nivelul de serie care sa aiba un succes absolut astept macar un concept auto care sa aiba jantele din plastic sau o firma mare (producatoare de jante) sa promoveze asa ceva la un salon auto !!!!!
si atunci putem vori de fatul ca plasticul concureaza aliajul

timmyamza 22-06-07 23:33

cred k astea de plastic ar putea avea un design mult mai frumos decat aliaj

22VIN 22-06-07 23:57

Quote:

Originally Posted by topser (Post 961124)
Doamne da ce minte au unii.... :|

cum sa se arda ma cu bricheta ? nu e plastic ordinar fratilor..de fapt nici nu e plastic...

adica imi zici tu ca daca incing bine un cui pana se inroseste si il infig in janta nu se intampla nimic nu? e plastic de pe marte:|

Mario_Dub 23-06-07 00:13

parerile sunt impartite, orice lucru este distructibil poate fi si titaniu ca si ala la un moment dat cedeaza, deci treaba cu arsul jantelor se poate aplica si la o janta de aliaj ca si asteia i se schimba culoarea la un moment dat sau de zgariat este chiar foarte usor cum a zis si razak. tipuri noi de materiale se folosesc la jante de cand au aparut, tabla, magneziu, aluminiu, carbon, de ce nu si un plastic... mai ales daca va fi mai ieftin decat metalul ceea ce nu prea cred dat fiind ca va fi un produs nou si poate concura la calitati pozitive cu cele existente.

Dripci 23-06-07 00:13

@Bemelo: chiar crezi ca ar da senzatia de ieftin ? Cred ca s-ar putea face jenti de polimer asa bine, incat nici sa nu iti dai seama din ce material sunt facute doar uitandu-te la ele.
@amphetamine: de la bricheta la cui incins este o oarecare cale. Orisicum, perfecte nu vor fi, nu exista lucru perfect. Vor avea minusuri...asa cum si cele din aliaj au minusuri. Cele de plastic vor fi mult mai usoare si mai ieftine de fabricat.

ROSSI 46 23-06-07 00:48

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 962240)
adica imi zici tu ca daca incing bine un cui pana se inroseste si il infig in janta nu se intampla nimic nu? e plastic de pe marte:|

saracu' om are un fix:rolleyes2 ...pana sa incingi cuiu tzisau incins creirii prea tare vad...sau e ceva ce ink faci?...itzi distrugi jucarelele cu cuiu incins:?: ...u smart ass:idea:

B-87-CTE 23-06-07 00:57

domne ma tavalesc pe jos de ras.ce gandire are si asta ????!!!!!!!

B-87-CTE 23-06-07 01:01

parca ar fi copil de 3-4 ani!!!!

Cipa 23-06-07 08:06

Pfuu... sa va luati voi jante din plastic... eu raman la aliaje :D

mareo 23-06-07 08:06

interesant , dar totusi nu cred ca o sa ai cromul de aia de plastic cum il ai pe astea din ziua de azi...ganditi`va???

gavrila 23-06-07 11:09

io zic ca n`o sa se pune vreodata pe o masina sport sau de lux.....decat pe matiz si tico...

Bobby boss 23-06-07 11:53

Nu cred ca merita asa ceva in Romania sincer.

alex_S 23-06-07 17:17

sunt de aceas parere ca Bobby Boss...la ce drumuri aveam....:???:

TZG@ 24-06-07 01:22

eu zic ca jantele alea vor avea succes, banuiesc ca nu le produce nimeni degeaba... sunt altii cu mai multe scoli si diplome ca noi care studiaza rezistenta materialelor care intra in jantele alea si in principiu rezistenta jatelor... ca aspect nu cred ca vor fi grozave si nu inteleg de ce trebuie sa fie neaparat cromate ca sa arate bine, fiecare cu ce-i place... daca ies pe piata vor avea succes, probabil vor fi si ieftine...

monk 24-06-07 02:16

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 962240)

tu ai pus vreodata mana pe o janta cand ai oprit masina ? (chiar si 10-15 minute) o sa fii uimit sa vezi cat de incinsa e. dupa cum spune articolul jantele au trecut deja de teste de 250.000 km... nu realizezi ca oamenii aia nu freaca menta pe net toata ziua si s-au gandit la asta inainte sa o proiecteze ?

dar totusi.... daca vii cu flacara de taiat metale la o janta de aliaj ? oare rezista ? =)) :lol:

ovytt 24-06-07 19:01

niciodata :P poate inlocuitorul capacelor:))

silk' 26-06-07 17:06

doamne fereste-ma si apara-ma de rele!!!!si de oameni .....sa nu zic cum!.....ba dar voi ganditi cu curu?....sant uni dintre noi care habar n-au ce vorbesc.......ce sa le mai zici ca s-a inventat anvelopa care nu se umfla...si ca nu arata ca si una normala si ca vezi prin ea!!!!stati linistiti copi....dati voi 1000 euro/geanta super polishata si cromata ca ma dau eu pe deastea .....poate or fi la 15 mii(joke)bucata si sa vezi ce ma rad atunci!nici nu v-a puteti imagina inca cum arata asa geanta si vorbiti aiurea.......poate va fi ultima moda!cine stie!!!aia-s 100 de ingineri scoliti care sunt platiti sa faca asa ceva nu un parlit care face commenturi in fata calcului!!!!....respect pt voi......si bafta la genti cromate

silk' 26-06-07 17:08

Quote:

Originally Posted by ovytt (Post 964633)
niciodata :P poate inlocuitorul capacelor:))

de tine pretene....n-am ce sa mai zic.....esti profesor!bafta voua

einstein1984 26-06-07 17:30

In definitiv, jantele nu sunt din plastic, ca sticla de Cola, ci din material compozit (ca si fibra de sticla sau fibra de carbon). Frumos zis silk'!

Jogo_Kadett 29-06-07 12:58

Quote:

Originally Posted by 19tdi (Post 959786)
aiurea ca daca iei o bordura nu se indoaie...se sparge direct... :???:

crezi ca sunt facute sa se "sparga direct"?eu cred totus ca este un plastic elastic, si risti atunci cand dai intr-o bordura maxim sa faci o pana (daca ai si cauciucurile alea pe plastic, o faci de teren. humer iese din ea:lol: ), oricum e desteapta ideea, iti usureaza masina, dar nu cred ca pot avea un aspect lafel de placut ca o janta metalica

Jogo_Kadett 29-06-07 13:01

Quote:

Originally Posted by ROSSI 46 (Post 962324)
saracu' om are un fix:rolleyes2 ...pana sa incingi cuiu tzisau incins creirii prea tare vad...sau e ceva ce ink faci?...itzi distrugi jucarelele cu cuiu incins:?: ...u smart ass:idea:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :)))))

Platinum Squirrel 01-07-07 23:58

mah, astea or sa fie jante pt alergat ca vor fi cu mult mai usoare. eu mi-as lua cu increder. cand apar eu imi iau :D si ce daca nu arata ca cele metalice? exista si vopsele. cu siguranta faci ceva mishto cu un vopsitor bun. asadar, traiasca oamenii de stiinta! :D

Jogo_Kadett 02-07-07 00:03

pun pariu ca are sa aiba succes, dar nu asa mult ca aliajele

Chucky bmw 03-07-07 07:57

te lingi pe burta original la un accident ceva cu ele

Urban per4mance 04-07-07 04:06

Bah baietzi ce suntezi copii,acum20 d ani cand eram proaspeti capitalisti mai aveam o scuza sa fim incuiati..rezervati in privinta inovatiilor dar dupa 20 d ani?masinile au sasiu lipit ci silicon si e un procedeu mai apreciat decat sudura,au combustibil cea ce foloseam p vremuri sa incalzim ceaiul(gpl)....aia care au bagat lovele sa faca jentile aste credetzi ca-s prosti degeaba?...mai sun si nemti..e o problema de timp pana apar(daca testele ies bine)..250mii km eu zic k sunt convingatori..ei nici nu prea au gropi ce-i drept..

V1p3R 04-07-07 22:56

Quote:

Originally Posted by Jogo_Kadett (Post 973005)
crezi ca sunt facute sa se "sparga direct"?eu cred totus ca este un plastic elastic, si risti atunci cand dai intr-o bordura maxim sa faci o pana (daca ai si cauciucurile alea pe plastic, o faci de teren. humer iese din ea:lol: ), oricum e desteapta ideea, iti usureaza masina, dar nu cred ca pot avea un aspect lafel de placut ca o janta metalica

poi ca sa se indoaie nu prea cred...ca daca ai cauciuc fara camera...atuncea ce faci ..iese aeru...si sa fie moale jeanta ...apoi o calci (masina)...si se indoie janta:))))......sau faci un drifting...sau noah iei o curba mai brusca..ce face ...se intoarce sub uh ....trebe sa fie tari...rezistente poate sa fie ...daca le lovesti sigur se duc pe ...:twisted:

t@uru 19-07-07 11:01

In primul rand ganditi-va ca sunt facute de nemti....
Iar in al doilea rand un plastuic il vopsesti, polisezi, cromezi, ii faci tot ce vrei tu mult mai usor decat pentru metal la costuri mult mai mici. Iar ca duritate plasticul sau mai bine zis polimerii au intrecut metalele de mult timp, metalele care se folosesc in mod uzual, nu metalele speciale pentru nave spatiale sau sateliti desi si acolo se foloseste si plastic .

Dealerdej 01-08-07 14:27

Quote:

Originally Posted by t@uru (Post 1004949)
In primul rand ganditi-va ca sunt facute de nemti....
Iar in al doilea rand un plastuic il vopsesti, polisezi, cromezi, ii faci tot ce vrei tu mult mai usor decat pentru metal la costuri mult mai mici. Iar ca duritate plasticul sau mai bine zis polimerii au intrecut metalele de mult timp, metalele care se folosesc in mod uzual, nu metalele speciale pentru nave spatiale sau sateliti desi si acolo se foloseste si plastic .

intr-adevar..polimerii au intrecut metalele de mult timp..cum spuneai ..nu metalele mai speciale...treaba interesanta:-) :-) :-)

riv_gms 01-08-07 14:48

jantele din plastic o sa devina o adevarata afacere pt multi distribuitori...am fost la un test drive cu jenti din plastic si am ras surprins kt de usoare pot fi si la ce temperatura se pot topi... deabia le astept ..

Urban per4mance 02-08-07 01:27

Test drive?!!deja sunt pe strazi?ma gandeam ca vor aparea curand dar nici chiar asa..zi tot ''gms''..unde ..cum cand..pls...este ceva care chiar merita stiut..ms

Ghimpe200 12-08-07 07:52

Quote:

Originally Posted by 19tdi (Post 959935)
banuiesc ca ai fost de fata sau ai auzit de oameni care de cat de bine conduc au dat intr-o bordura mai cu viteza si s-a indoit janta (bordura ei)
... eu 1 nu am auzit de plastic care sa se indoaie...pana acum...

Nici eu nu am auzit de plastic care sa se indoaie.Daca ai luat o groapa mai tare,si cum la noi nu stii pe care sa o ocolesti,la reveder,mergi si cumperi janta noua!!!Nasol!!!

Urban per4mance 13-08-07 06:46

eu cred ca nu le-au facut pt Europa de est.....in germania etc nu au probleme de genul craterelor noastre.....la ei se vor vinde bine....

robert_zed2112 13-08-07 21:08

lasa...ca in viitor o sa avem si noi straziii bune..acum se sapa ..pt apa nova :))))))))

Urban per4mance 14-08-07 02:56

in Brasov nu prea mai sunt probleme d genul asta,s-a schimbat mult starea strazilor in ultimii 2 ani..au ramase putzine strazi cu probleme...tot ce este drum principal sau intens circulat(in oras) este ok..si inca se lucreaza la greu...numa' bine,pana vin eu acasa e totul atza..

IeD3vil 03-09-07 15:15

eu am incredere in jantele de plastic. Rigiditatea va fi cam la fel cu cele de aliaj, ba chiar mai bine... nu zic ca o sa fie flexibile dar la un soc mare, unde o janta normala s-ar sparge/stramba, asta sa nu aiba nimic. asteptam si vom vedea.

central 03-09-07 17:30

e o mare prostie cu jantele astea parerea mea:(

mony 04-09-07 20:15

Eu sunt curios cum se comporta dupa coborarea unui traseu montan dur (pe asfalt, nu macadam).
Mai exact... cum se comporta la temperaturi foarte mari in regim de sarcina.
Inchipuieste-ti ca faci o coborire in forta a Alpilor sau a Transfagarasanului si folosesti (evident) foarte intens pedala de frana.

Sau mai bine... cum se comporta jantele dupa ce o soferita blonda strabate Bucurestiul cu frana de mana uitata trasa la jumatate din cursa.

Stiti foarte bine cat de tare se pot incinge franele... care transmit caldura jantelor.

Ar fi comica faza in care soferita de mai sus s-ar trezi ca plasticul incepe sa cedeze si masina sa inceapa sa-si schimbe garda la sol pe puntea spate :)

moldo[r2] 04-09-07 21:59

Quote:

Originally Posted by mony (Post 1081433)
Ar fi comica faza in care soferita de mai sus s-ar trezi ca plasticul incepe sa cedeze si masina sa inceapa sa-si schimbe garda la sol pe puntea spate :)

foarte tare=)) o sa se topeasca plasticul=))

AlliedComposites 05-09-07 19:35

plastic si fibra de sticla... daca erau seriosi faceau din kevlar si fibra de carbon

All times are GMT +2. The time now is 21:52.

- Copyright 2026 4Tuning