![]() |
Re: Manta
ba terminatii cu comentariile aiurea ;) ok?? sa comentati cand o sa fie gata...gasiti alt forum sa face ti misto
|
si pt ce l cu treapa a 5..nu intra greu frate....asa e cutie...vroiai sa faci o gluma si tu??nu va suport astia care pandesc forumu numai pt a face misto..
|
madaline...tu te masturbezi la pozele cu doar4u17...wtf...pana la urma e alegerea omului ce face cu banii lui...te bagi ca musca in rahat...ce drq ceri atatea poze...nu vezi ca pe fundal e blocul lui?
|
@robert... stiu ca ao fost masina ta.. dar oamenii s-au saturat de o gramada de proieste made in doar4u... pacat de masina.. sincer...
|
dar de data asta...chiar il duce la la sfarsit....ca doar eu am fost cu el ...si i am gasit motor ..e un motor perfect..
|
Si discurile+etriere? Tot tu le-ai gasit? Nu mai faci rost de un rand? Hai ca am inceput sa pun si eu cate 2 suruburi/zi la a mea, dar nu am timp decat o zi pe saptamana...
|
vad ca si tu ai chef de glume..
|
cand mi-a spus nae prima data la tel de cutie in 5, a5a e cand o pui in N si apesi pe buton am crezut ca e fan star trek, dar daca omul a luat-o si zice ca e ok...asa o fi.
PS: nu putea sa ii mai puna vreo 2 butoane sa aiba 7 trepte!? :evil_laug gluma-i gluma, dar spor la treaba :!: |
Gandestete bine daca mai merita sa bagi bani in ea sau iti ei alta.
|
asta e pasiune.........eu pe manta mea pun un motor 2,5 senator...in sfarsit am gasit....
|
Este foarte posibil sa fie o cutie in 4 trepte cu Overdrive . . . dar deh . . .cine sa cunoasca pe aici . . . .
|
este o cutie.. care cika ii dai a 4-a.. pe urma apesi butonu ala si sare in a 5-a.. si ca sa o scoti din a 5-a si sa revina in a 4-a doar apesi ambreiaju si ii dai drumu
|
Cutie cu overdrive . . . . exact cum banuaim...
Si pamfletarii astia pe aici radeau ca e electrica . . . cata cutura . . . |
oricum multi se baga doar asa aiurea in seama.. ce parere ai de cutiile astea ? si dc au facut-o asa?
|
Daca de mine e vb, nu ma tin de glume!
|
sunt foarte bune dar si sensibile . . .sper sa fi nimerit una buna. . . Si apropo . . .sa nu-i dai a 5-a sub 80-90 la ora ca o termini.
Oricum parerea mea este sa faci ceva cu motorul ala de 2.0 . . .chiar daca merge ok la doar 110 cp nu o sa ai mare randament cu el. CIH urile sunt motoare foarte decomprimate si cu axe foarte lente orientate spre o fiabilitate de 1 mil. km. Un motor de genul asta cu o axa cu came adevarata, comprimat la 10.5 si alimentat cu 4 carburi de 45 face cam 170 de cai. Eu am un 2.2 cu axa pe 308 cu ridicare de 12 si pe injectie face 160 de cai. Pe carburatoare de 45 si comprimat face 180 lejer . . .si se duce 8000 rpm. Problema este ca la turatie foarte inalta au tendinta sa se dezechilibreze bielele si sa sara prin bloc . . . . Dave Jackson ( cel mai tare tuner de Opel din lume ) a bubuit un motor la 8500 rpm pe pista . . .efectiv s-a rupt vibrochenul in 2. Motorul ala inghitise 8000 $. Asa ca atentie cu turatiile ridicate. Probleme mai sunt la nivelul racirii deoarece se creeaza o presiune prea mare sub termostat si trebuie facuta o modificare acolo pentru a egaliza presiunea. I-ti recomand si o prelucrare foarte atenta a chiulasei cat si o modificare a capului pistoanelor ( se aplica mici puncte conice cu un burghiu ) pentru a defavoriza formarea depuncte fierbinti in functionare . . . . In concluzie sunt motoare f destepte dar trebuiesc foarte atent prelucrate extrem de atent pentru a obtine performante. Bafta multa. |
pot sa montez si 4 carburi cu tot cu admisie.. si o axa agresiva.. dar intai sa vad cum merge asa sa ma obisnuiesc cu el macar 3-4 luni ms
|
De unde iei galeriile de admisie pt carb orizontale?
|
am curatat vopseaua d la motor.. azi se da spritz kitu si vopseaua la motor. pe urma montez cutia si motoru fara instalatie fara nimik.. pe urma ma duc la baietii cu tobele sa imi faca serpii si evacuarea.. am cumparat si tampoanele de record cu ulei.. si masina e bagata si al vopsit.. :P rosu coral metalizat cu elemente de negru.. robert si baietii care au vzt masina stiu mai bine.. o sa revin si cu poze
|
:) lasa ca o sa iasa...bine..
|
3 Attachment(s)
m-am apucat d tinighigerie.. am si achitat-o... am achitat motorul cutia.. mana de lucru.. astept sa termine tinichigeria.. sa punem cutia si motoru si sa ne apucam d vopsit barile de fibra sunt in lucru.. praguri... eleronu il vopsesc si pe el.. pozele o s ale pun mai incolo.. acum nu am reusit
|
Unde faci "serpii" de evacuare? Ca vreau si eu. Poate la 2 ieim si mai subtire la cashcaval...
|
langa cora! sunt unii cu tzevi aluminizate.. iti fac totul custom.. la serpi or sa fie ceva d munca..
|
Sa pui te rog niste poze dupa daca nu vrei sa ne combinam in vreun fel.
|
tare eleronul ala
|
o sa iasa super PUC ul ....am trecut azi pe la garaj...:d o sa pun nijte poze my incolo..dak nu se supara alex...
|
1 Attachment(s)
o sa revin cu poze... dupa ce termin lonjeroanele.. si tinichigeria..montez noile bari d fibra... stopurile pe led.. si motoru pus sus..
|
Stopuri pe LED?! De unde? Cam cat te duce toata "distractia"?
|
o sa le vezi.. sunt rotunde... gen nfs :P 3 stopuri pe fiecare parte.. un rotund pt masalier.. un rotund pt pozitie si un rotund care are semnalu in mijloc si pe exterior este semnalul...se sudeaza tabla.. etc e o distractie cam mare.. vreo 300euro
|
salut . se vede ca te-ai pus pe treaba :-P bafta si hai sa-o vedem in actiune cat mai rpd:)
|
7 Attachment(s)
niste poze..
|
2 Attachment(s)
am terminat pragurile.. maine lonjeroanele . pragurile au fost cu tot cu o mare bucata din aripa spate
|
bafta in continoare ...si brumm brumm:))))
|
Frumos Alex, apreciem foarte mult efortul tau sa restaurezi batranica, dar sper sa asculti sfaturile cunoscatorilor(adica IN GENERAL, propietarilor de Opeluri clasice, sau fostilor propietari) in continuare. (deci sfaturile mele sa le ignori te rog :) sa le consideri doar o parere)
Eu am vazut stopurile led dupa Manta BCC de la Nae din garaj, si nu mi-au placut, nu pe Manta B(bine nu as pune led pe nici una, dar imi plac stopurile originale rotunde dupa Manta A) Cel mai bine pui o poza cu spatele Mantei BCC cu stopurile-led rotunde sa isi dea si ceilalti cu parerea. Si sustin si eu ideea ca eleronul acela este foarte tare, dar pe o masina cu un motor foarte potent(sute de cai adica si un cuplu pe masura, si sa aiba rol de marire a fortei ce apasa pe "fundul" masinii aka downforce, nu doar estetic), fie pe o masina mai noua(probabil japoneza) si asa mai departe. Pe prima pagina parca, pusesei doua poze cu Manta B de afara, fara nici un eleron, ai vazut si tu cat de bine da asa, simpla, fie daca vrei neaparat, punei si tu un spoiler mai din anii masinii...parerea mea, ma repet. |
Quote:
(cred ca ai vazut testele cu stopurile mele https://youtube.com/watch?v=kJW1EB0UtyI ) cat te ajunge traseul complet de evacuare la baietii de langa cora? p.s : eleronul ala n-are nici o treaba cu masina ... no offence |
mai baga poze, sa vada si ochiu nostru unde sa ajuns cu treaba
|
mecanicu meu e cam incet... ar vrea sa ia bani din 10 locuri odata sa faca 10 masini odata.. mereu cand intru in curte lucreza la alta masina...
|
Atunci se pare ca trebuie sa stai toata ziua dupa el sa-ti lucreze si tie ceva...pacat
Ce mai ai de facut la masina pana la vopsit? |
nici na terminat tinighgieria.. pe urma tre sa vopseasca compartimentul motor. sa puna motoru si cutia. radiator tot si sa traga instalatia electrica.. dupa ascona aia.. sa pun ceasuirle de bord.. alea cu 220 timonerie tot.. si pe ruma o iau d la el ca nu o vopsesc la el.. vad eu unde o vopsesc
|
Vopsitor cunosc eu 2 buni, deci se rezolva...
Poate nu-mi da Nae ambreiajul si pompa de apa ca ma supar pe el. Si o sa tecem pe acolo sa vedem ce vanzare ii mai facem, ca incep sa bag bani in ea, daca tot o repar dupa accident... |
| All times are GMT +2. The time now is 06:15. |
- Copyright 2026 4Tuning