![]() |
Re: Review anvelope Michelin Crossclimate
Din alea 36 de posturi mai bine de jumatate le-a facut pentru cauciucurile astea, unde nu il mai deranjau comentariile celorlalti membrii care le vroiau.BLN nu am nimic cu tine, dar esti un nesimtit, te-ai vazut cu sacii in caruta si ai disparut.
|
Doamne da-mi putere sa mai intru pe acest topic plin de ura si sa mai scriu:
- Energy saver, pana in momentul de fata nu am simtit nimic la circulatia prin oras desi anvelopele sunt mai usoare, jantele la fel. In total am o diferenta de -10 kg din schimbarea anvelopelor si a jantelor si nu stiu ce sa zic, ori este marketing ori se observa la mersul in afara. |
Quote:
|
Nu as zice ca e vorba de ura coco, doar ca lipsa de bun simt a unora nu cunoaste limite.Eu sper ca macar tu sa continui cu review-ul despre aceste anvelope.
|
Mamaaaaaa, credeam ca v-ati potolit.
Rover Cabrio, daca e de rahat 4Tuningul asta ce cauti pe aici? Nu comentez la prostiile mentionate de tine, doar iti spun, asa cum ti-am mai zis, ca la prima aberatie ne parasesti pentru totdeauna de pe acest forum de cacao. Cine crede ca s-au dat "intre prieteni" anvelopele este amuzant, sa nu zic fraier. Am zis din start ca cei 3 finalisti nu sunt perfecti. Daca BLN si-a facut user nou si a dat mesaje de milogeala, treaba lui. Altii au dat copy-paste din articole scrise pe site despre anvelope. Noi sa fim sanatosi. Eu o sa mai scriu pe aici despre anvelopele de pe masina mea, probabil ca si coco_stancu. Treaba lui ce face BLN. Anul trecut i-am dat un set de anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup incredibil de scumpe unui user vechi si activ, a scris 2 posturi despre ele, dupa care la revedere... Asadar, nu e bine nicicum. |
Quote:
cam asta e adevarul ..a ajuns forumul asta de ....2 LEI ...nu ati mai facut nimic pentru promovarea lui mai suntem cativa useri activi ...si cativa din cei ce isi mai prezinta masinile in rest ... |
Quote:
Lasa loc si generatiilor viitoare de copii sa-si expuna parerea despre "ce ar fi daca" si "daca as avea, as face" E amuzant :D + bazarul. |
M-am īntors, văd c-ați dat-o īn altele īntre timp.
Ideal ar fi fost să nu se comporte nimeni ca un copil invidios și dacă tot nu are parte de jucăriei măcar să-l īnjure pe posesor. Īn fine, anvelopele au fost aproape să ajungă și pe zăpadă săptămāna trecută(vreo 250km), dar mai departe de Graz, Austria nu puteam să mă duc. Au prins cam toate tipurile de drum și condițiile meteo, cu excepția zăpezii. Din start eu am un reper de comparație greșit, respectiv fostele anvelope de iarnă care au stat mai mult de 1 sezon pe mașină, dar n-am uitat complet comportamentul celor de vară. Mi s-au părut foarte silențioase pe autostradă la 140km/h, dar pe drumuri cu pietriș, nisip, etc īmi dădea senzația că īn loc să calce peste pietriș, el de fapt săpa și-și făcea șanț. Asta făcea drumul deja zgomotos și mai deranjant din punctul ăsta de vedere. Pietricele nu prea a prins că pe unde am trecut era prea mărunt să rămānă īn șanțurile anvelopei. Am prins și grindină și ploaie puternică, dar nici măcar o dată n-am simțit că pierde controlul. La capitolul ăsta mie mi se pare că excelează. Am abordat serpentine cu viteze net superioare celor pe care le atingeam de obicei īn speranța că poate o văd cum cedează, dar nimic. E important să spun și că mașina era foarte īncărcată, lucru care le-a ajutat īn cazul ăsta. Frānarea. O singură dată am fost nevoit să frānez pānă la abs și era pe asfalt uscat. N-am făcut accident, deci și-au făcut treaba, nu? :) Mi-ar fi plăcut să văd și īn ce măsură au influențat consumul, dar deja discutăm de maxim sute de ml diferență și schimbānd mediile e prea greu să livrez un rezultat corect. Overall, din punctul meu de vedere pe ploi poți să stai relaxat și să-ți faci mai degrabă griji cu privire la vizibilitate decāt la aderență, pe uscat au grip la fel de bun și sunt silențioase. Pe māzgă regret că n-am ajuns și binențeles, zăpadă. Altceva nu știu ce să zic, fiindcă nu-s reviewer profesionist. Mai īntrebați. |
Quote:
|
hehe.. tu vorbesti de vremuri demult apuse..
|
Momentan nu se vede/simte nicio diferenta inter aceste pneuri si unele de vara normale.
Nu am fost mai departe de Bucuresti - Vama Veche si retur momentan. La viteza mare sunt, intr-adevar, silentioase. Nu am apucat ploaie zdravana ca sa franez violent, dar nici nu as vrea. Oricum, la ce santuri serioase au, sunt sigur ca si acvaplanarea trebuie sa survina destul de tarziu... Momenta, deci sunt bune. Tare sunt curios ce se va intampla cand vine zapada. |
La drum lung s-a simtit EnergySaver-ul? Eu inca nu am iesit din Bucuresti cu ele insa experimentez in continuare prin minunatul Bucuresti! Saptamana trecuta tot intr-o zi ploioasa am simtit valoarea anvelopelor si a sistemelor de siguranta. Mergeam linistit 40/50 km/h pe o strada unde pe sensul meu de mers erau parcate masini masini in linie si paralel cu bordura/pe bordura/pe petrotuar, etc. Si cum conduceam eu asa linistit dintre masini mi-a sarit un dulau fix in fata masinii, bag frana, trag stanga, intru pe contrasens, din fata venea o masina, trag dreapta, ocolesc dihania si continui drumul cu inima cat un purice si cu nevoia de a-mi schimba lenjeria intima. Nu va doresc sa ajungeti in situatii din astea si apoi sa le povestiti, dar daca tot vb despre aceste anvelope, am considerat ca-i de bun augur sa povestesc faza. Pana una alta am observat pe una din anvelope 2 pitricele ramase intre rizuri, nu faceau zgomot in mers, dar am devenit obsedat de chestia asta de cand ati ridicat voi problema pietricelelor in anvelope. La asta v ati referit, adica la 2 pietricele ar trebui sa-mi fac griji sau....?????
|
Nu sunt motive sa-ti faci griji. Pietricelele alea zboara la viteza mai mare, de preferat, nu in parbrizul altuia :D
Ca asa se sparg parbrizele... Este enervant doar la viteza mica, atunci cand mergi cu geamurile deschise, ca auzi zgomotul lor sacadat cum lovesc asfaltul. @Coco_Stancu sa stii ca anvelopele bune fac diferenta fix in situatii de urgenta ca in cea descrisa de tine. Poti circula cu pneuri ieftine chinezesti fara probleme, normal, dar in astfel de momente sau mai grave, cand e vorba de diferenta dintre viata si moarte, se vede calitatea. Pana acum, se pare ca BLN este cel care a mers cel mai mult. Asa ca ne poate spune noutati despre uzura. |
Chiar nu stiu ce sa zic despre uzura.
N-am masurat inainte si dupa, dar nu par a se fi uzat vizibil. Cred ca sunt ok la capitolul asta. |
Posibil in weekend sa plec la munte, o sa merg Bucuresti-Ploiesti pe autostrada, in afara de testul de sunet ce altceva mai propuneti sa fac?
|
Daca urci pe vreo sosea virajata, cum se comporta acolo unde e pietris, nisip, zapada, in viraje. Desi de zapada nu cred ca vei da nicaieri :D
|
Deci userul BLN , s a tinut de cuvant :) A zis ca nu mai intra pe aici , si asa a facut . In momentul de fata pe masina am anvelope Michelin , sunt foarte uzate , tocmai am venit si din concediu si am mers pe toate drumurile posibile ( de la nisip pana la grindina ) . Nu aveau o aderenta buna , deci prin urmare , sambata imi ajunge un nou set de jante , si trebuie sa imi comand si un nou set de anvelope . De peste 7 ani de cand am permis , pe toate masinile s a nimerit sa am Michelin , iar daca nu aveam cumparat ( am avut de mic o bezea alba , care scria Michelin si cred ca de aici am prins dragul lor ) . Ce anvelope imi recomandati ? Ma intereseaza clasa de consum A sau B , iar zgomotul de Rulare A - C
|
Om serios BLN ăsta.
|
Quote:
PS: faza cu clasa de consum este destul de... greu de masurat. Clasele alea de consum au fost acordate in cadrul unor teste de laborator, pe strada e imposibil sa fie la fel. Adica nu vei simti vreo diferenta, vreodata, la consum, cand schimbi anvelopele de aceleasi dimensiuni. |
Mi-au venit si mie Crossclimate dar inca nu le-am pus pe passat. Probabil in weekendul viitor.
La prima impresie, mi se pare ca au lateralele moi si ma asteptam sa aibe profilul ceva mai inalt...sper ca tin vreo 3 ani.... Am mai avut Michelin Pilot Sport 2 si tot asa aveau lateralele moi..ma enervau la culme si le-am schimbat pt Conti Sport 5...dar alea erau pe Porsche unde chiar ma intereseaza sa nu se lase in viraje. |
morghen sa stii ca treaba cu lateralele moi am observat-o si eu si am mai observat ca fata de 2.2 cat aveam in vechile anvelope presiune, acum trebuie sa bag 2.3/2.4 inca nu m-am hotarat la care sa raman. Presiunea de 2.2 face ca anvelopa sa arate un pic dezumflata. Din pacate nu am mai iesit la munte weekendul asta si bine am facut ca a fost jale pe DN1...va tin la 230v pe viitor :)
|
Chestia cu peretii moi nu prea are treaba cu faptul ca se lasa masina pe o parte.
Orice anvelopa, cu cat are mai inalt talonul, are peretii mai moi, e normal. O anvelopa cu perete de 30 va avea peretele net mai rigid decat una cu talon de 70. Material mai mult, elasticitate, etc... E normal. https://www.4tuning.ro/tehnica-auto/a...opa-14614.html De aici iti poti da seama cat de subtire e peretele unei anvelope. Unde mai pui ca nu are deloc intaritura pe acolo... Oricum, e de retinut ca aceste CrossClimate nu sunt anvelope de performanta, de unde si indicele scazut de viteza. In acelasi timp, anvelopele performante nu vor avea talon inalt :) |
Hondarul - e o problema cu siteul 4tuning . Nu pot accesa linkul tau de pe mozila , doar de pe Internet Explorer .
Maine dimineata ajung in Bucuresti , sa imi cumpar niste jante . Dupa care am nevoie de 4 anvelope noi . Am avut multe seturi de Michelin , dar si 1 de Good Year . Acum nu stiu ce firma sa aleg , Bugetul nu este unul mare adica 10-12 mil maxim , |
Ce parere aveti de Good Year Ultra Grip 7+ ? Am gasit la 285 de lei bucata .
|
Quote:
In rest, masina identica, setarile la suspensie identice. Am avut Michelin PS2 = moale Am(aceeasi dimensiune) Conti Sport 5 = nu asa moale |
Cred ca e de la adblocker faptul ca nu poti vedea linkul acela.
De anvelope nu stiu ce sa zic... La producatorii premium nu cred sa fie diferente mari, asa ca in final depinde de preferinte. |
Mai era ceva de notat contra gumelor michelin din partea mea...ca masina era subviratoare, understeer doar cu Michelin Pilot sport(cu Conti-uri e perfect neutral)...am mai cautat pe net si se pare ca e un fel de chestie generala cu Michelin-urile sport. Super ciudat...dar pt crossclimate chiar nu conteaza chiar asa..mai ales pe masini gen golf, passat.
Crossclimate-urile mele sunt tot pe terasa :) |
Crossclimate au lateralul moale deci nu sunt gume sport, dar pt un passat care si asa are suspensii moi sunt perfecte..parca merg pe perini de aer :D
le-am pus sus saptamana asta si ai dreptate, se comporta ca si cauciucuri de vara. Sunt multumit de ele pana acum, chiar fericit ca nu fac zgomot deloc. Am avut ocazia sa merg mai tare si pe ploaie si sa trec prin belti cu ceva viteza si sunt excelente ! deci din partea mea(pentru un cauciuc pt o masina normala pt mers normal..gen passat, golf...): 5/5 pe caldura si uscat 5/5 la viteza mare 5/5 pe ploaie urmeaza sa vedem cum se comporta la iarna :) |
Am revenit cu impresii bune, in privinta zgomotului am reusit sa fac testul cu maxima acuratete:
- inainte cu anvelopele Continental aveam in masina un zgomot de 70db la 100 km/h pe drumul Giurgiu-Bucuresti - cu anvelopele Crossclimate la aceeasi viteza si pe acelasi drum am un zgomot de 60db in concluzie asa cum spunea si Morghen sunt silentioase. Vineri m-am intors de la mare iar pe autostrada m-a prins o mare ploaie si cum autostrada noastra nu-i tocmai cea mai buna avea si portiuni cu baltoace unde am putut observa faptul ca anvelopele se comporta bine si pe ploaie abundenta la viteze de 140/150 km/h. Per total recomand pana in momentul de fata anvelopele, mai ramane si la iarna sa treaca un hop si gata. |
Hondarul - cand mai oferi un set de anvelope ? :) Nu de alta , dar am reusit sa stric noul set :( Putin peste 100 km/h am trecut peste un sant de 20-25 cm , si dreapta fata are o galca mare pe talon , si dreapta spate una mai mica .
|
Quote:
80 db Continental 70 db Crossclimate |
Ma dispera ca iau pietricele in profil si nu ies singure..
deci daca pe sosea sunt doua pietricele, o sa iei 3 in gumele astea..un fel de magnet pt pietricele. |
Asa este, dar zboara, nu raman acolo...
Anvelope o sa mai dam, dar la un concurs pe site. |
Quote:
|
Quote:
Am eu pe un Golf 4 ( 195/65/15). Le am de anul trecut din toamna si am trecut prin iarna cu ele. Pe zapada sunt superbe, in urma unei incercari ratate de patinaj artistic triplu surub, am intrat intr un sant, nu cine stie ce crater dar cat de cat dificil. Au avut aderenta super buna si am iesit relativ usor. Pe franare sunt...cauciucuri ok. Nu impresioneaza cu nimic, la fel si la acvaplanare. Inca le am pe masina, nu le-am schimbat din lipsa de fonduri. Pe autostrada sunt chiar silentioase fata de altele. Acum doua ierni am avut tot de la GoodYear, 4seasons Vector. Una s-a uzat neregulat, la modul grav pe puntea spate, una a facut galma, una pierdea aer si una a ramas cat de cat intreaga. |
Quote:
|
ba baietzii, ce vorbim aici? michelin crossclimate sau alte gume?
|
Quote:
|
Am dat o tura pana la Viena in weekend, am prins ploaie torentiala prin Ungaria. Gumele astea sunt geniale, am tinut 160 km/h fara nici cea mai mica problema pe ploaie torentiala.
Zgomotul generat de ele este foarte foarte scazut. Daca si la iarna se descurca cat de cat bine declar ca e deal-ul secolului :) Potaia mea apreciaza zgomotul redus al cauciucurilor https://lh3.googleusercontent.com/-s.../photo%2B4.JPG https://lh5.googleusercontent.com/-1.../photo%2B5.JPG |
1 Attachment(s)
Am facut un concurs nou in care dam diverse premii Michelin si un set de anvelope CrossClimate.
https://www.4tuning.ro/concursuri/con...-ta-27976.html Regulamentul este atasat mai jos. |
| All times are GMT +2. The time now is 20:16. |
- Copyright 2026 4Tuning