Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Discuri de frana (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/42114-discuri-frana.html)

AlliedComposites 04-07-07 03:22

Re: Discuri de frana

discurile alea taiate in mijloc si cu suruburi ajuta mult la a reduce masa de rotatie a rotii si te fa face mai rapid!

deci pe scurt ti-ai fabricat tu o piesa ca sa ti se potriveasca etnierele mai mari nu? bravo :) romanii mereu sunt ingeniosi si-si mesteresc ei singuri... daca ca tara am aveam mai multi bani, am cuceri lumea :)

Hexer 04-07-07 03:32

1. Nu, este facut pentru ca punctele de prindere sunt total altundeva, la fel si locul discului. deci si discul si locul etnieriilor trebuia fi schimbat prinderea.
Oricum nu ar fi fost mai rapid dupa idea ta...

2. Unde am scris ca sunt roman...sau ca treiesc in romania...???

3. Cred ca mai toate firmele fac asa kitul...cu calculatii, teste, si rezultate...

AlliedComposites 04-07-07 03:36

1: da ma, exact asta ziceam si eu, dar de, sunt mai slab la exprimatii :-P

2:lol, sa sti ca chiar ma gandeam, "ma asta ce naiba n-are somn, e 3 dimieata in romania" :) Dar sa sti ca linga numele tau la ORas scrie cluj ;)

ameer 04-07-07 03:47

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 980779)
scuze asta n-am vazut... daca nu sunt ventilate, nu ma mir ca s-au strambat... ma asteptam ca sunt model nou, ventilate si gata, cum sunt toate masinile acum... gresala mea... eu nu cred ca au nevoie de diametru mai mare, ci doar sa fie facute din materiale de calitate si sa fie ventilate...

dar daca nu i se strambau discurile, sunteti de acord ca placutele trebuie schimbate primele?

Sunt ventilate discurile, am fost eu in necunostinta de cauza la primul post

AlliedComposites 04-07-07 03:55

Quote:

Originally Posted by ameer (Post 980816)
Sunt ventilate discurile, am fost eu in necunostinta de cauza la primul post

deci care e problema acuma atunci? ca franele devin moi dupa ce le calaresti nitel? ce masina e? ce frane (discuri/placute) ai acum pe ea? Ai ABS?

daca iti upgrade discurile, ia dealea cu santuri nu cu gauri... alea cu gauri facute ieftin au tendinta sa crape fiindca sunt slabite in zona gaurilor, si diferenta in oprire aproape e la fel....brembo sunt bune, dar sunt si alte marci de calitate, doar ti ne minte sa ai grija la alea cu gauri sa fie de calitate

daca chiar vrei frane mai mari, sugerez sa dai un google la masina ta + big break kit, si vezi daca face cineva un chit complet, dar pregatestete sa platesti din plin

ameer 04-07-07 03:56

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 980781)
In sfarsit. Vezi mai clar acuma, dar totusi nu ai citit primele pagini...baiatul habar n-are despre ce vorbeste, discurile sunt ventilate, nuami prea mici pentru 1.7 tone...

Daca era vorba numai de placute ai dreptate, asta e prima c eschimbi daca vrei ceva mai bun.
Eu ma pus pe o dacie 1100 etnieri de nissan 300zx...no aia este o schimbare mare!!! fata disc de golf 2 GTI modificat (mult, daca vede cineva de la rar sai itp est mort instantaneu...) spate de renault 16 TS.

:) Am corectat in urmatoarele posturi, nu stiu de ce am zis ca nus unt ventilate... Eram cu capul in nori.
Hai sa va povestesc etapele din problema mea cu discurile:

1.7000 km, incepe sa trmure volanul cand franez pe anumite plaje de viteza. Service--ul imi indreapta discurile si imi pune placute noi.
2. 12.000 de km- iar incepe sa imi tremure volanul la anumite viteze cand franez. Service-ul imi schimba discurile si imi pune placute noi.
3. 26-27000 km iarasi imi tremura volanul cand franez. Cei de la service imi spun ca imi schimba iar discurile si placutele. Eu vreau discuri after market. Mi s-a explicat ca asta e o problema cunoscuta la masina mea si ca nu sunt singurul cu aceeasi problema. Am tot citit despre asta si am ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa imi schimb discurile.

ameer 04-07-07 04:00

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 980822)
deci care e problema acuma atunci? ca franele devin moi dupa ce le calaresti nitel? ce masina e? ce frane (discuri/placute) ai acum pe ea? Ai ABS?

daca iti upgrade discurile, ia dealea cu santuri nu cu gauri... alea cu gauri facute ieftin au tendinta sa crape fiindca sunt slabite in zona gaurilor, si diferenta in oprire aproape e la fel....brembo sunt bune, dar sunt si alte marci de calitate, doar ti ne minte sa ai grija la alea cu gauri sa fie de calitate

daca chiar vrei frane mai mari, sugerez sa dai un google la masina ta + big break kit, si vezi daca face cineva un chit complet, dar pregatestete sa platesti din plin

Am explicat asta, cum merg un pic mai tare imi face volanul ca naiba in mana cand pun frana. Cu santuri imi voi lua. Vad ca esti de peste ocean. Acolo sunt popu lare discurile Rotora din cate am citit. Cum sunt? Ma refer la calitate. Stii ceva despre ele?
Brembo mai e o alternativa dar aici in tara nu am gasit decat pentru spate. Pentru fata (asta ma intereseaza) nu am gasit brembo. la modelul meu am vazut ca multi folosesc marca Rotora si spuneau ca sunt excelente. Nu aveam de gand sa imi iau discuri perforate, stiu care e pericolul cu ele. nu sun chiar pe dinafara cum sustinea cineva mai devreme.
Va multumesc tuturor pentru feedback!

AlliedComposites 04-07-07 04:01

din link-ul pe care l-am afisat mai sus:

Race pad compounds: These compounds are designed to operate at a much higher temperature. The friction material is more aggressive to the rotors, however this aggressive material will stop the vehicle with less pedal pressure in a shorter time frame, which keeps the heat generation to a minimum. The binder material (the glue) has a much higher melting point that keeps the pad in-tact for the duration of the day. Less melt down translates to less gassing of the pads. The only down side is poor cold braking, more brake dust, and possible squeak.

Deci, frane mai bune = mai putina caldura!

AlliedComposites 04-07-07 04:04

daca vrei sa le shimbi pe amandoua odata, vezi pe ebay si pe forumuri de la masina ta ca sunt dealuri de obicei... de exemplu un amic de-al meu si-a luat unele cu gauri si ventilate + placute pt toate 4 roti cu $180US de pe ebay de la un dealer cu feedback bun si le are de cateva luni si sunt super

ameer 04-07-07 04:04

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 980827)
din link-ul pe care l-am afisat mai sus:

Race pad compounds: These compounds are designed to operate at a much higher temperature. The friction material is more aggressive to the rotors, however this aggressive material will stop the vehicle with less pedal pressure in a shorter time frame, which keeps the heat generation to a minimum. The binder material (the glue) has a much higher melting point that keeps the pad in-tact for the duration of the day. Less melt down translates to less gassing of the pads. The only down side is poor cold braking, more brake dust, and possible squeak.

Deci, frane mai bune = mai putina caldura!

De discurile Rotora stii ceva? :-) Asta mi s-a recomandat pt masina mea pe forumurile de rigoare

AlliedComposites 04-07-07 04:05

lol nu... asta ai si sunt cacat :) :-P ?

edit: nu scuze... am folosit powerslot care sunt o companie canadiana, si aici toata lumea e fericita cu brembo... si eu as fi luat brembo dar canadienii erau nitel mai ieftini... dar si ei foloseau rotoarele stock de la dodge, si doar le dadeau santuri.... deci acum am rotoare stock pe amandoua dodgeurile, si placute de performanta... simplu, si pot sa ma opresc de cateva ori de la 220+ fara sa se inmoaie... deasta intreb mereu, pt ce ai nevoie de 4-6 pistoane, daca nu ai o masina de 2tone+

ameer 04-07-07 04:06

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 980832)
lol nu... asta ai si sunt cacat :) :-P ?

Nu eu am discurile originale... Cred ca e o neintelegere, vreau sa imi pun discuri marca Rotora.

AlliedComposites 04-07-07 04:10

am editat mesajul

AlliedComposites 04-07-07 04:15

par misto, de ce nu...

http://www.raceshopper.com/images/rotora_pic2.jpg

par sa aiba o tona de distribuitori si gama lunga de modele deci probabil ca sunt bune...

dar acum ca te-ai hotarat pe discuri (partea cea mai usoara dupa mine), tre sa te uiti dupa niste placute care sa fie pe stilul tau de mers... fiecare au pro si contra, nu poti sa ai cel mai bun din toate, si aici o sa vezi cea mai mare diferenta in distanta de oprire

ameer 04-07-07 04:20

Nu stiu de placute... Trebuie sa vad ce pot folosi, ca gama de produse aftermarket pt masina mea in romania e nu, redusa... ci inexistenta. Banuiesc ca pot folosi in continuare placutele OEM, o sa ma orientez eu.
Eu nu am un stil de mers chiar asa agresiv... Sunt convins ca placutele originale sunt mai mult decat suficiente.

Multumesc pt feedback

AlliedComposites 04-07-07 04:21

m-am uitat doua clipe, si vad ca zic ca sunt facute la masina... deci probabil ca dau gaurile dupa ce le forjeaza... asta ziceam ca le slabeste nitel.... mai bine ia cu santuri sa fi sigur si gata... arata bine, si opresc aproape la fel daca nu mai bine, pt ca suprafata de frecare e mai mare

ameer 04-07-07 04:24

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 980842)
m-am uitat doua clipe, si vad ca zic ca sunt facute la masina... deci probabil ca dau gaurile dupa ce le forjeaza... asta ziceam ca le slabeste nitel.... mai bine ia cu santuri sa fi sigur si gata... arata bine, si opresc aproape la fel daca nu mai bine, pt ca suprafata de frecare e mai mare

Clar imi iau cu santuri. Cand am vazut ce pericol exista cu cele perforate, m-am razgandit instant. Pana si Brembo spune ca nu raspunde pentru fisuri sau crapaturi dupa montare. Si daca Doamne fereste se rupe vreun disc cand eu am viteza... pierd controlul si bye bye

AlliedComposites 04-07-07 04:26

Quote:

Originally Posted by ameer (Post 980841)
Trebuie sa vad ce pot folosi, ca gama de produse aftermarket pt masina mea in romania e nu, redusa... ci inexistenta. Banuiesc ca pot folosi in continuare placutele OEM, o sa ma orientez eu.
Eu nu am un stil de mers chiar asa agresiv... Sunt convins ca placutele originale sunt mai mult decat suficiente.

Multumesc pt feedback

da, nu face nici o diferenta ce placute folosesti... daca pui de performanta, urmeaza insa instructiunile de rodare, ca sa se asheze bine materialul...

de exemplu la amele zice sa faci vreo 5-7 opriri de la 50 la ora, sa mergi nitel, si sa face 3 opriri de la 100... dupa aia le lasi sa se raceasca vreo 15 minute, si sunt gata de folosit :twisted:

AlliedComposites 04-07-07 04:27

Quote:

Originally Posted by ameer (Post 980845)
Clar imi iau cu santuri. Cand am vazut ce pericol exista cu cele perforate, m-am razgandit instant. Pana si Brembo spune ca nu raspunde pentru fisuri sau crapaturi dupa montare. Si daca Doamne fereste se rupe vreun disc cand eu am viteza... pierd controlul si bye bye

ridici piciorul de frana si ori incetinesti cu frana de motor, ori tragi e-brakeul ;)

si sa sti ca am fazut multe debateuri, si multi zic ca faptul ca ai suprafata mai mica de frecare la alea cu gauri reduce distanta de oprire, deci nu pierzi nimic :lol:

Tupac 04-07-07 09:41

Nu stiu de ce majoritatea oamenilor au orgasm cand vad un disc cu santuri s i gauri in el....in loc sa gandeasca ca la un disc cel mai important e materialul si nu numarul de gaurele...
Raman la parerea ca daca vrei frane mai bune, primul lucru care il faci - schimbi placutele cu unele performante. Vrei si mai mult? Schimbi si discurile cu unele si mai bune. Vrei sa te dai pe circuit? Alegi kit-uri de la Brembo de exemplu, ce contin etrieri, discuri si placute.
Dar ar trebui tinut cont totusi de un aspect, chestia cu franele zic eu ca trebuie gandita un pic inainte. Degeaba ai forta de franare mai mare in etrieri, daca nu iti suporta pompa de frana de exemplu sau daca duci prea multa forta la roti si rupi aderenta mult mai repede rezultand in intrari de ABS imediate si uzari de cauciucuri...so...nu e chiar asa usor cu kit-urile, parerea mea....si chiar nu le vad rostul pe o masina normala, sunt bani aruncati, cu niste placute si maxim niste discuri mai bune, rezolvi totul fara sa fie nevoie de x pistonase la etrieri. Oricum franele stock ale oricarei masini sunt supradimensionate de fabricant.

Hexer 04-07-07 11:55

Am cateva intrebari, ca ultima magina era cam...despre nimic.
1. Ca masina ai?
2. Vrei schimba numai discul si placutele?
3. De ce nu poti comanda de la brembo?

ps. sant, gauri = perforare = devine mai seinsibil discul, dar din cauza materialului tot este mai tare decat cel original si e ventilat mai bine. Breambo scrie asta fiindca vrea sa asigure (la fe e scris pe micro sa nu pui living flash)

ameer 04-07-07 12:30

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 981137)
Am cateva intrebari, ca ultima magina era cam...despre nimic.
1. Ca masina ai?
2. Vrei schimba numai discul si placutele?
3. De ce nu poti comanda de la brembo?

ps. sant, gauri = perforare = devine mai seinsibil discul, dar din cauza materialului tot este mai tare decat cel original si e ventilat mai bine. Breambo scrie asta fiindca vrea sa asigure (la fe e scris pe micro sa nu pui living flash)

Vreau sa schimb doar discurile. Ma rog si placute noi odata cu discurile. Am sunat la un distribuitor Brembo si se pare ca nu au gasit discuri decat pentru spate, pt fata nu.

Hexer 04-07-07 15:43

Quote:

Originally Posted by ameer (Post 981202)
Vreau sa schimb doar discurile. Ma rog si placute noi odata cu discurile. Am sunat la un distribuitor Brembo si se pare ca nu au gasit discuri decat pentru spate, pt fata nu.

Vad ca nici cum nu vrei sa zici ce masina ai...
Cauta aici, daca este este si impotat.
http://www.brembo.com/ENG/catalogo_AM/2007/index.html

Hondarul 04-07-07 17:08

Pai nu prea conteaza ce masina are, conteaza doar sa-ti faci o parere despre marca in sine si ce fel de frane are masina, probabil subdimensionate pentru gabaritul ei.

Eu zic sa nu te temi de cele perforate. Un exemplu ar fi Porsche care are unele din cele mai gaurite discuri de frana de pe piata si totusi le merge bine, fara accidente cauzate de spargerea unui disc.

Du-te la Racing Nick si comanda discuri pentru masina ta, inclusiv placute mai bune, cu ferodouri mai rezistente la caldura, probabil Ferodo, Brembo sau alta marca. Costa mai mult ca afara, normal, dar asta e cea mai usoara si mai rapida cale sa treci de problema. Trebuie sa iei situatia in mana, paltesti avansul si in cateva saptamani ai frane noi pe masina. Spune-ne cum este!;)

AlliedComposites 04-07-07 17:41

^^^ alea porsche sunt forjate cu gaurile deja in ele!!!!! la franele ieftine doar iau un disc, si gauresc gaurile... daca asta nu-ti slabeste zonele alea, atunci nu stiu ce sa zic...

si da eu cred ca e foarte important ce masina are, ca doar sa ghicim ca POATE franele sunt subdimensionate e ridicol... si nu sunt subdimensionate, probabil doar ieftine si de cacat... nu cred ca trebuie sa repet ca NU POTI doar sa pui discuri mari si gata

AlliedComposites 04-07-07 17:41

Quote:

Originally Posted by Tupac (Post 980958)
Nu stiu de ce majoritatea oamenilor au orgasm cand vad un disc cu santuri s i gauri in el....in loc sa gandeasca ca la un disc cel mai important e materialul si nu numarul de gaurele...
Raman la parerea ca daca vrei frane mai bune, primul lucru care il faci - schimbi placutele cu unele performante. Vrei si mai mult? Schimbi si discurile cu unele si mai bune. Vrei sa te dai pe circuit? Alegi kit-uri de la Brembo de exemplu, ce contin etrieri, discuri si placute.
Dar ar trebui tinut cont totusi de un aspect, chestia cu franele zic eu ca trebuie gandita un pic inainte. Degeaba ai forta de franare mai mare in etrieri, daca nu iti suporta pompa de frana de exemplu sau daca duci prea multa forta la roti si rupi aderenta mult mai repede rezultand in intrari de ABS imediate si uzari de cauciucuri...so...nu e chiar asa usor cu kit-urile, parerea mea....si chiar nu le vad rostul pe o masina normala, sunt bani aruncati, cu niste placute si maxim niste discuri mai bune, rezolvi totul fara sa fie nevoie de x pistonase la etrieri. Oricum franele stock ale oricarei masini sunt supradimensionate de fabricant.

EXACT! multumesc

Hexer 04-07-07 21:19

[QUOTE=Hondarul;981639]Pai nu prea conteaza ce masina are, conteaza doar sa-ti faci o parere despre marca in sine si ce fel de frane are masina, probabil subdimensionate pentru gabaritul ei.
QUOTE]

Cam asa este, in general franele sunt subdimensionate, nu sunt facute pentru a folosi dest, inmoaie, ai probleme, nu numai vu tine se intampla si si la alte masini, ex. skyline, 3000GT, nissan coupeuri, vechea AMG si ///M, la noile masini de performanta in general nu sunt probleme. Dar daca vrei sa folosesti masini simple...asta se intampla.
Franele Porsche sunt ideal pentru garupul VAG, kit se gaseste usor si perechea pentru fate nu costa mi mult de 2000 euro, ce merita.

Tupac 04-07-07 23:59

Eu zic sa aveti grija ce discuri Brembo va luati si de unde (desi ce-i drept...nu prea e usor sa-ti dai seama...ca nu prea ai cum..), sa nu cumva sa va luati Brembo facute in China care dupa maxim 1 an sunt mai proaste decat alea care le-ati dat jos (tocite, ovalizate, etc..) :) . Si atentie, nu glumesc, va spun din surse sigure!
Va dau un exemplu de producator de discuri frana care face niste discuri si placute de frana foarte foarte bune -> Jurid. Nu va asteptati insa sa gasiti la ei discuri striate, gaurite, etc...ei se multumesc doar sa foloseasca un material foarte bun ;)

Nautilus 05-07-07 10:13

Quote:

Originally Posted by Tupac (Post 980958)

Probabil din acelasi motiv pentru care au orgasm cand vad eleroane cat masa de calcat, body-kits de fibra de sticla, 184672363,8942682 ecrane LCD si boxe - pe un TDI si ignora un vehicul de 5xx CP care se afla chiar alaturi. Prietenii stiu de ce :D

~Nautilus

AlliedComposites 05-07-07 10:24

[QUOTE=Hexer;982114]
Quote:

Originally Posted by Hondarul (Post 981639)
Pai nu prea conteaza ce masina are, conteaza doar sa-ti faci o parere despre marca in sine si ce fel de frane are masina, probabil subdimensionate pentru gabaritul ei.
QUOTE]

Cam asa este, in general franele sunt subdimensionate, nu sunt facute pentru a folosi dest, inmoaie, ai probleme, nu numai vu tine se intampla si si la alte masini, ex. skyline, 3000GT, nissan coupeuri, vechea AMG si ///M, la noile masini de performanta in general nu sunt probleme. Dar daca vrei sa folosesti masini simple...asta se intampla.
Franele Porsche sunt ideal pentru garupul VAG, kit se gaseste usor si perechea pentru fate nu costa mi mult de 2000 euro, ce merita.

tu compari mere cu pietre de rau.... compari franele de la UNELE masini care sunt proaste, cu franele de la masini de zeci si zeci de mii de dolari, la care systemul intreg de franare costa mai mult decat toata masina precedenta...

standardul de calitate a crescut la absolut toti producatorii auto, deci doar foarte foarte FOARTE putine masini noi isi mai pot permite asa ceva... nu ca isi pot permite, dar sunt asa de distruse deja, asa ca inca un cui in cosciug ce mai conteaza

daca dai 2000 euro pe frane inseamna ca te lasi fraierit sau ai prea multi bani, dar putina lume isi poate permite asa ceva... cand pentru $200 poti sa-ti faci frane care o sa-ti dea 80%-90% din ce ti-ar da niste frane uriase, e greu sa justifici diferenta de pret...

un lucru mai important ar fi sa schimbi tamburii de pe spate cu discuri... tamburii sunt cei mai de cacat, si placutele lor sunt dintr-un material complet complet neadecvat pt condusul agresiv... cand ti se slabesc franele la masini fara discuri pe spate, alea de pe spate se incing primele

Hondarul 05-07-07 10:38

Bloodfart, eu stiu despre ce masina este vorba si crede-ma ca este vorba de una "premium". La care, ciudat, nu ar fi permisa o astfel de eroare cu franele. In cazul de fata trebuie sa schimbe discuri si placute daca vrea sa franeze mai bine. Iar daca tu pui in discutie franele de pe spate, se vede ca esti cunoscator. In primul rand o masina de 300 cp din era noastra nu prea are cum sa aiba tamburi pe spate. Iar despre incins discuri sau tamburi pe spate, nu se va intampla niciodata asta, mai ales inaintea celor de pe fata. Eu am exemple clare, din experienta proprie. Fie cu o duba mare Vivaro care la coborare dinspre Cluj scotea fum din placute (frane extrem de proaste) iar spatele era rece, fie la masina mea proprie, care, ciudat, are discuri puse de mine ventilate, perforate si cu santuri si totusi, cand am coborat de la Bran, erau foarte incinse, atat de incinse incat frigea si janta. Iar pe spate, discurile erau reci si fara probleme. Probabil stii ca procentajul puterii de franare este cam de 75 - 25 pentru fata si pentru spate. Poate difera la unele masini, dar este net mai mare pe fata. Ca si la motociclete, unde se franeaza 90% din situatii doar cu fata. Repet - probleme sunt doar in fata, unde, fie ca este felul de conducere al soferului, fie ca este sistemul de franare care lasa de dorit, este nevoie de schimbarea franelor, adica discuri si frane.

Iar despre discurile de Porsche, cum adica sunt forjate cu gaurile direct in ele? Orice disc de frana este forjat, nu este turnat. Gaurile nu pot fi decat date ulterior. Tu ce parere ai?

AlliedComposites 05-07-07 11:05

300cai? volvo 70R? sau care e ala misto cu 300 de cai, 60R? nu sunt complet la curent cu volvo... am ghicit? :P

in fine, eu vorbeam in general normal... atata timp cat nu stim ce masina e, nici nu cred ca mai are sens sa mai continuam sincer sa fiu... dar daca proprietaru nu vrea sa zica nu vrea si gata, alegerea lui...

nu vreau sa te plictisesc, dar din experienta mea, cand faci asta

http://s59.photobucket.com/albums/g3...t=DSCF0622.flv

tura, dupa tura, dupa tura, cu masina cu ABS (in film) si frane stock (discuri la toate 4 colturile, 264mm pe fata, 250 pe spate, deci "micute") systemul de franare ramane solid si nu se inmoaie

aceasi chestie facuta cu masina a doua, varianta fara turbo a masinii de mai sus cu numai 132 cai si discuri de 250mm fata si tamburi pe spate, dupa doua ture cacaturile de pe spate scartaie de lea luat naiba, si din ce in ce mai mult pedala se duce din ce in ce mai jos... in curand si cele din fata scartaie si ele, pt ca acuma sunt extrasolicitate de la apasarea din ce in ce mai lunga de frane... cu toate astea, la sfarsitul zilei conduc acasa cu oricare dintre ele si nu am avut o data problema cu franele....

prima a fost binecuvantata cu frane bune din nastere... a doua a avut discuri cu santuri si placute speciale de racing care le puneam numai cand ma duceam cu ea la pista, si mereu, spatele se caca pe el...

poate la tine doar trebuie niste frane si mai bune, nu stiu.. pana la urma fiecare masina are problemele ei specifice, si trebuie sa o iei pas cu pas si sa schimbi piese pana ajungi la nivelul pe care il vrei... doar nu da o tona de bani daca nu trebuie numai ca arata BETON

AlliedComposites 05-07-07 11:09

daca tot ne pierdem timpul pe net, ia si video-ul facut din interior :P macar sa nu fie complet timpu risipit :-P imi place cum forta de aceleratie ii zboara camera din mana la sfarsit :) daca asta nu e abuz de frane, nu stiu ce e

http://s59.photobucket.com/albums/g3...t=DSCF0618.flv

si nu, nu sunt eu ala din poze, ci amicu meu care filma

Hondarul 05-07-07 11:19

Si ai vrut sa arati... CE? Faptul ca masina in discutie aici are frane proaste, a zis si proprietarul, nimic nou. Omul a incercat sa gaseasca o solutie. Nu cred ca se duce nici la curse pe traseu cu ea nici la curse in care trebuie sa franeze in 200 de metri de la 200 la ora. Ci doar ca se cam incing cand franeaza mai des si mai agresiv. Solutiile i-au tot fost prezentate, omul poate alege. Cum ai zis si tu, sunt cazuri si cazuri. Poate acelasi model nu are astfel de probleme, o fi ceva cu ABS-ul, nu se stie. Este alegerea omului sa ia cea mai buna solutie. Cert este ca niciodata, niste frane mai bune nu au ce rau sa faca. Asa ca orice solutie argumentata este binevenita pentru masina in cauza.

AlliedComposites 05-07-07 11:23

am vrut doar sa arat cui vrea sa creada ca nu e nevoie sa dai 2000 de euro ca sa ai frane bune

uite ce frumos explica astia totul
http://www.myasylum.com/cars/messages/44.html

AlliedComposites 05-07-07 11:59

citind articolul din nou, poate ar fi bine sa schimbe si lichidul de frana cu ceva de calitate superioara? de ce nu, daca masina are aproape 30 de mii (sau asa reiese) la bord, e cam timpu pt niste lichid nou oricum... poate reusesti sa-i convingi pe aia la dealer sa-ti scurga systemul si sa-ti inlocuiasca daca le aduci tu lichidul cand te duci sa-ti re-re-repare franele :-P

nu stiu nimic despre revista voastra, dar poate daca aveti candva loc sa bagati un articol in detaliu care sa explice corect sistemele de franare si functionarea lor cu exemple clare, cred ca ar ajuta sa dispele miturile si misinformarea in acest domeniu

Hondarul 05-07-07 12:08

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 983006)
citind articolul din nou, poate ar fi bine sa schimbe si lichidul de frana cu ceva de calitate superioara? de ce nu, daca masina are aproape 30 de mii (sau asa reiese) la bord, e cam timpu pt niste lichid nou oricum... poate reusesti sa-i convingi pe aia la dealer sa-ti scurga systemul si sa-ti inlocuiasca daca le aduci tu lichidul cand te duci sa-ti re-re-repare franele :-P

nu stiu nimic despre revista voastra, dar poate daca aveti candva loc sa bagati un articol in detaliu care sa explice corect sistemele de franare si functionarea lor cu exemple clare, cred ca ar ajuta sa dispele miturile si misinformarea in acest domeniu

Este in numarul 6 un astfel de articol destul de amanuntit si argumentat despre sistemele de franare, un articol care se cerea demult, cum nu am mai vazut pe vreun site sau in alta revista la noi. Sunt explicate si solutiile in caz de franare ineficienta sau defectuoasa. Dar pana la urma e alegerea fiecaruia ce face cu siguranta lui.

200SX 05-07-07 13:25

eu atat stiu ca la 200SX exista o conversie foarte comuna si anume frane de 300ZX,

fapte mentionate de cei care au facut acesta conversie:

trecerea de la 1 la 4 pistonase pe fiecare etrier fara schimbarea pistonasului de la pompa de frana se simte foarte tare, deoarece pompa originala e facuat pt 4 pistone pe tota masina , si nu reuseste sa faca fatza pt o frnare ferma cand tre sa bage lichid in 16 pistonase.

schimnbarea sistemului de franare doar pe fatza cu cel de 300ZX si lasarea celui de 200SX pe spate duce la dezechilibrarea masinii la franare , si masina incepe sa dea din fund...

acuma nu stiu cum e in alte cazuri eu v-am spus ce stiu in cazul meu.

PS: placuta de frana la 300ZX e mai mica ca suprafata decat cea de 200SX si cu toate astea franele de 300ZX sunt mai eficiente

ameer 05-07-07 13:58

Quote:

Originally Posted by Hondarul (Post 982855)
Bloodfart, eu stiu despre ce masina este vorba si crede-ma ca este vorba de una "premium". La care, ciudat, nu ar fi permisa o astfel de eroare cu franele. In cazul de fata trebuie sa schimbe discuri si placute daca vrea sa franeze mai bine.
?

Ideea e ca da e cam naspa ce se intampla cu disucrile mele, si mi s-a confirmat ca si altele au avut problema asta. Eu am modelul anului 2004, am inteles ca de la 2005 s-a corectat. In fine... In afara de asta nu am nici un repros pt masina si nu ma dernajeaza sa dau niste bani pe niste discuri mai performante. Masina franeaza bine si asa numai ca intre 140-100 imi tremura volanul cand franez.

AlliedComposites 05-07-07 19:40

nu ar trebui sa vibreze de la 140-100 cum zici... aia e viteza de mers pe autostrada (in tarile unde sunt :-P), deci dai in slobozi, orice fabricant ar trebui sa aiba asta in plan cand creaza o masina noua ca doar nu-i Trabant....

daca au curectat problema in 2005, nu pot sa-ti schimbe si tie toate componentele cu dealea pt 2005? e schimbare de model intre ani si nu se potrivesc? nu stiu, sincer ce as face eu daca asta e masina cat de cat de bani, ar fi sa ma duc la dealer si sa-i spun uite... sti si tu cate probleme am avut cu ea... mi-a ajuns... vreau doar o masina buna... vreau sa fac trade cu una din 2005 care n-are probleme, sau cu complet alt model care-ti place tie Ameer... explicai ca vrei sa ramai cu ei, vrei sa continui sa cumperi de la ei si sa-ti faci servisul la ei, doar ca vrei sa ti-o schimbe cu alta, si sa te ajute nitel la pret... sunt sigur ca sa frecat nitel capitalism si de romania, si orice dealer bun ar sari pe aceasta sansa de a te face fericit, si garanta ca continui sa vi la el mult timp in viitor...

All times are GMT +2. The time now is 09:49.

- Copyright 2026 4Tuning