![]() |
Re: Jante Cielo pe 14, fara modificari fata de stock - alegere grea :)
Vino, că vin şi eu de data asta. Poate-mi montez arcurile pe spate la întâlnire. ;)
|
Da, am renuntat la ideea de a pastra gumele originale, mai ales ca ma cam duc tarash cu ele...
Tocmai am luat 4 Toyo T1R, noi-noutze din magazin, cu garantie...tot ce trebuie. Acum urmeaza jantele...pe 15 ;) Surprize, surprize :twisted: |
Cat au fost mosu ? Ca am pus si eu ochii pe niste jenti da cand ma gandesc ca tre sa iau si gume ...
|
aha deci ...... "pasarelele mele se adeveresc" ..... ;)
|
Axel, pretul lor normal (la firma asta) e de 180 ron/buc cu TVA inclus. Eu am negociat cu ei inca 5% discount, pt ca am luat 4 bucati. Asa poti sa faci si tu...macar scoti costul de montaj, care cam asta e...
Sincer, asta e cel mai mic pret pe care l-am gasit. Cam la 160-170 ron/buc poti sa iei si Marangoni, dar am inteles ca sunt sub Toyo, calitativ vorbind, dar peste altele din aceeasi categorie de preturi... NWZeu, da se adeveresc...:D Am de dat o bere. Am fost, le-am vazut, am vorbit...iti dai seama ca nu ma apucam sa iau gume fara sa vad jantele ;) |
ma bucur sa aud asta, ti-am zis ca sunt super tari, abia astept sa ti le vad pe masina :) ..... acum ca o arzi si tu cu TOYO :D
|
Acum asteptam sa vedem cum arata cu noile incaltari. Sa nu ne faci sa asteptam prea mult :D
|
Wow ce-am vazut aseara, un cielo aici la mine in cartier cu OZ 5 stars pe 16", cu gume 205, arata bestial, nu am apucat sa ma uit prea mult ca a iesit o cucuoana si a inceput sa tipe la mine ca ce fac la masina cica :D
|
Fă poze. :D
|
deci pana la urma la ce te-ai hotarat?Nu de alta dar am intrat si eu in impasul asta..bugetul e cam de 1800 RON pt jante si gume..acum nu stiu,14 sau 15!!!!!
|
Pana la urma iau pe 15": gumele luate noi, jantele sh. Total cam 1700 ron...
|
Pe 14 iti poti lua si noi, si jante si anvelope...pe 15 sunt mai scumpe. eu am dat 170 ron/buc Toyo T1R 195/50/15, deci vreo 680 ron pe anvelope. iti mai raman vreo 1000 ron pt jante si inca 100 sa ai de montaj si echilibrat.
|
Imi poti trimite si mie te rog siteurile pe care ai vazut tu jante si caucioace!Eu sunt din Tulcea si aici oferta e f. slaba pt asha ceva(aproaope inexistenta) asha ca tre sa ma limitez pt. ce gasesc pe net!
Ti le-ai si montat..nu ating nicaieri? De jantele MAM W2 ce stii?Sunt bune?Ca ma atrag mult alea pe negru si sunt curios de raportul calitate pret! Multumesc |
a si am uitat da-mi te rog si toate detaliile despre jante!!! J-ul ala si tot ce poti sa-mi spui ca imi plac si mie si am gasit undeva la 313 ron OZ 5 STAR!
|
Quote:
|
@ Lao, nu am luat inca jantele!!! iti dai seama ca ma dadeam mare cu ele pana acum :lol: cum le pun pe masina, vin cu ele la Polivalenta si pun si poze aici :D Am anvelopele pe balcon in schimb :D
@web, vezi site-ul lor www.vanzarianvelope.ro , e auto-soft, cere o oferta si negociaza si un discount de 3-5%. eu am luat -5% :D poate tu reusesti mai bine..cine stie? livreaza si in tara din cate stiu eu... pt jante...da-i si tu search cu google ca nu mai stiu. uite-te pe postul meu si vezi modelele care iti plac...dai search si vezi care e pretul cel mai convenabil. Nici eu nu ma pricep f bine, dar din cate vezi aici, am primit multe sfaturi pe care le poti lua in considerare. Si MAM cred ca sutn bune... Varianta buna ar fi si Borbet, nu sunt scumpe si sunt solide, rezistente...normal, un model mai slabut, nu "croame" :P |
Da,am sa studiez problema cu anvelopele, multumesc mult.....Borbeturile nu prea imi plac ca modele , alea mai ieftine asha!Ma gandesc si eu din ce in ce mai mult la OZ 5 Star dar nu stiu pe 14 sau 15....Si mai vream sa cer un sfat in legatura cu arcurile:de care sa pun ca sa o las putin mai jos?
|
De Kadett sau Astra F.
|
Lao are Borbet ;) si sunt vreo 2 modele dragute....nu extraordinare, dar dragute.
@Lao, vii azi la intalnire? eu nu stiu sigur, dar poate ajung. |
mersic mult Geo pt.siteul de anvelope...am gasit exact ce vream la un pret super bun si am obtinut transportul gratuit pana la Tulcea!!!!!Le-am zis sa imi trimita si oferta la jante si astept!Am luat decizia(sper eu inteleapta :) )de a-mi pune jante pe 14....
|
De ce nu pe 15 direct? Stabilitatea ar fi fost îmbunătăţită considerabil.
Dacă plouă sigur nu vin. DAcă nu plouă, in proporţie de 80% vin. ;) |
am citit diverse despre consum si performante....si m-au cam facut sa ma razgandesc!
|
Bravo, ma bucur ca te-am putut ajuta :) Ce anvelope ai ales? Tu ce dimensiune ai la jante acum? vezi ce oferta iti fac la jante si vezi si preturile din alte parti.
|
Quote:
eu am acum 185/60/14 si pun 195/50/15, diferenta e de 2mm parca, fiindca talonul anvelopei e mai mic, chiar daca janta e mai mare. Latimea e mai mare si deci si stabilitatea mai buna :) |
Pai am ales niste goodyear pt.ca toyo nu au pe stoc si nici nu aduc pana pe 10 iulie!Acum am pe 13..e Cielo GLE din '96!Insa m-am uitat iar pe oferta si am zis ca daca pun pe 15 sa pun 195/55/15 cauciucuri si jantele sunt cam aceleasi la pret cu alea de 14!Insa astept oferta ca nu au trimis-o inca!Are ceva daca pun pe 55?ca am inteles ca la gropile noastre e indicat asha...!!!!Si m-a mai speriat o treaba:am inteles ca dimensiunea mare a jentii s-ar putea sa-mi ucida planetarele si alte elemente ale directiei!
|
Cu talonul de 55 o sa "razi" anvelopele pe spate...
|
Are...
www.tyresave.co.uk/tyresize.html bagi dimensiunea veche a anvelopei si pe cea noua. iti arata diferenta intre ele si procentual si in mm. vezi acolo cum e, ca eu nu stiu dimensiunile tale vechi, pe 13. eu am luat toyo acum 2 sapt si 195/50/15 aveau 200 bucati :lol: sunt profil in V, mi se par super...sa vedem cum se comporta dupa ce o sa iau si jantele :) |
Quote:
|
Pai tocmai ca talonul nu e mic, e MARE. Si pe fata vor atinge foarte greu (doar daca sant roti exagerate sau prost alese) deoarece aripile sant un pic evazate pe cand in spate sant aproape drepte. Daca vrea talon de 55 poate sa puna 185/55/R15, dar nu e acelasi lucru cu 195/50/R15, nu e asa ???
|
Deci...omu' zicea ca trece de pe 13 pe 14. 50 (sau 55) e dimensiunea talonului, "inaltimea" anvelopei. nu stiu de unde ai scos tu dimensiunile astea, dar gandeste-te ca eu aveam din fabrica (uzina Daewoo de la Craiova) pe masina luata acum un an, 185 (latimea) / 60 (inaltimea) / 15 (diametrul jantei) si nu atinge nicaieri. Oricum, webcathos nu a zis ce dimensiuni si-a luat anvelopele noi ;) citeste cu atentie.
Si de atins aripa, nu o sa-i atinga din cauza talonului, in cel mai rau caz o sa-i atinga din cauza latimii, ca iese bordura anvelopei prea mult in afara. Aripa fata si aripa spate sunt la fel de mult evazate, ti se pare ca e diferenta din cauza formei lor. Pe spate atinge fiindca nu e taiata pe rotund, ca pe fata, si pt ca are marginea indoita pe interior. Toti cei care au avut probleme cu atinsul anvelopei de aripa spate (exceptand pe cei cu jante exagerat de late) au indoit buza aia si au rezolvat problema. |
@ Webcathos, sa ne spui dimensiunile anvelopelor vechi si ale celor noi, ca sa vedem daca se "pupa" :)
|
Deci cele vechi aveau 175/70/R 13.....Acum vreau sa iau 185/60/R 14 sau 195/50/R 15...acum sa vad oferta de la jante pe 14 si pe 15 ca sa ma hotarasc de marimea lor :) .As lua pe 15 dar sa nu se intample ceva din punct de vedere mecanic...nu vreau sa bag un ban si dupa sa o rup in 2!!!Dar daca voi ziceti ca nu se intampla nika,nu fortez planetarele si alte alea de la directie....cred ca raman la 15...si la iarna le pun inapoi pe astea pe 13(stock) ca sa nu le bulesc pe astea noi! M-am hotarat in proportie de 70% pe RIAL CAMPO....
|
Quote:
|
Quote:
2 - ce ET au jantele Rial Campo ? |
Scuzele mele, am scris in graba si am gresit, era vroba de 185/60/14, nu /15 :(
1 - o jante de "aliaj" e mai usoara decat una de tabla, mai ales cele cu spite subtiri. Anvelopa compenseaza marirea latimii cu micsorarea talonului, deci cresterea in greutate nu cred sa fie de luat in seama... 2- Rial cred ca au ET 6,5. Tu ce etalon ai la ale tale? |
Da rial au J 6,5 dar nu stiu ET-ul!Astept oferta completa sa vad...oricum daca trece de 40 sau e mai mic de 38 nu le iau!Geo da-mi si mie te rog id-uil tau de mess...
Am gasit..au ET de 42mm...e mare oare?Sa-mi faca probleme ca e mai mare cu 2 mm decat ar trebui? |
Cu cat e mai mare ET-ul cu atat e mai departata roata de aripa, deci mai bine pt tine. ;)
|
M-am hotarat la urmatoarele:
Jante: Rial Campo 15' Latime 6,5 inch Tip janta J Diametru 15 inch Nr. prezoane 4 PCD 100 mm Alezaj central 63,4 mm ET 42 mm Cauciucuri: Pirelli P6000 Vara in 195/50R15 82V !!!! Am nevoie urgenta de un sfat ca sa pot face comanda!!!Va multumesc pt. ajutor!!E bine asha? |
Gata...raul a fost facut: am luat Rial Campo pe 15 cu Pirelli P5000!
Pret total 1750 RON si am obtinut transportul si kitul de asamblare gratuite! Multumesc mult GEO pt. recomandarea care mi-ai facut-o! |
Bun! N-o sa regreti. Sa le stapanesti sanatos!
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:42. |
- Copyright 2026 4Tuning