Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Volkswagen GTI W12 concept (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/41457-volkswagen-gti-w12-concept.html)

sebaaa 22-05-07 23:58

Re: Volkswagen GTI W12 concept

Quote:

Originally Posted by MerlinSpitfire (Post 909279)
Nu contest ca este spectacol sa bagi un motor mare de avion (de exemplu AN2 ,1000 hp )in orice turism . Asta nu mi se pare prea rafinat . Dar concept este cu totul altceva . VW nu prea are experienta motoarelor rafinate din F1 3000 cc 900 hp .

motoarele de F1 rezista doar 800 km si dupa aia poc!
si nu e motor mare de avion w12 , ci este de pe phaeton;)

ROSSI 46 22-05-07 23:59

ma indoiesc k vw va scoate asa ceva pe strazi desi ar fi un vis frumos ptr cei care siar permite shi ptr noi care macar lam vedea pe ici pe colo shi auzi..dar sa nu uitam k acum ceva ani vw a abandonat un proiect care era destul de inaintat shi chiar era pretabil a fi un adevarat supercar si anume ''w12''...ptr cei care nu mai tzin mint era ceva lat lung shi ff jos..imi pare rau dar nu ma pricep s abag poze ...cine shtie poate baga el...aia era o adevarata sportiva...shi au renuntzat la ea...asa k nu cred k asta ar vedea lumina zilei

Bogdan_mb 23-05-07 11:08

Quote:

Originally Posted by ROSSI 46 (Post 914872)
ma indoiesc k vw va scoate asa ceva pe strazi desi ar fi un vis frumos ptr cei care siar permite shi ptr noi care macar lam vedea pe ici pe colo shi auzi..dar sa nu uitam k acum ceva ani vw a abandonat un proiect care era destul de inaintat shi chiar era pretabil a fi un adevarat supercar si anume ''w12''...ptr cei care nu mai tzin mint era ceva lat lung shi ff jos..imi pare rau dar nu ma pricep s abag poze ...cine shtie poate baga el...aia era o adevarata sportiva...shi au renuntzat la ea...asa k nu cred k asta ar vedea lumina zilei

posibil sa nu fie lansat insa daca tot au creat acest concept probabil ca vroiau sa "testeze" oarecum ceva pentru noile modele. Tractiunea spate o fi oare?

zGb 23-05-07 11:09

sa te auda Dumnezeu :D

Bogdan_mb 23-05-07 11:38

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 915331)
sa te auda Dumnezeu :D

Chiar ca bine ar fi :-) ... un G5 2.0 tfsi RWD ... sincer, ar fi o masina ideala ;)

zGb 23-05-07 12:02

ma jur...dar nu g5...scirocco ;)

ROSSI 46 23-05-07 12:21

Quote:

Originally Posted by wtcvictim (Post 915326)
posibil sa nu fie lansat insa daca tot au creat acest concept probabil ca vroiau sa "testeze" oarecum ceva pentru noile modele. Tractiunea spate o fi oare?

cred k au o tactica de management bine pusa la punct...este f posibil shi normal dak tot baga tractiune spate sa o ia progresiv cu un model mai ''slabutz'' cum ziceai shi tu un tfsi shi de ce nu poate in vreo 2 ani sa se ajunga la asa ceva un monstru w12...shi oare aveau nevoie de cel mai mare motor sa testeze tractiunea spate?puteau sa faca asta shi cu un 3,2... era binevenit shi tind sa cred k dak ar fi fost supraalimentat cu acel motor sar fi obtzinut timpi mai buni...masa mai usora1. shi cu sigurantza puterea ar fi ajuns la rotzi mai bine fie ea shi mai mica

boy_wonder 23-05-07 13:33

2 Attachment(s)
poze cu motorul :shock:

Bogdan_mb 23-05-07 16:53

Quote:

Originally Posted by ROSSI 46 (Post 915474)
cred k au o tactica de management bine pusa la punct...este f posibil shi normal dak tot baga tractiune spate sa o ia progresiv cu un model mai ''slabutz'' cum ziceai shi tu un tfsi shi de ce nu poate in vreo 2 ani sa se ajunga la asa ceva un monstru w12...shi oare aveau nevoie de cel mai mare motor sa testeze tractiunea spate?puteau sa faca asta shi cu un 3,2... era binevenit shi tind sa cred k dak ar fi fost supraalimentat cu acel motor sar fi obtzinut timpi mai buni...masa mai usora1. shi cu sigurantza puterea ar fi ajuns la rotzi mai bine fie ea shi mai mica

eu iti dau dreptate.. www.hgp-turbo.de daca ei au scos puterile acelea din 3.2 ma gandesc ca VW putea si mai bine.

MerlinSpitfire 24-05-07 09:15

Quote:

Originally Posted by sebaaa (Post 914869)
motoarele de F1 rezista doar 800 km si dupa aia poc!
si nu e motor mare de avion w12 , ci este de pe phaeton;)

Motoarele de avion au cele mai mari performante la raport HP/Kg (deci la aceleasi puteri sunt mici dar performantele dinamice sunt mai mici (un astfel de motor functioneaza aproape non-stop la puterea maxima sau foarte aproape de aceasta ) nu intereseaza reprizele ca la masini ). Un motor de F1 cu limitari electronice de turatie (ce turatie maxima are w12 ?) , exploatat de un cumparator excentric in conditii normale (sa-l vada localitatea , Monte-Carlo de ex ) sau la linii intre amatori rezista mult si bine .

MerlinSpitfire 24-05-07 09:27

Care este avantajul unui motor W fata de V (la acelasi nr de cilindrii bineinteles ) inafara de faptul ca este mai scurt ? ( In loc de 2x6 cilindri la v 3x4 cilindrii la W ) . Solutiile ca V , W , boxer sau stea sunt vechi . Ar fi interesant de ce n-a adoptat W nimeni din F1 avand in vedere ca arborele e mai scurt ?

Bogdan_mb 24-05-07 12:32

Quote:

Originally Posted by MerlinSpitfire (Post 917214)
Care este avantajul unui motor W fata de V (la acelasi nr de cilindrii bineinteles ) inafara de faptul ca este mai scurt ? ( In loc de 2x6 cilindri la v 3x4 cilindrii la W ) . Solutiile ca V , W , boxer sau stea sunt vechi . Ar fi interesant de ce n-a adoptat W nimeni din F1 avand in vedere ca arborele e mai scurt ?

Motorul a fost adoptat in F1 in '90 dar a fost un mare esec :

" When the new season came, the situation was ridiculous: One chassis, one engine, few if any spare parts, no tests, no hope for success. The W-12 turned out to be the least powerful engine of the year: its output was about 450 hp while others did 600 to 700 hp. On the other hand, the ex-First L190 chassis was one of the heaviest cars in the field. Handling was bad, reliability was poor. As a result, the Life was as fast (or slow) as a Formula 3 car. Even in Formula 3000, it would have been outclassed, much less Formula 1. "

Continuarea o gasesti aici : http://en.wikipedia.org/wiki/Life_(Racing_Team)

einstein1984 24-05-07 22:53

W-ul ala mentionat de la Vw e de fapt un V format din doua blocuri VR (ce e asta aflati si singuri de aici: http://en.wikipedia.org/wiki/VR6_engine). Solutia e extrem de proasta pentru ca e ingramadita (trasee de evacuare langa cele de admisie, putin spatiu pentru distributie etc.). Un V12 clasic e mai bine echilibrat, mai aerisit si inca nu e inutil de lung (V12 de pe F50 atingea turatii mari spre foarte mari).

MerlinSpitfire 25-05-07 09:29

Merci wtcvictim si einstein 1984 pt lamuriri . Nu m-am gandit sa ma uit pe wikipedia dar oricum argumentatia voastra este absolut pertinenta si suficienta .

einstein1984 25-05-07 09:45

Am uitat sa mentionez ca arborele cotit de pe W12 lui VW are tot 6 manetoane, ca si cel de V12 obisnuit.

MerlinSpitfire 25-05-07 09:53

Atunci nu vad chiar niciun avantaj la solutia W12 VW

MerlinSpitfire 25-05-07 09:57

numarul de manetoane la 6 in linie este la fel ca la v6 dar arborele mi se pare mai scurt . S-ar putea sa fie o impresie desi nu cred . Ford v6 3000 cc are arborele mai scurt decat BMW 6 linie 3000 cc . Motorul de Ford este mai scurt . Dar nu insist pe idee .

mmihai82 25-05-07 11:01

no coment...:-o ...o bestie pe roti...

BYG'u 25-05-07 12:17

1 Attachment(s)
frumos si interiorul :lol:

einstein1984 26-05-07 14:46

Quote:

Originally Posted by MerlinSpitfire (Post 918875)
numarul de manetoane la 6 in linie este la fel ca la v6 dar arborele mi se pare mai scurt . S-ar putea sa fie o impresie desi nu cred . Ford v6 3000 cc are arborele mai scurt decat BMW 6 linie 3000 cc . Motorul de Ford este mai scurt . Dar nu insist pe idee .

6 in line are 6 mantetoane, V6 are 3 manetoane, cu 2 biele articulate pe fiecare manton. Si nu e o impresie, stiu sigur! Dar e off topic.
Masina asta e facuta ca sa dea peste nas lui Clio V6, insa nu cred ca va fi produs (chiar si in serie mica).

MerlinSpitfire 27-05-07 12:50

Quote:

Originally Posted by einstein1984 (Post 920020)
6 in line are 6 mantetoane, V6 are 3 manetoane, cu 2 biele articulate pe fiecare manton. Si nu e o impresie, stiu sigur! Dar e off topic.
Masina asta e facuta ca sa dea peste nas lui Clio V6, insa nu cred ca va fi produs (chiar si in serie mica).

Acest detaliu nu-l stiam si chiar daca este off-topic aceasta informatie este binevenita. Multumesc pt. informatie. Lamureste-ma te rog daca arborele cotit de la V6 este mai scurt decat cel de la 6 in linie. Daca tu consideri ca discutia este off-topic posteaza te rog pe privat. Eu consider ca argumentele aduse de tine sunt interesante si utile pt.toti de pe forum.

_anaconda_ 29-05-07 00:02

hmm....super cifre insa e putin cam mult pt aerodinamica de golf...cred ca nu are cine stie ce stabilitate pe circuit cu cata electronica pot sa puna cei din VAG pe el........oricum Volkswagen...Audi 4ever....

Bogdan_mb 29-05-07 00:28

Quote:

Originally Posted by anaconda_4badguys (Post 922933)
hmm....super cifre insa e putin cam mult pt aerodinamica de golf...cred ca nu are cine stie ce stabilitate pe circuit cu cata electronica pot sa puna cei din VAG pe el........oricum Volkswagen...Audi 4ever....

Sincer , ce rost are acest post inutil ?

_anaconda_ 29-05-07 01:01

Quote:

Originally Posted by wtcvictim (Post 922986)
Sincer , ce rost are acest post inutil ?

U ai ce ai...Nush ce vezi u inutil in post???????Am zis ca masina are performante insa pe circuit nu se poate scoate prea mult dintr-o aerodinamica de golf 5......daca ai alta parere.....poate te-a deranjat partea cu VAG 4ever???e vina mea ca imi plac cei mai buni?:P

Bogdan_mb 29-05-07 01:24

Quote:

Originally Posted by anaconda_4badguys (Post 923040)
U ai ce ai...Nush ce vezi u inutil in post???????Am zis ca masina are performante insa pe circuit nu se poate scoate prea mult dintr-o aerodinamica de golf 5......daca ai alta parere.....poate te-a deranjat partea cu VAG 4ever???e vina mea ca imi plac cei mai buni?:P

ai testat-o pe circuit de zici ca nu are performante sau cum ? uite aici un G4 R32 care nu are nici pe aproape atati cai cat gti-ul din cauza sa te lamuresti putin. https://www.youtube.com/watch?v=SrCYX...elated&search=

zGb 29-05-07 04:44

OT : pacat ca nu stim ce putere are r32u si daca are controler de haldex dar pare destul de slab fata de un r32 turbo/biturbo macar stage 1 de 450cp...oricum sunt prea linistiti ambii soferi

Dealerdej 30-05-07 20:44

masina asta e o bomba pe patru roti,la 650 de cai numa aia poate fi ;)

einstein1984 31-05-07 16:20

Quote:

Originally Posted by MerlinSpitfire (Post 920812)
Acest detaliu nu-l stiam si chiar daca este off-topic aceasta informatie este binevenita. Multumesc pt. informatie. Lamureste-ma te rog daca arborele cotit de la V6 este mai scurt decat cel de la 6 in linie. Daca tu consideri ca discutia este off-topic posteaza te rog pe privat. Eu consider ca argumentele aduse de tine sunt interesante si utile pt.toti de pe forum.

Arborele de V6 are 3 manetoane ("coturi ale arborelui cotit" daca preferi, ca si cel de matiz), cu 2 biele articulate pe fiecare maneton (bielele pt fi articlate si una pe alta la anumite solutii). Arborele de 6 in linie are 6 manetoane (ca cel de V12) si ar fi teoretic de 2 ori mai lung decat cel de V6. Cel de VR6 e undeva intre cele 2 ca lungime (distanta longitudinala intre 2 axe de cilindru la VR6 de VW e 65 de mm, la un L6 e lejer 100-120 mm ).
Pentru functionarea motorului la turatii mari nu conteaza asa mult lungimea arborelui cotit, cat echilibrarea mecanismului motor si ordinea aprinderilor.

MerlinSpitfire 03-06-07 18:50

Quote:

Originally Posted by einstein1984 (Post 927322)
Arborele de V6 are 3 manetoane ("coturi ale arborelui cotit" daca preferi, ca si cel de matiz), cu 2 biele articulate pe fiecare maneton (bielele pt fi articlate si una pe alta la anumite solutii). Arborele de 6 in linie are 6 manetoane (ca cel de V12) si ar fi teoretic de 2 ori mai lung decat cel de V6. Cel de VR6 e undeva intre cele 2 ca lungime (distanta longitudinala intre 2 axe de cilindru la VR6 de VW e 65 de mm, la un L6 e lejer 100-120 mm ).
Pentru functionarea motorului la turatii mari nu conteaza asa mult lungimea arborelui cotit, cat echilibrarea mecanismului motor si ordinea aprinderilor.

E clar . Merci pt informatie .

mareo 11-06-07 18:20

in sfarsit un golf care te lasa masca , cel mai frumos dupa parerea mea

gavrila 17-06-07 02:59

concept....trist....trist....:|

CJ-01-WOB 18-06-07 00:29

un mic UPDATE :

*latimea cauciucurilor : 11.5x119 cu 295 (spate)
*widebody - cu 160 mm /spate
*geamuri spate concave
*fiecare panel al masinii e diferit fata de mk5 original in afara de capota si faruri (ca si design)
*plafon de carbon

Masina este un SHow car , prezentata la intalnirea fanilor VW din Austria (worthesee) la sfarsitul lunii mai.
Aerodinamica masinii sporeste racirea motorului.
A fost construita pt a demonstra tunerilor ca platforma mk5 este capabila de performante ridicate si este un tribut tuturor iubitorilor de GTi care au facut din aceasta masina o LEGENDA.

http://i7.tinypic.com/4tth2fa.jpg

ROSSI 46 20-06-07 18:11

http://blog.worldcarfans.com/index.c...-concept-video

un filmuletz destul de tare...

iZOTOPE 23-06-07 11:42

1 Attachment(s)
aici este acel concept w12, arata spectaculos.

car despre motoarele in w, pot spune ca dezvolta un cuplu foarte mare si constant intr-o anumita marja de rotatii/min, a se vedea dyno-ul veyronului, care are acelasi motor in w doar cu cativa cilindrii in plus si un surplus de turbine, respecti w16 si 4 turbine.

CJ-01-WOB 23-06-07 12:17

Masina despre care se vorbeste in threadul asta se numeste W12-650
ce ai atasat tu este alt model!

Raul07 24-06-07 00:55

ideala si atat am avut de zis

Alex23 26-06-07 02:57

toata lumea spera sa nu fie concept dar are cineva banii sa o cumpere cash????? poate cativa dar nu prea cred ................PAREREA MEA!!!!!!

AK-ZER 27-06-07 10:41

arata bine.. dar spatele il strica..ft urat bumperu shi felul cum is "aranjate tobele "in el" .... imi place ft mult ideea cu plafonu care coboara spre spate

mansound 30-06-07 10:42

Bine ca nu se fabrica...oricum nu imi placea culoarea asa ca nu mi-as fi comandat-o...:):):)

FuBo 07-07-07 01:09

cel mai tare golf :X:X:X:X plang dupa el....

All times are GMT +2. The time now is 02:04.

- Copyright 2026 4Tuning