![]() |
Re: Volkswagen GTI W12 concept
Quote:
si nu e motor mare de avion w12 , ci este de pe phaeton;) |
ma indoiesc k vw va scoate asa ceva pe strazi desi ar fi un vis frumos ptr cei care siar permite shi ptr noi care macar lam vedea pe ici pe colo shi auzi..dar sa nu uitam k acum ceva ani vw a abandonat un proiect care era destul de inaintat shi chiar era pretabil a fi un adevarat supercar si anume ''w12''...ptr cei care nu mai tzin mint era ceva lat lung shi ff jos..imi pare rau dar nu ma pricep s abag poze ...cine shtie poate baga el...aia era o adevarata sportiva...shi au renuntzat la ea...asa k nu cred k asta ar vedea lumina zilei
|
Quote:
|
sa te auda Dumnezeu :D
|
Quote:
|
ma jur...dar nu g5...scirocco ;)
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
poze cu motorul :shock:
|
Quote:
|
Quote:
|
Care este avantajul unui motor W fata de V (la acelasi nr de cilindrii bineinteles ) inafara de faptul ca este mai scurt ? ( In loc de 2x6 cilindri la v 3x4 cilindrii la W ) . Solutiile ca V , W , boxer sau stea sunt vechi . Ar fi interesant de ce n-a adoptat W nimeni din F1 avand in vedere ca arborele e mai scurt ?
|
Quote:
" When the new season came, the situation was ridiculous: One chassis, one engine, few if any spare parts, no tests, no hope for success. The W-12 turned out to be the least powerful engine of the year: its output was about 450 hp while others did 600 to 700 hp. On the other hand, the ex-First L190 chassis was one of the heaviest cars in the field. Handling was bad, reliability was poor. As a result, the Life was as fast (or slow) as a Formula 3 car. Even in Formula 3000, it would have been outclassed, much less Formula 1. " Continuarea o gasesti aici : http://en.wikipedia.org/wiki/Life_(Racing_Team) |
W-ul ala mentionat de la Vw e de fapt un V format din doua blocuri VR (ce e asta aflati si singuri de aici: http://en.wikipedia.org/wiki/VR6_engine). Solutia e extrem de proasta pentru ca e ingramadita (trasee de evacuare langa cele de admisie, putin spatiu pentru distributie etc.). Un V12 clasic e mai bine echilibrat, mai aerisit si inca nu e inutil de lung (V12 de pe F50 atingea turatii mari spre foarte mari).
|
Merci wtcvictim si einstein 1984 pt lamuriri . Nu m-am gandit sa ma uit pe wikipedia dar oricum argumentatia voastra este absolut pertinenta si suficienta .
|
Am uitat sa mentionez ca arborele cotit de pe W12 lui VW are tot 6 manetoane, ca si cel de V12 obisnuit.
|
Atunci nu vad chiar niciun avantaj la solutia W12 VW
|
numarul de manetoane la 6 in linie este la fel ca la v6 dar arborele mi se pare mai scurt . S-ar putea sa fie o impresie desi nu cred . Ford v6 3000 cc are arborele mai scurt decat BMW 6 linie 3000 cc . Motorul de Ford este mai scurt . Dar nu insist pe idee .
|
no coment...:-o ...o bestie pe roti...
|
1 Attachment(s)
frumos si interiorul :lol:
|
Quote:
Masina asta e facuta ca sa dea peste nas lui Clio V6, insa nu cred ca va fi produs (chiar si in serie mica). |
Quote:
|
hmm....super cifre insa e putin cam mult pt aerodinamica de golf...cred ca nu are cine stie ce stabilitate pe circuit cu cata electronica pot sa puna cei din VAG pe el........oricum Volkswagen...Audi 4ever....
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
OT : pacat ca nu stim ce putere are r32u si daca are controler de haldex dar pare destul de slab fata de un r32 turbo/biturbo macar stage 1 de 450cp...oricum sunt prea linistiti ambii soferi
|
masina asta e o bomba pe patru roti,la 650 de cai numa aia poate fi ;)
|
Quote:
Pentru functionarea motorului la turatii mari nu conteaza asa mult lungimea arborelui cotit, cat echilibrarea mecanismului motor si ordinea aprinderilor. |
Quote:
|
in sfarsit un golf care te lasa masca , cel mai frumos dupa parerea mea
|
concept....trist....trist....:|
|
un mic UPDATE :
*latimea cauciucurilor : 11.5x119 cu 295 (spate) *widebody - cu 160 mm /spate *geamuri spate concave *fiecare panel al masinii e diferit fata de mk5 original in afara de capota si faruri (ca si design) *plafon de carbon Masina este un SHow car , prezentata la intalnirea fanilor VW din Austria (worthesee) la sfarsitul lunii mai. Aerodinamica masinii sporeste racirea motorului. A fost construita pt a demonstra tunerilor ca platforma mk5 este capabila de performante ridicate si este un tribut tuturor iubitorilor de GTi care au facut din aceasta masina o LEGENDA. http://i7.tinypic.com/4tth2fa.jpg |
|
1 Attachment(s)
aici este acel concept w12, arata spectaculos.
car despre motoarele in w, pot spune ca dezvolta un cuplu foarte mare si constant intr-o anumita marja de rotatii/min, a se vedea dyno-ul veyronului, care are acelasi motor in w doar cu cativa cilindrii in plus si un surplus de turbine, respecti w16 si 4 turbine. |
Masina despre care se vorbeste in threadul asta se numeste W12-650
ce ai atasat tu este alt model! |
ideala si atat am avut de zis
|
toata lumea spera sa nu fie concept dar are cineva banii sa o cumpere cash????? poate cativa dar nu prea cred ................PAREREA MEA!!!!!!
|
arata bine.. dar spatele il strica..ft urat bumperu shi felul cum is "aranjate tobele "in el" .... imi place ft mult ideea cu plafonu care coboara spre spate
|
Bine ca nu se fabrica...oricum nu imi placea culoarea asa ca nu mi-as fi comandat-o...:):):)
|
cel mai tare golf :X:X:X:X plang dupa el....
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:04. |
- Copyright 2026 4Tuning