![]() |
Re: Audi RS5 - un cosmar pt noul M3
n-ai cum sa compari...la rs4 b5 s-a vrut sa fie urcat din turbine (din cauza cilindreei mai mici...vezi allroad/a6 2.7t 250cp si S4 B5 265cp) spre deosebire de noul rs5...la vremea aia audi nu tinea cont asa mult de marketing ca acum...crezi ca era greu sa scoata mult mai multi cai din fabrica pe rs5 sa ingroape rs4? sau pe viitorul rs6? uita-te ce-a facut bmw...335ci o sa le afecteze f mult vanzarea de m3 ca e o masina relativ ieftina pentru ce poate + posibilitatea de upgrade foarte usoara...asa va fi si cu rs5 doar cu soft gandeste-te cam cati cp o sa castige...nu mai pun la socoteala kit-urile turbo care vor iesi...cat despre greutate rs4 actual e cu pana-n 100kg mai greu decat noul m3 deci nu cred ca rs5 va fi mai greu :) chiar mi se pare ca am vazut undeva rs5 o sa fie mai usor cu 30kg decat rs4 sau ceva la genu
|
Pei eu zic sa nu ne grabim cu afirmatiile pt ca inc anu stim c epoate noul M3 in realitate iar pana o s aapara RS5 mai este si oricum motorul lui M3 are 420 de cai aspirat iar cel de pe RS5 450 supraalimentat cu 2 turbine asa c anu vad unde sunt asa de tari Audi sa il bata la popo pe noul M3
|
alt copil nfs-ist care n-a inteles nimic din ce-am scris noi
|
Astept lansarea sau macar niste date oficiale ! Atunci vom spune ce-i bine si ce nu !
|
Senzatia pe care ti-o da tractiunea spate nu poate fi redata de un 4WD!Chiar "daca" RS5-ul va fi un pic mai rapid la demaraj tot nu are sanse sa bata un M la toate capitolele pt. a fi mai bun.Audi-ului i-a lipsit intotdeauna ceva...probabil aura de masina sport,sunetul motorului,distributia maselor,directia precisa,etc.(atuu-rile Bmw-ului).Pana atunci asteptam sa apara RS5-ul si-om vedea,dar tot zic ca nu are sanse sa bata un M!...iar de-a lungul timpului toti au incercat sa bata M-ul,dar n-au reusit.;) Bafta!
|
bmw-ul are distributia maselor mult mai bine impartita ca la audi cat despre sunetul motorului ar trebui sa asculti si tu cum se aude un rs4 de fabrica cu sport on...dar nu te supara ca te intreb...esti limitat? in ce lume traiesti? ca si alti autisti am vazut ca scrii ca toti au incercat sa bata m-ul si n-au reusit...tocmai era sa cad de pe scaun de ras...rs4 b5 vs m3 e46 si m5 e39 vs rs6 cum era treaba? intradevar n-au batut m-ul...l-au spulberat...noul m3 poate doar sa viseze la rs5...eu cred ca rs4 ii va pune mari probleme (pe 400m nu cred ca va avea sanse m3-ul...d-abia dupa o sa recupereze) spun asta pt ca n-ar avea timp sa recupereze startul bun al unui 4x4 mai ales ca diferenta de kg intre cele 2 masini va fi sub 100kg
|
Nu,tu nu intelegi ca a "bate" nu inseamna doar 0-100!!!...(unde am si specificat mai sus),cat despre replici de genul esti "limitat" cred ca ar trebui sa te abtii,tocmai asta este un forum,un loc unde imparti si schimbi pareri intr-un mod civilizat!....O intrebare!,ai idee de ce a renuntat audi la motoarele bi-turbo de pe RS-uri??!..nu cumva pt. ca vroia sa se apropie cat mai mult de M!?
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=dodSqJPKK8M |
Iar in filmuletul asta e vorba de M5 E39-2003 V8-400cp(0-100=5.3s) care este si mai greu de altfel fata de audi(420cp,0-100=4.8s)..
https://www.youtube.com/watch?v=dodSqJPKK8M |
Quote:
|
mai conteaza si soferul...vezi ca rs4 nou a batut si m5 nou...si nu unul...tocmai ca 4x4 pierde la vmax...asta am zis si mai sus ca m3 va recupera dar dupa parerea mea dupa 400m (asta in cazul lui rs4)...normal ca nu ma refer la 0-100 stai linistit...rs4 biturbo fugea 310 fara limitator unde mai pui ca era si 4x4 si drick...de ce a renuntat audi la biturbo? pai nu a renuntat dovada ca inca mai face...si noul rs6 o sa fie biturbo...poate pe rs4 nu au pus ca sa dovedeasca ca si ei pot face un motor aspirat foarte performant...dar tu ti-ai pus intrebarea vreodata de ce nu face bmw-ul M turbo? eu mi-am pus intrebarea asta si cred ca am si un raspuns pertinent din pct meu de vedere
|
@MKE : alea nu sunt rs4...nu vezi ca se aud ca niste ascutitoare? :D
oricum live e jmecherie...daca mai apuci sa si conduci e si mai tare...oricum in max 1 luna sper sa apuc sa conduc R8 sa vad diferenta de sound intre rs4 si asta :D |
Quote:
|
paul cu 2 m5-uri ma..intreaba-l si pe el...dar am spus ca, conteaza si soferul...si amandoi au plecat cu launch dar cred ca au o problema cu acceleratia dup-aia :D
cu ce-am vorbit si cand am vorbit eu prostii? vrei sa te tai varule? :lol: :lol: le : inca n-ai invatat ca treaba e cu 4 rings to rule them all? :lol: :lol: |
Quote:
LOOOOOL vezi sa nu te bage astia la olimpiada nebunilor s-a dat paul cu 2 dar .... cand a condus un anumit baiat un m5 argintiu nu mai zici nimic ? |
pai pt ca nu stiu cand a condus acel anumit baiat acel m5 argintiu...era si film cu paul si cu acel m5 argintiu...si mai era unu negru...dar daca tot ai mentionat zi si ce s-a intamplat ca lumea sa stie pt ca asta e un lucru nou pt mine
|
m5-ul a castigat bineinteles, si inca ceva mai zgb-ule mic si rau ce esti, vezi ca intre m5 si rs4 la timpul de 0-200km/h este o diferenta enorma de vreo 3.5sec asa ca ..... ciocu mic si joc de glezne ;))
|
da gogule stiu foarte bine si nu ma mira cu nimic esti nebun?...doar m5-ul are din ce...subiectivule! golan mic :lol: :lol: :lol:
|
Quote:
pai e vina mea ca baietii de la audi pot scoate cai multi doar cu ajutorul turbinelor ?!?! uita-te la noul motor V8 de 4l cu 420cp :D si vei intelege de ce BMW este BMW si M Power este cel mai tare :D |
gogule rs4 e cu m3...pt m5 va iesi rs6 (cam nasol:D) ce te mira la rs4 si m5? 87cp in plus 2 cilindrii in plus si doar vreo 100 si putin de kg in plus...m powder rulz :D este foarte tare intradevar trebuie sa recunosc dar mai are putin si-l ajunge pe RS :lol: :lol: :lol:
si da intradevar MARE inventie noul motor 4l v8 420cp...au taiat 2 pistoane din motorul de m5 si le-a rezultat o mare mega inovatie le : oricum tin sa felicit firma bmw ca au reusit sa faca un v10 super tare care surprinzator (pt mine cel putin) nu a crapat...bravo lor...se pare ca divizia M a reinvatat sa faca motoare fiabile...mai au de invatat pe la cutii dar in rest totul okay :lol: :lol: :lol: |
Quote:
nu e chiar asa cu motorul de 4l V8 ;) mai citeste moshule, oricum rs4 = 4.200cmc si 420 de cai iar m3-ul = 3999 si 420 de cai |
Quote:
ce om rau :)) |
atentie remarca unui fost proprietar de m3 hamann...ai tot respectul meu varule te pup
|
Quote:
stai asa ca tu generalizei, doar la m3 e46 a fost o problema 2 ani in care daca faceai recall-ul nu aveai nicio problema, asta e cand vrei sa scoti multi cai dintr-un motor aspirat de 3.2l dar cu 343 de cai, ceea ce audi nu o sa poata face decat cu ajutorul turbinelor. inca ceva apropo de turbine, vezi ca 335i deja a inceput sa aibe 400 cai prin america si vad ca noul rs5 are ceva din 335-ul asta :P LE: bmw e39 M - nu a avut probleme la motor de exemplu |
pai de m3 vorbeam...mai degraba 335i are ceva din rs6 decat rs5 din 335i :)
da oricum a fost cel mai puternic motor de 3.2 facut vreodata nu se pune problema...pasul biturbo la v8-ul de la audi era ceva normal...asta era cursul firesc al lucrurilor nicidecum ca i-a inspirat bmw-ul...bmw-ul a facut 335i doar din cauza concurentei (audi&mb dar mai mult audi ca mb discuta de la 500cp in sus cu biturbo:)) ... realizezi faptul ca pt noul rs5 600cp = target easy to get |
Quote:
|
si eu sunt de aceeasi parere cu tine ca la nivelul asta de masini conteaza mult mai mult 0-200 decat 0-100
|
Quote:
LE: ooo, am uitat ca tu iti doresti m3 :P facut de BMW LOOL |
pai daca audi sunt mai bune si mai scumpe ce sa fac varule? e singura masina tare relativ accesibila pt mine...plus ca e rwd si vreau o automata performanta...nu exista la banii astia ceva mai tare :) dar stii cat de rau imi face gaoaza 13-14 din cauza motorului + ca mai e aspectul...la banii astia mai exista rs4 vechi...care stim amandoi ca e mult mai tare...dar nici sa umblu la 24 de ani cu dricu prin oras...sunt inca prea tanar :D
|
Quote:
vezi ca "automata" este la audi, la bmw LA MASINILE SPORT !!! sunt cutii SECVENTIALE stii tu ca la FORMULA 1 si stai tu calm ca daca tie iti cade motorul la un m3 din 2004 eu ti-l platesc |
gogule...audi face dsg...cea mai performanta cutie in acest moment...bmw-ul a anuntat dublu ambreiaj ca se pare ca SECVENTIALA AIA DE F1 nu prea e buna...or copia si ei putin de la vw? Doamne ce urat suna...bmw sa copieze inventia vw...haha ce jenant :lol: :lol: :lol:
|
Quote:
M3 E46 era in concurenta directa cu S4 B6 nu cu RS4 B5 care era cu 50% mai scump. Totusi nu uita ca BMW are cele mai puternice motoare din formula 1, iar motorul de pe M3 E46 a fost votat de vreo 5 ori la rand motorul anului. Nu mai da dovada de atat de mult subiectivism, pt. ca daca tu zici ca vor fi RS5 de 600 Cp asa zic si eu ca exista E30 cu motor de M5 (E34) biturbo de 1100CP. Fara suparare. ;) Oricum vor exista destui clienti pt. amandoua. |
Quote:
|
xavier hai sa nu intram in discutii aiurea...cum dai exemplu de m5 de 1100cp vezi cand avea audi motor de 2.2 turbo si 550cp nu prea stia lumea sa tuneze masini...acelasi motor care a fost prezent la king of europe cu 1400 sau 1500cp...deci astea sunt tiganisme...eu am zis de rs5 600cp asa elegant un mtm abt ceva...un tuning finut nu extrem si apropo in 97 a aparut seria 5 e39 nicidecum m5 e39 care a aparut in 98...si poti sa te mai documentezi rs4 b5 care a aparut in 99 era competitor direct al lui m3 e46 aparut in 2000
@alex : bmw-ul a fost excelent de tare pana-n 98 asa...dupa s-a cam stricat...asta e parerea mea...iar ultimul M fiabil din toate pct de vedere a fost pisica sau gresesc? |
gresesti...
|
xavier si V10 de la bmw a primit de cand a parut pana cum infiecare an premiul pt cel mai bun si perfomat motor
|
si a primit pe buna dreptate ca este un motor cel putin senzational
|
comparati 0-100, 0-200, dar de circuit nu zice nimeni..o masina d-asta acolo se simte cel mai bine, nu pe acceleratie in linie dreapta, ca doar nu comparam muscle car-uri..
comparati puterea unor motoare, de parca asta conteaza cel mai mult.. de repartitia maselor nu ziceti nimic, unde audi la mai toate RS-urile au peste 60% pe puntea fata (logic - 4x4) - M-urile au majoritatea 50-50 sau daca nu f. apropiat de asta.. zicea cineva de clk dtm amg si slr ... un "banal" m3 csl cu doar 360 cai le face pe ambele pe nurburgring.. si cred ca stiti cati cai au cele 2 masini.. mai ziceati de cl63 amg.. ce gluma mai e si asta? e buna masina aia la altceva decat linie dreapta? poate nu e mai bun un m3 sau un m5 decat rivalul de la audi la 0-100, 0-200, top speed,etc.. dar pe circuit eu zic ca nu discuta.. parerea mea :P |
Quote:
E39 a aparut in 1995 si E39 M5 a fost anuntat in 1997 (greseala mea). Cat despre fiabilitate nu uita ca RS4 nou are probleme. |
ce probleme? mai degraba are bmw-ul mari probleme cu smg3...care pica pe capete...au fost 2 incidente la noi cu rs4 dar nu poti sa stii unde e vina...la un al treilea care multi dintre voi nu aveti de unde sa stiti a avut un defect de fabricatie dar s-a rezolvat...deci nu are probleme gen cum a avut m3 e46 ca absolut toate motoarele intre 2000-2003 daca nu faceau recall bubuiau sau cum e la m5/m6 problema cu, cutia care cred ca inca nu cred i-au dat de cap din moment ce n-au anuntat nici un recall...oricum tot e bine ca au picat mai putine cutii de viteze la m5/m6 decat motoare la m3 deci statistic M-ul este mai fiabil...cel putin pana acum :)
crede-ma ca nu o spun cu rautate...pe mine m-a intristat foarte tare faza cu m3 e46 cu problema la motor pt ca eram foarte chitit sa-mi cumpar asa ceva...si acum ma tenteaza cand voi reusi sa dau masina mea dar o sa ma gandesc bine...per total daca m5/m6 ar fi avut un smg2 ar fi fost ideal ca ala nu a avut probleme (decat cazuri destul de particulare din ce-am auzit)...sau un smg3 fiabil |
au recall la smg 3 domnule AUDI
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:16. |
- Copyright 2026 4Tuning