Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Opel (https://forum.4tuning.ro/327-discutii-opel.html)
-   -   Ce stiti de Opel Tigra? (https://forum.4tuning.ro/327-discutii-opel/4114-stiti-opel-tigra.html)

tzatzichi 10-05-07 13:27

Re: Ce stiti de Opel Tigra?

de ce nu iti iei tu un clio sau un 206?sprintene sunt,iar consumul...nici nu il simti...in plus fac parte dintr-o alta generatie de masini fata de o tigra.parerea mea.in orice caz,bafta

Black Pearl 24-02-08 20:37

Cum e Alex? Ti-ai luat in final Tigra? Mai ai nevoie de o parere?

LilS 28-10-08 01:56

Baieti tin sa va salut in primu si in primu rand.Ca toti baietii sunt si eu in cautare de o masina si ma intereseaza mult opel tigra.Am citit si eu toate posturile voastre in legatura cu opel tigra si mi-am format cat de cat o parere despre masina.Eu inca nu imi stiu bugetul pt masina dar ma gandesc ca daca o sa fie mic, un opel tigra ar fi cel mai bine sa imi iau. Alex cum a ramas,ti-ai luat sau nu ? Spune si tu cum se comporta masina ca sa stiu daca e o alegere buna tigra.Baieti care mai aveti tigra si imi mai puteti spune cate ceva despre ea in legatura cu piesele si daca se merita intr-adevar sa mai cumperi tigra.

Black Pearl 28-10-08 09:19

Bine ai venit pe 4tuning! :)
Daca vrei sa stii mai multe despre Tigra intra aici
Ce probleme sau satisfactii ne aduce acesta masina noua celor care avem Tigra vei putea vedea daca vei intra pe threadurile noastre pe acesta pagina aici

magnifiqo 28-10-08 19:37

Quote:

Originally Posted by -Alex- (Post 131553)
despre tigra se pot spune si rele si bune.In nici un caz nu plimbi in masina doar 1pers asa cum au zis unii dar sa itzi spun eu ce stiu ca are bun si rau.

bune:consum redus pe ambele motorizari , cost de intretzinere foarte redus(in comparatie cu alte marci opel are cele mai reduse costuri de intretzinere) , sprint foarte bun , design splendid.
rele:foarte mica(asta potzi sa il iei si ca bun si ca rau , pt. mine e un lucru rau), spatiul interior foarte strans(in special pt pasagerii din spate) , este usoara de spate si la unele curbe periculoase daca ai viteza e posibil sa itzi fuga spatele(lucru rar intalnit la masinile cu tractiune pe fata) , si nu are viteza adik cred ca nu urca in 180(asta nu sint sigur)si la viteza ceva mai mare(peste 130) incepe sa tremure.Aste tzi le spun deoarece a avut un prieten tigra si mi-a spus toate avantajele si dezavantajele.Eu zic ca sunt mai multe avantaje , deci dupa parerea mea merita

Fiecare isi da cu parerea este normal asa ceva,fiecare are parere diferita insa eu zic cel mai bine sa asculti pe cei care au aceasta masina si daca intr-adevar vrei sa ti-o iei ,atunci fa-o cu incredere. Start with begining : consumul este marisor,nu am stat sa fac. Piese nu prea stiu,insa lookul este super ok. Este mica intr-adevar,dar eu vb acuma pt mine,eu nu mi-am luat masina sa plimb pe toti de acolo pana colo. Mi-am luat masina sa ma plimb eu,sa ma simt eu confortabil si eventual gagica din dreapta. Cine vrea sa intre in spate inseamna ori ca este obligat ori ca vrea neaparat. Masina stai tu linistit ca ii dai viteza,eu personal i-am dat 190 pe constanta - tulcea ( si sunt incepator) si cine stie drumul constanta - tulcea stie k nu este drum de viteza mare si cel putin nu cu opel tigra. Masina a stat foarte ok,nu trepida nimic,volanul aproape ca nu se misca,deci avea directia foarta buna. Asta iti zic din propria experienta. Cand ajung pe autostrada voi incerca,dar nu iti promit ca voi face o poza special pt tine sa-ti fac poza la peste 200 km/h. Sper ca am zis mai tot. Deci acuma e alegerea ta,sfatul meu este sa mai intrebi posesori de opel tigra sa te asiguri de masina. Bafta

LilS 28-10-08 23:03

cineva spune ca are consum redus,vine altcineva si spune ca nu e chiar asa :) mai asteptam si alte posturi :)

GAby645 29-10-08 08:46

eu am una cu motor de 1,4 ! in exterior scot un consum undeva pe la 6-6,5 dar in oras imi ia intre 8,5-9,5 ! depinde mult si de aglomeratie, si de stilul de condus !!

tigra 31-10-08 10:18

Quote:

Originally Posted by LilS (Post 1830639)
Baieti tin sa va salut in primu si in primu rand.Ca toti baietii sunt si eu in cautare de o masina si ma intereseaza mult opel tigra.Am citit si eu toate posturile voastre in legatura cu opel tigra si mi-am format cat de cat o parere despre masina.Eu inca nu imi stiu bugetul pt masina dar ma gandesc ca daca o sa fie mic, un opel tigra ar fi cel mai bine sa imi iau. Alex cum a ramas,ti-ai luat sau nu ? Spune si tu cum se comporta masina ca sa stiu daca e o alegere buna tigra.Baieti care mai aveti tigra si imi mai puteti spune cate ceva despre ea in legatura cu piesele si daca se merita intr-adevar sa mai cumperi tigra.

Parerea mea este ca dak vrei sa te orientezi spre un tigra trebuie sa vb cu cei care au si conduc opel tigra.Este o masina cu costuri mici in ceea ce priveste intretinerea , piesele si consumul.Eu vb de modelul vechi de tigra nu de cel nou care are 2 locuri.Masina are initial 4 locuri , in fata este destul spatiu iar locurile din spate dak nu ai 1.80m si vreo 90 de kg e ok.Eu m-am indragostit de aceasta masina de prima data cand m-am urcat in ea , este foate comoda parerea mea, usor de condus , sprintena si usor de parcat.Dak vrei mai multe pareri in pe https://forum.4tuning.ro/327-discutii-opel/87445-discutii-membrii-grupului-tigra-club.html.

LilS 31-10-08 13:19

Pai de pe acest forum ma pot informa in legatura cu tigra,prietenii mei nu au niciunul tigra.Au peugeot,passaturi sau chevrolet insa eu vreau o tigra :D Inca nu am avut placerea sa ma urc intr-o tigra sa nu mai zic de condus.Oricum m-am indragostit de masina asta si o sa fac tot posibilul sa am si eu tigra mea:D

Black Pearl 31-10-08 21:50

Ce consum am eu la Tigra 1.4?
In oras aprox. 11 l. Am avut si 12.3 l, anul trecut cand o tineam doar intr-a I-a in oras pe un bulevard care era un adevarat santier si mergeam bara la bara cam 20-30 min in fiecare zi.
Mie imi consuma atat si datorita faptului ca am filtru +toba sport, jante mai mari decat cele din talon (16'' in loc de 14'') si un stil de condus mai ,,agresiv'' si nu in ultimul rand drumurile foarte proaste, in reconstructie din Arad.
In aceleasi conditii cu jantele de 14'' mi-a iesit un consum de 10,3 l
In schimb in afara orasului mi-a luat aprox 6 l, ceea ce zic eu ca e foarte bine. Nu am condus-o pe autostrada sa pot vedea ce consum imi iese.

Deci in concluzie: nu te prea poti lua dupa consumul meu, este functie de mai multi factori cam tot timpul :)

Hobie 07-11-08 23:47

hei black pearl... nu ai avut cumva o tigra cu nos? pe care ai vandut-o?

Black Pearl 08-11-08 00:01

:lol::lol::lol: eu nu!
Tigra cu NOS a cumparat @dy_best https://forum.4tuning.ro/showthread.p...05#post1794405 de la un tip din Constanta daca nu ma insel

Hobie 08-11-08 22:34

aaa... am vazut ca ai un post pe youtube cu masina aia, cu nr de bulgaria... o are un coleg de-al prietenei mele acum. Am crezut ca a ta a fost. Oricum frumoase masinile... si a ta si a lui...

Black Pearl 09-11-08 17:34

Multumesc frumos. Clipul cu acea masina cu numere de Bulgaria este a lui @dy_best. :)

Hobie 11-11-08 22:07

aha
da el e
e coleg cu prietena mea... da, stiu acum, k mi-a zis de masina lui... si o vad mereu... oricum sunt bestiale amandoua

Dj_Scumpel 11-10-10 19:01

Sautare

asi vrea sa ami iau si eu un tigra...asi vrea sa stiu cand te pui la volan e joasa adica te vezi de la volan?:?:

cosmin_cosmin_1 12-10-10 17:35

:)))ce intrebare.normal ca te vezi, cum sa nu? nu e joasa, dar ai scaun reglabil pe inaltime

Dj_Scumpel 12-10-10 17:43

ms cosmin si asa cam cat consuma la % ?

paris 05-12-10 13:46

sal frate eu am avut 8 bmw pisicute toate motoarele in afara de M 3 , şi am şi pe dezmembrare 3 pisicute ...parerea mea e că tigra merge fff bine .... eu am dat bmw meu pe o tigra pt că bmw tractiune spate ....e foarte periculoasa.... la tigra dezavantajul e că nu ai loc in spate ...dar consum pe oras nu sare de 8 ....pe pitesti... parerea mea că se merita sa iti ei o tigra

karmen.x14x 21-02-11 13:58

buna.sunt noua printre voi.dar si noua proprietara al unei tigrutze.nu stiu mai nimic despre ea.este adusa de o luna din germania si ptr mine este noua.am condus_o,e superrrrrrr.mar interesa ca consum.dar si mai mult inscrierea pe ro anul 2011.sunt din tecuci si poate este cineva kre a inscris anul asta din zona mea.galati.va mult.si astept raspunsuri.

cosmin_cosmin_1 22-02-11 15:21

nu cred ca merita sa o mai inscrii in romania. te costa prea mult

GAby645 22-02-11 20:51

Quote:

Originally Posted by karmen.x14x (Post 4106201)
buna.sunt noua printre voi.dar si noua proprietara al unei tigrutze.nu stiu mai nimic despre ea.este adusa de o luna din germania si ptr mine este noua.am condus_o,e superrrrrrr.mar interesa ca consum.dar si mai mult inscrierea pe ro anul 2011.sunt din tecuci si poate este cineva kre a inscris anul asta din zona mea.galati.va mult.si astept raspunsuri.

bine ai venit, dane mai multe detalii despre motorizare si data primei inmatriculari ca sa iti putem aproxima taxa !!

karmen.x14x 23-02-11 06:28

imi pare bine ca gasesc ajutor din partea voastra.si ptr asta va multumesc.tigrutza mea esat din 1996.1.389cm,euro 2,benzina.cu ac si aiberg.VA MULTUMESC ANTICIPAT.

GAby645 23-02-11 08:46

Taxa auto cu depreciere 416.7 euro
Taxa auto (incepand cu 1 ianuarie 2011) 833.4 euro (Crestere de 76% fata de 2010)
la care se mai adauga costul rarului 680 ron sau 1080 ron , in functie de numarul de omologare european ( daca are e mai ieftin )
si 100 eur restul de acte necesare inmatricularii

karmen.x14x 24-02-11 13:07

luni ma duc sa fac RARul.intrebarea mea ptr voi este?peste 2saptamini dupa cei fac rarul pot sa platesc acea taxa mareeeee,la trezorerie banuiesc,se poate?chestia este ca nu sunt acum banii.iar dupa ce termin cu inscrisul cum pot da statul in judecata?sunt sanse,sami recuperez banii?multumesc .

Dedaboy 10-12-11 17:15

Quote:

Originally Posted by ALXutz (Post 127203)
Mi-ar placea si un golf... Eu sunt oarecum fan vw... Dar totusi, de ce aduceti mereu vorba de alte masini? E tigra o masina cu probleme incat ma sfatuiti cu totii catre alte masini?

eu sunt la a 2-a tigra si daca ar fi tot pe tigra as merge , e micuta , destul de puternica ptr capacitatea ei (la 1.6 ma refer) , consumul e bun , 6 afara 8 oras , e foarte stabila pe sosea ptr ca are 1200 si ceva de kg , si ca piese e foarte convenabila , adica cu 15 mil am schimbat kit distrbuite , filtre,segmenti supape ,pompa apa , singurul lucru incomod e locul in spate daca esti al 2-lea pasager :)), dar 2 persoane la 1.65 au loc lejer in spate , in plus nu e nici scumpa , 2000-3000 € (de preferinta o iei cu 2000 si cu 1000 € schimbi tot inclusiv amotrizoare bucse , brate capete de bara etc +set motor )

CRISTIAN1bn 23-12-12 11:15

Salut.

Eu am un opel tigra de 1.6 , 105 cp , vreau sa spun ca merita , este o masina usor de intretinut , taxe mici , consumabile ieftine , si trage foarte bine sunt si sprintnice , doar singura problema e ca e foarte incomoda in spate e micuta si trebuie sa ai foarte mare grija de ele sunt foarte pretentioase , in rest eu sunt multumit de ea o am de mult timp . :P

scrisit 17-04-13 20:17

Quote:

Originally Posted by ALXutz (Post 127184)
,,,am in familie o masina cu motor de 2l si mi se cam face rau cand vad consum instantaneu de 20 la talpa... Iar consumul mediu este undeva in jur de 14...

Cat era benzina in 2005? 3 lei? Acu ce mai zici?

All times are GMT +2. The time now is 18:59.

- Copyright 2026 4Tuning