Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea BMW Seria 3 (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3.html)
-   -   E36 - coupe SXL (https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/407164-e36-coupe-sxl.html)

Marian_nebunu 01-05-14 11:04

Re: E36 - coupe SXL

Quote:

Originally Posted by bebe no1 (Post 5700674)
Mariane bafta cu masina are potential si vad ca o sa iasa ceva frumos!

Multumesc mult frate :D crede-ma ca sunt nerabdator :D insa stiu ca merita asteptare , astazi am rezolvat si cu un loc de parcare "privat" :D ca sa stau linistit in privinta masinii atunci cand nu voi merge cu ea !

Florian328 01-05-14 14:40

Mariane incepi sa ne uimesti pe zi c trece cu cate o surpriza...cred k in maxim2 ani te vad cu un intercooler care sa se vada acolo unde ii este locul :D...sa ma anunti kand se fac inscrierile dupa rodajul motorului k vreau sa ma dai o tura cu ''bestia''cea frumoasa..

Marian_nebunu 01-05-14 15:45

Quote:

Originally Posted by Florian328 (Post 5700769)
Mariane incepi sa ne uimesti pe zi c trece cu cate o surpriza...cred k in maxim2 ani te vad cu un intercooler care sa se vada acolo unde ii este locul :D...sa ma anunti kand se fac inscrierile dupa rodajul motorului k vreau sa ma dai o tura cu ''bestia''cea frumoasa..

pana pe data de 6-7 mai chiar nu am ce sa mai postez toti oamenii lucreaza la masina (vopsitorul la caroserie - Melcu lucreaza la motor alaturi de George Ety )

actualmente caroseria este data in fuler si matuita sta asa pana pe data de 6 cand intra la vopsit , astept elementul surpriza facut de Rs Tuning (Sese) sa intre la vopsit , astept rotile de la Florin Nfs , dupa care primul drum de rodaj pe care il fac va fi la Slatina sa retapitez plafonul + fetele de usi , si cele 2 vadere :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D !!!
cand va fi gata de alergatura te anunt pana nu fac minim 1700-2000 de km in rodaj nu trece de 3300 de ture !

Florian328 02-05-14 18:11

te asteapta fratele tau nu e problema....avem timp destul la vara;)

Marian_nebunu 03-05-14 21:43

5 Attachment(s)
au mai fost achizitionate :
- injectoarele roz de 2.8
- placa , disc , volanta m20b25 urmeaza a fi rectificate - discul va fi "batut" cu kevlar
- axa de 3.0 de admisie 297 de grade pe admisie( cumparata in urma cu 5 zile ) (astazi )axa de 2.5 - 240 de grade pe evacuare

"partea de jos " bloc motor - pistoane - vibrochen - biele , cuzineti , semering vibrochen, pompa de ulei , suportul filtrului de ulei , au fost montate astazi !

Astept chiulasa si motorul va fi pus la locul lui !

LAFv8 03-05-14 23:03

Un propietar cu pasiune de copil de cand i-l stiu. Apreciez si respect k nu te-ai lasat mariane. Esti fortzaaaa . Si ai Calități la ce fc PTR masina ta. Pakt k nai ales urs:)) uiti urmărim cu atenție si placere pasiunea ta PTR BMW

Marian_nebunu 03-05-14 23:19

Quote:

Originally Posted by LAFv8 (Post 5701502)
Un propietar cu pasiune de copil de cand i-l stiu. Apreciez si respect k nu te-ai lasat mariane. Esti fortzaaaa . Si ai Calități la ce fc PTR masina ta. Pakt k nai ales urs:)) uiti urmărim cu atenție si placere pasiunea ta PTR BMW

Multumesc din inima Dani , azi am fost la Adi Oprisan (de la el am luat ambreiajul de urs , axa de 2.5 si injectoarele roz + un blocant 3.64) , si chiar vorbeam de vremurile alea , cand stateam zile intregi la voi la garaj , cand veneam cu bidonul de 5 l de benzina sa ma plimbi si pe mine cu masina ta , cand dadeam baroase in caroserie ca sa intre cutia de 3.5 ,
unii oameni au uitat de vremurile in care apelau la voi 2 , au uitat ca au fost ajutati la orice ora , chiar daca s-a lucrat la cate o masina pana la 2-3 dimineata , au uitat ca atunci cand aveau nevoie de piese (isi puteau alege piesele ) !
Am ascultat de sfaturile voastre si nu m-am hazardat la un motor mare direct !
Am invatat sa le iau usor pe rand , am invatat ca atunci cand desfaci un motor sa il faci de 0 ,
vreau sa iti spun cu aceasta ocazie ca motorul meu acum este pe mainile lui Melcu , alt baiat pe care l-ai ajutat mereu cu sfaturi , si care te respecta mult !
De Bmw nu am sa ma las , in special de e36 , cu ursii nu prea am fost eu (imi placea mult al tau pe vremea cand eram copil ) va salut pe toti de la distanta si chiar imi doresc sa vina o zi cand ma voi intalni cu tine , nu am sa uit niciodata ca aveam 16 ani si a-ti fost printre putinii ce mi-au oferit atentie , chiar daca eram un copil stresant probabil , m-ati primit la voi sub acoperis si chiar am fost tratat cu respect !
Va multumesc cu aceasta ocazie si va doresc tot binele din lume , chiar sunt fericit ca ai revenit pe forum dupa atata timp cu o postare pe topicul meu !
Te salut Dani ;) si multumesc pentru sustinerea pe care mi-ai oferit-o si atunci cand eram copil si acum cand esti la o asa distanta !

tabokubmw 03-05-14 23:35

Un E36 superb,o masina care se prezinta foarte bine+siena rot culoare foarte placuta ochiilor.

Masina sigur va arata si va merge foarte foarte bine dupa finalizarea lucrarilor care sunt in decurs,deoarece are un proprietar de nota 10+ care face lucruri calitative.

Spor cu masina Mariane.

Marian_nebunu 03-05-14 23:46

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by tabokubmw (Post 5701517)
Un E36 superb,o masina care se prezinta foarte bine+siena rot culoare foarte placuta ochiilor.

Masina sigur va arata si va merge foarte foarte bine dupa finalizarea lucrarilor care sunt in decurs,deoarece are un proprietar de nota 10+ care face lucruri calitative.

Spor cu masina Mariane.

ai dreptate sienarot este intradevar o culoare placuta , si destul de rara , din acest motiv am ales sa ii pastrez acest prestigiu masinii !
Multumesc pentru aprecieri !
Am atasat o fotografie cu o alta masina ce detine acelasi cod de culoare Bmw 281

si o poza cu masina mea destul de veche !

vio[s] 04-05-14 01:38

Mult succes cu priectul fratele meu ! Sa iasa asa cum vrei si cum iti doresti !

Si astept sa ma plimbi cu 2.8 dupa ce termini rodajul :D

SEBASTIAN 04-05-14 10:31

Se contureaza frumos proiectul asta.

Marian_nebunu 04-05-14 11:35

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 5701583)
Se contureaza frumos proiectul asta.

cand e gata rodajul indiferent de situatie apelez la cel mai bun si potrivit pentru un soft !

Adica la tine - Racing COde ;) unde caii masurati au valoarea reala , nicidecum "estimata" !

jakal 04-05-14 12:35

bravo marean.........esti pe val :)

vali vtk 04-05-14 13:02

Quote:

Originally Posted by Marian_nebunu (Post 5701486)
au mai fost achizitionate :
- axa de 3.0 de admisie 297 de grade pe admisie( cumparata in urma cu 5 zile ) (astazi )axa de 2.5 - 240 de grade pe evacuare
!

Ce axa de admisie ai? cea mai agresiva axa de fabrica montata pe M54B30 a fost pe pe 330i pachet ZPH de state de 248 grade cu part number 11317919241.Banuiesc ca pe evacuare montezi axa de 2,5 non vanos de admisie.

SEBASTIAN 04-05-14 13:56

Quote:

Originally Posted by Marian_nebunu (Post 5701610)
cand e gata rodajul indiferent de situatie apelez la cel mai bun si potrivit pentru un soft !

Adica la tine - Racing COde ;) unde caii masurati au valoarea reala , nicidecum "estimata" !

Multumim de incredere!
Intradevar valorile afisate de noi sunt reale fara nici un dubiu, doar ca unii vor mai mult, le place sa se minta.
Dar e mai bine 200 care caztiga decat 220 care pierde ;)

Marian_nebunu 04-05-14 16:08

Quote:

Originally Posted by vali vtk (Post 5701649)
Ce axa de admisie ai? cea mai agresiva axa de fabrica montata pe M54B30 a fost pe pe 330i pachet ZPH de state de 248 grade cu part number 11317919241.Banuiesc ca pe evacuare montezi axa de 2,5 non vanos de admisie.

Exact aceasta configuratie :D o am si eu !

Marian_nebunu 04-05-14 16:10

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 5701681)
Multumim de incredere!
Intradevar valorile afisate de noi sunt reale fara nici un dubiu, doar ca unii vor mai mult, le place sa se minta.
Dar e mai bine 200 care caztiga decat 220 care pierde ;)

Corect :D ;) .... mai bine 200 vii decat 220 clonati :lol:

911lau 04-05-14 18:21

Frumos proiect !
Chiar sunt curios cat urca motorul cu modificarile estimate !

Marian_nebunu 04-05-14 19:11

Quote:

Originally Posted by 911lau (Post 5701822)
Frumos proiect !
Chiar sunt curios cat urca motorul cu modificarile estimate !

teoretic maxim 220 de cai fara supraestimari !

alin-007 04-05-14 20:34

220 de cai frumosi :twisted: Dar de rasa 8)

Marian_nebunu 04-05-14 21:51

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by alin-007 (Post 5701912)

ii fac cai de curse

miercuri iese de la vopsit , si apoi pleaca la garaj la Melcu si George pentru montajul motorului !

Marian_nebunu 05-05-14 17:49

1 Attachment(s)
ambreiajul batut cu kevlar :D :D :D :lol: :lol: (biciul pentru cai :lol: :lol: :lol: )
placa de presiune rectificata , volanta este la usurat :P

SEBASTIAN 05-05-14 18:37

2 Attachment(s)
Spor la rodaj!

911lau 05-05-14 18:51

Unde usurezi volanta ? Ii faci si echilibrare dinamica?

Marian_nebunu 05-05-14 18:53

Quote:

Originally Posted by 911lau (Post 5702306)
Unde usurezi volanta ? Ii faci si echilibrare dinamica?

absolut !! facem totul cum trebuie , ca nu sunt Caritas sa arunc cu banii pe geam :) :D

Marian_nebunu 05-05-14 18:53

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 5702298)
Spor la rodaj!

multumesc :D din suflet , astept sa termin rodajul apoi vin sa facem ce trebuie facut !

Marian_nebunu 07-05-14 08:18

5 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by alin-007 (Post 5701912)

masina azi a iesit de la vopsit :D

cristinell 07-05-14 14:23

imi place rau culoarea, era pacat sa alegi alta nuanta.

lalyus 07-05-14 14:24

A iesit bine :D spor la treaba incontinuare :D .

Marian_nebunu 07-05-14 22:02

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by cristinell (Post 5703021)
imi place rau culoarea, era pacat sa alegi alta nuanta.

multumesc , si eu sunt destul de incantat ca nu am schimbat nuanta :D
Quote:

Originally Posted by lalyus (Post 5703022)
A iesit bine :D spor la treaba incontinuare :D .

sa o vezi live ;) !!!

mai atasez cateva fotografii de astazi

Marian_nebunu 08-05-14 23:02

10 Attachment(s)
poze cu masina , maine va fi gata montata , mai putin cu farurile si bara fata pentru ca intra la "transplant de motor "

plus astazi am achizitionat un element foarte important , diferential autoblocant carcasa mare , raport 3.91 , provenienta Bmw e30 325ix !!!!

marti vor fi gata si scaunele :D :D :D

alin-007 09-05-14 00:17

Esti putin cam obraznic :bat: Ce am facut eu intr-un an , tu ai facut in cateva zile :)))) Te astept la Mioveni !

Marian_nebunu 09-05-14 06:15

Quote:

Originally Posted by alin-007 (Post 5703503)
Esti putin cam obraznic :bat: Ce am facut eu intr-un an , tu ai facut in cateva zile :)))) Te astept la Mioveni !

cand e gata vine fratele tau , ti-am promis ca vin

nu am avut timp sa fac poze pentru tot ce s-a facut la masina , dar pot enumera anumite lucruri :
au fost schimbate chederele geamurilor spate , parbrizul a fost inlocuit cu parbriz original Bmw ,urmeaza chederele manerelor sa fie inlocuite si ele .
Podeaua a fost terosonata ,aripile (fata-spate) au fost si ele terosonate .

Astazi masina intra la transplant , se va monta nu 2.8 - 24 v ce ar trebuii sa dezvolte dupa anumite calcule un 210-220 de cai !

SEBASTIAN 09-05-14 06:47

Cand pasiunea este mare nimic nu e imposibil asa ca omul s-a miscat intradevar foarte repede.

Marian_nebunu 09-05-14 07:44

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 5703531)
Cand pasiunea este mare nimic nu e imposibil asa ca omul s-a miscat intradevar foarte repede.

daca toate vor fi ok , si nu vom avea probleme cu montajul motorului dupa calculele mele cel tarziu miercuri sunt prezent la standul Racing Code pentru soft !

tabokubmw 09-05-14 14:37

Super a iesit masina Marian.

Dupa ce o vei scoate pe strazi astept niste poze profi.

Ma bucur pentru tine ca ai realizat ceea ce iti doreai de mult.

SEBASTIAN 09-05-14 18:53

Quote:

Originally Posted by Marian_nebunu (Post 5703554)
daca toate vor fi ok , si nu vom avea probleme cu montajul motorului dupa calculele mele cel tarziu miercuri sunt prezent la standul Racing Code pentru soft !

Nu este nici o graba mai ales ca saptamana care vine este premergatoare Campionatului National de Viteza pe Traseu Montan si sunt masini de curse la care se lucreaza mai dificil fiind cu fel de fel de standalone si 1001 modificari.
Nu ne grabim nici cu ei si nici cu tine cand are sa fie cazul.
Nu te agita, ia masina incetisor si rezolva tot ce este de rezolvat.

Quote:

Originally Posted by tabokubmw (Post 5703678)
Super a iesit masina Marian.

Dupa ce o vei scoate pe strazi astept niste poze profi.

Ma bucur pentru tine ca ai realizat ceea ce iti doreai de mult.

Toata lumea se bucura, pentu ca este un suflet mare de automobilist si-l stiu de mic.
Te asteptam cu pozele si cand facem setarea sa o pozezi pe dyno. Probabil ca are sa dureze doua zile setarea la aceasta masinuta pe care vrem sa o facem foarte bine si foarte frumos. Ori este totul asa cum vrem sa iasa perfect ori nu.

Marian_nebunu 09-05-14 22:10

5 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 5703747)
Nu este nici o graba mai ales ca saptamana care vine este premergatoare Campionatului National de Viteza pe Traseu Montan si sunt masini de curse la care se lucreaza mai dificil fiind cu fel de fel de standalone si 1001 modificari.
Nu ne grabim nici cu ei si nici cu tine cand are sa fie cazul.
Nu te agita, ia masina incetisor si rezolva tot ce este de rezolvat.

Toata lumea se bucura, pentu ca este un suflet mare de automobilist si-l stiu de mic.
Te asteptam cu pozele si cand facem setarea sa o pozezi pe dyno. Probabil ca are sa dureze doua zile setarea la aceasta masinuta pe care vrem sa o facem foarte bine si foarte frumos. Ori este totul asa cum vrem sa iasa perfect ori nu.

Multumesc din suflet pentru aprecieri , astazi oficial am luat masina de la vopsit , mai astept cateva chedere ce au fost vechi si s-au deteriorat in momentul demontarii !
Atasez poze cu masina (putin prafuita )

si o poza cu unul dintre elementele cheie pe care motorul il detine si anume : chiulasa !

florineluspr 09-05-14 22:33

Sport la treaba. Ai avansat repede!
Chiar sunt curios cat o sa scoti din motor! Tu ai luat internele de la Adi?
Vad ca ai portat chiuloasa, polisat, sau nu-mi dau seama din poze.

Marian_nebunu 10-05-14 07:43

Quote:

Originally Posted by florineluspr (Post 5703865)
Sport la treaba. Ai avansat repede!
Chiar sunt curios cat o sa scoti din motor! Tu ai luat internele de la Adi?
Vad ca ai portat chiuloasa, polisat, sau nu-mi dau seama din poze.

salut , da eu am luat tot motorul de le Adi :D

in legatura cu portat - polisat chiulasa , ai dreptate

motorul va avea urmatoarea confiratie : tot ce tine de interne sunt de 2.8 , cuzineti , segmenti noi ,scaunele supapelor"rectificate" , arcurile supapelor au fost intarire , axa de admisie va fi de 3.0 dublu vanos , axa de evacuare va fi axa de admisie de 2.5 non vanos(240 de grade - cea mai agresiva axa oem ) ,chiulasa planata si portat+polisat , admisie de m50 cu tot cu clapeta , galeriile de evacuare de m52 ,cutie getrag de 2.0 , ambreiaj de m20 cu volanta de 6 kg si ambreiaj batut cu kevlar ,
si intr-un final cel ce va pune jos toate aceste modificari este un grup autoblocant carcasa mare de pe 325 ix (e30) raport 3.91 cu 40% blocare !
in privinta softului softului am ales sa merg la Racing Code , unde stiu clar ca se va obtine un rezultat foarte bun , bine pus la punct , iar masurarea masinii mele pe dyno va fi una reala nicidecum "ESTIMATA" !!!

All times are GMT +2. The time now is 06:56.

- Copyright 2026 4Tuning