![]() |
Re: Lada vs Dacia
Presupun ca glumesti nu????
|
i`mi aduc aminta ca un vecin cu o lada, venea dinspre bulevard si trebuia sa faca dreapta la posta, inspre tribunal...vazand pe trotuar o gagica buna si admirand fata... sa trezit ca a trecut prin gardul ala pe drumul care duce spre tribunal. multi ani a ramas gaura acolo... in fine... important e ca tipul a ajuns cu lada acasa si nu avea decat mici julituri.
|
Am votat Dacia! Sunt mandru ca m-am nascut roman si nu RUS!
|
Quote:
sau poate nici nu mie te ai adresat cu intrebarea asta ? :lol::oops: |
ai mei au avut LADA 1200S, nu avea rival fata de Dacia, Oltcit sau mai stiu eu ce "aratare" autohtona pe 4 roti dintr-o categorie asemnatoare .... carburator bi-corp, tapiserie din "piele comunista" - nu stiu din ce era facuta .... tractiune spate .... old-shool tank .... si la consum ..... mai mult decat decent.
|
am avut un 2107 care era construita parca sa te tina 100 ani. consuma cam 10-11 l combinat. avea motor de 1.5 72 cp si spatiu interior de 2 cat dacia. nu cred ca isi are rost comparatia. lada e de 100 de ori mai buna decat dacia,la toate capitolele, chiar daca e veche. eu as prefera o lada in schimbul unui logan , de exemplu.
|
un versus tare de tot,supermasinile din est-ul europei
|
repet lada e fiat 99.9% , rusii au furat patentul de la fiat si au facut lada asa o perioada pana cand au ajuns in judecata cu fiat si s-au reglat conturile :D , dar per total lada este un tanc si una ingrijita chiar si in ziua de azi bate inclusiv loganul...
|
Quote:
Cei care susutin ca Dacia e mai bun ori sunt frustrati ori n-au avut Lada. |
eu clar Dacie as alege :)
|
Mama ce tari au fost astia de la Fiat si italienii in general! Au inventat "masina" si i-au ajutat si pe altii sa faca!
|
eu unu aleg Lada ... dar nu din cauza ca am eu una ... ci din cauza ca este o masina foarte reusita pentru vremea ei ... :D:D:D ... dar nici Dacia nu face exceptie ... e ok :) ... Nu poti compara tablaria de pe Lada cu cea de pe Dacie ...
si aici o Lada mai speciala .... Lada mea "comunista" :D https://forum.4tuning.ro/showthread.p...20#post1946420 |
CT-82-PWR :D .... piese de Lada se gasesc ... eu in a mea , in special la motor am piese originale rusesti :D ... deci , se gasessc , spre fericirea mea si nu sunt foarte scumpe :D:D:D
|
Quote:
pacat ca n-au dat si pe la vag sa-i invete poate n-ar mai fi scos atatea cazane gen golf |
deci dacia sa fie dacia am votat eu am avut o 1300 prima mea masina si am fost multumit de ia akum fiekre kum krede nu am mers cu lada + pt dacie gasesti piese oriunde :D
|
pe autoscout am vazut, parca, un test comparativ intre Lada Kalina si Sandero. Kalina a iesit superioara peste tot.
|
Quote:
|
daca-r fi sa aleg intre un sandeo sau o lada model nou as alege dacia..
e masina romaneasca si cu criza asta trebuie sa ne sustinem producatorul national!! rusia [fabricantul ladei] e destul de inaintata cu bogatia..cu gazele..bla bla .. asa ca GO DACIA GO!! |
Lada, fara discutie. Eu ma gandesc la o comparatie gen 1200S vs 13xx, si credeti-ma ca am condus ani buni si un model si pe celalalt, zi de zi. Lada are niste puncte mai slabe in raport cu dacia, si anume: nu are turometru, consum mai mare, manevrabilitate mult mai redusa. Lipsa unor competente adevarate de sofer iarna, te pot baga in belele mari cu lada. In rest ii da clasa, ca viteza de varf, fiabilitate, acceleratie, finisaje interioare, spatiu interior/portbagaj, posibilitati de tuning.Lada era limuzina romanilor inainte de '90, era regina soselelor, nu-i statea nimic in fata. Pentru toate astea, LADA!!
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Re: Lada vs. Dacia
tata a avut o Lada; pot sa afirm cu mana dreapta pe inima ca am crescut in parcare cu ea; cele mai mari probleme le avea cu carburatorul, care se tot infunda din cauza calitatii proaste a benzinei. erau o gramada care incercau sa dovedeasca ca dacia era mai buna, dar tata ii rezolva diplomat si foarte simplu, la iesire din resita e un deal de 400 metri (in linie dreapta - resitenii stiu despre ce e vorba), unde ii provoca, ii lasa inainte si le faceam eu cu mana papa prin luneta; se astupau. ideea era ca dacia trebuia sa retrogradeze din tr4 in tr3 ca sa mai urce, iar lada mergea ca fleoberul la deal in tr4. era o masina usoara, aproape de o tona;
modelul 2107; an nu mai tin minte, motor de 1500, carburator in bicorp, cred ca undeva la 72 de cai avea daca nu ma insel. s-a carat cu ea tata 200.000 si ceva de mii de kilometrii, in conditiile in care a cumparat-o de la un roman pocait (care frecventa imediat dupa revolutie germania) la 150.000 km sau putin peste; ma scuzati daca o fi vreo cifra gresita, dar na nu poti sa ai precizie medicala in aste chestii. daca ar fi sa merg pe consum as alege dacia, dar pt acei 2 litri-3 chiar care ii consuma lada, si mai ai si tractiunea spate; e usor sa gasesti o portiune cu nisip sa nu afectezi gumele prea tare :)) VIVA LADA & DACIA |
Quote:
|
pe partea dee calitate as alegea lada..piesele tin mai mult decat la o dacie dar pe partea de confort ,design as alege dacia.
am mers cu ambele masinii ambele in 4 tr....ce mi-a placut la Lada a fost demarajul pana la 100 care este superior daciei 1300 4 tr dar dupa 100 deja nu mai vrea,motorul face un zgomot infenal,pe cand dacia demareaza mai greu ca lada dar viteza maxima este superioara Ladei.inca un aspect pozitiv al ladei au fost franele,dar pozitia de condus care iti oboseste foarte mult piciorul drept si designul ma fac sa votez pt Dacia!:D |
"Bolidu" se pare ca nu stii despre ce vorbesc, tata pe lada avea scaune scoica, originale de la Lada. Daca ai nimerit o Lada cu scaune mici ca cele de dacie a fost problema ta, dar in nici un caz nu aveau cum scaunele de Dacie sa fie mai bune decat cele Rusesti; in alta ordine de idei n-avea cum Dacia sa aiba viteza maxima mai mare, pt ca Lada avea cutia cu rapoartele mai lungi, motoru mai mare, tu cred ca erai frustrat
|
lada tinde sa nu fie asa de aerodinamica si te cam chinuiai sa prinzi 145-150 asta daca aveai noroc, dar de confort nu prea ai ce zice. era destul de bine.
|
DarkJEDI, lasa tu aerodinamica, ca nici Dacia nu era vreo splendoare; tata mergea cu Lada cu 100 la ora, echivalentul a unei viteze de 70-80 in Dacia 1310. Trage concluzia
|
am avut si eu lada stai linistit.
|
cred ca nu stii diferenta atuncea... ce motor ai avut pe Lada? daca ai avut un motor de 1.3 e pistol cu apa... dar daca ai avut de 1.5 n-are cum sa fie mai slab decat cel de dacie care e motor de 1.3
|
nu stiu ce ai inteles ,dar nu am zis ca e mai slab. aveam motor de 1.5.
|
pai ai zis ca Dacia este mai tare decat Lada la viteza maxima.
|
Am citit posturile voastre si vreau sa va spun si parerea mea.
Daca luam pentru comparatie o lada 1500 si o dacia 1300 fabricate in 1980 eu zic ca exista diferente majore intalnite la lada : carburator dublu corp, ambreiaj hidraulic, servo frana, termocupla + vent, stropitor parbriz electric etc. In privinta fiabilitatii parerea mea (conducator de lada 1500 aprox 15 ani) este ca odata pusa la punct cu pise de origine (Rusia nu Bugaria) nu mai intampini probleme. in privinta daciilor am condus destule la servici dar parerea mea este ca daca ne raportam la anul respectiv eu zic ca lada e mai rapida. astept si parerile voastre. P.S. Cu lada 1500 fab 1980 4 tr am atins 160km/h fara eforturi |
Lada era mult mai robusta si mai bine construita decat Dacia si mult mai trainica. Ca dovada ca tiganii seminomazi preferau Lada.
|
Quote:
|
Dacia era mai frumoasa decat Lada, mai stilizata, mai rotunda, dar atat. Lada era un mic tanc rusesc care inghitea multe chestii pana sa crape.
Singurul minus fata de dacie era al frane, care erau mai prost proiectate. |
De curand am condus lada si am ramas placut impresionat, e un mic tanc. E superioara daciei.
|
Quote:
|
Quote:
Intr-adevar pana la semnarea contractului au existat niste conflicte si anume:rusii si-au dorit in totalitate sa reproduca fiatul asta insemnand axa cu came in chiulasa,blocul din aluminiu sau otel (nu mai tin minte) si frana pe disc pe toate rotile.Au reusit doar axa cu came...blocul a ramas sa fie din fonta...si tamburi pe spate.Daca se reusea sa se faca in totalitate Fiatul 124 nu mai erau discutii azi. |
hmmmm ca sa fiu exlicit sincer niciuna din ele nu mie pe suflet dar pot sa zic ca am ramas uimit da lada... prima masina a lui fratemiu este o lada nenorocita de prin 84 si pot sa va zic ca de 4 ani na mai msicato din curte... dap e adevarat a cazut vopseaua dar nicigand de rugina ...tabla e pur si simplu goala si negaurita cand la dacia lui taicameu care statea si in garaj si era si ingrijita trebuia sa schimb aripile destul de des si e totusi din 98
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:40. |
- Copyright 2026 4Tuning