![]() |
Re: Sfat masina SH 4-5000 EUR
Quote:
|
Alex, tu esti omul care iti impui punctul de vedere cu forta, pe langa asta arati respect cui te aproba.
O ai mai mare, esti cel mai tare la liniute si masina diesel e cea mai tare. Toata lumea sa isi cumpere diesel. Apropos, ca tot esti priceput si dai provocari de liniute, in cate sec ajunge la 100km/h masina ta? As sta pe burta si mi-as vedea de treaba la cate kg are masina ta. Jdv, ce inseamna cuplu si cum este transmis catre roti, vezi o hartie cu specificatii dar pierzi esenta. |
Quote:
|
Dar asta e o copilarie, adica nu are absolut nicio relevanta cine te intrece pe tine si nici macar nu demonstreaza ceva. Daca e o masina care te face asta inseamna ca e mai buna si daca nu te face masina ta e suprema si cea mai tare si asa stai si astepti pana apare una care te intrece?
Mini 1.6 120cp, e mai rapida ca 1.9le tau pana la 100km/h si cred ca are si un top speed mai bun. Probabil mai sunt si altele, nici nu vreau sa ma gandesc si sa caut, asta mi venit in cap. Cele de 1.4t si1.6t nici fumul nu te lasa sa-l vezi. |
Quote:
|
Facem altfel, te-ai intrecut cu mine, m-ai facut. Care e ideea, ce mi-ai demonstrat?
Tu trebuie sa accepti ca nu toti au nevoile tale, nu toti au stilul tau de condus, bugetul, persoanele in familie,etc. Tu esti ca in politica, nu dai sfaturi ci doar impui pentru ca nu vezi parti bune, ce nu-ti place tie vezi ca adversar si enumeri partile rele si doar pe cele bune la ce recomanzi tu. |
Quote:
|
Quote:
|
Imi cer scuze ca ma bag aiurea in discutie , alex subestimezi mult masinile cu 1.6 nu stiu ce ai si cu ce te dai dar este o masina in ploiesti mai exact un 106 1.6(benzina) rallye care cred ca te va lasa sa il admiri din spate (depinde cu ce te dai ) daca esti interesat discutam pe pm .
Ca sa fiu putin ontopic o masina ideala(dupa capul meu) in banii aia ar fi o corsa din asta mai nouta 1.3 diesel cu 90cp stock cu un soft si putine modificari ajunge la 130cp este fasneata rau si consuma si putin . |
Quote:
|
Quote:
|
Eu doar ti-am oferit o varianta la postul tau:
"Astept si eu o masina d-asta de 1.6 si 115-120 cai benzina stock sa mi-o traga si mie....facem proba cum se doreste si de pe loc si din mers si din orice treapta de viteza si la viteza maxima...etc...am 1.9 120 cai stock si am si roti pe 18 f.grele...deci dezavantaj eu...daca pierd ii platesc si deranjul omului..." la cp cred ca sunteti pe acolo , dar am inteles vrei cu masini mai normale mai greute ... |
Quote:
|
Mii de scuze pentru off topic daca cel cu 106 trece prin bucuresti lasa-mi un pm am si eu 1.9 opel vectra cei drept mai indraznet zic eu decat al colegului..(non stock)
|
Quote:
|
Quote:
|
Pisiku cand ai drum spre ploiesti , da-mi 1 pm si te rezolv omul nu pleaca din oras cu masina din anumite motive :twisted::oops: ca idee masini din astea mai normale de 150cp 160/170 le da pe 400m rau asta ca sa-ti faci o parere sa nu arzi gazu degeaba .
|
Ati cam facut praf thread-ul asta. Subiectul vad ca e 1.6 benzina vs. 1.9 tdi, sau ceva de genul "TDI are 3 c**ie si benzina aspirat e un fel de catzelush castrat pe langa el". Parca titlul era "Sfat masina SH 4-5000 EUR".
ON: Un TDI are avantajele si dezavantajele lui, acelasi lucru e valabil si pentru un aspirator pe benzina, "racheta" din aia de 1.6 sau ce motor o avea ea ;) Daca mergi destul de mult in oras, eu ti-as recomanda sa te uiti si de un Civic EP (generatia 2001-2005). Ai 1.4 (90 cp) sau 1.6 (110 cp) pe benzina. E un pic mai scumpa decat europenele din clasa ei, dar e fiabila, ca e Honda totusi. Asta e parerea mea. Numai bine. |
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
Este adevarat ca un diesel are consum mai mic decat un benzinar, dar la fel ca la cele pe benzina si la cele pe motorina pot apare probleme care sa duca la un consum mai mare. Cauta pe Gogal ;) discutii pe tema : 'probleme consum diesel', sau 'consum mare diesel' ... Golful tau e normal sa fie lent pt ca motorizarea de 1,4 e prea mica pt masa (greutatea) masinii. La fel stau lucrurile si la Opel, Ford, etc. Daca benzinarul tau e lent nu inseamna ca toate motoarele pe benzina sunt asa. Vezi mai jos un tabel din Cartea Ford Focus editie 2002. Se poate vedea ca 1,4 ajunge mai greu la 100 km/h (14,1 s) , pe cand 1,6-le este foarte aproape de 1,8 (10,3 s respectiv 10,2 s) si la aprox o secunda de 2,0 (9,2 s). Uita-te ca si la Ford este la fel ca la VW dieselurile desi au cuplu mult mai mare nu sunt mai rapide. Nu insemana ca daca cineva are masina 1,6 benzina trebuie sa faca raliuri, dar nu este adevarat ca e puturoasa si plangi la volan cand vrei sa faci o dapasire.... |
Quote:
In lumea reala lucrurile sunt insa diferite. Daca as sta in Bucuresti sigur te-as cauta. Ai putea vedea ca un benzinar de 100cp sanatos e surprinzator de apropiat-poate in unele cazuri chiar peste- batmobilul tau cu toate ca ai cativa cai in plus si masina ceva mai noua (2008 ) decat A3-ul meu (2001). Fiecare cioara isi vede puiul cel mai frumos :D si mai bine ma opresc cu discutia despre provocari benzina vs diesel pana nu ajung penibil ca tine :D)))))))))))))))) |
Am zis eu ca daca are cu 100 Nm mai mult cuplu, inseamna ca automat este mai rapida?
Si ca tot ziceti de alex.panciu ca este diesel fanboy...poate ca este putin, dar macar se ofera sa isi probeze afirmatiile pe sosea, si nu doar pe forum...lucru ce il intalnesti destul de rar pe site-ul acesta ;) Despre motorul dp scenic de care m-a intrebat colegul mai sus. Scenic II 1.5 dci 80hp...de aia am zis ca "trage de rupe"...ca e motor mic, cu cai putini, dar totusi trage bine pentru cifrele sale |
In locul tau as merge pe 1.4TSI 122 sau 160 pe un golf sau asa , da nu cred ca te incadrezi in buget. Si ford focus 1.6 e ok. Daca ai lua sub 2007 ai avea mai mult de unde sa alegi si mai ok.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
302v8 nu te mai agita degeaba ca faci spume cu fordu tau, alex nu te mai agita ca nu ajungi la nici un rezultat .daca nu stie cu cine vorbeste si cate masini tiau trecut prin mana ,e greu sa inteleaga.:lol:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nimeni nu a spus ca e caruta, si trebuie sa stabilim ce intelegi tu prin "nu doarme"....ca asa si golfu meu 1.4 daca accelerez cu a 5a de la 60 pot spune ca nu doarme...insa tot nu ajunge la 100 in 5 secunde. |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:26. |
- Copyright 2026 4Tuning