Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Are ceva daca tin mana pe schimbator cand conduc ??? (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/40513-tin-mana-schimbator-conduc.html)

Nicknamed_13 29-05-07 07:19

Re: Are ceva daca tin mana pe schimbator cand conduc ???

Sincer nu cred ca are absolut nimic daca tii mana pe schimbator....asta daca nu te lasi pe el....Dar daca doar il tii in mana....e ok.
Probabil ca tatal tau vrea ca tu sa fi cat mai concentrat la condus fara sa incepi cu pozitii ciudate.
Dar fiecare sofer are pozitia, stilul si modul lui aparte de a conduce.....Personal eu am o gramada de stiluri...depinde de ce chef am, de cat de obosit sunt, de trafic si drum sau chiar si de masina pe care o conduc. Eu merg intr-o mana cu cealalta pe schimbator cand trebuie sa merg incet si sa schimb des primele 3 viteze.

johndoe21ro 29-05-07 10:20

Da, bai TurboJack .... ai dreptate. Ieri tocmai mi-am luat carnetul dar prefer sa conduc bicicleta lu fiu-meu. SUnt plin de admiratie fata de spusele tale si imi cer scuze ca mi-am postat si eu parerea. Ar trebui sa nu mai posteze atata lume atata timp cat oameni cu experienta ca tine pot da ei singuri sfaturi. Stiu ... ma uit la WRC mereu si sunt plin de admiratie cand te vad cum conduci ca un as. ....

Vorbeam de scolile de pilotaj ... asa cum am spus. Si in privinta franei de motor m-am referit (asa cum spuneam la situatii limita si asta numai in cazul automobilelor moderne care au ABS, ASR, ESP bla bla bla). Orice sofer poate sa incerce pe carosabil ud sa bage o frana de motor violenta si va vedea ca daca are masina buna (nu bicicleta ca mine) va rupe aderenta ..... sau ... pe uscat vor scartai rotile .... iar in conducere sportiva ... oricine stie ca asta nu e bine. Cat despre faza cu discul de ambreiaj ... nici eu nu sunt de acord cu ea ... dar printre mecanici am auzit ca ar uza discul de ambreiaj ... n-am zis ca e corecta ideea ... eu doar am postat-o asa cum au postat si altii ce au auzit.

johndoe21ro 29-05-07 10:44

Cred ca ar trebui sa se faca un test de bun-simt la d-nul italian care isi conduce panda-ul wrc non stop si ca atare este singurul in masura sa isi dea cu parerea despre ale condusului. Hmm .... credeam si eu ca asta e un site cat de cat serios unde poti afla informatii ... le poti impartasi si asta in limitele bunului simt fara a sarii smecherasii la gatu tau ...

turbojack 29-05-07 21:28

Quote:

Originally Posted by johndoe21ro (Post 923375)
... poti afla informatii ... le poti impartasi si asta in limitele bunului simt fara a sarii smecherasii la gatu tau ...

Ai perfecta dreptate ,insa inainte spuneai asa: "... cei de la scolile de pilotaj o propovaduiesc cu ignoranta idiotului ".
In general nu se posteza despre lucruri/ ipostaze "din auzite".
In al doilea rind nu se scrie asa cum spuneai mai sus fara argumente ,nici macar daca ai avea acasa citeva cupe de raliu cistigate.
Si ca sa inchidem subiectul frinei de motor ,care este de mult off-topic,niciodata nu schimbi intr-a doua la 120 km/h pentru a rupe aderenta,decit daca ai tractiune spate si vrei sa iei o curba ac de par in derapaj sau in "drift" ca tot e la moda termenul. Sa faci asa ceva in mod normal ,este nebunesc si fara sens.Frina de motor incepe atunci cind lasi pedala de acceleratie,nicidecum doar in cazul in care retrogradezi 3 trepte de viteza deodata.Punct.
Referitor la subiectul topicului ,pozitionarea mainii pe schimbator poate avea ceva repercursiuni asupra cutiei de viteza sau senzorilor doar in cazul cutiilor tiptronic,SMG si altele de gen,insa in prea mica masura.O asemena teorie este greu de verificat daca nu chiar imposibil.In consecinta aceasta pozitie este in functie de stilul de condus sau circumstantele rutiere,fiind doar una din multe altele.

pHlow 29-05-07 21:43

Quote:

Originally Posted by Outrageous (Post 901892)
Nu degeaba iti spune la scoala sa conduci cu 2 maini pe volan.Daca ii asculti pe cei cu creierul cat o "nuca" de pus pe volan o sa ajungi sa conduci cu picioarele.Stai sa te loveasca unu din fata usor si sa ai doar o mana pe volan sa vezi ce gust bun are bucata aia de plastic.

Pentru cazul ala exista centura de siguranta... care e mult mai folositoare .. + nu imi spune ca stai u incordat tot timpul... poate cand ai diar**.. Si eu tot cu o mana conduc.. ma simt f. bine.. nu e vb de figuri ...

johndoe21ro 30-05-07 04:29

Recunosc, n-am nici argumente si este din auzite, dar nu sunt singurul care face asta ... poate doar la topicul asta.
Despre frana de motor ..... asta s-a spus .... baietii au zis ca e mai bine sa se foloseasca in situatii de urgenta .... deci la viteze mari .... ca doar nu ai situatie de urgenta la 60 la ora ... cand masina iti opreste in suficienti metri si in conditii de siguranta destul de usor (evident depinde de marca, uzura, cauciucuri, carosabil, tunning frane, sofer etc - eu am un C4 Coupe si stiu ca nu e cazul sa-mi fac griji).
Imi cer scuze daca am atacat la randul meu alti membri ai forumului .... dar ca incepator m-am simtit destul de incoltit ... si asta pe buna dreptate.
Topic inchis ... din punctul meu de vedere.

Urban per4mance 30-05-07 19:28

Dau si eu cu parerea ca nu este pe bani:a conduce sau nu cu o mana p schimbator?Eu unul sunt pentru,poate si din cauza ca ultimii 3 ani am facut taxi,incercati voi sa conduceti 12-14 ore cu ambele maini p volan...In afara oraslui este intradevar alta poveste..nu te joci cu viteza.Despre frana de motor...ala care nu o foloseste nu este sofer,parerea mea,nu vreau sa jignesc p nimeni.

Dealerdej 31-05-07 17:16

Re:Urban per4mance

ii dau dreptate lui Urban per4mance in legatura cu frana de motor caci ala care nu o foloseste nu e sofer,total de acord :o

Urban per4mance 31-05-07 17:37

Sunt sigur dealR ca multi..multi nu vor fi deacord cu noi,asta fiindca din pacate,
sunt putini care conduc bine,ii numar pe degetele de la o mana pe cei cu care as putea adormi in dreapta la un drum lung.Am de 7 ani permis(toate categoriile)si doar de v'un an pot spune ca sunt multumit de cum conduc..Sunt multi caR conduc dar putini care o fac bine.No offence .

mae 08-06-07 13:39

Cu uzura maciuci nu e de glumit mie mi sa intamplat la o skoda octavia de din 2000 asta iarna sa ramana cu jumate de maciuca in mana.adica pur si simplu saspar/dezlipit o bucata din maciuca pur si simplu. si atunci doar statea cu mana fara sa schimb viteza( pare incredibil dar mi sa intamplat) e posibi sa fi avut ceva fisuri nu sti u... nu era masina mea.

pe de alta parte in oras treb sa mergi cu o mana pe schimbator ca altfel te intrec si pusti cu bicicletele. doar la curbe pai stranse unde nu potzi sa folosesc doar o mana ca trebuie rotit mai mult volaniu si cu o mana nu potzi roti mai mullt de jumate de rotatzie volanul ca porma itzi dai mana peste cap (in cazu celor fara servo)cei cu cervo cu podu palmei merge orice curba.

si la viteza mai mari cand merg pe serpentine sau orcum chiar daca e drept ... nu se stie niciodata ce itzi sare in fatza chiar si in mijlocul campului. sua ce gropane apar. si cine stie ce...

All times are GMT +2. The time now is 15:07.

- Copyright 2026 4Tuning