![]() |
Re: opel astra H 1.4 vs golf 5 1.4
eu zic sa te orientezi dupa o masina de fabricatie cat mai recenta, care se incadreaza in bugetul tau, marca e oarecum irelevanta.
|
pentru mine este relevanta marca. nu m-as uita in momentul de fata la fiat, peugeot, citroen, renault de ex. pe viitor daca vor dovedi ca modelele lor merita, de ce nu :) asiaticele mai sunt de luat in seama, dar corolla are un design cam batranesc (desi am vrut sa imi iau TS-ul, insa taxa mare m-a oprit), honda civic desi este o masina foarte buna, pe mine nu ma atrage, mazda 3 chiar imi place, iar cee'd si i30 nu au motoare sa ma faca sa arunc un ochi asupra lor. am facut test drive cu noul pro cee'd gt si chiar nu m-a atras fata de concurenta....
|
Quote:
Pro Cee'd GT este peste Golf GTI atat la exterior cat si la interior. Motorul intradevar nu este nici la fel de eficient, nici la fel de potent ca cel de pe Golf, insa si preturile sunt diferite.. |
Pai cand iti cumperi un hothatch nu se presupune ca o pondere foarte mare o are motorul ?
Pentru ca daca nu ar fi asa ti-ai lua un simplu hatchback care sa arate bine si atat, nu ai avea nevoie de un GTI, GT, RS, plm |
Are o importanta mare, insa, repet vorbim de categorii de pret diferite.( diferenta de pret este de 7,000E intre cele doua masini). Iar overal, pentru cei 19,500E, ProCeed GT-ul cu ai sai 7 ani garantie, este o alegere foarte buna.
|
Da, exista o diferenta sanatoasa de pret, dar in opinia mea este justificata.
Daca cineva ar avea de facut aceasta alegere, s-ar putea orienta la un GTI cu 20, 30.000 km, sa nu mai existe diferenta asta de pret. Despre garantie am mai discutat, pe mine nu ma incanta cu absolut nimic aia cativa ani in plus. Nu mai reiau discutia. Eu vorbesc strict din punctul meu de vedere. Hai ca de la motoare de 80 de cai am ajuns la motoare turbo de 200 cai. Si ontopic, as fugi de orice motor de 1.4 aspirat. Cei 110 cai din 1.4, de la asiatice sunt doar teoretici. |
Quote:
|
Cred ca va referiti la diferente dintre cutiile de viteze, nicidecum la puterile motorului. Degeaba are putere daca e limitat de cutie, nici nu vreau sa ma gandesc la o rasnita coreeana, japoneza dotata cu dsg.
Limitarile masinilor ieftine gen cele coreene nu sunt la puterea motorului sau faptul ca o au doar pe hartie puterea, o au si in realitate, problema e modul in care e transmisa si aici putem face o lista lunga de minusuri fata de alte masini. |
Pai si cu ce ma incalzeste daca au puterea aia cu adevarat, daca eu nu ma pot folosi de ea?
|
Quote:
|
Overall, daca eu caut o masina cat mai accesibila si cu un motor cat mai fiabil, este evident ca nu voi alege un motor diesel sau turbo benzina.
Nu vad nici un avantaj aici pentru concurenta. Daca vorbim de masini noi, in categoria de pret a unui Ceed sau I30, VW, Opel, Seat etc nu pot oferi nimic mai bun, ba din contra.. |
Tin sa te contrazic putin, fiabilitatea unei masini nu este data doar de motor. Conteaza arhitectura articulatiei, dimensionarea ei si distributia maselor, conteaza electronica iar aici sunt mai multi producatori mai buni sa rai.
Degeaba motorul tau are doispe ani garantie si tu esti satul de becuri schimbate, baterii descarcate la mai putin de doi ani sau fel si fel de erori ale sistemelor se siguranta sau diversi senzori. Fiecare masina are probleme specifice, nu exista una perfecta, si nici cea mai buna sau cea mai proasta, toate`s niste tigai. |
pretul unui clio rs nou incepe de la 22 000 E si il cam spulbera pe nenea pro cee'd gt :) este primul exemplu care mi-a venit acum in cap, desi ele sunt foarte numeroase. sa nu mai zic de focus st 2014....
|
Recomand cu caldura sa incercati o rajnita asiatica si dupa aia sa vb.
De ex cutii ca la mitsu (nu stiu noi, vb de 2000 ) nu am vazut pe nici o europeana. Ma refer la precizie si usurinta in a schmba. Nu uit ce mirat a fost celui caruia i-am vandut hyundai-ul cand am tras capot "Da ce motorul mergea?!" |
Asa deci, schimba usor ca era cutia buna cum nu mai gasesti la alte masini, ma intreb cum schimba daca avea timoneria praf, tot precisa era?
Faci o mare confuzie, spui asiatice cum zici europene, le bagi pe toate in aceeasi oala, si pare ca tu crezi ca toti fac acelasi lucru la acelasi nivel, ceea ce nu e deloc adevarat. Oricum discutia e razna ca de obicei, omul cere o parere si apoi care mai de care mai subiectiv sa laude ce a avut el. Ce legatura e intre masina ta si i30 sau Ceed? |
referitor la costul pieselor între astra h, VW golf 5 şi kia ceed aveţi idee? presupun că sunt aproximativ la fel sau faptul că ceed are la bază Coreea o face mai scumpa din acest punct de vedere?
|
Quote:
praf nepraf , nu a am vazut cutie ca aia (si si altele de mitsu) pe nici o europeana, fie ea si de 3 ori mai scumpa sau cu 5 ani mai noua. nu sunt inflacarat pro-asia, detin europeana acum si provabil si in viitor, dar sunt pro hyundai de ex, pt Ro e f ok. p.s. adevarul e ca gen urmat de accent are cutie mult mai varza |
Quote:
Ma bazez pe experianta mea si a catorva prieteni cu hyunday/kia, adug la ea faptul ca transportul international este incredibil de ieftin in zilele noastre. |
Quote:
Sincer nu cred ca intelegi unde isi face simtita prezenta cutia de viteze, iar ea nu se afla sub bila de la schimbator si nu inseamna acele cifre sau sa se rezume la cat de usor se mestecaneste schimbatorul. |
Cu tot respectul sunt 99% convins ca stiu un pic mai mult despre cutii si motoare decat tine, am lasat 1% pt ca nu ses stie niciodata, poate stii mai mult si nu arati.
Daca ai stii macar in principiu cum functiuoneaza o cutie de viteze ai inteege ca e o chestie sa o faci sa intre usor si precis in viteze iar alegerea rapoartelor nu are mare legatura cu asta. |
Quote:
Degeaba stii 100% daca te rezumi la mestecanitul vitezelor si vorbesti de precizia schimbatorului. Si sa nu o mai lungim, o cutie buna iti trimite cuplu mai mare la roti in treapta superioara, restul ce vorbesti tu sunt povesti pentru mosi. Poa sa intre cat de precis vrei tu in orice treapta dar daca e facuta pentru mers economic si trimite ce nu trebuie iti domoleste tot ce ai sub capota. Pentru mine e suficient pe acest topic. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Sunt 2 abordari mojore aici unii producatori (din cate stiu eu francezii si coreenii) aleg viteza maxima oficiala la undeva dupa cuplu maxim, altii, ca nemtii, aleg viteza maxima la puterea maxima. Mie unul mi se pare mai ok prima abordare mai ales la motorasele astea unde oricum prea mult n-ai ce sa ceri. Nu stiu cum e la g5 dar la g4 pot sa zic 100% ca e mai zgomotos la 160km/h decat tractorul meu (e46 diesel), in schimb o buburuza de A-class care are doar vreo 4000rpm la aceeasi viteza e mai silentios, motorul nu-l auzi ca la g4, desi stai aproape calare pe el. Si vorbesc de a-class de 80cp la care top-speed-ul e foarte aproape de 160, nu de vreun a190 twin sau mai stiu eu ce. |
| All times are GMT +2. The time now is 12:56. |
- Copyright 2026 4Tuning