![]() |
Re: Sfaturi de achizitionare autoturism
Quote:
Citroen C4 - Sasiu prost, fiabilitate generala precara - costuri mari de intretinere, performante proaste raportate la cp/kg, mai pe scurt - UN GUNOI DE MASINA. Nu agreez Golf-ul si VAG in general, dar nu pot sa le neglijez anumite calitati si merite, iar C4 pe langa Golf este chiar un gunoi de masina. Daca C4 este fiabil, Corolla, Auris si Civic inseamna ca sunt nemuritoare! OAre de ce Citroen in TOATE topurile de fiabilitate este la coada clasamentului (cu foarte mici exceptii)!? Probabil din cauza faptului ca nu te-au consultat pe tine. |
Vad ca vi s-a facut foame, va dau un senvis?
|
Quote:
|
Cei care considera ca masinile germane si japoneze sunt UNICELE masini fiabile si mergi la sigur cand le cumperi, se inseala amarnic. Poate ca sunt mai fiabile decat media ( si aici ma refer la masinile japoneze), dar adevarul este ca nici un producator nu mai face masini la fel de fiabile ca in trecut. Deci vechea comparatie nu prea mai merge. Se poate intampla orice, depinde si de motorizare, de exploatare, intretinere, NOROC etc.
Personal din tot ce vad in ultima vreme, tind sa plasez masinile frantuzesti, peste cele germane ca fiabilitate, care apar in mai toate topurile la sectiunea LEAST RELIABLE ( cel putin mastodontii BMW, Audi si Mercedes). Cunosc pe cineva cu un E90 luat de nou, si numai si numai probleme a avut. Am vazut povestea cu Audi-ul, M6-le aici pe forum, si pot sa spun ca personal nu m-as atinge de o masina germana "moderna". Hai poate un VAG TDI, in rest nimic. Si cei de la Toyota au avut probleme in ultimul timp cu anumite motoare + destule recall-uri, insa consider masinile japoneze ( clasamentele de fiabilitate internationale confirma), ca fiind de departe cele mai fiabile masini. Nu ca in zilele bune, dar peste restul. In aia de 8000E variante pe care le-as lua in considerare ar fi Peugeot 308 1,6 HDI 110, noul Megane 1.6 Benzina 110CP, Astra 1,9D 120 CP, Golf V 1.9D 105 CP, i30 1.6 D 115 cp, Ibiza 1.6 D 110, toate sub 50,000km. Sub nici o forma nu as incerca sa ma incadrez in suma luand nu stiu ce BMW cu 150,000km, doar sa zic ca am BMW. ( pentru o japoneza, ai nevoie de ceva mai multi bani). |
Sa ma bag si eu in discutie.
Mitsubishi Lancer - o masina cu un pret de achizitie mic, ca noua, nu stiu second. Eu am condus cu motorizare 1.8, mi se pare ciudata si nu imi place, daca iti place poate fi ok, mai ales ca are un exterior frumos. Ocatvia 2, o masina foarte buna, chiar si cu motorizarile TSI, poate ceea mai buna achizitie din lista, depinde de starea in care o gasesti la 8000 Euro. Astra e o masina buna, sa vorbit despre ea cam peste tot pe aici pe forum deci ai de unde te documenta. Pentru BMW seria 3 si Passat buget e prea mic, mai ales daca vrei una in stare foarte buna. Golf 5 e o masina buna, iar motorizarea de 1.9 TDI e fiabila si economica, dar daca cauti un pic s-ar putea sa te incadrezi si la un golf 6 cu motorizarea de 1.6 TDI, sau 1.4 TSI cam singurile motorizari noi si bune pe care le are. Fiat Bravo e o masina invechita, dupa parerea mea nu mai e o varianta, in lista pe care au pus-o. |
pentru initiatorul acestui topic ca tot a ajuns discutia in balarii.....
ii pot recomanda 2 masini ca noi.... toyota avensis este varianta full motor 2.2 d4d 150 cai,piele,xenon,jante 17,etc an fab 2007.....84.000 km pret 8800 neg si toyota corolla,an fab 2009,1.6 benzina,125 cai,cutie automata cu padele la volan,jante aliaj 16,comenzi volan,clima,pilot automat....59.000 km,pret 8300 neg.... ambele cumparate din romania si cu taxa mediu platita si nerecuperata..... amandoua sunt cu km reali,intretinute numai la reprezentanta toyota,cu carte service,sunt impecabile din orice punct de vedere,....se accepta orice verificare....le testezi unde vrei si cum vrei tu..... sunt ale varului meu...una a lui una a sotiei...este propietar in acte,nu samsar,nu masini tiganite....stiu ca nu asta cautai,dar poate te intereseaza..... |
| All times are GMT +2. The time now is 03:10. |
- Copyright 2026 4Tuning