Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia mea 1310 din 85 ( SM 99 GGL ) (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/38495-dacia-mea-1310-85-sm-99-ggl.html)

Spark 08-07-07 13:22

Re: Dacia mea 1310 din 85 ( SM 99 GGL )

3 Attachment(s)
stiu ca nu se potrivesc pe dacie ...
dar ce zicetzi de jentzile astea ?

oare pe opel ascona ar merge ?

W35T 08-07-07 19:29

Quote:

Originally Posted by Spark (Post 959043)
ieri am fost sa imi schimb simeringul de la fulie ...
ca imi cam curgea ulei
si bine ca am facut asta ca am avut parte de o mica "surpriza placuta "

lonjeron copt :(

omg.. mi`ai zis vineri ca e copt.. da e copt bine god damn it.. :( ..inca bine ca ai vazut "surpriza" acuma ..si nu dupa ce sa fi patit ceva mai grav. De gentile alea... cred ca ar rupe tot pe ascona`u ala.. :D ...bafta

cristache03 08-07-07 23:40

ceva in genul tau....am si eu acum....dar mai grav....ambele lonjeroane sunt coapte....dupa ce le-am ranfortzat in urma cu 5 ani....deh sudura asta oxiacetilenica....care nu prinde bine DACIILOR, acum trebuie sa schimb lonjeroanele, imi pare rau ca nu pot sa pun poze sa itzi arat halul in care arata....dar tot indraznesc sa plec cu ea la 1200 km....asa cum este, ca dak merg linistit cu ea (80-120 km/h) nu cred ca se poate intampla ceva...apoi am sa caut un tinichigiu bun, sa-mi schimbe cum trebuie lonjeroanele cap-coada....sau poate ma razgandesc, dak reparatzia costa destul de mult, sa-mi iau alta decat sa investesc in reparatzie....te sfatuiesc sa ai grija in ceea ce priveste reparatzia ta....pt asta am postat...mult succes in continuare !!

Villy ATS 09-07-07 03:30

O SINGURA RUGAMINTE AM LA TINE.....
spune-mi si mie cat ai dat pe filtru de aer sport ...si daca se simte inttradevar la "peda" plssss....vreau sa montez si eu asa ceva si vreau sa fiu sigur k renteaza ..k nu prea dispun de lovele ..si nu vreau o investitie ...aiurea....
PLSSSSSSSSSSSSSSSSS.....

Spark 09-07-07 17:18

Quote:

Originally Posted by villy02ats (Post 988639)
O SINGURA RUGAMINTE AM LA TINE.....
spune-mi si mie cat ai dat pe filtru de aer sport ...si daca se simte inttradevar la "peda" plssss....vreau sa montez si eu asa ceva si vreau sa fiu sigur k renteaza ..k nu prea dispun de lovele ..si nu vreau o investitie ...aiurea....
PLSSSSSSSSSSSSSSSSS.....

deci am mai zis o data ... si o mai zic
eu l-am luat cu 35 ron
nu e cine stie ce firma dar e ok
si acuma sa nu te asteptzi la nush` ce crestere de putere sau ceva ... dar se simte ceva mai bine motoru`.
iti zic ca mie mi s-a parut de minune cu filtru, toba si benzina de 100 :)

Spark 15-07-07 18:33

2 Attachment(s)
si acuma ca am si semilonjeronu` cumparat
trebuie doar sa-l montez.

asta sper ca o sa se intample maine :)

Bogyciu 15-07-07 19:40

Quote:

Originally Posted by cristache03 (Post 988343)
ceva in genul tau....am si eu acum....dar mai grav....ambele lonjeroane sunt coapte....dupa ce le-am ranfortzat in urma cu 5 ani....deh sudura asta oxiacetilenica....care nu prinde bine DACIILOR, acum trebuie sa schimb lonjeroanele, imi pare rau ca nu pot sa pun poze sa itzi arat halul in care arata....dar tot indraznesc sa plec cu ea la 1200 km....asa cum este, ca dak merg linistit cu ea (80-120 km/h) nu cred ca se poate intampla ceva...apoi am sa caut un tinichigiu bun, sa-mi schimbe cum trebuie lonjeroanele cap-coada....sau poate ma razgandesc, dak reparatzia costa destul de mult, sa-mi iau alta decat sa investesc in reparatzie....te sfatuiesc sa ai grija in ceea ce priveste reparatzia ta....pt asta am postat...mult succes in continuare !!

:shock: :shock: Man, imi suna cam sinucigasa treaba, io unu ti-as spune sa nu mai umbli cu ea asa, ori o repari, ori nu mai umbli cu ea deloc... Stiu pe cineva care i s-a rupt semilonjeronul dreapta la 30 km/h si a intrat intr-un copac, de la impact i s-a rupt si celalalt lonjeron si s-a dus draq de tot masina, acu gandestete la 100 la ora cam ce s-ar putea intampla... :???: No offence da ce-si face omu cu mana lui...

Spark 15-07-07 20:07

mey ... de cand am aflat ca e semilonjeronu` in starea aia ...
am facut doar urmatoarele drumuri. am venit cu ea pana acasa.
si am fost odata sa alimentez ca sa pot merge maine cu ea sa pun semilonjeronu` nou. si asta cam in 3 saptamani. asa ca am grija :)

Bogyciu 15-07-07 20:13

Nu ziceam de tine man, ziceam de Cristache03, care zicea ca are "coapte" ambele lonjeroane si zicea ca "dak merg linistit cu ea (80-120 km/h) nu cred ca se poate intampla ceva", sincer nu stiu ce poate fi in capul lui....:yikes:

Villy ATS 15-07-07 20:21

mah e grav daca amun2 semi-lonjeroanele sunt putin indoite?? dintr-o groapa sau ceva nuj exact...ma-m trezit cu ele indoite putin..!!

Spark 15-07-07 20:31

oricum ... banuiesc ca prea bine nu poate fi
acuma depinde cat de indoite ... cum is indoite si alea alea

Villy ATS 15-07-07 20:33

nu le schimb akm...kand oi avea "treaba sub ea" atunci le bag si palea...

Bogyciu 15-07-07 20:53

Daca ai lonjeroanele strambe ori calca stramb rotile si iti tocesti cauciucurile neuniform, ori motorul si cutia nu sunt aliniate cu planetare, rezultat uzura prematura a acestora sau ar mai fi o varianta, rotile spate merg deviat fata de cele din fata(lasa urma cum se zice), poate ati vazut camioane d-alea de zici ca intra in tine da ele de fapt merg drept pe drum:-) ... Acu faceti cum vreti da daca va ghidati dupa sloganul "Las-o ba ca merge-asa!" e de rau. Parerea mea e sa bagati banii acolo unde trebuie, stiu ca-s putini, si la mine sunt la fel, da VIATA e mai presus de orice. Safety first!!!

Villy ATS 16-07-07 02:52

wooow....e grav....e grav rau....o sa o bag in service...

Spark 16-07-07 20:31

3 Attachment(s)
si cam asa arata mashina rasturnata
in proces de a fi facuta :)

W35T 18-07-07 18:22

Quote:

Originally Posted by Spark (Post 1000836)
si cam asa arata mashina rasturnata
in proces de a fi facuta :)

asa.. se face operatia.. ii urez mult succes si sa stea cuminte in mainile mecanicilor.. stii ca "bestiile" au nevoie de putin antidot sa se calmeze.. si abea astept sa o vad pe strazi fara sa mai umbli cu frica cu ea ;)

Spark 30-09-07 19:53

4 Attachment(s)
deci ... nu prea am mai facut mare lucru
mashina e circulabila (dar tot n-are inca itp)

a obtzinut un onorabil loc 3 la categoria ei la Auto Tuning Show .. de aici de acasa ... adica Satu Mare ... din data de 16.09.2007

athes 02-10-07 17:56

Bravo!sa stii ca imi pare rau ca nu am concurat si eu dar nu prea am avut timp sa stau toata ziua sus in oras.:lol: :lol: :lol:

DarkXXX 02-10-07 20:11

Quote:

Originally Posted by Spark (Post 998787)
si acuma ca am si semilonjeronu` cumparat
trebuie doar sa-l montez.

asta sper ca o sa se intample maine :)

daca e CONNEX si nu se pricepe vreun tinichigiu bun sa il sudeze, vei avea probleme:)

Spark 02-10-07 20:24

asta deja e cam tarziu
e pus .. sudata si toate alea

acuma o sa vad pe viitor daca voi avea probleme sau nu
(preferabil sa nu )

Spark 16-01-08 17:23

oare ce ziceti
i-ar sta mai bine cu jentzile astea de canada vopsite in alb ?

loverboy 31-01-08 23:10

Cam ce viteza max. ai atins cu dacia ta...???:rolleyes2:rolleyes2

Spark 01-02-08 11:33

eu mai mult de 120 nu i-am dat
poate mai incolo

loverboy 01-02-08 12:14

si ai luat locu'3 la categoria ta??? :shock::shock: am vazut cateva pagini mai incolo la curse...

Spark 01-02-08 12:22

aham ...
locatia era de asa natura ca nu se putea face pe 402 m. (1/4 mile) asa ca decat sa se faca pe 301 m s-a facut pe 201 m (1/8 mile).
si pot sa zic ca a fost aorecum si noroc.
pentru ca la categoria mea adica (autohtone) am luat locu 3. deci dacii .. oltcituri si din astea.
oricum tot e bine :)
pe la urmatoarele sper sa ii pun macar carburator dublu-corp

loverboy 01-02-08 12:42

Si...pe 201 m cam cat ai prins cu dacia ta...???:D

Spark 01-02-08 12:44

sincer nu stiu.
pe oricare ii intrebi care o participat o sa le fie greu sa raspunda asta.
ca esti concentrat pe schimbat de viteze si din astea
si dupa aia franare ...
asa ca nu te uiti pe vitezometru
cel putin asa zic si eu asa o zis si altii care au participat

acuma doar apreciez .. nu stiu exat ... o fi mai mult .. o fi mai putin
eu zic ca in jur de 80

aldoadabass_wrs 06-02-08 23:25

4 Attachment(s)
sal...ui un sfat, defapt mai multe: filtrul de aer nu ajuta la nimic la cum e pozitionat la tine, el trebuie sa ia aer rece k sa-l simti, ceea ce e naspa la dacie iarna pt k ingheata carburatorul,lasa asta pe vara, fa-i o tubulatur pin care sa primeask aer rece shi atunci ai sa simti minuni la peste 50 km/h, cat despre evacuare de dupa galerie pune o teava d 60'-70' pan la toba finala, asa mai castigi ceva,roti pune cat mai late shi mai joase,cat iti permit drumurile, poti sa o cobori mai jos, pt o mai buna stabilitate,cat despre ext incearca gordini style ui niste poze k sa te inspire, la nterior incearca scaune de bmw e36,pisica se potrivesc de minune...bafta multa, dar nu uita ce ti am spus cu filtrul..;)

aldoadabass_wrs 06-02-08 23:35

cat despre jante, cauta in dezmembrari butuci d nova/solenza k sa poti pune in 4 prezoane.....app in legat cu filtrul, la tine pe aproape lipit de galeria d evacuare, aerul cald are mai putin oxigen,ceea ce duce la mai proasta combustie,arde mai greu benzina,de unde shi un consum mai mare, incearca sa te informezi inainte sa faci ceva k sa nu ai prbl shi sa nu ai idee de unde apar....cat despre interior, fa-l negru shi fara huse ;) parerea mea...bafta mai departe, shi dak te pot ajuta in vrun fel, doar intraba, stiu cum e la inceput...k nici io nu le stiu pe toate...:)

juana_man 07-02-08 07:30

daca iti iei butici in 4 prezoane am pt tine niste jenti cum is alea de pe WRC

Spark 07-02-08 09:25

@juana_man : mestere ... stiu de jentile alea :) nu-i problema

@aldoadabass_wrs : da stiu ... gordini stile e cel mia fain. adica nu impopotzanata cu nu stiu cate chestii spoilere si alte chesii ... ci lasata cat mai simpla.
sincer sa fiu mai spre vara (cand e vreme si se poate lucra umpic la masina) ma gandeam sa renunt si eu barile fata spate, dar dupa ce s-a intamplat aseara imi pun semne de intrebare
ca aseara un idiot a intrat in mine in bara spate in lateral unde e cauciucul acela. faza e ca nici nu s-a oprit si a tot fugit ... deci ..
oricum pe masina mea nu se vede nik. (bine ca ceva prieteni care erau prin preajma i-au luat nr de inmatriculare.) dar oricum e nesimtire nici macar sa opresti.

W35T 23-02-08 19:25

Quote:

Originally Posted by Spark (Post 1341092)
@juana_man : mestere ... stiu de jentile alea :) nu-i problema

@aldoadabass_wrs : da stiu ... gordini stile e cel mia fain. adica nu impopotzanata cu nu stiu cate chestii spoilere si alte chesii ... ci lasata cat mai simpla.
sincer sa fiu mai spre vara (cand e vreme si se poate lucra umpic la masina) ma gandeam sa renunt si eu barile fata spate, dar dupa ce s-a intamplat aseara imi pun semne de intrebare
ca aseara un idiot a intrat in mine in bara spate in lateral unde e cauciucul acela. faza e ca nici nu s-a oprit si a tot fugit ... deci ..
oricum pe masina mea nu se vede nik. (bine ca ceva prieteni care erau prin preajma i-au luat nr de inmatriculare.) dar oricum e nesimtire nici macar sa opresti.

...Nasoala faza cu ala ce te`a atins...Chiar imi place ce a scris mai sus aldoadabass_wrs...i`ar sta bine...daca mai vrei sa bagi bani in ea.. ca pasiune exista pt fiecare... totusi mi`ar placea ca ti`o vad fara bari..si coborata :) Bafta in continuare si numai bine :)

W35T 23-02-08 19:28

Quote:

Originally Posted by aldoadabass_wrs (Post 1340573)
cat despre jante, cauta in dezmembrari butuci d nova/solenza k sa poti pune in 4 prezoane.....app in legat cu filtrul, la tine pe aproape lipit de galeria d evacuare, aerul cald are mai putin oxigen,ceea ce duce la mai proasta combustie,arde mai greu benzina,de unde shi un consum mai mare, incearca sa te informezi inainte sa faci ceva k sa nu ai prbl shi sa nu ai idee de unde apar....cat despre interior, fa-l negru shi fara huse ;) parerea mea...bafta mai departe, shi dak te pot ajuta in vrun fel, doar intraba, stiu cum e la inceput...k nici io nu le stiu pe toate...:)

Salut... imi poti da un pm..cu cum ar trebui asezat filtrul si orificiul pe unde ar da pt aer rece... daca se poate imi poti da o poza la mine pe thread ( https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/42601-dacia-mea-1300-82-a.html )

Spark 10-03-08 13:02

am revenit pentru ca am ceteva probleme.
la una imi cam dau seama ce e si ce e de facult ... la cealalta nici nu stiu de unde sa incep

1. cred ca imi patineaza discul de ambreiaj. cand sunt in ture mai ridicate si schimb viteza si dupa ce am lasat ambreajul. deci ar trebui sa fie cuplat si accelerez bine ... sa zicem am 2700 ture ... scade pana la 2500 ... dupa care iar incepe sa creasca. eu cred ca asta e de la ambrejaj .. sau e uzat sau patineaza sau ceva.

2. care mi se pare mai interesanta. zilele astea am scos-o pe extern. si ma rog pe o portinune mai lunga i-am dat. si mai sus de 110 - 115 km/h nu o vrut sa urce si daca eram cu acceleratia in podea si o tineam .. si am tinut asa vre-o 5 - 7 secude ... am vazut ca tot nu urca mai sus si am lasast-o balta.
dacia accelereaza asa greu dupa viteza aia sau sa aiba ceva? si stiti am o cutie cu 4trepte.

deci ce ziceti ? ce sa fie ?

aldoadabass_wrs 10-03-08 13:20

ii dereglat motorul....
schimba bujii fise,capac delcou nu pune transparent, cat despre fitrul de aer...ai facut ce am zis? curata carbul;) shi mmmda cred k ai probleme cu ambreiajul....dar gasete un mester sa regleze/zncronizeze tachetii shi aprinderea...

Spark 10-03-08 14:21

nush cum e dereglat mororu.
ca pana acolo accelereaza destul de bine ... dar acolo parca ii e maxinul nush.
inca n-am facut aia cu flitru .. dar urmeaza cat dee curand sa-i schimb pozitia.

valib 14-03-08 19:01

salut!
Da, iti patineaza discul de ambreiaj. Daca tot schimbi discul, schimba si placa de presiune macar (eventual si rulmentul de presiune).
In legatura cu viteza ta maxima. Daca ii dai talpa brusc, accelereaza, sau sta pe ganduri putin? Regleaza tachetii, avansul, si vezi de un set de bujii bune (vezi ce potriveste de la NGK pentru dacie, dar ai foarte mare grija la tipul bujiei). Ai putea sa masori si rezistenta fiselor(ea trebuie sa fie cat mai mica, caci daca e mare nu iti mai da scanteie cum ar trebui). Cauta si tu sa vezi cat trebuie sa fie rezistenta fiselor pentru fisele de dacie, si fa o comparatie cu ce ai tu pe masina. Daca rezistenta e mult prea mare fata de cat ar trebui sa fie, atunci ar fi bune si un set de fise.

si regleaza si tu odata carburatorul ala...:):):)

Spark 14-03-08 23:15

Quote:

Originally Posted by valib (Post 1424575)
salut!
Da, iti patineaza discul de ambreiaj. Daca tot schimbi discul, schimba si placa de presiune macar (eventual si rulmentul de presiune).
In legatura cu viteza ta maxima. Daca ii dai talpa brusc, accelereaza, sau sta pe ganduri putin? Regleaza tachetii, avansul, si vezi de un set de bujii bune (vezi ce potriveste de la NGK pentru dacie, dar ai foarte mare grija la tipul bujiei). Ai putea sa masori si rezistenta fiselor(ea trebuie sa fie cat mai mica, caci daca e mare nu iti mai da scanteie cum ar trebui). Cauta si tu sa vezi cat trebuie sa fie rezistenta fiselor pentru fisele de dacie, si fa o comparatie cu ce ai tu pe masina. Daca rezistenta e mult prea mare fata de cat ar trebui sa fie, atunci ar fi bune si un set de fise.

si regleaza si tu odata carburatorul ala...:):):)

cand ii tau talpa merge ....

Spark 27-03-08 18:34

nu stie cineva ...
cat e de greu de schimbat complet instalatia electrica la dacie ?
daca se gaseste noua ...
sau pe la ceva dezmembrari ...

ca in ultima vreme imi cam face figuri si nah` ...
azi de exemplu am ramas fara faruri fatza spate. si sigurantele nu`s sarite.

valib 27-03-08 18:37

e usor de inlocuit instalatia electrica....2-3 ore de treaba
vezi ca poate nu fac bine contact sigurantele, sau ti-a sarit vre-o mufa

All times are GMT +2. The time now is 04:23.

- Copyright 2026 4Tuning