Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   VW Golf 4 vs. Opel Astra/Vectra vs. Seat Leon vs. Ford Focus (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/3800-vw-golf-4-vs-opel-astra-vectra-vs-seat-leon-vs-ford-focus.html)

mph/km/h 07-06-07 23:39

Re: Golf 4 VS Opel Astra/Vectra VS Seat Leon VS Ford Focus

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 938120)
Eu nu v-am vorbit urat, dar vad ca cu voi nu se poate purta o discutie civilizata! "mph/km/h" nu am cum sa-ti demonstrez ca e masina mea deoarece este luata pe firma, si nici nu vreau sa va dem. voua ceva, astia care mergeti pe jos si tratiti din reviste! BAMBAKE si daca am carnet de 1(care sunt aproape 2) asta nu doveste nimic. Sunt persoane care au carnet de o viata si sunt afoni. Daca era Opel asa masina imi mai luam VW? puteam sa-mi iau orice masina pana la 100.000 dar tata preferat sa cumpere tiruri ca lea produc nu mananca bani;)

Credeti ce vreti nu va daram eu visele;)

100.000...:)) bine ma bill gates...daca zici u...AI GRESIT THREAD-UL TREBUIA SA POSTEZI LA WWW.LAUDAROSII.RO SAU WWW.MUNCHHAUSEN.RO... WWW.PINOCHIO.RO...

daca nu ti-ai luat u opel inseamna ca nu e masina...dupa mintea ta inseamna ca nici bmw...mercedes...nu sunt masini ca de...o cumparai u, nu?

lasa-ne cu povestile de adormit gainile...

pa

dolb 08-06-07 00:18

Quote:

Originally Posted by BAMBAKE (Post 938337)
HAI SA NE LAUDAM CU CE FACE TATICU...:)) cu asta demonstrzi cat de destept esti...
si tata a luat avioane in loc sa-mi i-a veyron..ca sa fiu in ton cu tine...:)) ;)

eu am avut bmw..mercedes...NICIODATA NU AM AVUT SI NU VOI AVEA VW PT CA DETEST MARCA ASTA!ai inteles pustuluika?

de unde stiu eu ca tu nu ai ab la 40 sau ca umblii cu bilete de tramvai?

mie imi place opelul, altuia bmw...mercedes...fiecare cu placerile lui!

dar nu inteleg ce ai cu vw? eu sincer am opel si bmw.. si sunt fan VW ... ma kk in ele de bmw, mertan etc! vw rullz e cea mai tare marca de pe piata.. din lume ! si nu poti contesta asta ;)
PS: se scrie " sa-mi ia " .. u ai scris sa-mi i-a :-P .
PS2 : ce marca are masina mai tare ca veyron ? ( veyron fiind produs de vw ) ????

TSC-Us 08-06-07 00:29

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 938409)
dar nu inteleg ce ai cu vw? eu sincer am opel si bmw.. si sunt fan VW ... ma kk in ele de bmw, mertan etc! vw rullz e cea mai tare marca de pe piata.. din lume ! si nu poti contesta asta ;)
PS: se scrie " sa-mi ia " .. u ai scris sa-mi i-a :-P .
PS2 : ce marca are masina mai tare ca veyron ? ( veyron fiind produs de vw ) ????

nu mi se pare DELOC ca vw e cea mai tare marca din lume! dc ?
eu am avut golf si am condus vw aproape toate tipurile, dar nu imi place deloc ! nu mi se par confortabile...asta e parera mea si a mai multora(prieteni..cunostinte...).am tinut golful doar 2 luni si l-am vandut pt ca ma exaspera si de atunci nu suport vw in general indiferent de model!

si las' ca bugatti faceau masini SUPERsport-SUPERcar inainte sa-i ia cei de la vw !
asa si fiat are ferarri...si...

bogdan_wrc 08-06-07 08:24

tsc ce Golf ai avut frate? unu 1.4 si 350 000 km!??!
Quote:

Originally Posted by BAMBAKE (Post 937830)
vw PRIN DEFINITEIE INSEMNA MASINA POPORULUI NU OPEL, E VALABIL SI PT THE_MASK...

asa si?! este masina po****ra. si-ar dori opel sa vanda atatea unitati.
eu am incheiat discutia.

E31 08-06-07 11:49

Fratilor, nu va mai legati de pustiul cu diesel in 4 cilindri, ca se pare ca romanul a fost, este si va fi intotdeauna o combinatie de frustrare si grandomanie. Frustrat, ca are un amarat de passat tdi, iar grandoman ca viseaza la "orice masina pana in 100.000". Dupa cum bine se observa, frustrarea alimenteaza grandomania (100k!!!!!!) si vice versa. Daca o luam asa, as spune ca peste 90% dintre romani isi pot lua o masina de 100.000E. Da, inca nu loviti cu pietre sau crapati de ras... Simplu. Vind apartamentul, masina, terenurile de pe la tara, mai iau un credit daca pot si uite asa ajung sa doarma in strada... defapt nu... in parcare, intr-al sau M6 sau CL nou! Tare, nu?
Ca sa le raspund celor ce intra in categoria noveau riche de pe aici (se simte cineva?:P), una e sa ai bani sa iti cumperi o masina de 100.000 si cu totul alta e sa o poti si intretine. Iar aici nu ma refer la reparatii (mai ales daca e noua) ci la taxe, impozite si mai ales asigurare, care pt o masina de 108.000E e cam 5000 pe an. Poti avea 100.000 in fatza ta, dar daca nu ai un venit care sa iti permita sa fii proprietar, degeaba. Dupa primul an de folosinta, 1-2000/an in intretinere nu e neobisnuit. Si daca dai masina de 100k pe mana pustiului tau de 19 ani, asta inseamna ca si tu ai ceva echivalent. masina nevestei nu se ia in calcul, ca de obi e un 207 sau mini sau ceva de genul, care nu numai ca nu mananca bani in exploatare, ba uneori ii si produce! Oricum, dupa un calcul vedem ce cheltuieli se fac numai cu masina intr-un an.
Mai era unul pe aici acum ceva vreme cu un skoda octavia 2 rs si atata de mare se dadea... cica s-a dus (in februarie ori martie parca) la BMW sa-si comande noul M3, numai ca inca nu ajunsese... el, care are o amarata de skoda in 4 cilindri.. Ori altii care se dau mari cu cati bani a dat taticu pe masina. Nush ce naiba e cu nevoia asta de "a fi dat mare"... probabil se asteapta sa cada toti in fund si sa spuna oau, ce tare esti! Odata, dat fiind faptul ca are passat tdi inseamna ca da, taticu are cativa banutzi, dar de investit, iar nu de cheltuit pe lucruri ce l-ar ruina intr-un an in exploatare. Pe mine however atata au ajuns sa ma calce pe coada baietzashii de bani gata care cum au o masina de 20kE, cum se cred boshi:|... Personal, si cred ca multi de aici imi impartasesc opinia, am mult mai mult respect pt un "sarantoc" cu golf 1 care i-a schimbat motorul cu unul de GTi, si-a dat jos tot din masina, si-a pus scaune de 5-10kg, roti de 14 dar late de vreo 215, spoilere si eleroane care FUNCTIONEAZA si nu sint numai de fitze/impresii... decat pt un frustrache care a primit si el passat diesel de 100 si ceva de cai. Mult mai mult apreciez un "parlit" cu o dacie 1300 la care i-a adaptat turbina de renault 5 si acum cu 120cp si 800kg rupe noul a6 tdi al unui fitzos care a primit-o cadou ca a reusit sa termine liceul.
Mai demult aveam SIG cu masinile, dar cand am vazut cat de grandomani pot fi unii, nu am mai vrut sa risc sa fiu asociat cu ei. Mult mai mult conteaza mintea persoanei care posteaza decat bunurile atasate ei. Prima mea masina a fost un BMW ce nu cred ca valora mai mult de 9000, deci cat un Logan nou... dar cu toate astea am reusit sa-l duc pe la 470cp (da, nu era diesel..). Fara bani multi, doar cu multa prezenta de spirit si mult curaj cand a fost nevoie.
Asa ca oameni buni, veniti cu o idee, prezentati-va un proiect ori argumentati in mai mult de cp si 0-100 de ce o maisina e mai buna ca alta... dar terminati odata cu Taticu'... numai enervati lumea si nici nu sinteti asa de smecheri pe cat va credeti, ca voi sint inca 1000.

dolb 08-06-07 12:20

inca 1 mil poate chiar mai mult ;) frumos raspuns

TSC-Us 08-06-07 15:54

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 938605)
tsc ce Golf ai avut frate? unu 1.4 si 350 000 km!??!

asa si?! este masina po****ra. si-ar dori opel sa vanda atatea unitati.
eu am incheiat discutia.

:)) era 2002 1.9 TDY basis 100 cp(74 kw) cam 110.000 pe ceas>reali nu stiu!?
si chiar daca avea 350.000 tot trebuia sa mearga bine, dar aaa...am vandut-o in 2 luni de la cumparare si m-am bucurat f f f tare ca am gasit o gaina...

dar poate tu stii mai bine ca mine, poate esti clarvazator...nostradamus... :))

RUXANDRA 08-06-07 19:59

dar va mai certati mult?

Race 08-06-07 20:15

Quote:

frumos raspuns
Se vede ca omul se pregateste sa devina avocat.Multe cuvinte care exprima putine idei.Si chiar si ideile alea putine sunt total pe langa subiectul discutiei.

E31 09-06-07 01:59

bineinteles ca nu se putea ca race sa nu fie (ca de obicei) contra mea. putine idei... ok, daca n-am exprimat vreo idee acolo s-ar putea sa ai o mica problema in a desprinde intelesul celor citite... Daca am avut o contributie pozitiva voi fi apreciat, daca, din contra, a fost negativa, voi fi criticat, iar daca n-am exprimat nimic, voi fi ignorat. Simplu.

Apropo, ti-ai luat permis pana la urma sau tot dintr-o eterna torie emiti idelie? :)) Ca frustrat vad ca in continuare esti... Sincer imi pare rau pentru tine. Pentru cei ce nu stiu, baiatul vorbea de placerea in a conduce, cum o masina se conduce mai bine decat alta, asta in conditiile in care la 25 de ani nu avea nici permis si deci nici n-a condus in viata lui. De atunci nu se poate abtine sa fie contra mea in orice. Trist. Desi postez rar, macar incerc ori sa impulsionez un alt mod de gandire, ori sa clarific subiecte care la noi sint discutabile, desi dincolo problema e demult transata (ex. unii cred ca diesel poate fi egal cu benzina), dar race, in mai toate posturile sale, are un unic talent - sa se ia in gura cu toata lumea. Speram ca s-a maturizat de cand nu l-am mai citit, dar vad ca tot infantil a ramas. Inca odata, trist.

Malos 09-06-07 09:31

Pe cand unii incearca sa stoarca motorul de cai...altii vor de la masina altceva,...Mercedes, Volvo ca exemple...marci Premium, nush ce vi se pare voua mai important...

bogdan_wrc 11-06-07 08:47

Quote:

Originally Posted by TSC-U (Post 939189)
:)) era 2002 1.9 TDY basis 100 cp(74 kw) cam 110.000 pe ceas>reali nu stiu!?
si chiar daca avea 350.000 tot trebuia sa mearga bine, dar aaa...am vandut-o in 2 luni de la cumparare si m-am bucurat f f f tare ca am gasit o gaina...

dar poate tu stii mai bine ca mine, poate esti clarvazator...nostradamus... :))

Y vine de la?!?!?! e clar...ne mai minti mult?
pe ceas se masoara ora... si daca era 1 si 10 deja era tarziu..ai mancat de pranz?

Quote:

Originally Posted by RUXANDRA (Post 939494)
dar va mai certati mult?

f corect. pana ne plictisim :D
eu nu mai ma cert ca nu are rost.

law53 11-06-07 17:16

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 942914)
pe ceas se masoara ora... si daca era 1 si 10 deja era tarziu..ai mancat de pranz?

ce glumetz esti tata...:)) esti sub acoperire de la vacanta mare? axinte cumva?

ce tot lauzi golful 4 ala ca al tau ? e de tot kct dieselul ala !

dieselul se fol pe camioane, tractoare...masini-agricole !

adevaratele masini sunt pe benzina !

poati sa te lauzi cu golful 4 care + este diesel ...::))) ?

unchiulNOS 11-06-07 17:23

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 942914)

ba dar smeker esti u cu golful 4 ala diesel ! cand ma plimbi si pe mine cu prasitoare aia?

cand au lucrari agricole bunicii mei o sa te chem sa dai o brazda cu tractorul ala>pt ca asa se aude dieselul de la vw, mai ales golful 4!

masinile adevarate nu sunt diesel vb lu law 53 ...:))

dolb 11-06-07 21:03

Quote:

Originally Posted by unchiulNOS (Post 944044)
:)) masinile diesel sunt ..."adevarate"...masini agicole...:))

cum poti sa zici asemenea idotenie ? camioanele..tractoarele...tdi-... diesel...
nu am vazut pana acum masini adevarate diesel !

alea din nascar, F1, indycar, motocilism, rally ... si lista contiunua la nesfarsit...numai la le mans> au fol cei de la audi...in rest pauza de masa...

Doamne ce batut in cap poti sa fii... imi e mila de tine...

diesel-urile sunt masini adevarate..:)) ce tampit...

si daca nu vede-am ce masini ai imi dade-am seama ca ai diesel !

si daca nu vedeam greselile gramaticale care le faci si tot imi dadeam seama ca esti un manelist analfabet ;)

unchiulNOS 11-06-07 21:19

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 944056)
si daca nu vedeam greselile gramaticale care le faci si tot imi dadeam seama ca esti un manelist analfabet ;)

cum ar fii ... ?

dolb 11-06-07 21:44

Quote:

Originally Posted by unchiulNOS (Post 944044)
:))si lista contiunua la nesfarsit...numai la le mans> au fol cei de la audi...in rest pauza de masa...

Doamne ce batut in cap poti sa fii... imi e mila de tine...

si daca nu vede-am ce masini ai imi dade-am seama ca ai diesel !

ce e cu bold e gresit : continua, al doilea bold : poti fi , in loc de poti sa fii ; al treilea bold : vedeam, al patrulea bold: dadeam ! ;) got it .. good :D

E31 12-06-07 20:48

"diesel face diferenta.. diesel power etc! MASINILE ADEVARATE SUNT DIESEL !!!"
Nu am de gand sa jignesc pe nimeni, dar totusi sa nu exageram... Dieselul are plusurile lui, e economic, ieftin in exploatare, robust, cuplul e bun pt tot ce ar insemna off-road, dar in materie de sport nu-si are locul, benzina va fi oricand mai buna si mai puternica la aceeasi cilindree & presiune de supraalimentare (nu cum e acuma, la 2.0. tdi pun 3 atmosfere in turbo, deci ca si cum ar fi un motor de 6 litri aspirat, si apoi il compara cu 2.0 aspirat pe benzina. In medie un 2 litri t.d. are 150cp, la o cilindree reala dupa cum am zis de 6 litri. un 2.0 benzina aspirat are cam tot atata, iar turbo cu o suprapresiune de sub o atmosfera (0.8 bari parca are impreza?) scoate spre 300 lejer. la o suprapresiune echivalenta si deci o egalitate de cilindree "totala" (deci cam tot la 6 litri) benzina ar tinde spre 500cp... In general, la aceeasi cilindree totala -litraj *presiunea absoluta a turbo(1+boost), benzina scoate de 2 pana la 3 ori mai multi cai. Dar diferentele nu se opresc aici. Datorita principiului de functionare, motoarele cu aprindere prin compresie au intotdeauna cursa mai lunga ca alezajul. Asta produce cateva consecinte:
1. cursa mai lunga favorizeaza un cuplu mai mare
2. fortele inertiale vor fi, la fel mai mari, deci turatia va fi micsorata; totodata, datorita temperaturilor mai ridicate (pt ca motorina arde, nu explodeaza, si deci camera e mai mult in contact cu "flacara'), internele -pistoane, biele, arbore, supape- trebuie sa fie mai rezistente. Asta confera robustete & fiabilitate motorului, dar din nou adauga masa inertiala care limiteaza turatia.

Cuplul seduce pe foarte multi, mai ales la noi, pt ca el te impinge in scaun. Iar pt cineva care n-a avut in viata lui o masina puternica, senzatia ca "misca" in sfarsit ceva produce zambete de multumire. Dar aici trebuie sa se faca diferenta dintre cuplu si putere, stim cu totii ca sint diferite: dieselul, prin cuplul mare, da ILUZIA de putere. In condus sportiv ai o plaja de aprox 1000rpm, intre 3000 si 4000rpm (contrar ideii po****re ca dieselul se conduce cel mai bine la turatia de cuplu max, nu P max - e o prostie, la toate motoarele se sonduce in jurul Pmax) si deci ti-ar trebui 10 viteze pe care le schimbi ca nebunul cu fiecare variatie de viteza. Dieselul e extrem de bun pt turatii constante, de aceea e folosit pe trenuri, vapoare, generatoare s.a. Benzina e un motor al schimbarilor de turatie, net favorabil unui mediu dinamic, cu schimbari mari de viteza. O benzina normala are o plaja mult mai mare, turatiile ajungand de la 6 la 7 sau chiar mai multe mii de rotatii. Asta ajuta in viraje, cand nu va trebui retrogradat la cea mai fina curba, ajuta in frana cand poti face upshift cu rezerve de rpm, dar cel mai mult ajuta prin faptul ca poti avea mai multa putere fara sa cresti semnificativ cuplul. De ce n-ai vrea sa creasca Nm??? Suna a prostie, mai ales pt noi romanii, care am fost binecuvantati cu dacia 1300 si in general motoare sub 3000. Cu cat mai mult cuplu, cu atat mai bine, nu? Nu. Hai sa vedem cum e cu puterea si cum se poate ea mari.
In general, puterea=rotatia * cuplul. Deci, ori se mareste turatia, ori cuplul. La diesel, datorita motivelor de mai sus, turatia e foarte greu de marit (si cu rezoltate neconvingatoare). Asa ca ce se poate face e sa se ridice cuplul. Cuplul se ridica in principal prin marirea boostului. Cine are TDI cu chip, daca si-ar duce masina pe dyno, ar constata ca turatia de Pmax a ramas aproape neschimbata, dar ca Nm au crescut considerabil. Revin, asadar: cu ce e dezavantajos sa ai multi multi Nm? Cu nimic, daca vb de 1.9, 2.0, 2.5, 3.0, 4.0 tdi etc. Cum din start nu prea au putere, iar cuplul ramane in limite tolerabile, totul e ok. Problemele apar cand vine vorba de motoare puternice, care trec sau vor sa treaca pragul de sa zicem 400cp. Cam in jurul valorii de 1000Nm, lucrurile degenereaza si ca totul sa fie tinut sub control se fac compromisuri uriase. Tot trenul de transmisie e intarit ( si deci ingreunat), la fel si componentele critice ale masinii, cum sint cauciucurile, care trebuie sa fie mai late ca braul lui Toma Alimos ca sa sustina valul de Nm, ca sa nu mai vorbim de motor. Sint cazuri - cum e tdi-ul de 500cp de la audi, unde pentru obtinerea puterii aratate e nevoie chiar de mai mult de 1000Nm, insa turbinele sint programate sa lase din boost in zona de cuplu maxim. Daca se trece de o anumita limita, si o apasare fina a acceleratiei duce la bruscari enorme, lucru care poate fi fatal intr-o situatie de limita a aderentei (ex esti in curba, vrei sa accelerezi la iesire, apesi putinacceleratia, cauciucurile deja sint la limita si poc! ai iesit). Acelasi lucru e valabil si pentru benzine (vezi x 65 amg, care se conduce la fel e bine ca un Scania).
Asadar, o benzina la aceeasi putere va avea urmatoarele avantaje:
1. va fi mai usoara
2. va fi mult mai usoara, mai agila
3. mai controlabila
4. mult, mult mai placuta la condus.
Dieselul are o po****ritate mare la noi pentru ca in segmentul low-end ofera senzatia ca e ceva acolo sub capota, in comparatie cu benzina, care la puteri de 100-150cp pare anemica. Insa cand se trece comparatia la puteri de peste 300cp, unde si benzina are cuplu suficient ~450Nm, avantajele initiale ale dieselului dispar. Iar de la 400 in sus, nu se mai justifica. Diferenta de rotatie in favoarea benzinei se traduce printr-un raport de demultiplicare mai scurt, si deci o echivalare a Nm la roata pe o anumita viteza (practic asta inseamna aceeasi putere la turatie diferita), pastrand totodata avantajul enorm al unei plaje adecvate. Asta ca sa nu mai mentionam faptul ca invariabil, pt viteze mari in regim de croaziera, dieselul trebuie sa treaca de "zona" linistita si nush cat poti rezista in urlet de motor biciuit la maxim. Drept exemplu, "fabulosul" A8 4.2TDI, pentru a sustine 250km/h, trebuie sa fie tinut la 4000rpm (100% din turatia de Pmax). Din contra, un Jaguar XJR, pentru aceeasi viteza, e dus doar la 3000 (50% din turatia de Pmax). Si cu totii stim ca 3000 la benzina nu suna la fel de tare ca 3000 la diesel.
Din cate am auzit, la noi se pare ca e remiza intre tdi si benzina, ca nu se poate solutiona conflictul. Mi se pare cel putin bizar, pentru ca cel putin dincolo, unde lumea chiar stie ce inseamna tuning, nici nu se pune problema. Si asta nu din ignoranta, din contra. Pot demonstra oricui, pe baze stiintifice, ca dieselul nu are ce cauta in lumea sportului - nu ma luati iarasi cu LeMans diesel, ca am scris un alt articol pe tema respectiva, regulile erau clar in favoarea diesel, lasand o cilindree echivalenta de cam 3 ori mai mare.

In concluzie, dieselul e un motor foarte bun, eficient si ieftin in exploatare, bun de pus pe carucioare de cumparaturi (107, polo s.a.) sau vehicule de teren unde ai nevoie de forta la turatie mica. Atat ca pe domeniul sport se potriveste ca nuca-n perete. Numai la noi am vazut "bazati" cu a6 sau a8 tdi care stateau pe banda de viteza de parca acolo le era locul si cand le faceai flash sa se traga, accelerau intr-un trist spectacol de fum negru de diesel si in multe cazuri nici in ruptul capului nu voiau sa se lase depasiti, trebuind sa treci pe contrasens ca sa poti trece de ei si sa le arati o binemeritata m***.

Repet, nu doresc sa jignesc pe nimeni de aici, nici pe cei care aveti tdi. Am fost (sau am incercat) sa fiu cat se poate de obiectiv si sper ca incet - incet discutiile diesel vs benzina sa se stinga, odata ce lumea va incepe sa vada "the big picture".
Numai bine.
App, in versusul asta, dece s-a vb numai de diesel? Astra are benzina aia care chipata face 280cp, golf are r32 sau gti, focus are ST, Leon are cupra...

E31 12-06-07 20:51

Scuze pentru postul lung, dar nu ma pot abtine cand vad chestii de genul "tdi power"; Inca odata, intentia mea n-a fost sa jignesc posesorii de tdi de aici, ci mai de graba sa limpezesc niste ape tulburi;)

The_Mask 12-06-07 21:06

Frumos raspuns, nimic de obiectat.

mph/km/h 12-06-07 21:16

[QUOTE=bogdan_wrc;942914]Y vine de la?!?!?! e clar...ne mai minti mult?
QUOTE]

TSC-U a zis ca a avut un amarat de tdi golf 4 de 100 cp> f puturosi ! daca ar fii spus ca a avut ferarri atunci mintea clar, dar asa... !

E31 sper ca v-a lamurit ! A DAT UN RASP "MAI MULT" DECAT EXACT .
POATE ASTA IL V-A CONVINGE PE BOGDAN SA ISI SCHIMBE SEMNATURA AIA AIURITA CU..DIESEL...

bogdan_wrc 12-06-07 23:23

Quote:

Originally Posted by mph/km/h (Post 945859)
POATE ASTA IL V-A CONVINGE PE BOGDAN SA ISI SCHIMBE SEMNATURA AIA AIURITA CU..DIESEL...

nope. o schimb cand trec la benzina...

lascarica 21-06-07 12:40

Ma doare capul de atatea jigniri si offtopic....parca nu era vorba de viata familiala a userilor si nici de comparatia MAC vs. MAS ce are un topic dedicat...sau chiar mai multe ,din pacate:(
Aici luam pauza de algocalmin si alte sedative.
Se va deschide dupa curatenie,cand deasemenea orice jignire va fi penalizata cu cate un punct de avertisment ,iar la trei asemenea puncte vom avea obligat-fortzat timp destul pentru o gura mare de aer;).
Atentie ! - daca sunt trei injurii intr-un post, exista posibilitatea ca in functie de conduita userului ,sa se acorde cate un punct pentru FIECARE "floricica" din respectivul locatie.
Multumesc,

Editare ulterioara: Am sters ce consider ca fiind absolut inacceptabil, va rog din acest moment limitati-va la subiectul topicului, fara injuraturi ,jigniri si posturi intepatoare/limbaj acid - ce pot genera flame !
Multumesc pentru intelegere !

3TURBOnos 23-06-07 09:33

parerea mea e ca cel mai bine arata vectra, iar de calitate/fiabilitate stim cu toti si nu poate fii contestata de nimeni!

vectra C facelift arata f f bine si merge f bine ! nu mai zic de vectra opc cum arata...

platon911 02-07-07 14:18

yupz...Vectra OPC 3.2 V6 280cp......

TSC-Us 02-07-07 18:21

Quote:

Originally Posted by platon911 (Post 977375)
yupz...Vectra OPC 3.2 V6 280cp......

nu e de 2.8 ! asa am zis si eu prima data >ca era de 3.2 ! gts-urile aveau 3.2 si 211 cp !

serol 05-09-07 11:20

salut!
hai ca va intreb si eu ceva, la concret, daca stiti :cat consuma la un mers in oras la ora actuala un 1.9 tdi de 105 cp, de la leon?
dar vreau consumuri reale, nu gen 6%, ca chiar nu cred.
merci mult!

NWZeu 05-09-07 20:01

am stat si am citit fiecare reply si am tras cateva concluzii:

1. topicul trebuia facut la consiliere auto nu la versus ....
2. comparatia este aberanta, inteleg golf, astra, focus insa Vectra ???
stiu ca o vectra B este la pret cu un G4 (poate chiar mai ieftina) insa e altceva .....
3. discutiile benzina vs diesel, Ford vs VW sunt cercuri vicioase ... si este evident ca lumea este subiectiva, sunt deschise N threaduri legat de aceste subiecte si nu s-a ajuns la o concluzie si nici nu cred ca se va ajunge vreodata
4. opel astra - o masina destul de ieftina, buna si eficienta .... tehnic e net inferioara fata de restul candidatelor, Golf 4 - o masina echilibrata ce nu mai are nevoie de prezentare, motor rafinat interior calitativ, Focus - o masina ce a fost Car Of The Year, cel mai bun sasiu si dinamica rutiera insa penalizat datorita interiorului, Seat Leon - cam aceeasi poveste cu G4 masinile deosebindu-se prin preferintele estetice ale viitorului proprietar ....

TURBOSS 07-09-07 00:57

f f f multe pareri subiective !

ADEVARUL ESTE... MAI "JOS" DE JUMATATE !

Ionita 07-09-07 12:53

GOLFFFFFFFFF 4 ... nu conteaza motorizarea .. golf 4 sa fie :D

dolb 07-09-07 16:19

Quote:

Originally Posted by Ionita (Post 1086922)
GOLFFFFFFFFF 4 ... nu conteaza motorizarea .. golf 4 sa fie :D

daaaaaaaa adevaru e ca un golf 4 sdi e muuuuuult mai tare decat o vectra, un astra OPC ( sa fie ) sau seat leon !! ce drq golf 4 rullz

Ionita 09-09-07 22:04

io am avut golf 4 1.6 benzina 105 cp ... e foarte rezistent la cate a patzit saracu :X (burnouturi , drift , liniutze , etc) ... deci ia`ti g4 si uita`le pe celelalte :)

unchiulNOS 09-09-07 22:08

Quote:

Originally Posted by Ionita (Post 1090926)
io am avut golf 4 1.6 benzina 105 cp ... e foarte rezistent la cate a patzit saracu :X (burnouturi , drift , liniutze , etc) ... deci ia`ti g4 si uita`le pe celelalte :)

iti dai sema... golf 4 e cea mai bn masina, nu stiu ce e in capul celorlati de isi cumpara alte masini !?

ALTCEVA? ALT SFAT BUN...?

dolb 10-09-07 08:43

Quote:

Originally Posted by unchiulNOS (Post 1090937)
iti dai sema... golf 4 e cea mai bn masina, nu stiu ce e in capul celorlati de isi cumpara alte masini !?

ALTCEVA? ALT SFAT BUN...?

alt sfat bun? passat rulllllllllz!! mai ales cu articulatiile alea rullllllllz

ianachei 29-09-07 00:04

fratilor eu am un golf 4 tdi 150 c.p. si e belea si de consum nu mai vorbesc este super mic dar voi ar trebui sa va uitati la cuplu si dupa aia la cai putere nu ?

dreaq 29-09-07 00:41

Seat leon pana la capat :) ,e bestial designul la masina asta.La performante nu ma pronunt ,nu ma intereseaza cat face pe 0-100km/h sau alte detalii tehnice.Daca o sa am bani garla sa bag in masini probabil o sa-mi fac un prototip:P

Mariusz_PH 02-10-07 01:20

:2gun: Opel Vectra :rolleyes2 :2gun:

ovpas 24-04-08 17:52

alegere

Sincer am auzit de la multi ca Golf IV este o masina buna. Dar deoarece sunt cate 10 in fiecare parcare am renuntat la ideea de a-mi lua unul.(prea populara, parca e dacia 1310-> de acum 10-15 ani). Mi-a placut mult opel astra dar sunt cam firave. Odata ce e sh nu se stie. Eu am ales un ford focus. e robusta, mica, te strecori repede in trafic si ceea ce este laudabil la ea este ca a fost aleasa si masina anului. Totusi interiorul este un dezavantaj fata de rivale. Despre Leon ce pot sa spun? Un coleg de facultate si-a adus unul din Germania si e f multumit de el. Adevarul ca nu e prea umblat si e si oleak de tuning exterior.

Oricum toate aceste 4 masini au avantaje si dezavantaje. Cand alegi una trebuie sa te gandesti pt ce iti trebuie... Pt drum lung, naveta, sa te lauzi ca ai masina sau sa faci drifturi. Eu zic ca cea mai buna alegere este a celui care isi cumpara o masina gandindu-se la scopul principal de folosire. Iar cei care vor sa se laude le recomand sa se gandeasca pe viitor la intretinerea masinii.

LA alegere ganditi-va ca se tot spune o vorba: "Masina nu mai e un moft ci o necesitate"

jeje_suis 15-01-09 02:34

in fuga vreau sa-ti spun ca leonu' ar fi alegerea cea mai buna dar iti dau un sfat: odata achizitionat fa-ti rost de una(x4) bucata de roata de 17 macar, asta daca nu vrei sa te depaseasca rotile din spate. bye

All times are GMT +2. The time now is 21:26.

- Copyright 2026 4Tuning