Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Ford (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford.html)
-   -   Ford Capri 2.0 V6 '79 (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford/3738-ford-capri-2-0-v6-79-a.html)

83SOF 01-06-05 06:34

Parca mai era una in Bacau, neagra, si era a unui politist, nu mai tin minte ce numere avea.

Oricum, bafta cu munca la ea, m-am uitat pe summitracing, si din pacate pentru modelul tau de motor nu am gasit mai nimic la capitolul piese. Vezi ca ti-am raspuns la intrebarea despre arbore.

codrin44 01-06-05 12:26

a inceput saptamana tzepelor :?
1.tot stocul de oglinzi e ptr. partea stanga....deci raman doar cu o oglinda
2.am cumparat set de garnituri pt.\"marele\"meu motor de 2.8i si cand sa-l pun,kanci......
fac poze,iau un piston si o garnitura veke,ma duc la magazin,masuram cote,diametre......rezultatul,am dat 250 euro pe un mare motor de 2000cmc,adica exact ce aveam inainte doar ca asta e pe injectie

m-am kakat pe mine tot timpul ca am 150 CP si ca am sa rup tot ce prind, acum,asta e,o sa par neserios dar macar am spus-o,sa nu mi se spuna ca bat campii,ulterior.
as mai avea o singura verificare de facut - sa masor efectiv cilindrul si sa vad ce-mi iese,existand posibilitatea unui motor de 2.3 de pe sierra,garniturile fiind aceleasi insa diametrul pistonului are 0,5 mm in plus fata de ce am eu.
asta e :( sunt cu moralul la pamant,putere financiara sa-mi iau altul nu mai.doar daca gasesc pe cineva care sa-mi dea un 2.8 , 2.9 ,si sa i-l dau pe asta in skimb.

83SOF 01-06-05 15:53

s-ar putea sa fie motorul v6 \"Cologne\" dezvoltat de ei pentru Taunus.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Cologne_V6_engine

codrin44 26-06-05 18:47

5 Attachment(s)
intre timp i-am dat inainte cu ce am avut.
daca mai usurez volanta tre doar sa reasamblez motorul si sa-l pun sus.
problema e ca de echilibrat volanta am gasit doar la 1500rpm.
bordul e imbracat in fibra iar panourile portierelor aproape gata(am sa pun poze cand le vopsesc).de imbracat bordul m-a costat....1 milion :D
si sa mai verific o kestie-e un baiat in bacau,care toarna pistoane,concave,convexe,usurate.......ce aflu va spun,si daca e treaba buna..... :D :D :D
am sa pun poze cu ce i-am luat ptr. interior,respectiv volan,parghie frana,pedale,schimbator.....toate de la Racing,cu un cost de aprox.10-11 mil.ieftin,zic eu....

codrin44 08-07-05 17:03

4 Attachment(s)
admisia si capacele culbutori au fost sablate si dupa cum spuneam,fuliile si restul tablelor galvanizate.
in cel mai scurt timp o sa vopsesc motorul si......

cv-03-btf 09-07-05 14:49

AMIGO- rog explicatii suplimentare :1- unde ai imbracat bordul (plizzzz o poza cu el) .Am un capri din 69 ,sunt din Covasna,iar momentan masina este pe dreapta .Ma intereseaza si niste poze cu invelitorile de usi.Eu nu am avut norucul sa iau masina cu cele originale .Eventual daca sti 2 invelitori da-mi de stire.Ai putea sa ma ajuti cu un set de butoane pentru usi la fel cum ai tu? cat costa ? .Poate cand masinile vor fi gata ne vom putea intalni la Onesti.Intre timp spar sa tinem legatura.Eventual nr.meu de telefon 0744222246.

codrin44 09-07-05 17:25

vezi ca ti-am dat un pm cu toate detaliile sau....aproape toate.

codrin44 13-08-05 19:43

3 Attachment(s)
un pas in plus......asta asha,sa-mi aduc topicul mai in fata.... :D

criss 13-08-05 20:59

FELICITARI !!! faci o treaba extraordinara,putina lume se incumeta sa investeasca atat intr-o masina veche,abia astept sa o vad finalizata,succes in continuare :D :wink:

aleks 16-08-05 14:29

bravo vali, ai tot respectul meu pentru munca de pana acum
spune-mi ce fel de motor e pana la urma?
e de 2000?

codrin44 16-08-05 23:38

:( mda,doar de 2000. cost mai mic la asigurari si impozit,grupa mica la drag-uri.

aleks 17-08-05 12:16

Re:

Quote:

Originally Posted by \"codrin44\"
:( mda,doar de 2000. cost mai mic la asigurari si impozit,grupa mica la drag-uri.

ia-o usor, pune-o pe roti, bucura-te de ea ( vine iarna, sa vezi atunci nebunie pe strada :lol: ) si dup'aia o sa faci tu alta data un transplant de motor serios, oricum acum zic eu ca nici nu are rost sa t kinui sa cauti alti bani sa aduci alt motor, s-o iei de la zero cu el...
e foarte bine asa

codrin44 17-08-05 12:34

1 Attachment(s)
cu siguranta intr-un an ii skimb motorul...nu e prea greu.

acum am terminat si tapiteria.asta-i banketa spate,scaunele din fata nefiind asamblate inca.mie-mi plac(logic) :D,in realitate,culorile sunt mai inkise.

aleks 17-08-05 15:12

cred ca o sa iasa criminal, sa stii ca m-am inscris la o tura cu meteeteeka :lol: :lol:

TM-84-DMX 18-08-05 02:44

2000 v6... :?:
eu cunosc un capri cu motor d 2000 cu 4cilindrii in linie,exista mai multe tipuri d motor 2000cmc,pt Capri,k nu ma pricep. :roll:

codrin44 18-08-05 09:12

da, 2000,V6 si in plus si injectie multipunct.
injectia e o adaptare dar fordul a facut motoare de 2.0 si in linie si in V.

codrin44 02-09-05 21:31

http://www.fordmuscle.com/archives/2...er/index.shtml

de aici incepe tuningul unui motor. nu chipuri,filtre,tobe......

cosmineloo 03-09-05 09:26

ma tu vrei stage 4.......a venit hotzu ala?

codrin44 13-09-05 21:09

1 Attachment(s)
am mai reconditionat suporturile farurilor care erau varza.
maine am un raspuns despre niste stopuri super faine.
daca le obtin,pun poze si voi muriti....de invidie sau de ras!!!

aleks 14-09-05 13:19

au iesit de nota 10. cum le-ai facut?

codrin44 14-09-05 19:05

le-am demontat bucata cu bucata,curatate cu diluant,apoi la polizor si after,date la galvanizat.juri ca-s noi.
referitor la stopuri,puteti sa muriti....de ras.n-am facut nici o branza,erau prea \"ireparabile\".
in skimb,am gasit metoda cromarii ptr. saraci: orice piesa metalica,in special aluminiul,daca o cureti de vopsea cu un \"smirghel\"? f. fin si apoi le dai la pâsla si pasta abraziva,capata exact aspectul cromului
preturi: pâsla-8RON
pasta abraziva-12RON,in cantitate ptr. un autobuz intreg.
metoda:pasla se monteaza pe un disc cu scai(tot din targ),discul pe flex,dai drumul la flex si ungi pasla cu pasta si apoi dai pe metal de-ti sar okii.
la urma se dau 2 straturi de lac auto ptr. protectie.
succes si rabdare!

aleks 15-09-05 07:39

super misto.
la pasla ies bine, am facut si eu un far din ala clasic, doar unul, ca numai ala era matuit :lol:

83SOF 18-09-05 03:42

in ce stadiu ai ajuns cu masina/motorul ? ce i-ai modificat pana la urma ?

codrin44 18-09-05 15:38

nu am modificat absolut nimic.
nu stiu sa maresc raza arborelui cotit,ax came racing ptr.2.0 nu este,sa-i marsc admisia si evacuarea nu am cum ptr. ca acele canale au forme neregulate,doar la compresie am umblat.
ma bate gandul sa-l duc la cota r3 dar nu aqm bani de un set nou.
la volanta nu umblu ca nu am cum sa o echilibrez ,etc,etc
singura modificare mai de soi e trecerea de pe carburatie pe injectie si aia nu am facut-o eu.
mecanicul a plecat din tara,timpul meu e in pioneze..... :( :( ,e rau de tot man,rau tare....

83SOF 19-09-05 06:06

mai, eu te-as sfatui sa nu faci lucrul asta, pentru ca daca te-ai dus la cota r3 nu vei castiga prea mult, si risti 2 lucruri : daca blocul a avut vreo problema din fabricatie, ai mai multe sanse sa se crape cand il forjezi, iar daca ai vreodata vreo problema cu vreun piston, nu mai ai la ce cota sa te urci. lasa-l la cota la care e acum, si uita-te dupa alte solutii.
Nu m-am gandit pana acum la asta, dar tu esti un candidat ideal pentru NOS, cu conditia sa nu ai motorul prea comprimat.
Chestia cu injectia e alegerea ta, eu sunt adeptul carburatoarelor, dar daca ai softul de tuning necesar poate iti va fi mai usor sa reglezi performantele.
Timpul e o problema mereu prezenta, si eu mi-am \"terminat\" masina cu 2 saptamani inainte sa plec, adica am terminat cat de cat lucrul la motor, ca ar trebui sa rezolv cu suspensia si cu directia, plus ca interiorul necesita si el niste munca. Bafta multa in continuare, tine-ne la curent cu ce se intampla, si poate in iarna cand ajung acasa ne vedem si la o bere si-ti vad si eu monstrul halitor de bani si timp :)

aleks 20-09-05 08:41

https://www.4tuning.ro/forum/viewtopic.php?t=11105
ai vazut asta? t int?

codrin44 20-09-05 22:48

merci,dar scaunele sunt ca ale mele si ...bune,iar bordul l-am facut aprox ca cel in cauza....doar ca e mult mai fain! :D :D
merci ptr. gest,oricum :lol:

aleks 21-09-05 10:54

Re:

Quote:

merci,dar scaunele sunt ca ale mele si ...bune,iar bordul l-am facut aprox ca cel in cauza....doar ca e mult mai fain! :D :D
merci ptr. gest,oricum :lol:

cu placere vali :wink:

codrin44 21-09-05 21:22

2 Attachment(s)
cum f*t eu banii pe prostii.......dar e frumos!nu?
si original,nu folii din plastic(ma incurajez singur sa uit pretul) :?

aleks 22-09-05 10:56

e super misto, mie kiar imi place, si ai si tipul de masina potrivit pentru genul asta de buson de benzina

codrin44 24-09-05 18:32

2 Attachment(s)
nu stiu unde spuneam de o alta metoda de estetica ekivalenta cu cromarea.
cam asta e rezultatul(diferenta) cu 20 RON si 2 zile de munca(14 piese)

aleks 26-09-05 17:29

le-ai luat la pasla pe toate?

codrin44 26-09-05 17:44

Re:

Quote:

Originally Posted by \"aleks\"

tot ce inseamna ornament. inca nu am terminat cu toate!

aleks 27-09-05 11:55

Re:

Quote:

Quote:

Originally Posted by \"aleks\"

tot ce inseamna ornament. inca nu am terminat cu toate!

eh, poate il termini pana la intalnirea crazy drivers de la bacau, sa mai avem un bacauan ( chiar ne-membru ) cu noi, cu o alta masina frumoasa

codrin44 06-10-05 12:52

1 Attachment(s)
cam astea-s scaunele fata.tre sa vad ce fac cu tetierele.

aleks 06-10-05 14:28

super mijto au iesit
tetierele le-as imbraca in albastru pe lateral si rosu sus si jos...

florin_cars 11-10-05 00:48

Re:

Quote:

cum f*t eu banii pe prostii.......dar e frumos!nu?
si original,nu folii din plastic(ma incurajez singur sa uit pretul) :?

te incurajez si eu, pt k pana akuma nu am vazut pe nici o masina asha ceva..original, nu folie , deci merita, nu stiu suma, dar incurajez piesa..de \"rezistanss..\" :lol:

super :wink:

cat te-a costat tapitarea? e piele sau musama? s-a lucrat si la structura(burete, arcuri..) sau doar imbracamintea?

GO, GO...macar una sa fie 100% modificata, terminata, retusata pe viatza :twisted:
l

codrin44 11-10-05 20:03

scaunele si banketa m-au costat 3 mil.vechi cu materialul meu si au fost inlocuiti buretii si niste suporti pe dedesupt.
busonul......5mil.
azi am dat jos pompa de servofrana,vreau sa pun una mai mare,de pe Transit eventual.
am mai demintat si aeroterma si stergatoarele sa le repar/skimb....un chin,mai ales cand habar n-ai sa le mai pui la loc.

aleks 12-10-05 16:29

acum inteleg de ce te durea inima la faza cu busonul...

Lupy 17-10-05 21:47

Codrin, mai pune si tu cateva poze mai recente cu masinutza ta .... si as vrea si eu sa vad cum ti-a iesit interiorul,fetele de usi si bordul ...........

All times are GMT +2. The time now is 10:49.

- Copyright 2026 4Tuning