![]() |
Re: Ford Focus 2 1.6 TDCI VS Opel Astra H 1.7 CDTI
fac aproximativ 23-25.000 km / an din care aproximativ 10.000 prin tara si afara, este parerea mea despre cele 2 masini, poate ca nu abordez eu curbele cum trebuie cu fordul insa impresia mea generala despre ele asta e ...
cerintele mele de la una dintre cele doua masini coincid cu ceea ce imi ofera opelul. Fiecare este indreptatit sa-si sustina parerea si stilul de condus. |
Adriane, nu stiu cum conduci tu, dar din ce spui cred ca e un stil de condus copiat de la altii si nu al tau, ca sa simti motorul. 7-8% e mult in oras pentru un diesel de generatie mai noua ca 1.7 CDTI. Eu cu golf-ul meu 5, cu motor de 1.9 TDI, generatie mult mai veche, si mult mai gurmand am scos 6.5 % in Budapesta saptamana trecuta si am circulat vreo 400 km numai in oras, si e Budaesta unde sunt 5 semafoare pe fiecare strada in 50 de metri :)
|
nu trebuie sa fii pilot de rally ca sa simti diferenta :) am mers cu ambele masini si nu exista comparatie la cum sta focusul in curbe, vorbind de masini stock. ford focus a avut inca de la primul model suspensie independenta pe spate. facem un test, eu aduc focus-ul meu, desi este st si primul model (deci mai vechi) tu vii cu astra si vedem care masina e mai stabila :)
|
Quote:
poate doar daca vine cu o astra cu ids+ sa iti puna probleme.... |
Quote:
Singura lui performanta e ca a reusit sa fie arestat odata. Nu ma refer la tine, Adrians, ma refer la asta de se crede clarkson. *Belgia si Olanda sunt piete mult mai bune pentru autoturisme, pentru ca acolo (cel putin inca) nu se practica manevrarea kilometrajului. *Olanda dispune de un site si o aplicatie pe mobil unde poate fi verificata istoria oricarei masini inmatriculate in tara respectiva, pe baza numarului. *"mai tineam una pentru un tip care e pe drum". NICIODATA un neamt nu iti va vinde o masina care e rezervata deja de altcineva. NICIODATA! *"Trebuie să stai cu săptămânile pe mobile.de până ochești un dealer specializat pe marcă și model." POVESTI! In primul rand nu exista dealeri specializati pe "model", numai pe unele marci. In al doilea rand, la cate reprezentante si dealeri cu traditie au pagina pe mobile.de, poti sa gasesti cam orice masina te intereseaza in maxim maxim 2 ore. "Cu saptamanile" stau doar paranoicii. |
Quote:
Pe timp de ploaie din fata de la casa poporului pana la P-ta Muncii nu cred ca apuci sa dai treapta 3 :) intre orele 17-19. PS: sper sa se duca ploaia cat mai repede ca au aparut toti retarzii pe strazi cu masini .... @ ionut_cluj este parte dintr-un articol de pe buhnici.ro, mecanicul meu mai aduce masini din UK pt piese/vanzare in .ro si spunea ca majoritatea masinilor au nr de km dati inapoi ... |
Quote:
|
pai vorbim de <del>minunata</del> romanika ...
|
Quote:
in Germania e altceva...... |
Prietene, vorbesti in necunostinta de cauza:
1. Opelul nu are cum sa fie mai stabil decat Focus pentru ca opelul are punte pe spate in schimb focus-ul suspensie independenta 2. Exagerezi cu costul dublu de intretinere, intr-adevar este mai mare, dar nu dublu. |
1.6 TDCI vs 1.7 CDTI.. niciuna.
Nu se merita decat daca faci f multi km sa zici ca ai economisit la combustibill. In rest, cu ambele vei avea la un moment dat probleme cu volanta (2500-3000 ron) injectoare (100E reconditionare/buc) EGR, DPF, bujii.. si asa mai departe. Piese scumpe care la benzinare nu prea pica sau sunt mult mai ieftine. Zgomot in masina, trepidatii, caldura iarna mai greu.. si alte neajunsuri. Mai bun un motor pe benzina. 1.6 Ti-VCT de 115cp de pe focus ca exemplu :-) |
Va salut.
Eu am astra H GTC de 150cp si in afara de faptul ca in linie dreapta mananca asfaltul, confirm problemele: - din cauza puntii spate, e mai instabila decat concurenta cu susp indep (compar cu golf V al lui taica-miu, care are si garda mai joasa). Cu un bagaj in portbagaj se rezolva partial problema. - probleme cu DPF doar DACA nu intretii motorul cum trebuie (sa ai EGR curat, uleiul potrivit ACEA C3). Un update de soft la ECU din 2011 este necesar pt corectarea procedurii de regenerare. Ca fapt divers, trebuie sa fii complet atehnic (sa fiu elegant) ca sa infunzi complet DPF-ul incat regenerarea automata sa nu mai functioneze. Eu n-am reusit asta in 255.000km. - doua amortizoare fata Sachs IDS+ controlate electronic: 2200 lei. In rest, masina e in regula: - consider ca in special zona ceasurilor arata mai bine decat la Focusul pre-2010 (am un amic cu Focus 2006) - ambreiaj complet schimbat la 240.000 (3000lei), n-as zice ca a tinut putin. - o singura distributie facuta la 150.000,conform producatorului (1000 lei) - alte probleme minore: butuc portiera sofer, switch portbagaj. Masina are 10 ani...nu consider ca am investit mult si nu consider ca am avut probleme grave. Nu am umblat inca la injectoare, turbina, rampa comuna etc. Un motor bun si puternic (gandit de FIAT,modificat de Opel pe partea electrica). Cazanul in care se afla...meh. Cat timp opelul meu diesel a functionat fara probleme majore, o groaza de 1.6hdi-uri de conceptie PSA (peugeot) au ramas in drum si intr-un final nefericit la dezmembrari (vazute, pozate..pt prieteni care au). In concluzie, on topic, daca as cauta alta acum, as fi un plimbacios cu multe vacante, as lua diesel si as lua Opel. Pentru benzina, m-as orienta catre Focus, Citroen, Peugeot <2009. Motoarele de 1.4/1.6 16v n-au moarte si sunt EXTREM de silentioase. Nu tu EGR (care se monteaza pe benzinarele mai noi) si alte prostii. Motorul amicului meu cu C4 nu se aude cu capota ridicata in Piata Constitutiei. |
| All times are GMT +2. The time now is 02:06. |
- Copyright 2026 4Tuning