![]() |
Re: frantuzoaica cu aere de muscle car...
Ce dimensiune au cauciucurile pe spate ? Cam la ce pret e un bidon din ala de la Forch?
|
3 Attachment(s)
astazi am descaltat-o sa duc jantele la sablat am dus la retapitat fetele de usi,si am achizitionat un set de cipa8)
|
Fa jantele negre daca tot vrei imagine de muscle car ;).
|
Arată frumos mașinuța, o să arate și mai frumos după.
Eu zic să faci jantele un gri puternic, negre nu se vor mai vedea. |
Ocupate putin si de dedesubtul masinii care este foarte important! Vad ca pe acolo nu s-a umblat.
|
Quote:
|
7 Attachment(s)
azi am inceput sa desfac chedere si anumite piese care meritau macar izolate de ante...meseriasii:???:
am gasit si culoarea originala si in sfirsit au venit si ornamentele de crom ce vor inlocui minerele de daciot...:rolleyes2 |
ce culoare o faci ?
|
un violet inchis metalizat cu dungi alb perla...nu pot sa explic culorile sint coduri de opel vectra si lexus...
|
2 Attachment(s)
culoarea este asta...iar configuratia dungilor este asta...
astea sint ,,muzele,, |
stiu ca gusturile nu se discuta dar cred ca ar da mult mai bine fara dungi
bafta in continuare |
Quote:
|
3 Attachment(s)
La Renault 17 Gordini erau dungi, pe lateral, intradevar, ca la masina lui georgeopel, dar poate ar arata bine si pe capota (si acoperis) ca la musclecarurile americane.
La americani dungile erau in anii ''70 pt masinile cu peste 300 cp... Daca veni vorba de gusturi, uite aici un Renault 17 tunat de ceva francez. Mie imi place, poate fi bun ca sursa de inspiratie...Arata foarte muscle si fara dungi. |
Quote:
|
2 Attachment(s)
azi a ajuns si bara stabilizatoare...urmeaza flansele si rotile...azi a fost data in spritz plastic...sper ca pe saptamina viitoare sa o vopsesc!
|
Mai bine arata al tau decat ala galben ,sincer. Jantele de tabla late si cu anvelope late arata muult mai bine decat porcariile alea de roti. Totusi consider ca ar merge mai bine fara dungi :).
|
De ce vrei tu sa dai frumusete de Fergaturi si sa pui flanse, eu nu pot sa inteleg...
|
Quote:
Si eu sunt de aceeasi parere.Jantele care le ai acum pe masina ii da un aer chiar de muscle. |
cine ti-a dublat jantele trebuia sa iti puna buza din exterior ca sa poti scoate cauciucul usor.cum le ai tu facute am avut si eu un set de roti pe rechinul meu si ca sa bag gumele pe spate a trebuit sa merg la 10 vulcanizari :-)
|
8 Attachment(s)
Quote:
Chestie de gust ! ;):D:lol: (Francezul cu R17 galben a mers pe ''reteta'' americana, roti mari, vopsea foarte personalizata, garda mare la sol; si la interior a pus DVD-iuri, GPS-uri, plasme in scaune si alte 'minuni' si gadgeturi ca in masinile rap-erilor :D:D:D Chiar daca arata socant :shock: pt unii, masina a fost acceptata la Salonul masinilor clasice de la Lyon 2012, tocmai ca sa demonstreze ca o ''clasica'' frantuzeasca poate fi abordata si in stil american...) Despre jantele care le ai acum, spun unii ca sunt foarte potrivite pt masina ta... Da, daca vrei sa arate ca o clasica europeana, ca orice Renault 17 din anii '70, sunt ok. DAR, daca vrei sa arate a muscle car si sa se asorteze cu dungile de pe capota, atunci eu sunt de parere ca ai nevoie neaparat de alte jante... |
Treaba ca "rafinamentul" consta in garda la sol e o conceptie noua, de cand a aparut curentul Low/stance/whatever. Masinile astea urate si inalte sunt "timeless", niciodata nu vor fi "expirate". Pe cand treaba cu "rafinamentul" de scoala noua nu va fi tot timpul la moda. Nu spun ca sunt impotriva lor, fiecare face ce vrea, dar cand judeci o masina din anii 60/70 prin prisma unui curent contemporan nu prea poti sa te numesti pasionat. Masina asta merita ceva decent. DVD-urile si porcariile sa ramana pe masinile "raperilor". Latirea jantelor de tabla nu e ceva nou, se practica si pe vremea acestor masini asa ca e ceva autentic. In plus, jante de tabla pe masini americane se poarta si s-au purtat intotdeauna. Si ma refer la masini americane decente, nu porcarii modernizate cu jante de 20". Jante negre de tabla, de multe ori cu latime normala-6-7j, capace "dogdish" cromate si anvelope late si cu balon mare.
Acum depinde de tine ce vrei sa faci, dar ar fi o prostie sa renunti la jantele fergat. Pe langa faptul ca se gasesc din ce in ce mai greu, sunt si un icon al acelei perioade. Frumos aranjate, si cu paintjobul specific negru/argintiu ar arata mai bine decat multe jante ce se gasesc pe la noi. Spor la treaba |
9 Attachment(s)
astazi am avut ceva de treaba cu usile...dat jos curatat de o inventie facuta de fostul,adica vopsit peste parafina data de primii proprietari...dupa citava discuri de 80 si citiva litri de nitro am reusit sa le aduc la lumina...in paralel s-au finisat capota si o usa...am descoperit cind am dat usa jos din dreapta ca masina a fost ciufulita in tinerete si a fost lucrata la capacul de stilp,acum ca a fost lovita sau schimbat din cauza ruginii...nu stiu ,cert e ca a necesitat un pic de atentie...
|
cit despre jante...am facut o prostie si anume sa le latesc cu buza de daciot,major fail:oops: la fiecare gaura mai sanatoasa isi schimba forma:shock:
cind erau originale am agatat o bordura sa ma opresc ptr ca era gheata si nu am vrut sa il degajez pe un nea' din fata mea si sincer am ciobit bordura si nu au avut de suferit jantele...acum le strimb si cind le incalt ptr ca trebuie sa le incalt pe dos:???: |
Taie-le si lateste-le cu banda si cu buza originala exterioara :)
|
Quote:
|
Quote:
Ba da, tot despre pasiune este vorba, doar ca difera gusturile. E de prost gust sa faci modificari la o masina foarte rara si foarte valoroasa (vreun Ferrari, Porsche, sau unele italience rarisime din gama Alfa Romeo, Lancia, sau cine stie ce alte raritati ...) . Dar cand este vorba de old cars-uri populare gen Ford, Opel, Renault, VW, Renault, Citroen, Peugeot, Pontiac, Chevrolet, Dodge si multe altele, deja e vorba de imaginatie si gust, iar lumea este mare si imagiantia este fara limite iar gusturile nu se discuta :D Si bineinteles conteaza bugetul fiecaruia.:D Cei care vor o clasica ''populara'' originala, foarte bine, s-o lase originala !:-P Cei care vor o clasica modificata, iarasi e foarte bine ! :-P Vor masina low, sa si-o faca low, vor alte motoare, sa-si puna alte motoare, vor alte jante, sa-si puna alte jante, etc,etc. ;) Fiecare ce vrea, nu-i nici o problema. Problema este cand masinile vechi care pot fi interesante sunt nelijate si ajung la fier vechi :cry: |
Quote:
http://www.corvetteactioncenter.com/...adster-38.html Bafta ! |
2 Attachment(s)
astazi am dat primul strat de spitz plast si dupa ce se trage ii dau o matuiala si urmeaza fuhler-ul...sper ca pina simbata si o vopsesc:-P
|
Nu-i sta rau pe negru;)
|
10 Attachment(s)
am renuntat la ideea cu flansele dupa ce era sa cumpar fier vechi de la un user la acestui forum:sad:,au venit dar avind acces la o ,,lera,, de masurat antraxul nu semana cu ce a zis el...am incercat prezoane cu saiba excentrica si intrun final am montat niste jante de toyota 4x114,departe de 4x100 si 4x108 dar cind am invirtit roata avea bataie oproape 4 mm asa ca le-am refuzat...aveti si voi grija nu spun numele dar sigur va zic ca sint rosii ;)
cum spuneam...am sablat jantele si ma apuc sa le roluiesc si vopsite original... si avind mintea odihnita azi m-am ocupat de faruri,am cumparat 4 faruri de daciot si un set de faruri de octavia donator si am inceput sa le heckaresc:lol: miine cred ca apar si ,,sticlele,,clare... |
7 Attachment(s)
azi am vopsit interioarele sa pot monta usile si capota...etc
am terminat farurile,am asteptat ,,sticlele care au venit si sint fara greseala...recomand,user forum dacia;) |
7 Attachment(s)
ceva progrese facute azi...
|
De ce nu ai dejantat rotile? Le vopseai si tu calumea.. fara valve fara nimica...
Masina vad ca iese foarte frumos dar parca nu acorzi destul de multa atentie detaliilor si e pacat Bafta |
cele de fata le-am dejantat cele de spate nu imi fac de lucru ptr ca muncesc mai bine de doua ore si se strimba si janta...nu ar fii o problema dar dupa ce le vopsesc cum bag eu cauciucele fara sa ciufulesc janta ptr ca trebuie sa le bag invers de cum se baga normal:???:
ele inauntru sint vopsite negru de cind le-am latit...acum sint sablate afara...nu vad problema |
Ce anvelope sunt alea?
|
Quote:
|
5 Attachment(s)
azi au venit si tapiteriile de usa si placa din spate...am terminat si tobele,si m-am ocupat de bara de spate ,am anulat tesitura de la toba cu nituri si fibra de sticla...
|
1 Attachment(s)
azi,munca la frantuzoaica a fost mai light:oops:
am facut instalatia electrica pentru noile faruri,am hakerit:lol: suportii de far ptr ca nu intra sistemul de lupe:???: am montat un set de claxoane de audi bass si inalte si se aude super,am avut niste inventii pe aer dar cred ca ,compresorul avea ceva scame ptr ca imi scadea din intensitatea la orice consumator atunci cind claxonam... |
3 Attachment(s)
astazi am incaltat frantuzoaica si dupa atitea saptamini masina e pe roti:dance:
dupa ce am aliniat toti sfintii am reusit sa izolez si sa vopsesc jantele pe model original fergat:mrhappy: |
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:10. |
- Copyright 2026 4Tuning