Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sistemul Audio de pe Masina Mea (https://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio-masina-mea.html)
-   -   SKODA FABIA fabricat 2007 (https://forum.4tuning.ro/384-sistemul-audio-masina-mea/36133-skoda-fabia-fabricat-2007-a.html)

J.D 24-04-07 21:23

Re: SKODA FABIA fabricat 2007

Foarte tare proiectul. Felicitari!

Cam cat te-a costat insonorizarea...asa aproximativ...asta fiindca ai zis cat de mult a crescut calitatea sunetului...:)

Vyk 24-04-07 21:57

Quote:

Originally Posted by bezz (Post 867703)
este super combinatia, m-am plictisit de cand repet :D : eu am un hbx 250 (deci 10"-ul de care vorbesti) si dau in el cu ultimul canal de pe un lrx 5.600, deci cu 240W in 2 ohm... (deci lrx-ul mono va rupe pe acel sub, ca are ceva mai multa putere).

cat despre telecomanda...cred ca-s singurul fraier care da semnal la lrx dintr-un hu ieftin fara iesire de sub...

in plus orice producator incearca sa-si optimizeze costurile ;) ...si de ce sa ti-o dea serie daca poate sa ti-o vanda ca optional...ce vrei ca lrx-ul sa nu aibe optionale deloc? :D

ps vezi ca e un 1.400 de vanzare pe bursa ;) recomand!

Sunt multi bani la mijloc asa ca de data acesta o sa ascult personal cele 3 suburi. Pana una alta strangeam opinii. Eu vreau neaparat sa am subbas, soundul sa fie clar, fara distorsiuni, cu o buna definitie. In plus sunt destul de ofticat ca nu am putut pune HCXuri in portiere. Nu vreau ceva extrem de puternic deoarece imi place luneta acolo unde este...fixata de haion (sper ca m-am facut inteles).

LRX 1.400 are 350W asa ca e ceva putere. Si NU, nu esti singurul cu HU ieftin, eu am un Panasonic de acum 2 ani aproape. Era cat pe aci sa ma fac cu un Pioneer DEH 6900IB acum 2 saptamani dar nu au avut adaptorul USB asa ca nu l-am luat. Ghinion, frate! Ce imi place la LRX 1.400 e ca find special facut pentru suburi, are reglaje specifice. Eu la JX am reglaj de volum si il gasesc xtrem de util, astfel ca vreau asa ceva si la LRX. Pe de alta parte am observat ca seriile de 2 canele LRX nu au asa ceva (2.400 cel putin). Si cat costa nene un potentiometru de face Audison mare economie?

La un anume pasaj dintr-o melo am observat ca zdrangane ceva in portiera fata dreapta asa ca am taiat cu LRXul joasele si Focalele redau acum numai ce e de la 80-90Hz in sus. Sunetul ala naspa s-a atenuat mult, aproape ca a disparut. Insa e nevoie de o investigare, cel mai probabil si de o rigidizare a fetelor de usi, poate si ceva intre ele si tablarie.

PS>Ma declar (pe moment) invins la numarul de accesari pe topic asa ca sorry daca am fost putin offtopic cu ultimul paragraf dar am zis ca daca lumea intra mai mult pe acest topic sa nu mai scriu un post la "mine acasa-Skoda 2005".

Pana una alta mi-am pus stikerul 4Tuning. Ca sa stie lumea ce gusturi am in materie de reviste auto si cam ce ma pasioneaza in domeniul car-tuning.

bezz 25-04-07 02:11

Eu indraznesc sa spun de pe acum HiEnergy de 10" (sau chiar 12", il misca 1.400-le), desi eu il am de 12", dar am ascultat Energy si de 10" si de 12" (in cutiile lor originale, deci bass reflex) si sincer nu m-au lovit ca Hienergy-ul in sealed...Acum depinde ce incinta iti iese si tie la masina...
Energy de 10" este chiar mic, nici nu te obosi cu el...
Claritate vroiam si eu cand am facut sistemul, dar uite ca am ajuns sa nu ma mai dezvat de volum 30 :oops: ...Si suna bine la volumul ala...:rolleyes2 bineinteles pot fi foarte subiectiv...

bogdan2670 25-04-07 06:44

insonorizarea a costat 850 ron.......dar cred ca mai tb cate ceva.......

bogdan2670 25-04-07 06:49

Cred ca diferenta dintre hienergy si energy este destul de mare asta daca vb de calitate.Iar daca vb si de dimensiune fiecare face cum crede.
Pe mine ma bate gandul sa pun doua hi 250d in incinta sealted dar acest proiect o sa mai astepte pt ca vreau sa vad cat de mult pot sa lucrez pe ce am acum.

bezz 25-04-07 17:38

pai ma las pagubas, vorbeam cu vyk despre ce ar fi vrut el, sunt doua configuratii pe acelasi topic...work it out.
spor la treaba, imi place foarte mult proiectul tau (bogdan).

bogdan2670 25-04-07 19:14

Multumesc BEZZ nu cred ca este cazul sa te lasi batut asa usor..............

bogdan2670 28-04-07 12:28

4 Attachment(s)
Astazi au sosit si ultimile componente ale sistemului.............

Tweeter HERTZ SPACE 1............
Midbass HERTZ HY ENERGY HV 165...........

Vyk 28-04-07 22:42

Ma bucur ca deja ti-au venit difurile, stiu ca de abia le asteptai. Acum trebuie gasita solutia ca sa incapa mediile in portiere. Sunt curios cum o sa iasa si mai ales cum o sa se auda!

Sper sa incluzi toate detaliile de la montaj si sa le asezonezi cu multe poze. Tare la perechea aia Space 1 ca ai multe variante de a monta tw deoarece ai 3 suporturi...plus cel stock din masina. Deci ai ceva vartiante de "atac". Poate le pui pe stalpii fata si astfel s-ar auzi mai bine...vezi tu...stii cum e, incercarea e cheia reusitei!

Pe de alta parte sunt curios cum se au mediile de HiEnergy si cum stau cu basii (eu pe Focale am "lack" de basi - de asta i-am taiat si din filtre).

Chiar asa, vezi si pe la ce frecvente tai mediile-inaltele si sunt curios cum o sa insonorizezi portierele (eu stiu ce vrei sa mergi la the next level fata de ce am eu...desi o sa se auda mult mai bine).

bogdan2670 29-04-07 09:42

In prima faza o sa atat usile.Cred ca problem a cea mai mare o sa o intampin in insonorizarea tablei exterioare a usii deoarece tb sa demontez tot sistemul de ridicare-coborare a geamului.Apropo de desfacerea fetei de usa atasez un tutorial(foto) pt cei interesati.

bogdan2670 29-04-07 09:47

6 Attachment(s)
Inainte de a desface usa, fugiti la AVIA sau Porsche si cumparati clipsuri de fata usa, mai mult ca sigur ca veti rupe 2-3.

Pentru desfacerea usii procedati astfel:

Introduceti o surubelnita lata si cu margini rotunde in santul manerului si rasuciti, in locurile indicate de sagetile albe pe desenul cu manerul; Ridicati capacul, cu tot cu butoanele de geam si scoateti mufa butoanelor, dupa apasarea unei cleme pe lateral. Trageti celalalt capac al manerului in sensul indicat de sageata verde, prin alunecare. Desurubati cele 3 suruburi mari in cruce pe care le veti gasi sub aceste doua capace.
Desfaceti cu o surubelnita torx 20 cele 3 suruburi aflate la baza usii. Trageti brusc de fata usii, insistand in special in dreptul locurilor indicate de sagetile galbene.
Desfaceti cu o surubelnita capacelul prin care iese maneta de reglare a oglinzii, si desfaceti surubul DIN STANGA, indicat de sageata rosie.

Dupa ce v-ati asigurat ca ati scos toate suruburile si le-ati pus bine, ridicati cu atentie toata fata usii, scotand-o din locasul ei de langa geam. Tzumurusul de la usa trebuie sa iasa prin alunecare. Nu va bucurati, mai aveti de demontat mufa ce se duce la ledul rosu, si abia dupa aceasta puteti pune fata usii in portbagaj.

Operatia de montare se face invers, sper.

Sper ca acest thread sa fie un ghid usor de urmat pentru cei ce vor sa-si goneasca greierii din usa, sa-si schimbe difuzoarele, puna LED-uri... etc.

Nu pot fi facut responsabil pentru cazurile de taiere, lovire... etc cu ocazia acestei operatiuni, si nici nu recomand operatiunea prezentata mai sus.

Spor la treaba.

bogdan2670 29-04-07 09:49

Cer scuze moderator ,cred ca nu am postat unde tb.daca deranjeaza mutati

Multumesc

Vyk 30-04-07 23:32

Multumim mult de tutorial, Bogdane! Este interesant si foarte util pentru cei care vor sa se aventureze in desfacutul fetei de usa. Pentru cei mai grijulii, drumul la dealerul Skoda e optional. Baietii de la Tottal nu au rupt nicio clema. Oricum nu strica sa ai cateva de schimb. Problema e sa nu rupi plasticaraia ca daca o rupi adio asezare optima.

Inca cateva comentarii: va puteti da seama daca fata de usa a fost pusa la loc ca inainte SI urmarind aliniamentul de la tumburusul de inchidere al usilor. Daca iese doar putin in afara, fata de usa mai trebuie pasata in jos. Cateva lovituri precise dar ceva mai delicate, de preferinta cu mana, ca sa fie torul asezat ca inainte. Pentru insonorizare, urmariti bine contururile fetelor de usi ca sa nu iasa materialul insonorizant in afara fetei de usa.

Bafta la lucru!

bogdan2670 02-05-07 22:34

1 Attachment(s)
Schimbare de sub..............
Noul este un es 300d.........
In incinta Sealted.......o mare diferenta......se simte.........

bezz 03-05-07 16:32

te corectez :-) sealed = in compresie (sau etans)
sa inteleg ca iti place mai mult decat reflexul? :-P
tot ce-ti lipseste este o grila la sub, cutia este facuta dupa specificatiile de hbx 300 (adica 40x27x39 cm?) sau ai alte dimensiuni? oricum diful de energy e mai putin potent decat un hienergy (dar cu ce lrx lovesti tu in el e putin sesizabila diferenta).
imi place la ce combinatie ai ajuns in fata, eu deja am hv-urile in usi, puse pe incintele stock din plastic ale usii, stiind cum suna la mine iti recomand sa le pui pe inele din mdf, le pui la maxim in valoare, cat despre tweeter-e n-am ce sa-ti spun, decat ca le voi da pe ale mele ca sa-mi cumpar exact tweeter-e space :twisted: cica-s foarte foarte bune.
cum faci sa-ti intre hv-urile in usi?

saxo 03-05-07 16:40

Quote:

Originally Posted by bezz (Post 882498)
te corectez :-) sealed = in compresie (sau etans)
...........................................
cum faci sa-ti intre hv-urile in usi?

Tomnai "opereaza" la ele....8)

bezz 03-05-07 19:09

spor la treaba doctore! ;)
pana la urma, dupa operatie, explicati-mi si mie va rog care-i schema de amplificare :help: la aceasta masina, ca eu stiu de 3 lrx-uri 2.4, 2.9 si 6.9 :dribble:
am cam ramas in urma

bogdan2670 03-05-07 21:32

5 Attachment(s)
Azi s-a rezolvat si problema insonorizarii usilor din fata asta cu ajutorul lui RELU si a echipei sale.Vreau sa spun ca daca ar trebui sa mai fac o data traba asta mai bine schimb masina ,tata ceva de groaza,am taiat ,am gaurit,am adaugat ce sa mai munca de sisif(vedeti din foto).O singura problema exista difurile( hv 165) nu cobora in frecventa nici batute.Sa speram ca daca se mai lasa ,se va rezolva si asta cu toate ca eu sunt sceptic dar nu se stie.Ce sa mai Fabia se lasa greu, dar nu disperam , mai apelam la Relu si poate (cu multa munca)se rezolva toate.

bad_boy2k 03-05-07 21:41

io as zice sa mai astepti putin sa se lase... si dupa sa vezi cat coboara... personal, mi s-au parut difuzoare ce coboara cel putin decent. succes cu totul

bogdan2670 03-05-07 22:14

Configuratia actuala este:
HU Clarion DXZ 868 RMP
Dif mid bass HERTZ HY RNERGY HV 165
Tweteer SPACE 1
Subwoofer HERTZ ENERGY ES 300D (care va lucra la 2 ohmi)
Amplificator AUDISON LRX 6.9(amplifica activ toate componentele)
Condensator AIV 2F
Cablu +/- Orion 0AWG
Cabluri difuzoare AUDISON
Conectica AUDISON
Cablu semnal AUDISON
Cam astea sunt la momentul actual.
Nu va ascund faptul ca mai detin si alte componente care vor fi probate in timp.

bogdan2670 03-05-07 22:19

4 Attachment(s)
Alte foto..........

Vyk 04-05-07 12:36

A fost mult de munca, dupa cum era de asteptat. Dupa ce pui fetele de usi la loc sa ne zici cum se impaca acestea cu HiEnergyurile...

bezz 06-05-07 20:58

si eu spun ca or sa coboare dupa rodaj, eu consideram ca am bass frumos inainte, dar acum dupa ce am pus un hud mai acatarii am super bass (nu vorbim de subw, ci de woofer-ele din usi)... si cum 868-ul e scula buna...putina rabdare cu rodajul.
fetele interioare de usi le-ai dat cu pasta sau nu?

bogdan2670 07-05-07 06:52

8 Attachment(s)
Astept ca nu am ce sa fac.Am facut usile beton se poate vedea si din foto. Ma refer la tot ce inseamna tabla.Pentru plastice o sa vad am doua variante.Una sa pun un burete cu o fata de aluminiu,adoua sa pun o pasla industriala totul pt a elimina zgomotul produs de acestea.Cel mai important este sa montez cele doua fete de usi din plastic in care tb sa decupez fanta pt difuri care au cam iesit in afara.
Si cateva foto facute de Relu.........

bezz 07-05-07 18:00

eu am pus pasla ieftina si subtirica (de fapt indesata bine) intre fonomatul de la fata interioara a portierei si fata usii, cateva picaturi de bison sa stea si fata usii e usor "tensionata" de pasla. nu am oscilatii ale fetei de usa datorate vreunei burti dar nici nu e o solutie profesionala...cand voi mai desface usile poate voi da fetele cu pasta brax.

cum sunt inaltele de space, mai ales pe full active?
si tweeterele unde le-ai amplasat?

bogdan2670 07-05-07 21:00

Space-ul este de belea face toti banii.Sunt puse pe bord langa stalpi deocamdata nu sunt prinse definitiv.Urmeaza sa le prind dupa ce se rezolva cu mid bass-ul.

Vyk 07-05-07 23:18

Ma gandeam ca nefiind multa putere data in midbasuri, cel mai bine ar fi sa dai cu pasta din aia pe fetele de usi. Eu cel putin asa o sa fac (intr-un viitor ceva mai indepartat). oricum HiEnergyurile alea arata apetisant in portierele Fabiei. Sunt curios cum o sa arate totul dupa ce o sa montezi la loc fetele de usi..

Pana atunci multumim lui Relu de poze (acestea se vad finally bine, fara sa fie defocalizate). Eugen vad ca a avut de furca cu niturile alea...chiar asa, cu ce ai prins tablaria la loc? Suruburi cu piulita?

Asteptam sa termini rodajul si sa dai noi impresii, mai ales de midbas. Chiar asa, tu ce muzica asculti? Stiu ca Relu ar comenta ca nu conteaza tipul de muzica, un setup bun suna bine pe orice muzica insa eu tot curios sunt...

bezz 08-05-07 00:38

imi permit sa raspund si eu ca am he in usi, eu ascult mult house/electro/mashups/ministry of sound dar am avut o surpriza placuta cand am pus de exemplu pantera (pe clarion, acuma n-am avut timp sa rodez alpine-ul) sau the no smoking orchestra...
cam eclectic playlist-ul meu, mai nimeresc si oldies sau chiar commercial shit, pe muzica mai linistita parca imi plac mai mult focalurile, sunt mai melodioase si dau mai bine...
he e cu kick zvac si bubuiala 8) .

Vyk 08-05-07 20:16

Quote:

Originally Posted by bezz (Post 890008)
imi permit sa raspund si eu ca am he in usi, eu ascult mult house/electro/mashups/ministry of sound dar am avut o surpriza placuta cand am pus de exemplu pantera (pe clarion, acuma n-am avut timp sa rodez alpine-ul) sau the no smoking orchestra...
cam eclectic playlist-ul meu, mai nimeresc si oldies sau chiar commercial shit, pe muzica mai linistita parca imi plac mai mult focalurile, sunt mai melodioase si dau mai bine...
he e cu kick zvac si bubuiala 8) .

Deci imi pare din ce in ce mai rau cu He-urile...daca mai stateam juma de an ma luam dupa Bodgan...ce sa zic, inaltele sunt tari, puternice, cum vreau eu sa fie. Dar mediile sunt cam fade si timide. Lumea zice ca inaltele sunt agresive..mie mi se par normale insa mediile prea slabe...parerea mea. Sunt curios cum or fi Space-urile 1. Eu vreau bumbum, atac, forta, putere. Cred ca mediile Focal Polyglas sunt ok mai mult pentru pus in spate, iar in fata ceva mai tare gen He...

Comment> Ascult cu predilectie Trance asezonat cu house, techno, disco, dance.

bezz 08-05-07 22:16

@vyk pai HE sunt croite pentru gusturile tale ... si space am inteles ca nu difera foarte mult la nivel de medii, poate usor atenuate pe bass ... space e tare pe inalte ... te poti gandi la un tranceplant :D

totusi prima imbunatatire: loose the headunit, worked wonders for me...

Vyk 08-05-07 22:22

Quote:

Originally Posted by bezz (Post 891453)
totusi prima imbunatatire: loose the headunit, worked wonders for me...

La HU m-am gandit in principiu la modelul de Clarion USB mai dotat de pe ********, cel de 1.060RON. O sa vina candva asezonat cu insonorizare portbagaj, fete usi, HBX 12" si LRX 1.400. Teoretic. Practic mai discutam pe topicul meu...

Bogdan, ai mai facut ceva cu fetele de usi?

bogdan2670 09-05-07 06:43

Inca nu am rezolvat fetele de usi ........urmeaza.....nu ma grabesc vreau sa iasa frumos.......

bogdan2670 10-05-07 23:33

1 Attachment(s)
Fata de usa a fost decupata.............
Urmeaza sa fie montata..........cat de curand........

Vyk 11-05-07 00:27

Quote:

Originally Posted by bogdan2670 (Post 895293)
Fata de usa a fost decupata.............
Urmeaza sa fie montata..........cat de curand........

Eu nu inteleg de ce ai astupat gaura aia de usa...asa apare in imagine. Nu ai putut "integra" sitele decorative Hertz? Da mai multe detalii despre lucrare: cum ai taiat si cu ce, ce materiale ai folosit, cu ce ai lipit...

Si inca ceva: 2ore per usa sau in total?

bogdan2670 11-05-07 06:45

Gaura nu este astupata ........doar ca atunci cand am facut fotografia cealalta fata de usa era sub aceasta (deci aceea se vede in gaura).
De taiat am taiat-o cu pendular-l din aproape in aproape si cu multe teste pe usa (de aceea a durat doua ore in total)
Urmeaza sa fie cosmetizata.lipita pt ca are nevoie(fiind facuta din mai multe bucati)si montata pe usa iar cat se poate de curand va fii trasa in fibra si vopsita.

bogdan2670 11-05-07 21:31

astazi s-au montat fetele de usi.........

saxo 11-05-07 22:45

Si ? poze ??????????

Vyk 12-05-07 00:50

Ne tine in suspans. Oricum am inteles ca nu e inca gata treaba, fetele or sa mai fie "imbunatatite".

bogdan2670 12-05-07 06:39

Scuze baieti dar nu am avut aparatul cumine asa ca ramane sa pun zilele acestea..........
Asa cum a spus VIK mai am de munca la cosmetizarea lor.......

bezz 15-05-07 10:45

hai cu aparatul...colorata azi e gata...
ps am eu aparat ;)

All times are GMT +2. The time now is 04:28.

- Copyright 2026 4Tuning