Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Honda S2000 vs Mazda RX-8 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/3571-honda-s2000-vs-mazda-rx-8-a.html)

AudiPerformance 02-05-05 23:36

masina lui cata are intr-adevar 480 de cp dar nu asta conteaza... conteaza faptul ca tractorul ala de rx8 consuma 30%... ma intreb oare ce or zice soferii de TIR acum : \"uite domne motor de 1.3 care consuma cat tirul meu care are 12.0\"

este normal sa zici ca rx8 este mult mai reusita decat s2000 pentru ca tu ai rx8! si eu daca aveam s2000 iti spuneam ca rx8 e de ***! de fapt orice proprietar de masina spune ca masina lui e cea mai buna! pentru ca fie atat isi permite fie asta si-a dorit!

cat despre masinile sport pursange... mai omule daca tu imi spui ca rx8 este o masin sport pursange atunci te inseli amarnic! o masina sport pursange poti spune ca este un porsche, un ferrari sau o firma serioasa! de aici si pana la a spune ca mazda este o firma care face o masina sport pursange este drum lung! o masina sport pursange este NSX spre exemplu! si asta ar fi singura de la honda! masinile sport pursange sunt masini de mare performata nu orice masina care are 2-4 usi si un look mai agresiv!

pimp_lex 03-05-05 07:14

\"Mustangul n-are nici casetofon\"

Sorry, da n-am putut sa ma abtin,

LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL

cred ca el se referea la Mustangu din 66 si d'aia, a uitat ca se tot fabrica de atunci

va rog eu nu-l banatzi pe baiatu asta , e prea haios

zarathustra 03-05-05 09:17

vorbeam de mustang cobra R spre exemplu... sunteti varza toti...gata... i rest my case... ca n-am cu cine vorbi.... si care de aici are s2000? sa-mi spuna si mie cat e de tare masina si cat e de reusit interiorul....ca de exterior nu discut. si sa-mi mai spuna daca are peste 1.80 si incape in ea...

Soichiro 04-05-05 00:55

Prin numeroasele teste efectuate pe afara, s-a dovedit ca RX8 este o masina mult mai inceata decat declara fabricantul (nu s-a reusit un demaraj de la 0 la 100 mai putin de 7 sec nici chip), iar S2000, culmea, e ceva mai rapida decat o arata cifrele oficiale. 1.3 de care vorbesti tu, care de fapt este un Wankel, motor rotativ, nu se poate compara in veci cu un Otto. Sunt motoare in 3 timpi in loc de 4, consuma extrem de mult (ii dau dreptate la faza cu consumul), iar cuplul nu este nici pe departe la inaltimea regimului de turatii. Nu mai foloseste NIMENI un asemenea motor pentru ca este ineficient din prea multe puncte de vedere. Mazda il mai foloseste DOAR pe acest model de dragul exclusivitatii. Este ca si Coupe-ul de la Hyundai (un exemplu elocvent de masina cu look de Ferrari si dotata cu cel mai slab posibil V6 la ora actuala).
S2000 insa, cu toate ca nu este atat de aratoasa, are o putere litrica, in cadrul marii familii a motoarelor aspirate normal, neintrecuta nici macar de Ferrari F430. 250cp la un 2.0 in 4 cilindrii aspirat pentru modelul japonez sunt incredibili. Chiar si cei 240cp al modelului european nu au egal. A circulat la un moment dat zvonul unui model de 280cp tot aspirat, insa Honda nu a dorit sa riste o fiabilitate scazuta.
RX8 este o masina frumoasa, chiar foarte frumoasa, fara indoiala. Pacat de motorizare. O masina care sa arate ca RX8 cu motorul lui S2000 ar fi fost o combinatie mortala, fara indoiala. Din pacate, insa, realitatea e ca RX8 nu prea poate face fata nici macar unui Civic Type R cu 30cp mai slab, daramite unui S2000.

catalin rs4 04-05-05 02:16

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Soichiro\"
Prin numeroasele teste efectuate pe afara, s-a dovedit ca RX8 este o masina mult mai inceata decat declara fabricantul (nu s-a reusit un demaraj de la 0 la 100 mai putin de 7 sec nici chip), iar S2000, culmea, e ceva mai rapida decat o arata cifrele oficiale. 1.3 de care vorbesti tu, care de fapt este un Wankel, motor rotativ, nu se poate compara in veci cu un Otto. Sunt motoare in 3 timpi in loc de 4, consuma extrem de mult (ii dau dreptate la faza cu consumul), iar cuplul nu este nici pe departe la inaltimea regimului de turatii. Nu mai foloseste NIMENI un asemenea motor pentru ca este ineficient din prea multe puncte de vedere. Mazda il mai foloseste DOAR pe acest model de dragul exclusivitatii. Este ca si Coupe-ul de la Hyundai (un exemplu elocvent de masina cu look de Ferrari si dotata cu cel mai slab posibil V6 la ora actuala).
S2000 insa, cu toate ca nu este atat de aratoasa, are o putere litrica, in cadrul marii familii a motoarelor aspirate normal, neintrecuta nici macar de Ferrari F430. 250cp la un 2.0 in 4 cilindrii aspirat pentru modelul japonez sunt incredibili. Chiar si cei 240cp al modelului european nu au egal. A circulat la un moment dat zvonul unui model de 280cp tot aspirat, insa Honda nu a dorit sa riste o fiabilitate scazuta.
RX8 este o masina frumoasa, chiar foarte frumoasa, fara indoiala. Pacat de motorizare. O masina care sa arate ca RX8 cu motorul lui S2000 ar fi fost o combinatie mortala, fara indoiala. Din pacate, insa, realitatea e ca RX8 nu prea poate face fata nici macar unui Civic Type R cu 30cp mai slab, daramite unui S2000.

in sfarsit cineva care cunoaste 8)

RoSonic 05-05-05 20:43

Continuati pe topicul asta doar cu comparatia dintre cele doua, nu mai duceti discutia in alte directii.

Am facut topic nou cu Controversa pe tema consumului de 30% al rx8: https://www.4tuning.ro/forum/viewtopi...t=7344&start=0

Soichiro 16-05-05 16:18

Cum se comporta S2000 si RX8 intr-o batalie pe circuit? Priviti: https://www.4tuning.ro/forum/download.php?id=33750 . Cata umilinta poate indura o Mazda?

Duruselu 25-12-05 02:14

hmm S2000 e mai usoara motor mai bun. demaraj e mai buna .. parerea mea.. cuplu mai mare :lol: dar in primul rand depinde cine e soferu

hattori 26-12-05 12:05

Care zici tu ca are cuplu mai mare ca nu inteleg :?:

dillo 26-12-05 18:00

honda nu se poate compara cu mazda si asta e lege(care caraie sa beleasca ochii la ce face honda si la cat si ce vinde si apoi mai vb) 8) Si intre astea doua banuiesc ca nu mai are rost sa nominalizez masina care as alegeo

NOS 13-01-06 00:48

Atat pentru aspect cat si pentru performante sustin Honda S2000

NWZeu 14-01-06 15:33

Honda S2000 rulz, in cazul asta, sorry RX8 dar votez cu S2000 :D

orlando 14-01-06 15:40

aleg honda ptr ca imi place foarte mult designul si ptr ca are un motor din punct de vedere tehnologic spectaculos...si spun asta ptr ca nu stiu cate masini de serie au motor care sa suporte 9000 de turatii pe minut...si plus ca se cunoaste foarte bine filabilitatea hondei... :wink:

intercooler81 14-01-06 15:42

Re:

Quote:

Originally Posted by \"orlando\"
aleg honda ptr ca imi place foarte mult designul si ptr ca are un motor din punct de vedere tehnologic spectaculos...si spun asta ptr ca nu stiu cate masini de serie au motor care sa suporte 9000 de turatii pe minut...si plus ca se cunoaste foarte bine filabilitatea hondei... :wink:

Si mazda RX-8 merge 9000 de ture :wink:
Oricum, aleg Honda :twisted:

NWZeu 14-01-06 15:51

avand Wankel merge in mai mult de 9000 de ture RX8ul, dar Honda S2000 a fost conceputa de inginerii din F1 si asta se vede , motorul ala de 2 litrii este absolut criminal si tinuta de drum este spectaculoasa, concluzie S2000 :D

Achim 14-01-06 19:58

adevarat :tenisclap

imi place cand observ ca oamenii cu adevarat pasionati de \"Honda\" stiu despre ceea ce vorbesc, nu sunt din categoria \"maica-mea... ce fuge asta fratsica... si ce bengos arata!\"

NOS 15-01-06 02:52

3 Attachment(s)
imaginile vobesc de la sine... nu mai trebuie sa fac nici un comentariu

300zxtt 15-01-06 14:05

s2000as alege dar nici cu rx8 nu mi-ar fii rusine
aseara am vazut un crx 16V cu 320.000km si motorul functiona imbecabil fiind neumblat la el.oare rx8 ar ajunge la rulajul asta?

300zxtt 15-01-06 14:17

apoi,cu banii pe combustibilul alocat mazdei pe un an ,poti plati reviziile si consumabilele tot pe un an si-ti raman si bani pt benzina la honda :lol:

NOS 15-01-06 14:32

CRX-ul cu 320.000 km sa nu uitam ca e de generatie mai veche... de pe vremea cand masinile erau construite pentru multi kilometrii. Acum orice producator incearca sa creeze o masina care sa dureze maxim 5 ani...la care sa ai permanent nevoie de piese (strategia asta de castig chiar functioneaza)

300zxtt 15-01-06 16:23

stiu,dar faceam asa,o mica aluzie la fiabilitatea hondei
ai perfecta dreptate cu aceasta noua strategie a producatorilor,de-a castiga din vanzarea de noi modele si din servisul lor.

NWZeu 15-01-06 19:00

1 Attachment(s)
motorul otto si-a dovedit fiabilitatea, Mazda a incercat o abordare noua folosind Wankel, acest tip de motor are avantaje dar si dezavantaje cel mai mare fiind etanseitatea \"cilindrului\" rotativ la semicamere, ceea ce duce la pierdere a puterii, cat de fiabilitate cel mai interesant lucru este cand va ceda materialul de fabricare al cilindrului la colturi, cat despre fiabilitatea motorului S2000ului nu cred ca vor exista probleme de fiabilitate.

NOS 15-01-06 22:03

Aici sustin ce zice Mishu NWZeu ;)

lolek 16-01-06 13:57

S2000 fara indoiala ... rx8 nu ar restista cat honda la cox ... exteriorul imi place la rx8 dar la motor si mai ales la FIABILITATE nu poti sa le compari

SEBASTIAN 16-01-06 21:29

S2000 e o Honda si detine niste recorduri, cai pe litru la aspirate, iar Mazda ar face bine sa se intoarca la RX7.

NOS 16-01-06 22:09

Apropo de ce spunea Sebastian \"Mazda ar trebui sa se intoarca la RX-7\".. ei bine sunt perfect de acord, deoarece desi este un model mai vechi, este mai capabil de a face fata unei Honde S2000 si este o masina cu performante si fiabilitate mai mare decat RX-8 desi beneficiaza tot de motor rotativ ( http://www.rx7store.net/ )

Fast8 26-01-06 14:42

1 Attachment(s)
In Germania s-a testat fiabilitatea motorului Wankel de la rx8 pe un circuit oval.Testul s-a facut timp de 24 de ore la o medie de viteza de 217km/ora.Fara nici o problema.
Ca performante la acceleratie avantajul e clar de partea lui S2000.Am vazut un test pe siteul www.track-challenge.com, unde RX8ul a reusit un timp de 6,6 secunde de la 0-100km.E singurul sub 7 secunde pe care l-am vazut testat.In schimb S2000ul l-am vazut testat in mai multe cazuri si a scos timpul dat de producator 6,2sec.Pana la 200 la ora avantajul este clar de partea lui s2000(cca 4 sec).Jos palaria-mai toate Hondele testate realizeaza timpii scrisi de producator(am avut Accorduri si nu m-a lasat nici-una cu ochii in soare,ca performante si fiabilitate).
Pentru ca ofera 4 locuri(varianta Revolution de 231 de cai are sistemul audio Bose,piele,incalzire la scaunele din fata,clima automatica,totul electric,xenon,jante de 18 Toli),4 usi si un portbagaj de 290l am preferat ca prima masina(de familie),care sa fie si sport,rx8ul.Un dezavantaj la rx8,in performante,il constituie faptul ca are cauciucuri prea inguste(225 pe toate cele 4 roti) si proaste(bridgestone potenza).Cand demarez puternic,in a doua mi se invart cauciucurile in gol(de fiecare data!).Anul asta o sa ii pun in vara 235 sau 245 pe spate si neaparat de la alta firma.
Aveam de ales intre CTR si RX8,insa designul de la RX8 a host hotarator.Orice ar fi,e o placere sa o conduci,in primul rand pe drumuri nationale cu multe curbe.
Ca a doua masina,nici nu se pune in discutie,inclin spre s2000(pret raportat la performante).Sper ca intr-o zi o sa-l am si o sa le testam in toate conditiile.
Fiecare are avantaje si dezavantaje,dar sunt amandoua masini de vis.Depinde de ceea ce doreste fiecare.Parerea mea. :D

WhiteRaven 18-02-06 20:54

:x cu toate ca am vrut sa votez rx8 pt ca imi place designul mai mult... dupa ce am vazut si pretul :wink: S2000 :!: nervul honda nu se compara oricum... are si look, performante, e si usoara..

mercut 02-03-06 15:55

eu votez rx8..imi place mult mai mult cum arata

einstein1984 02-03-06 16:52

Motorul Wankel e un motor otto, foloseste acelasi ciclu termodinamic ca si motorul de Dacia. Doar mecanismul motor difera de cel clasic.
Interesanta comparatia intre un roadster (2 locuri), cu un coupe cu 4 usi si 4 locuri.
Tin si eu cu Honda pentru ca e cel mai mare motor de motocicleta pus pe vreo masina! :lol: :lol: :lol:

SEBASTIAN 02-03-06 18:06

Nu prea-mi place niciuna si nici loc nu am dar ca sa fie raul complet prefer S2000

sandumrs 02-03-06 22:54

Prefer RX8-ul, dar nu spun ca e mai bun. Designul e hotarator.

sandumrs 02-03-06 22:54

Prefer RX8-ul, dar nu spun ca e mai bun. Designul e hotarator.

zGb 02-03-06 23:13

Re:

Quote:

Originally Posted by \"einstein1984\"
Motorul Wankel e un motor otto, foloseste acelasi ciclu termodinamic ca si motorul de Dacia. Doar mecanismul motor difera de cel clasic.
Interesanta comparatia intre un roadster (2 locuri), cu un coupe cu 4 usi si 4 locuri.
Tin si eu cu Honda pentru ca e cel mai mare motor de motocicleta pus pe vreo masina! :lol: :lol: :lol:

scuza-mi expresia...ma CAC in el de wankel care consuma 30% si ii pui 2 kile de ulei la 1000km ca la trabant si pe deasupra il alergi cu tractorul (dieselul).

ca si aspect jos palaria pt rx8 arata demential din orice unghi in interior si exterior...

intre cele 2 s2000 fara absolut nici un dubiu!

zGb 02-03-06 23:13

Re:

Quote:

Originally Posted by \"einstein1984\"

scuza-mi expresia...ma CAC in el de wankel care consuma 30% si ii pui 2 kile de ulei la 1000km ca la trabant si pe deasupra il alergi cu tractorul (dieselul).

ca si aspect jos palaria pt rx8 arata demential din orice unghi in interior si exterior...

intre cele 2 s2000 fara absolut nici un dubiu!

zarathustra 03-03-06 16:10

honda e un kitsch la interior... nu mi-am luat-o pentru ca nici nu incapeam in ea. am avut de ales intre rx-8, slk si s2000...

Fast8 03-03-06 16:37

Re:

Quote:

Originally Posted by \"zGb\"
scuza-mi expresia...ma CAC in el de wankel care consuma 30% si ii pui 2 kile de ulei la 1000km ca la trabant

Inca n-am vazut un consum de benzina mai mare de 19 la suta(si asta in regim de dat blana la viteze peste 200kmh) si ulei ia intre 0,2 si 0,6 litri la 1000 de kilometri.....!!!!
Nu stiu de unde vin ideile astea la unii,zau... :? Ai avut vreun rx8?

einstein1984 03-03-06 17:52

zGb, am zis eu ca Wankelul e foarte bun? Poate nu ai observat, dar am zis ca votez cu S2000.

NWZeu 05-03-06 00:15

Re: Honda S2000 vs Mazda RX-8

Quote:

Originally Posted by einstein1984

motorul WANKEL e Wankel si nu OTTO (miscarea pistonului este circulara si nu transversla), ca foloseste ciclu OTTO este altceva (adica 2 izocore si 2 adiabate).

Fast8 esti subiectiv si oarecum e si normal dar fiabilitatea acestei masini va trebui demonstrata si nu in teste ci de posesorii acestor masini, am auzit de persoane cu RX8 in Bucuresti care la 80.000km dar alergati (masina nu a fost menajata) au trebuit sa refaca motorul ......

sandumrs 05-03-06 10:10

Re: Honda S2000 vs Mazda RX-8

Am si eu o intrebare la fiecare dintre voi.......de ce nu un boxter, sau de ce nu un Z4 3.0, ambele sunt superioare celor doua masini.

All times are GMT +2. The time now is 08:01.

- Copyright 2026 4Tuning